זהירות מחברת דים פון!

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
נעול
PopPy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

רכשתי לפני 8 חודשים HTC Desire Z מחברת דים פון, רשת קטנה של כמה סניפים בת"א למוצרי סלולר.
בסוף השבוע האחרון מסך המגע של המכשיר הפסיק להגיב, אחרי בדיקה ברשת הסתבר שזו בעיה ידועה של המכשיר מהדגם הספציפי הזה.
המכשיר לא נפל, לא קיבל מכה, לא היה שום נזק פיזי למסך. הוא פשוט הפסיק להגיב, ולפעמים בביצוע פעולות מסוימות (הפעלת לחץ על אזור מסוים במסגרת המכשיר או חיבור וניתוק ממקור חשמל) המסך עבד.
מדובר בבעיה ברכיב הטאצ' במכשיר (Touch Panel/Digitiser).
לאחר קריאת אינספור הודעות ברשת בנושא התקלה, HTC מטפלת בתקלות כאלה במכשירים עם אחריות בשתי דרכים: מחליפים את הרכיב או מחליפים את המכשיר למכשיר חדש, מכיוון שזו תקלת יצרן חוזרת וידועה אצלם.
בארץ אין ל- HTC נציגות ופניתי לדים פון ממנה רכשתי את המכשיר שהיה עדיין באחריות.
המכשיר נמסר לתיקון ביום ראשון, עם התחייבות תמוהה לעד 14 ימי טיפול - ממתי נותנים מכשיר סלולרי למעבדה לשבועיים ומעלה, ובלי לקבל מכשיר חלופי?
צוין במעמד מסירת המכשיר שבמידה והתיקון אינו במסגרת האחריות אך עלותו עד 200 ש"ח, הוא יתוקן בכל מקרה בלי להודיע לי על העלות הנוספת. הסכמתי.

היום התקשרתי בבוקר לבדוק מה מצב המכשיר וננזפתי שהעזתי לשאול ("אתמול המעבדה לא עבדה, היה צום").
אחה"צ התקשרו אלי מהחנות, מסרו שהמכשיר מוכן ואפשר לבוא לקחת אותו.

הגעתי לחנות, שם ראיתי מיד שהוחלף רכיב מסך המגע (Touch Panel).
מגן המסך שהיה על המסך הקודם וקניתי במיטב כספי כמובן לא עבר יחד איתו (מגן מסך הוא רכיב חד פעמי), ולא הודבק מגן מסך חלופי.
עלות התיקון? "600 ש"ח, אבל בגלל טעות של הטכנאי שלא התקשר אלייך לפני החלטנו לבוא לקראתך: 450 ש"ח".
מיותר לציין שלא התקשרו לוודא איתי האם העלות מקובלת עלי.
האלטרנטיבה הייתה להשאיר את המכשיר במקום, לאפשר להם לפרק את המסך החדש, להרכיב את הישן ולא לשלם על עלות התיקון, זאת לאחר 4 ימים שהמכשיר ישב אצלם ואני בלי מכשיר חלופי.
כמובן שזה כולל גם נסיעה נוספת לת"א כדי לקחת את המכשיר, שוב.

הנייד משמש אותי לצרכי עבודה ולכן לא הייתה לי יותר מדי ברירה אלא לשלם את עלות התיקון.
במצב הנוכחי אחרי 4 ימים שהמכשיר שכב במעבדה, לא היה טעם לתת להם לקחת שוב את הזמן לפרק אותו, להרכיב את המסך הישן ולקחת אותו למעבדה אחרת או לחילופין להזמין את הרכיב מ- ebay ולהחליף אותו בעצמי, משום שאני יודעת איך לעשות זאת. עלותו האמיתית של הרכיב אגב כ- 66$, ואני בטוחה שעבור החנות מדובר במחיר נמוך יותר. את המכשיר בחרתי לא לפתוח, לבדוק או לתקן בעצמי בגלל האחריות, שבדיעבד לא שווה כלום.

אגב, בסיום הדיון הוצע לי כ"מחווה של רצון טוב" לקבל מגן מסך (עלותו: 3$), במקום זה שמסרתי עם המכשיר. ויתרתי על התענוג.

שורה תחתונה:
ל"דים פון" יש ביקורות טובות בזאפ בגלל המחיר והשירות במעמד המכירה בלבד!!
מומלץ בחום להתרחק מחברת "דים פון". הם היום מאוד נחמדים במעמד המכירה, עשו אפילו רושם של מקצוענים. הם באמת מבינים בסלולר.
בשירות לעומת זאת הם לא מבינים כלום. לבצע מלכוד כזה ללקוח בשביל 200 ש"ח נוספים שהוא ישלם (במיוחד על תקלה שלעניות דעתי הייתה צריכה להיות מטופלת במסגרת האחריות!) - זו פשוט חוצפה.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3187867,00.html

אמנם הכתבה ישנה אבל האם המתואר בה לא בתוקף? האם לא היתה חובת החברה להחליף את המסך או כל חלק אחר ללא תשלום על פי החוק?

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3321
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #3 

למרות התסכול, אפשר לפתוח הודעה במקום אחד. נא לא להציף את הפורומים.
תודה על ההבנה
אלי חבוש

נעול

חזור אל “Android - אנדרויד”