עזרה בחיבור רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

קודם שאלה . המגבר ניראה לי רגיל שזה 8 אוהם (מה שזה לא אומר) . זוג רמקולים 4 אוהם . אפשר לחבר?
עכשיו עוד שאלה . ניסיתי לחבר רמקול אחד לפני ששאלתי מביני עיניין מפני שלא יכולתי להחזיק מעמד . התחלתי מרמקול אחד לערוץ אחד של המגבר ,כניראה שעשיתי משהו לא בסדר הם התחילו לנגן והפסיקו .. אז מיד פירקתי את כל החיבורים הלא מובנים שעשיתי .
- זה בסהכ שמונה על שמונה של כניסות ויציאות אז הסתברות הטעויות גדולה מידי ..מה חשבתי לעצמי...

הנתונים - שני ערוצים במגברר - 4 עליונים - שתי אדומים שתי שחורים שכתוב עליהם speakers A
מתחתם אותו דבר - בשורה אחת של speakers B

הרמקולים שתי כניסות שחורות אחת מעל השניה ומולם שתי כניסות אדומות אחת מעל השניה .
ובכל מקום כמובן יש R\L R\L
מה למי מ י למה ??
יש מצב ששרפתי משהו?
מגבר שאומר 8אוהם יכול להפעיל רמקולים שאומרים 4 אוהם?

אין צורך להוסיף שזה דחוף , חיים או מוות , וגם רק הבטוחים בעצמם שיעזרו . תודה מקרב .

רק אם אפשר בבקשה לדבר ממש לאט וברור בלי אותיות ומילים בסינית. אם אפשר .

:בוכה:
GO VEGAN

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

על פניו ניראה ששרפתי מגבר :pizza:

עריכה
לא נישרף . רק דרושה עזרה בחיבורים . PLZ
GO VEGAN

RotemW
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

אני מבין מהכתוב שכל רמקול חובר לשתי יציאות הגברה, במידה וכן יש לנתק את הגשרים מהרמקול (המחברים הזהובים שנמצאים בגב כל רמקול ומחברים שחור לשחור ואדום לאדום).

ניתן גם לחבר רק יציאה אחת מן המגבר לכניסה אחת ברמקול (אדום ושחור מהמגבר לאדום ושחור ברמקול ולהשאיר את הגשרים).

חומר קריאה על נושא החיבורים :
http://www.hometheater.co.il/article020 ... 2%D7%9C-Bi

בקשר לעכבה אפשר להעזר בזה : http://www.audioholics.com/education/fr ... -amplifier

אני יודע שבחלק מהמגברים יש קינפוג לעכבה.

מקווה שזה יעוזר לך,
בכל מקרה ממליץ בחום להעזר במדריכים של הרמקולים והמגבר.

בהצלחה.

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה . לא הבנתי כלום . מהמאמר מבינים שחיבור של שני זוגות כבלים בין כל רמקול לכל ערוצ הוא לא טוב . (אין יתרונות)
?? אז עדיף להשאיר את הגשרים ולחבר בכבל אחד ?
עוד שאלה . יש לי שתי שורות של חיבורים במגבר,שני ערוצים,אז כל רמקול מתחבר (אם בחרתי לחבר בB ווירינג\אמפינג(?) לערוצ בודד במגבר? ז'א רמקול ימני ל4 חיבורים במגבר בערוצ A ושמאלי ל4 החיבורים בערוצ B ?
בכל מיקרה לא ניראה לי שבמגבר יש לי איזה אופציה לכיוונים של משהו (עקבה)..
לא מסוכן?
GO VEGAN

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

1. לחבר רמקולים בעלי עקבה של 4 אוהם למגבר שתוכנן לעומס של 8 אוהם - לא רעיון טוב במיוחד. אפילו בעוצמה מתונה הצליל יהיה מעוות, ובמוקדם או במאוחר ייגרם נזק למגבר .

2. איזה מגבר יש לך?

רוב הסיכויים ששתי היציאות A ו-B (השייכות לערוץ אחד) מחוברות לאותו מגבר ההספק – במקרה זה את צריכה להניח לגשרוני הרמקולים ולהשתמש בכבל אחד פר רמקול, תוך כדי שימוש בקבוצה A בלבד:

א. חברי את האדום של יצאה L לאחד הקונקטורים האדומים של הרמקול השמאלי, את השחור של יציאה L – לקונקטור השחור של אותו הרמקול.
ב. כעת תחזרי לאותה הפרוצדורה עבור הרמקול הימני (כמובן שבמקרה זה תשתמשי בזוג R של הקונקטורים במגבר).

יש סיכוי קלוש שבמגבר שלך יש שני מגברי הספק לערוץ (כלומר, קבוצות A ו-B מחוברות למגברי הספק נפרדים). במקרה זה את צריכה לפרק את הגשרונים מהרמקולים ולחבר יציאות מקבוצה A לחיבורים העליונים של הרמקולים (כפי שתיארתי קודם), ואת היציאות מקבוצה B – לחיבורים התחתונים של הרמקולים (חיבור זה נקרא bi-amp).
ויטלי

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה . חיברתי עם הגשרים לערוצ אחד .המגבר המחובר הוא nad c355bee
http://nadelectronics.com/products/hifi ... -Amplifier

אבל גר פה בחדר אחר גם cambridge audio 640A שניראה עדיף אבל הוא לא שחור אז לא יוצא מהחדר .. :P
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=13

אם הם מחוברים בכבל אחד עם הגשרים זה אומר שהם עכשיו סוג של 8 אוהם?
GO VEGAN

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Eff כתב:תודה . חיברתי עם הגשרים לערוצ אחד .המגבר המחובר הוא nad c355bee
...
חיברת נכון - כי במגבר שלך אין 4 מגברי הספק. וודאי שהגשרונים אינם רופפים (הדקי אותם היטב, בתמונה שפרסמת אחד הקצוות כמעט בחוץ). החדשות הטובות - המגבר שלך יכול לרדת אפילו ל-2 אוהם - כך שאל דאגה :D !
אם הם מחוברים בכבל אחד עם הגשרים זה אומר שהם עכשיו סוג של 8 אוהם?
...
לא, 4 אוהם.
ויטלי

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אז בעיקרון אתה מציע לא להשתמש בB -thing הזה? כרגע מחוברים כמו שהצעת בכבל אחד עם הגשר . עכשיו רוצה לחבר בכל זאת לשני הערוצים של המגבר (B thing) . אז אני אצייר כדי שאבין את עצמי בעיקר .
-אחרי שאוציא את הגשרים , השאלה היא האם במגבר רמקול אחד יהיה מחובר למס' 1 ו-2 בערוצ A ול-5 ו-6 בערוצ B
והרמקול השני יהייה מחובר ל 3 ו-4 בערוצ A ול-7 ו-8 בערוצ B ?
או שרמקול אחד יהיה מחובר ל-1,2,3,4 של ערוצ A והרמקול השני ל5678 של B?
(~)
האם לא מומלצ בכלל ? לא רוצה לפגוע במגבר לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך.. לא הבנתי ..
תודה

vitalyi כתב:1.
א. חברי את האדום של יצאה L לאחד הקונקטורים האדומים של הרמקול השמאלי, את השחור של יציאה L – לקונקטור השחור של אותו הרמקול.
ב. כעת תחזרי לאותה הפרוצדורה עבור הרמקול הימני (כמובן שבמקרה זה תשתמשי בזוג R של הקונקטורים במגבר).

יש סיכוי קלוש שבמגבר שלך יש שני מגברי הספק לערוץ (כלומר, קבוצות A ו-B מחוברות למגברי הספק נפרדים). במקרה זה את צריכה לפרק את הגשרונים מהרמקולים ולחבר יציאות מקבוצה A לחיבורים העליונים של הרמקולים (כפי שתיארתי קודם), ואת היציאות מקבוצה B – לחיבורים התחתונים של הרמקולים (חיבור זה נקרא bi-amp).
...
:מבולבל: :מבולבל:
GO VEGAN

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Eff כתב:אז בעיקרון אתה מציע לא להשתמש בB -thing הזה? כרגע מחוברים כמו שהצעת בכבל אחד עם הגשר . עכשיו רוצה לחבר בכל זאת לשני הערוצים של המגבר (B thing) . אז אני אצייר כדי שאבין את עצמי בעיקר .
-אחרי שאוציא את הגשרים , השאלה היא האם במגבר רמקול אחד יהיה מחובר למס' 1 ו-2 בערוצ A ול-5 ו-6 בערוצ B
והרמקול השני יהייה מחובר ל 3 ו-4 בערוצ A ול-7 ו-8 בערוצ B ?
או שרמקול אחד יהיה מחובר ל-1,2,3,4 של ערוצ A והרמקול השני ל5678 של B?
(~)
האם לא מומלצ בכלל ? לא רוצה לפגוע במגבר לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך.. לא הבנתי ..
...
נתחיל מהסוף :). כאשר כתבתי על הנזק האפשרי, הסתמכתי על המידע שנתת: שהמגבר שלך מיועד לעקבה של 8 אוהם בלבד. הסתבר שזה לא המצב כי אפשר להעמיס את המגבר אפילו ב-2 אוהם. לכן, אם לא תקצרי בשוגג את יציאות המגבר במשחקים עם החיבורים, לא תגרמי לשום נזק. ואני ממש – אבל ממש! – מציע לשחק אם חיבורי הרמקולים כמה שפחות, כי נראה לי שאינך בטוחה במיוחד בפעולות שלך.

לגבי היציאות A ו-B: אם את רוצה לחבר זוג רמקולים נוסף בחדר אחר – תוכלי לחבר אותם ל-B. חיבור הרמקול ל-A ו-B (חיבור bi-wiring) באמצעות כבלי רמקולים זהים הוא פעולה חסרת משמעות.

לפעמים במערכות ברמה גבוהה להשגת אפקט סוני מסוים משתמשים ב- bi-wiring תוך כדי שימוש בכבלי רמקולים מחומרים שונים (למשל, נחושת – לדרייבר וופר, כסף – למיד וטוויטר). אני אישית מסתייג מהשיטה הזו כי היא פוגעת באיזון טונלי, במערכת שלך כלל לא בטוח שתרגישי את ההבדל.
לכן בשורה התחתונה – חברי את כל אחד מהרמקולים בכבל אחד (כפי שהסברתי קודם) ליציאות A.
ויטלי

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אוקייי . קצת הבנתי : ) אבל לא הבנתי איך יכול להיות שהתוצאה לא תהייה טובה יותר בחיבור בי-ווירינג , הרי כל רמקול יקבל יותר כוח לא? כמו ילד שיהיו לא שתי אמא ושני אבא לא?? אז למה קיימת האופצייה של בי-ווירינג הזה אם זה לא נותן כלום?
אולי הקאמברידג' בנוי משני מג'הספק? כי קיימת בו אופצייה לשמוע בכל ערוצ משהו אחר.(אם יש קשר בכלל...)
בכל מיקרה אני רוצה לנסות . אז לחבר את העליונים ברמקול ראשון לR בערוצ A ,ואת התחתונים לR בערוצ B? והרמקול השני הולך לL בערוצ A ןל-L בערוצ B כן?
GO VEGAN

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Eff כתב: אבל לא הבנתי איך יכול להיות שהתוצאה לא תהייה טובה יותר בחיבור בי-ווירינג , הרי כל רמקול יקבל יותר כוח לא?
...
מאיפה בדיוק? הרי שתי היציאות (A ו-B) מחוברות לאותו המגבר. נגיד שיש לך 100 ש"ח ב-2 שטרות של 50, ואת יחד עם חברתך הולכות לבזב את הסכום (את 50 וחברתך 50) בו זמנית - יהיה לכן מזה יותר כסף?
אולי הקאמברידג' בנוי משני מג'הספק? כי קיימת בו אופצייה לשמוע בכל ערוצ משהו אחר.(אם יש קשר בכלל...)
...
בו זמנית 8O ? את לא מתבלבלת? לא ראיתי כזה דבר...
בכל מיקרה אני רוצה לנסות . אז לחבר את העליונים ברמקול ראשון לR בערוצ A ,ואת התחתונים לR בערוצ B? והרמקול השני הולך לL בערוצ A ןל-L בערוצ B כן?
...
כבר הסברתי - תקראי את התשובות הקודמות.
ויטלי

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ויטלי תודה, קח אותי בסבלנות כי זה כמו לכוון אישה להיכנס לחנייה צפופה..
אולי התבלבלתי בלינק למגבר -זה ver'2
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=105
יש לו incognito ready type one and type two שבתוספת צעצוע קטן יאפשר שמיעה עצמאית ממקורות שונים בחדרים נפרדים . אין לנו צורך במולטי רומס , המגבר בחדר מחובר לזוג קידמיים ונגן בלבד , הוא אפור בחברת אפורים אז לא יוצא לסלון , אבל אם זה אומר שהוא מוחמד , ומוחמד לא בא אל ההר , אז ההר, הרמקולים יבואו למוחמד . האם זה בכלל אומר שיש לו מגברי הספק שונים? :? זה קשור בכלל? בכל מיקרה זה ציטוט מהרשת
or Type II (amplifier allows independent source to be used in another room.

vitalyi כתב: מאיפה בדיוק? הרי שתי היציאות (A ו-B) מחוברות לאותו המגבר. נגיד שיש לך 100 ש"ח ב-2 שטרות של 50, ואת יחד עם חברתך הולכות לבזב את הסכום (את 50 וחברתך 50) בו זמנית - יהיה לכן מזה יותר כסף?.
...
מקובל עלי , תודה ,למרות שלא הבנתי אבל לא אנסה גם :)

vitalyi כתב:
Eff כתב:
...
כבר הסברתי - תקראי את התשובות הקודמות.
...
קראתי כמעט 20 פעם וזה מה שהבנתי אבל רציתי להיות בטוחה שהבנתי נכון . ז'א שרמקול אחד מחובר למגבר ל-1 2 5 6 ורמקול שני ל3 4 7 8 ..
...
GO VEGAN

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

וזה פעם אחרונה שאתה משווה את הnad למאה שקל :evil:
GO VEGAN

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Eff כתב:קח אותי בסבלנות כי זה כמו לכוון אישה להיכנס לחנייה צפופה..
...
סבלנות יש לי - במיוחד כלפי המין היפה שמתעניין באודיו ולא מוותר :). פירשתי את חוסר הביטחון שלך באופן שגוי - נוצר לי רושם שאת קוראת רק שליש ממה שאני כותב.
Eff כתב:
אולי התבלבלתי בלינק למגבר -זה ver'2
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=105
יש לו incognito ready type one and type two שבתוספת צעצוע קטן יאפשר שמיעה עצמאית ממקורות שונים בחדרים נפרדים . אין לנו צורך במולטי רומס , המגבר בחדר מחובר לזוג קידמיים ונגן בלבד , הוא אפור בחברת אפורים אז לא יוצא לסלון , אבל אם זה אומר שהוא מוחמד , ומוחמד לא בא אל ההר , אז ההר, הרמקולים יבואו למוחמד . האם זה בכלל אומר שיש לו מגברי הספק שונים? :? זה קשור בכלל? בכל מיקרה זה ציטוט מהרשת
or Type II (amplifier allows independent source to be used in another room.
...
לפי התדריך - אין לו שני מגברי הספק לערוץ.
Eff כתב:
vitalyi כתב: מאיפה בדיוק? הרי שתי היציאות (A ו-B) מחוברות לאותו המגבר. נגיד שיש לך 100 ש"ח ב-2 שטרות של 50, ואת יחד עם חברתך הולכות לבזב את הסכום (את 50 וחברתך 50) בו זמנית - יהיה לכן מזה יותר כסף?.
...
מקובל עלי , תודה ,למרות שלא הבנתי אבל לא אנסה גם :)
...

ניסיון נוסף :). היית מכפילה את הכוח אם היית מחברת את כל אחת מכניסות הרמקול למגבר נפרד - וזה לא קורה.
Eff כתב:
זה מה שהבנתי אבל רציתי להיות בטוחה שהבנתי נכון . ז'א שרמקול אחד מחובר למגבר ל-1 2 5 6 ורמקול שני ל3 4 7 8 ..
...
כן, רק תפרקי את הגשרונים מהרמקולים (למרות שבמקרה שלך זה לא מוסיף ולא גורע). דעתי - מיותר (כנראה שבכל זאת לא קראת את מה שכתבתי לך על bi-wiring והולכת לשחק עם כבלי הרמקולים מאותו הסוג).
Eff כתב:וזה פעם אחרונה שאתה משווה את הnad למאה שקל :evil:
...
זאת לא הייתה הכוונה, אבל אני מבין שהסתבכתי :D.
ויטלי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”