רוצה להתקין freenas, כמה שאלות על RAID

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #21 

תקרא את המאמר הבא ב - WIKI ואני מבטיח לך שתקבל את התשובות שאתה צריך לגבי המושג וסוגי ה - RAID שקיימים וכמו כן כמות הדיסקים שנחוץ לכל מערך RAID שתבחר.

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

בהצלחה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #22 

JBOD לא יודע לעשות שום מערך RAID לכן הוא לא יעשה שום יתרות וגם לא ישפר ביצועים. זאת קופסה עם דיסקים. אין שם שום שכל.
תוכל לעשות מעליו RAID בתוכנה, אני מניח, אני לא יודע איזה ביצועים תקבל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #23 

http://en.wikipedia.org/wiki/Non-RAID_d ... .2C_BIG.29
אפשר ליצור דיסק אחד מכמה דיסקים קטנים בגדלים שונים. לפי מה שאני מבין זה לא בדיוק אפשרי ב-RAID0:
In that it consists of an array of independent disks, it can be thought of as a distant relative of RAID. Concatenation is sometimes used to turn several odd-sized drives into one larger useful drive, which cannot be done with RAID 0. For example, one could combine 3 GB, 15 GB, 5.5 GB, and 12 GB drives into a logical drive at 35.5 GB, which is often more useful than the individual drives separately.
In the diagram to the right, data are concatenated from the end of disk 0 (block A63) to the beginning of disk 1 (block A64); end of disk 1 (block A91) to the beginning of disk 2 (block A92). If RAID 0 were used, then disk 0 and disk 2 would be truncated to 28 blocks, the size of the smallest disk in the array (disk 1) for a total size of 84 blocks.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:JBOD.svg
...
אני אישית לא ציפיתי מה-NAS שלי לבוצעים ממש חזקים, כי סה"כ זה NAS ביתי, וכל מה שנדרש ממנו זה לקרוא ולכתוב סרטים, ומקסימום להעתיק אותם.... אבל כמובן, כל אחד והדרישות שלו:)

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #24 

Almogc כתב:תקרא את המאמר הבא ב - WIKI ואני מבטיח לך שתקבל את התשובות שאתה צריך לגבי המושג וסוגי ה - RAID שקיימים וכמו כן כמות הדיסקים שנחוץ לכל מערך RAID שתבחר.

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

בהצלחה.
...
לא חייבים ללכת רחוק, כתבתי לפני כמה זמן "מאמר" בנושא RAID פה באתר
http://www.hometheater.co.il/article018 ... D7%94-RAID
dima_vy כתב: ומה קורה אם אני משתמש ב-jbod? המידע על הדיסק נשמר?
...
JBOD לוקח X דיסקים פיזיים והופך אותם דיסק לוגי אחד, אם אחד מהם מת לא יקרה כלום לשאר המידע, רק המידע שעל הכונן הספציפי יעלם

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #25 

iakovl
תודה לך על התשובות הספציפיות. אני מקווה שאנשים, שבונים בבית מערכי RAID לאיחסון של סרטים יבינו, שבחלק מהמקרים זה דבר פשוט מיותר, לפחות כך זה בעיניי:) ב-RAID0 זה סיכון לאבד את הכל, בשאר האפשרויות זה אי ניצול של שטח איחסון, והמהירות וביצועים - מה כבר דרוש בבית??? נו באמת :)

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

:roll: אני האמת לא דוגמא טובה, אני נחשב כחולה נפש עם בקר רייד חומרתי של שרתים (פגשתי נציג של LSI בזמנו חשב שאני מפעיל שרת על בבית כי אני משתמש בבקר שלהם)
אצלי מה שחשוב זה לא המהירות אלא היתירות... האוסף שלי חשוב מהכל, אני שומר ולא מוחק ולכן זה מצטבר עם הזמן... צריך לעשות עכשיו רענון מ4 קשיחי טרה ל4 קשיחי 2 טרה

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #27 

אני חושב שהלינק הנ"ל יהווה עבורך מענה לכל בקשותיך + +

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36209

מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום 8)

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #28 

iakovl כתב:
shurvitz כתב:
iakovl כתב:FREENAS היא ממש לא המערכת שאתה רוצה להפעיל ZFS איתה, זה אפשרי אבל ממש לא אופטימלי
...
אתה מתכוון גם ל-FREENAS 8 או רק ל-0.7? יש לך רעיון אחר איך להשתמש ב-ZFS בלי היכרות רבה עם Solaris (והאמת גם בלי רצון רב לשקוע במערכת הפעלה חדשה)?
...
לא לגעת ב8... בגלל המעבר שעשו הרבה דברים שהיו טובים ב7 נעלמו, כרגע להשתמש רק ב7

לגבי ZFS מערכת הSolaris תמיד תהיה הפתרון הכי טוב כי היא פתרון ה"בית" של סאן שיצרה את ZFS
יש לך מס' מערכות שונות שמבוססות על Nexenta שגם יתנו פתרון טוב
...
תודה, טוב לדעת. אני מתלבט עכשיו אם לבנות NAS חדש DIY על בסיס ZFS כלשהו או פשוט ללכת ולקנות QNAP וכד'.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #29 

אישית אני מתנגד לקניה של NAS, המחיר לא מצדיק את העצמו יחסית למגבלות של הNAS הקנוי לעומת הבנוי

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

עקרונית אני מסכים, הבעיה זה למצוא מימוש שאני אהיה מרוצה ממנו ולא יהיה מסובך מדי..

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #31 

מימוש זה לא בעיה קשה
הגדרה זה לא בעיה קשה
בתקווה שאני אגרום לזה להיות יותר קל בעתיד הקרוב

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

iakovl כתב:מימוש זה לא בעיה קשה
הגדרה זה לא בעיה קשה
בתקווה שאני אגרום לזה להיות יותר קל בעתיד הקרוב
...
אני אחכה בסבלנות 8)
תודה!

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #33 

iakovl כתב:אישית אני מתנגד לקניה של NAS, המחיר לא מצדיק את העצמו יחסית למגבלות של הNAS הקנוי לעומת הבנוי
...
אתה מדבר על "מגבלות" צריך להבין קודם כל את היעוד של ה - NAS.
ל - NAS יש יעוד מאוד ברור, זה שמוסיפים לו פיצ'רים נוספים זה נחמד וטוב אך קודם כל צריך לבדוק האם הוא מבצע את היעוד המקורי שלו בצורה טובה ואמינה.

אתה מדבר על מגבלות, אז גם ה - NAS שאתה מדבר עליו שאתה בונה לוקה במגבלות כאלו ואחרות, אלה אם כן תקנה מארז Tower כמו שצריך ותעשה מחשב All in one.
מקום לדיסקים, מקום ל CrossFire/SLI, מקום ללוח ATX עם אפשרויות הרחבה נוספות ועוד ועוד...

לצורך העניין, אם אני מכין תשתית קווית מלאה בבית, הייתי שמח וממליץ שיהיה NAS בתצורה של Synology, Iomega, Qnap ואחרים ומציב אותו בארון תקשורת יעודי ואף ראינו במס' פרוקיטים של חברי הפורום שעשו עבודה נהדרת עם הפתרון הנ"ל.

אין ספק שאם תכין NAS בתצורה של DIY אז המגוון רחב יותר ואולי אף זול יותר אבל אסור לפספס את היעוד של ה - NAS.

צריך לזכור שלא לכל אחד יש את הידע
צריך לזכור שלבנות NAS לא מסתכם בתוכנת "FreeNas"
צריך לזכור להתאים דיסקים בהתאם
צריך לזכור שרצוי לדאוג לקירור בהתאם
צריך לזכור את ההתעסקות הלא קטנה עם הקמת המערכת
צריך לזכור שיש כאלו שהם עצלניים :wink:
והרשימה עוד יכולה להמשיך...

שורה תחתונה בתצורה של DIY אין ספק שאפשר להוזיל עלויות ואף להגיע לרמה גבוהה יותר
אבל אסור לשלול NAS יעודי של אחת החברות המובילות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”