רוצה להתקין freenas, כמה שאלות על RAID
-
the_lighting
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 425
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום חברים, אני מתכנן להתקין Freenas במשך השבוע אך יש לי כמה שאלות,
אני מתכנן לשים על הNAS סרטים סדרות תוכנות וכו... אני לא צריך כל כך יתירות, אני מעדיף מהירות ומקום, מה הRAID העדיף לי?
כמו כן יש לי דיסק של 1T דיסק של 0.5 טרה ודיסק של 80ג'גה ואני מתכנן לקנות עוד דיסק של 1T
חשבתי להתקין את המערכת על ה80 ולהשתמש בכל השאר ברייד לאחסון. האם זה האופציה הטובה ביותר או שעדיף להתקין את המערכת על USB 4G??
שאלה נוספת, מזה ZFS שראיתי שדיברו עליו הרבה בהקשר של FREENAS ולמה הוא דורש לפחות 8G זיכרון RAM??
תודה מראש חברים
אני מתכנן לשים על הNAS סרטים סדרות תוכנות וכו... אני לא צריך כל כך יתירות, אני מעדיף מהירות ומקום, מה הRAID העדיף לי?
כמו כן יש לי דיסק של 1T דיסק של 0.5 טרה ודיסק של 80ג'גה ואני מתכנן לקנות עוד דיסק של 1T
חשבתי להתקין את המערכת על ה80 ולהשתמש בכל השאר ברייד לאחסון. האם זה האופציה הטובה ביותר או שעדיף להתקין את המערכת על USB 4G??
שאלה נוספת, מזה ZFS שראיתי שדיברו עליו הרבה בהקשר של FREENAS ולמה הוא דורש לפחות 8G זיכרון RAM??
תודה מראש חברים
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אם אתה רוצה לבנות מערך רייד אז אתה צריך שכל הדיסקים של המערך יהיו באותו נפח אחרת תקבל נפח קטן משמעותית.
היות ואתה אומר שלא דרושה לך יתירות ואתה מעדיף מקום אז פשוט אל תבנה רייד, כך תוכל לנצל את כל הנפח שיש לך כרגע (1.5TB). בנוסף זה גם יקל על הוספת דיסקים לצורך הגדלת הנפח בעתיד היות ולא תדרש לבנות את המערך מחדש.
היות ואתה אומר שלא דרושה לך יתירות ואתה מעדיף מקום אז פשוט אל תבנה רייד, כך תוכל לנצל את כל הנפח שיש לך כרגע (1.5TB). בנוסף זה גם יקל על הוספת דיסקים לצורך הגדלת הנפח בעתיד היות ולא תדרש לבנות את המערך מחדש.
-
the_lighting
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי, אך האם RAID לא משפיע על המהירות לטובה?UriM כתב:אם אתה רוצה לבנות מערך רייד אז אתה צריך שכל הדיסקים של המערך יהיו באותו נפח אחרת תקבל נפח קטן משמעותית.
היות ואתה אומר שלא דרושה לך יתירות ואתה מעדיף מקום אז פשוט אל תבנה רייד, כך תוכל לנצל את כל הנפח שיש לך כרגע (1.5TB). בנוסף זה גם יקל על הוספת דיסקים לצורך הגדלת הנפח בעתיד היות ולא תדרש לבנות את המערך מחדש....
-
the_lighting
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי...תודה!dima_vy כתב:לא, RAID לא משפיע על מהירות. היעוד שלו זה רק יתירות.
תראה את המאמר הזה...
ולגבי השאלות האחרות?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
כמו שאמרו לך לפני, תתקין ללא RAID, המערך נקרא JBOD=Just Banch Of Drives
כך תגיע לניצול מקסימלי לפי הצרכים שתיארת.
לגבי אפשרות התקנה על USB - נראה לי מעניין, אני לא ניסיתי את זה. דווקא כן יכול לשפר את הביצועים לדעתי.
לגבי ZFS - לא מכיר
כך תגיע לניצול מקסימלי לפי הצרכים שתיארת.
לגבי אפשרות התקנה על USB - נראה לי מעניין, אני לא ניסיתי את זה. דווקא כן יכול לשפר את הביצועים לדעתי.
לגבי ZFS - לא מכיר
-
the_lighting
-
- חבר פעיל מאוד

חברה, יש מישהו שיכול לענות לי על השאלות האחרות?
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
לגבי ההתקנה על זכרון USB. לא אמורה להיות בעיה. המערכת כנראה תטען לאט יותר מאשר מדיסק קשיח אבל אחרי שהשרת יעלה לא אמורה להיות בעיה. בכל מקרה אתה יכול לנסות את שני המצבים. התקנה של השרת לא לוקחת הרבה זמן וככה תהיה לך תשובה ברורה בעניין.
במידה ואכן תנסה את שני המצבים אתה מוזמן לחזור ולספר על התוצאות (טוב יותר/רע יותר/אין הבדל).
לגבי ה-ZFS. אני גם לא מכיר,תצטרך לחכות שמישהו עם ידע בנושא יענה.
במידה ואכן תנסה את שני המצבים אתה מוזמן לחזור ולספר על התוצאות (טוב יותר/רע יותר/אין הבדל).
לגבי ה-ZFS. אני גם לא מכיר,תצטרך לחכות שמישהו עם ידע בנושא יענה.
- stardusty
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 445
- קיבל תודות: 14 פעמים
ZFS זאת מערכת קבצים מתקדמת שפותחה ע"י SUN, היא מאוד מהירה ויציבה
יש לה תכונות כמו COPY ON WRITE ( העתקה רק בשינוי של הקובץ )
SNAPSHOT ( שמירת עותק של המידע )
אבל FREENAS לא מנצל את כל התכונות,
אם יש לך את הזיכרון מומלץ.
אם יש לך את הזיכרון מומלץ.
-
the_lighting
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי, יש איזשהוא מדריך או משהוא בסגנון שמספר עליה?stardusty כתב:ZFS זאת מערכת קבצים מתקדמת שפותחה ע"י SUN, היא מאוד מהירה ויציבה
אם יש לך את הזיכרון מומלץ....
מה הזיכרון המינימלי לתוכנה הנ"ל?
אני לא מכיר את freenas אבל RAID0 משפיע על הביצועים . היעוד שלו זה רק שיפור ביצועים, הוא לא נותן שום יתירות, להיפך - הוא מקטין יתירות.dima_vy כתב:לא, RAID לא משפיע על מהירות. היעוד שלו זה רק יתירות.
תראה את המאמר הזה...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

לא ציינתי שמדובר ב-RAID0, אני אמרתי בכלל מה הכוונה של מושג RAID..כשאתה אומר שRAID0 משפיע על ביצועים - בהשוואה למה?nir11 כתב:אני לא מכיר את freenas אבל RAID0 משפיע על הביצועים . היעוד שלו זה רק שיפור ביצועים, הוא לא נותן שום יתירות, להיפך - הוא מקטין יתירות.dima_vy כתב:לא, RAID לא משפיע על מהירות. היעוד שלו זה רק יתירות.
תראה את המאמר הזה......
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- קיבל תודות: 228 פעמים
בנושא RAID, תקראו את מה שכתבתי פה http://www.hometheater.co.il/article018 ... D7%94-RAID
בנושא FREENAS, מקווה לסיים משהו בזמן הקרוב... הכתיבה שלי מתחילה ונעצרת כבר הרבה זמן (אני אשם, אני מודה)
בנושא ZFS, המינימום זיכרון הוא 4 גיגה. זאת לא תוכנה זאת שיטת אחסון שמשתמשת בהמון זיכרון (כמה שיותר יותר טוב) וFREENAS היא ממש לא המערכת שאתה רוצה להפעיל ZFS איתה, זה אפשרי אבל ממש לא אופטימלי
בנושא FREENAS, מקווה לסיים משהו בזמן הקרוב... הכתיבה שלי מתחילה ונעצרת כבר הרבה זמן (אני אשם, אני מודה)
בנושא ZFS, המינימום זיכרון הוא 4 גיגה. זאת לא תוכנה זאת שיטת אחסון שמשתמשת בהמון זיכרון (כמה שיותר יותר טוב) וFREENAS היא ממש לא המערכת שאתה רוצה להפעיל ZFS איתה, זה אפשרי אבל ממש לא אופטימלי
אתה מתכוון גם ל-FREENAS 8 או רק ל-0.7? יש לך רעיון אחר איך להשתמש ב-ZFS בלי היכרות רבה עם Solaris (והאמת גם בלי רצון רב לשקוע במערכת הפעלה חדשה)?iakovl כתב:FREENAS היא ממש לא המערכת שאתה רוצה להפעיל ZFS איתה, זה אפשרי אבל ממש לא אופטימלי...
RAID 0 משפר ביצועים ביחס לדיסק בודד, וגם ביחס לכל סוג RAID אחר. שיפור הביצועים נובע מכך שכל כתיבה מתפצלת בין מספר ראשים שעכשיו עובדים במקביל. זה נכון גם לקריאות כמובן.dima_vy כתב:לא ציינתי שמדובר ב-RAID0, אני אמרתי בכלל מה הכוונה של מושג RAID..כשאתה אומר שRAID0 משפיע על ביצועים - בהשוואה למה?nir11 כתב:אני לא מכיר את freenas אבל RAID0 משפיע על הביצועים . היעוד שלו זה רק שיפור ביצועים, הוא לא נותן שום יתירות, להיפך - הוא מקטין יתירות.dima_vy כתב:לא, RAID לא משפיע על מהירות. היעוד שלו זה רק יתירות.
תראה את המאמר הזה.........
מספר הראשים הוא מספר הדיסקים שחברים ב RAID.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- קיבל תודות: 228 פעמים
לא לגעת ב8... בגלל המעבר שעשו הרבה דברים שהיו טובים ב7 נעלמו, כרגע להשתמש רק ב7shurvitz כתב:אתה מתכוון גם ל-FREENAS 8 או רק ל-0.7? יש לך רעיון אחר איך להשתמש ב-ZFS בלי היכרות רבה עם Solaris (והאמת גם בלי רצון רב לשקוע במערכת הפעלה חדשה)?iakovl כתב:FREENAS היא ממש לא המערכת שאתה רוצה להפעיל ZFS איתה, זה אפשרי אבל ממש לא אופטימלי......
לגבי ZFS מערכת הSolaris תמיד תהיה הפתרון הכי טוב כי היא פתרון ה"בית" של סאן שיצרה את ZFS
יש לך מס' מערכות שונות שמבוססות על Nexenta שגם יתנו פתרון טוב
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

הבנתי, אז יש לי עוד שאלה:nir11 כתב:RAID 0 משפר ביצועים ביחס לדיסק בודד, וגם ביחס לכל סוג RAID אחר. שיפור הביצועים נובע מכך שכל כתיבה מתפצלת בין מספר ראשים שעכשיו עובדים במקביל. זה נכון גם לקריאות כמובן.dima_vy כתב:לא ציינתי שמדובר ב-RAID0, אני אמרתי בכלל מה הכוונה של מושג RAID..כשאתה אומר שRAID0 משפיע על ביצועים - בהשוואה למה?nir11 כתב:אני לא מכיר את freenas אבל RAID0 משפיע על הביצועים . היעוד שלו זה רק שיפור ביצועים, הוא לא נותן שום יתירות, להיפך - הוא מקטין יתירות.dima_vy כתב:לא, RAID לא משפיע על מהירות. היעוד שלו זה רק יתירות.
תראה את המאמר הזה.........
מספר הראשים הוא מספר הדיסקים שחברים ב RAID....
אם חיברתי שני דיסקים במערך RAID0, ודיסק אחד הלך (מת, לא ניתן לשיחזור גם). האם במצב הזה המידע שהיה על הדיסק השני שמיש עדיין או שהוא הולך לאיבוד גם?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

ומה קורה אם אני משתמש ב-jbod? המידע על הדיסק נשמר?iakovl כתב:חיובי
RAID 0 הוא למען האמת לא רייד, לפחות לא במובן המקורי של המילה... אין לו יתירות בכלל
קשיח 1 שמת במערך רייד 0 מפיל את כל המערך וכל המידע שהיה במערך הופך ללא שמיש...