חיבור YES בקומפוסיט ל la32c550
שלום, ראיתי שה-c550 מאוד מומלץ בפורום הזה (ואני גם יכול להבין למה!).
רציתי לשאול לגבי חיבור ממיר YES בקומפוסיט לטלויזיה, באחת הביקורות נאמר שצריך טרנסקודר חיצוני, האם הם צודקים? האם אי אפשר פשוט לחבר בקומפוזיט את הממיר וזהו?
רציתי לשאול לגבי חיבור ממיר YES בקומפוסיט לטלויזיה, באחת הביקורות נאמר שצריך טרנסקודר חיצוני, האם הם צודקים? האם אי אפשר פשוט לחבר בקומפוזיט את הממיר וזהו?
וואלה באמת אין, הייתי בטוח שYES שמו COMPONENT ב YES MAX, אז בעצם השיטת שידור של SCRAT ושל COMPONENT שונה ולכן אם אני רוצה לחבר את ה-YES MAX ל la37c550 בצורה המיטבית(SCART->COMPONENT) זה רק עם הטרנסקודר? או זה, או לחבר SCART->COMPOSITE ?
שורה תחתונה, איך מחברים בצורה הכי טובה בלי טרנסקודר? (בטלויזיה אין סקארט, ובממיר אין קומפוננט ומן הסתם גם אין HDMI).
עריכה: בממיר YES MAX שלי יש 2 יציאות SCART, כאשר אחת מהיציאות תומכת RGB, זה אומר שכבל
Scart To Component פותר לי את הבעיה ואז אני לא צריך טרנסקודר?
שורה תחתונה, איך מחברים בצורה הכי טובה בלי טרנסקודר? (בטלויזיה אין סקארט, ובממיר אין קומפוננט ומן הסתם גם אין HDMI).
עריכה: בממיר YES MAX שלי יש 2 יציאות SCART, כאשר אחת מהיציאות תומכת RGB, זה אומר שכבל
Scart To Component פותר לי את הבעיה ואז אני לא צריך טרנסקודר?
ממש אהבתי את המסך הזה, במיוחד הסטרימר הפנימי שקורא MKV ולא סתם תומך בכתוביות בעברית, אלא שהוא באמת מציג אותן בצורה טובה, אפילו אפשרות של סנכרון ידני של הכתוביות, חיבור לרשת הביתי בכבל ותמיכה בחיבור דונגל אלחוטי, 4 יציאות HDMI, תפריטים נוחים.
סה"כ יש בה את כל מה שאני מחפש, ובראייה קדימה 4 יציאות HDMI זה בדיוק מה שאני צריך, רק חבל שאין לה SCART!
אבל אם יש לך משהו שיכול להתחרות ב C550 ובאותו טווח מחירים שגם יכלול SCART, וחשוב לי הסטרימר הפנימי שיהיה טוב, אז אני פתוח להצעות. (SONY - LG - SAMSUNG בבקשה).
אגב התקשרתי ל-YES ושאלתי את הנציג אם יעבוד לחבר SCART TO RGB והוא הלך לשאול את אחד הטכנאים הבכירים או משהו, ואותו "טכנאי בכיר" אמר שחיבור SCART TO RGB ביציאת SCART בYES MAX שרשום עלייה RGB, כן יעבוד, רק לא יוציא סאונד!
דילמה!
סה"כ יש בה את כל מה שאני מחפש, ובראייה קדימה 4 יציאות HDMI זה בדיוק מה שאני צריך, רק חבל שאין לה SCART!
אבל אם יש לך משהו שיכול להתחרות ב C550 ובאותו טווח מחירים שגם יכלול SCART, וחשוב לי הסטרימר הפנימי שיהיה טוב, אז אני פתוח להצעות. (SONY - LG - SAMSUNG בבקשה).
אגב התקשרתי ל-YES ושאלתי את הנציג אם יעבוד לחבר SCART TO RGB והוא הלך לשאול את אחד הטכנאים הבכירים או משהו, ואותו "טכנאי בכיר" אמר שחיבור SCART TO RGB ביציאת SCART בYES MAX שרשום עלייה RGB, כן יעבוד, רק לא יוציא סאונד!
דילמה!
לא ידוע לי על כבל SCART לקומפוננט (לפי דעתי אין בכלל כבל כזה).
בכל מקרה הכי עדיף לחבר ממיר שהוא לא HD בסקארט RGB או בקומפוננט (שאין בממירים).
מכיוון שלממירים של הכבלים אין קומפוננט ולטלויזיה שלך אין SCART RGB אז החיבור העדיף הבא הוא S-VIDEO.
תבדוק שלטלויזיה שלך יש כניסת S-VIDEO. אם יש - תקנה כבל SCART ל- SVIDEO.
אם לא, אז אין מנוס מלחבר RCA רגיל-קומפוזיט (או לשדרג לממיר HD ואז לחבר ב- HDMI)
בכל מקרה הכי עדיף לחבר ממיר שהוא לא HD בסקארט RGB או בקומפוננט (שאין בממירים).
מכיוון שלממירים של הכבלים אין קומפוננט ולטלויזיה שלך אין SCART RGB אז החיבור העדיף הבא הוא S-VIDEO.
תבדוק שלטלויזיה שלך יש כניסת S-VIDEO. אם יש - תקנה כבל SCART ל- SVIDEO.
אם לא, אז אין מנוס מלחבר RCA רגיל-קומפוזיט (או לשדרג לממיר HD ואז לחבר ב- HDMI)
כן, מאז ומתמיד היציאת סקארט שלי מוגדרת להיות SCART RGB אבל בכל זאת ווידאתי שבחרתי בה שוב, מצאתי כבל באמת מטורף ואיכותי, אבל כנראה שזה פשוט לא אותו אות שידור (אותו דבר קורה בחיבור VGA של מחשב לCOMPONENT של טלויזיה...)
כמה תמונות של הכבל כי אני פשוט חייב![חיוך ענק :]](./images/smilies/happy02.gif)

כמה תמונות של הכבל כי אני פשוט חייב

האמת שבכבל SCART לקומפוננט הייתי מצפה להתפצלות לחמישה חיבורי RCA ולא שלושה. לפי הצבעים של החיבורים נראה שבכבל הנ"ל מאבדים את היכולת להעביר קול.
מה שאני ממליץ לנסות זה לחבר את הכבל הזה מהממיר לטלוויזיה (לוודא שהחיבור בטלוויזיה הוא לכניסת קומפוננט, לשלושת הכניסות של התמונה. לא להשתמש בחיבורי האודיו שלה ולא לנסות בטעות חיבור קומפוזיט).
אח"כ להגדיר בממיר את היציאה כקומפוננט, ולא SCART RGB.
מה שאני ממליץ לנסות זה לחבר את הכבל הזה מהממיר לטלוויזיה (לוודא שהחיבור בטלוויזיה הוא לכניסת קומפוננט, לשלושת הכניסות של התמונה. לא להשתמש בחיבורי האודיו שלה ולא לנסות בטעות חיבור קומפוזיט).
אח"כ להגדיר בממיר את היציאה כקומפוננט, ולא SCART RGB.
מבחינת ניגון קבצים , אין הרבה מתחרים לסמסונג ו-LG. השאלה מה הכי חשוב לך במסך. אם ניגון קבצים, אז תסתדר עם קומפוזיט לממיר, לא כזה נורא.z_arkady כתב:ממש אהבתי את המסך הזה, במיוחד הסטרימר הפנימי שקורא MKV ולא סתם תומך בכתוביות בעברית, אלא שהוא באמת מציג אותן בצורה טובה, אפילו אפשרות של סנכרון ידני של הכתוביות, חיבור לרשת הביתי בכבל ותמיכה בחיבור דונגל אלחוטי, 4 יציאות HDMI, תפריטים נוחים.
דילמה!...
אני באמת אוהב את התכונות של הטלויזיה הזאת, ואני לא רוצה להרגיש שיש לי טלויזיה מיושנת עוד שנה כשרוב הטלויזיות יהיו עם סטרימרים מובנים. ועכשיו כשאני חושב על זה יש לי עוד 2 טלויזיות LCD בבית שמחוברות בסקארט קומפוסיט ואין תלונות, אולי בעתיד כשהמחירים קצת יירדו אז אני ישדרג את הממיר שלי לממיר HD ואז הכל יהיה בסדר.asaf23 כתב:מבחינת ניגון קבצים , אין הרבה מתחרים לסמסונג ו-LG. השאלה מה הכי חשוב לך במסך. אם ניגון קבצים, אז תסתדר עם קומפוזיט לממיר, לא כזה נורא.z_arkady כתב:ממש אהבתי את המסך הזה, במיוחד הסטרימר הפנימי שקורא MKV ולא סתם תומך בכתוביות בעברית, אלא שהוא באמת מציג אותן בצורה טובה, אפילו אפשרות של סנכרון ידני של הכתוביות, חיבור לרשת הביתי בכבל ותמיכה בחיבור דונגל אלחוטי, 4 יציאות HDMI, תפריטים נוחים.
דילמה!......
- eyalsha
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- שם מלא: eyalsha
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לדעתי אל תתן לעניין הזה למנוע ממך לקנות את המסך הזה.
אני רכשתי את המסך הזה בחודש נוב' 2010 ורק החודש התקנתי MAX HD.
מאז ועד עכשיו השתמשתי בטרנסקודר שהמיר SCART ל COMPONENT מה ששדרג את איכות התמונה ל 576i (תמונת SD, כן?)
ופתר את הבעיה של האיכות הלא מספקת בקומפוננט.
זו עוד השקעה קטנה, אבל במחיר שהמסך הזה עולה היום, זה כבר זניח.
אני בזמנו שילמתי 6200 על המסך (פלוס 200 הובלה).
אגב בנוגע לנגינה במתחרה של LG, נכון לתקופה שאני חיפשתי והשוויתי ביניהם - ה LG לא מנגנן קבצי MKV.
אני רכשתי את המסך הזה בחודש נוב' 2010 ורק החודש התקנתי MAX HD.
מאז ועד עכשיו השתמשתי בטרנסקודר שהמיר SCART ל COMPONENT מה ששדרג את איכות התמונה ל 576i (תמונת SD, כן?)
ופתר את הבעיה של האיכות הלא מספקת בקומפוננט.
זו עוד השקעה קטנה, אבל במחיר שהמסך הזה עולה היום, זה כבר זניח.
אני בזמנו שילמתי 6200 על המסך (פלוס 200 הובלה).
אגב בנוגע לנגינה במתחרה של LG, נכון לתקופה שאני חיפשתי והשוויתי ביניהם - ה LG לא מנגנן קבצי MKV.
SONY 65" KD-65XE9005
למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK
למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK