הוזמן מחו"ל Yamaha RX-A710. מחפש רמקולים מתאימים...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9025
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #1 

הי,

אני פותח שרשור חדש בהמשך לשירשור הזה: http://www.hometheater.co.il/vt146781.% ... 7%A8%D7%94

הזמנתי מחו"ל את הרסיבר Yamaha RX-A710 מסדרת ה- AVENTAGE.
למי שהתעניין אז:
עלות: 465$ כולל משלוח פנימי בארה"ב
נקנה באתר: http://www.safeandsoundhq.com/proddetai ... od=RX-A710 (דילר מורשה)
משלוח לארץ באמצעות http://www.mustop.co.il/

בשרשור הקודם קיבלתי כל מיני המלצות לסט רמקולים של חברות שונות. רציתי לדעת האם לא עדיף לשדך לרסיבר רמקולים של חברת Yamaha (סט של 5.1) שהם מפרסמים באתר שלהם:
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... -packages/
בהמשך הדרך אני ארצה להוסיף עוד זוג רמקולי מדף שאותם אני אחבר ליציאת zone2. חבר שלי יכול להיות שיתן לי כאלה של חברת מורגנפלד (אם אני לא טועה בשם) - מישהו מכיר ? לא מצאתי עליהם כלום באינטרנט...

אגב - לא ראיתי פה יותר מדיי דיונים על הרמקולים של Yamaha. האם יש איתם "בעיה" או שהם נחשבים פחות טובים מהסדרות האחרות שהומלצו לי ? אשמח לדעתכם ותגובות בנושא...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2 

ככל שאני חופר יותר בפורום יותר קשה לי להחליט לגבי סוג הרמקולים. יש לי עוד כמה שאלות וכמה הבהרות לדרישות:
- נדרש סט של 5.1 כאשר זה המקסימום גודל של הרמקולים (עקב דרישות ההנהלה השותפה):
גודל קדמיים - מדפיים. גודל סנטר - יכול להיות גם בינוני כי ישתלב במזנון. סאב - כל גודל אפשרי. אחוריים - סטליטים בלבד.
- האם כדאי / עדיף לפצל את הסט למספר חברות שונות ? (בשביל לקבל טווחי צלילים עשירים יותר ושונים...)
- האם סדר הרמקולים כפי שרשמתי מבטא את סדר ההשקעה מבחינת התקציב ?
- גודל הסלון הוא 4 מטר מהספה לטלוויזיה ורוחב של 3.10 מטר (כאשר יש חלש מקביל זהה מצד ימין (כניסה לבית + פינת אוכל). מצרף הדמייה של הסלון:

תקציב עומד על 4 אלף ש"ח אבל הוא לא סופי, הכל פונקצייה של איכות מתקבלת.
מאוד אשמח לחוות דעת (לגבי הרסיבר הרי עזרתם לי המון... :)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

הייתי משלב סוגי רמקולים שונים לא בגלל טווחי צליל שונים ועשירים יותר (לא שיש לי מושג למה אתה מתכוון בכך - במקרים מסויימים יש יותר סיכוי ששילוב רמקולים מפירמות שונות ייצור קקפוניה ולא הרמוניה...), אלא בגלל אילוצי העיצוב והתקציב.

בכל מקרה, ב-4,000 ש"ח אתה די מוגבל מבחינת אפשרויות... אתה יכול ללכת על משהו כמו מוניטור אודיו M2 מלפנים יחד עם ה-M סנטר התואם להם וזוג סאטליטים SP1 של מורל שיעלו לך בסה"כ משהו כמו 3,500 ש"ח. הבעיה היא שב-500 ש"ח המקום היחיד שתמצא סאב זה ביד שנייה, וגם זה בקושי...
אופציה שקולה היא לקחת זוג וורפידייל דיאמונד 10.2 מדפיים, סנטר תואם מדגם 10CS ואותם סאטליטים של מורל, אבל מבחינת התקציב אתה עדיין תישאר עם כ-500 ש"ח לסאב. אופציה קצת יותר חסכונית היא "לרדת ברמה" וללכת על וורפידייל 9.2 מלפנים, סנטר 9CS והסאטליטים של מורל - זה אמור לפנות לך עוד איזה 300 ש"ל לסאב, שזה תקציב טיפה יותר סביר לסאב מיד שנייה...

אם אתה לא חובב מוזיקה מושבע, אז אולי עדיף פשוט ללכת על סט סאטליטים 5.1 קומפלט, למשל הטאנוי SFX, הקליפש קווינטט או הפולק אודיו RM6750...

אופציה אחרונה חביבה לשיקולך היא יבוא רמקולים מארה"ב, בדיוק כפי שהבאת את הרסיבר משם... כך יש יותר סיכוי שתוכל למצוא זוג מדפיים בשילוב עם סנטר וסאטליטים מאחור, ועדיין יישאר לך תקציב סביר לסאב - למשל משהו כמו זוג פולק אודיו RTiA3 קדמיים, סנטר CSiA4, זוג TL1 אחוריים וסאב PSW111.

נ.ב. חשוב לדעת גם מה גודל הנישה במזנון שמיועדת לסנטר, וגם אם יש מקום לסנטר, עדיין הייתי שוקל מאוד ברצינות אופציה של להציב אותה מעל המזנון, כי ככל שהוא יותר קרוב ל-TV, ככה הוא יישמע יותר טוב ואמין מבחינת העברת הדיאלוג שמתרחש על המסך לאוזניך!

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

epony כתב:הייתי משלב סוגי רמקולים שונים לא בגלל טווחי צליל שונים ועשירים יותר (לא שיש לי מושג למה אתה מתכוון בכך - במקרים מסויימים יש יותר סיכוי ששילוב רמקולים מפירמות שונות ייצור קקפוניה ולא הרמוניה...), אלא בגלל אילוצי העיצוב והתקציב.

בכל מקרה, ב-4,000 ש"ח אתה די מוגבל מבחינת אפשרויות... אתה יכול ללכת על משהו כמו מוניטור אודיו M2 מלפנים יחד עם ה-M סנטר התואם להם וזוג סאטליטים SP1 של מורל שיעלו לך בסה"כ משהו כמו 3,500 ש"ח. הבעיה היא שב-500 ש"ח המקום היחיד שתמצא סאב זה ביד שנייה, וגם זה בקושי...
אופציה שקולה היא לקחת זוג וורפידייל דיאמונד 10.2 מדפיים, סנטר תואם מדגם 10CS ואותם סאטליטים של מורל, אבל מבחינת התקציב אתה עדיין תישאר עם כ-500 ש"ח לסאב. אופציה קצת יותר חסכונית היא "לרדת ברמה" וללכת על וורפידייל 9.2 מלפנים, סנטר 9CS והסאטליטים של מורל - זה אמור לפנות לך עוד איזה 300 ש"ל לסאב, שזה תקציב טיפה יותר סביר לסאב מיד שנייה...

אם אתה לא חובב מוזיקה מושבע, אז אולי עדיף פשוט ללכת על סט סאטליטים 5.1 קומפלט, למשל הטאנוי SFX, הקליפש קווינטט או הפולק אודיו RM6750...

אופציה אחרונה חביבה לשיקולך היא יבוא רמקולים מארה"ב, בדיוק כפי שהבאת את הרסיבר משם... כך יש יותר סיכוי שתוכל למצוא זוג מדפיים בשילוב עם סנטר וסאטליטים מאחור, ועדיין יישאר לך תקציב סביר לסאב - למשל משהו כמו זוג פולק אודיו RTiA3 קדמיים, סנטר CSiA4, זוג TL1 אחוריים וסאב PSW111.

נ.ב. חשוב לדעת גם מה גודל הנישה במזנון שמיועדת לסנטר, וגם אם יש מקום לסנטר, עדיין הייתי שוקל מאוד ברצינות אופציה של להציב אותה מעל המזנון, כי ככל שהוא יותר קרוב ל-TV, ככה הוא יישמע יותר טוב ואמין מבחינת העברת הדיאלוג שמתרחש על המסך לאוזניך!
...
סבבה, תודה. נראה לי אני אלך שוב על ייבוא כי פער המחירים ממש גדול. מה דעתך על הפולק אודיו RM95 (סט של 5 רמקולים), סביבות ה 1000 שקל. משאיר לי המון כסף לסאב שאקנה בארץ (בגלל המשקל שלו) וכן לעוד זוג מדפיים אם יהיה צורך בעתיד. מאוד התחברתי לעיצוב שלהם וכן למבנה הרמקול (רמדולים ב 2 פאות של המשולש) שמאוד מזכיר את ה bose am10 שרציתי מההתחלה...
האם יש עוד רמקולים כאלה של חברות אחרות שדומים בתצורתם למבנה הזה ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

נראה לי שזה סוג של פספוס במחיר שלהם... רצית מדפיים בגלל שהם יותר גדולים או בגלל שאתה רוצה להקשיב גם למוזיקה ולא רק לסרטים?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

epony כתב:נראה לי שזה סוג של פספוס במחיר שלהם... רצית מדפיים בגלל שהם יותר גדולים או בגלל שאתה רוצה להקשיב גם למוזיקה ולא רק לסרטים?
...
זה לא פספוס במחיר, ב newegg הם כרגע במבצע ב 299 דולר ואני מאמין שאצליח לקנות אותם בקצת פחות.
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... dio%20rm95

רוצה גם מדפיים כי אני יודע שבסטליטים חסר את תחום המיד והרמקולים המדפיים יכולים לאזן את זה.
אגב הרמקולים של חבר שלי נקראים מורדנשורט... מכיר ?
מה לגבי השאלה שלי לרמקולים של ימהה - יש לך אולי מושג אם כדאי ויכול להתחבר טוב ?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

נראה לי שנדלקתי על הפולק אודיו rm95 (שמורכבים מ 2 זוגות של rm8 וסנטר).
הנה הנתונים הטכניים שלהם ואין לי שמץ של מושג איך להתייחס לזה. האם זה טוב ? מצוין ? לא משהו ? מה מבטא כל ערך ומה הטווח הרצוי שיהיה כך שאוכל להשוות גם לדגמים אחרים.
Overall Frequency Response - 95Hz-24kHz
Lower -3dB Limit - 130Hz
Upper -3dB Limit - 20kHz
Nominal Impedance - 8 ohms
Recommended Amplifier Power - 20-125 w/channel
Efficiency - 89 dB

קיצור -גם כאן הולך על ייבוא אז התקציב של 4 יכול לאפשר רמקולים טובים יותר, לא ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

הנתונים לא משהו האמת, כי זה אומר שהסאטליטים מגיעים ברמות איכות סבירות ל-130Hz (מה שחשוב זה הגבולות ב-3DB, ולא ה-Overall...), שזה די גבוה - זה אומר שהסאב צריך לטפס עד בערך 140Hz כדי "לחפות" על הסאטליטים, וזה קצת גבוה מדי... עם איזה סאב הרמקולים האלה אמורים ללכת? הם לא יסתדרו בלי סאב - זה בטוח..!

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

epony כתב:הנתונים לא משהו האמת, כי זה אומר שהסאטליטים מגיעים ברמות איכות סבירות ל-130Hz (מה שחשוב זה הגבולות ב-3DB, ולא ה-Overall...), שזה די גבוה - זה אומר שהסאב צריך לטפס עד בערך 140Hz כדי "לחפות" על הסאטליטים, וזה קצת גבוה מדי... עם איזה סאב הרמקולים האלה אמורים ללכת? הם לא יסתדרו בלי סאב - זה בטוח..!
...
ת'אמת - לא הגעתי עוד האמת לבחירת הסאב. פרה פרה... :)
סאב בטוח יהיה אני עוד לא יודע איזה. למה הנתונים לא טובים ? מה הערכים המומלצים צריכים להיות (בשביל שאדע להשוות לרמקולים אחרים). האם סאב "טוב" יכול לקזז את הנתונים הלא טובים הללו ?
הנתונים הם סינית בשבילי אז לא יודע על איזה נתון צריך להסתכל ומה חשוב. בחרתי בהם כי התחברתי מאוד לעיצוב שלהם.
ראיתי באתר שלהם שיש להם סאב שהנתון שציינת הוא 160Hz dB...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

שכחתי להגיד את הדבר הכי חשוב - נתונים זה לא הכל!! מה שכי חשוב זה איך שזה נשמע לך באופן אישי, ואף מספר בעולם לא יכול לשנות את הטעם האישי שלך!

בכל אופן, סאבים מטפלים באופן אופטימלי בתדרים נמוכים, בד"כ כל מה שמתחת ל-80Hz (זה בכל אופן התקן של חברת THX, המובילה העולמית בתחום אופטימיזציה של סאונד לקולנוע...) - זה אומר שכעיקרון, הם פחות טובים בטיפול בכל מה שמעל 80Hz (אבל סאב סביר יסתדר עקרונית כם עם צלילים בתדרים של 100Hz ואולי אפילו 120Hz, שזו נקודת החיתוך של לא מעט מערכות סאטליטים...)

בקיצור, כשאתה רואה רמקולים סאטליטיים שנחתכים מעל 120Hz (כמו למשל הרמקולים שאת הנתונים שלהם הבאת לעיל ושמגיעים ל-130Hz בהנחתה של 3DB), אז יש סיכון שבאיזור הזה שסביב ה-120-150Hz יהיה "בור" בסאונד, כי הסאטליטים כבר לא נותנים את המקסימום והסאב לא ממש מצליח לחפות עליהם.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

epony כתב:שכחתי להגיד את הדבר הכי חשוב - נתונים זה לא הכל!! מה שכי חשוב זה איך שזה נשמע לך באופן אישי, ואף מספר בעולם לא יכול לשנות את הטעם האישי שלך!

בכל אופן, סאבים מטפלים באופן אופטימלי בתדרים נמוכים, בד"כ כל מה שמתחת ל-80Hz (זה בכל אופן התקן של חברת THX, המובילה העולמית בתחום אופטימיזציה של סאונד לקולנוע...) - זה אומר שכעיקרון, הם פחות טובים בטיפול בכל מה שמעל 80Hz (אבל סאב סביר יסתדר עקרונית כם עם צלילים בתדרים של 100Hz ואולי אפילו 120Hz, שזו נקודת החיתוך של לא מעט מערכות סאטליטים...)

בקיצור, כשאתה רואה רמקולים סאטליטיים שנחתכים מעל 120Hz (כמו למשל הרמקולים שאת הנתונים שלהם הבאת לעיל ושמגיעים ל-130Hz בהנחתה של 3DB), אז יש סיכון שבאיזור הזה שסביב ה-120-150Hz יהיה "בור" בסאונד, כי הסאטליטים כבר לא נותנים את המקסימום והסאב לא ממש מצליח לחפות עליהם.
...
אם אני מבין נכון את מה שאתה אומר (מבחינת הנתונים היבשים בלבד) אני צריך לחפש סאב עם מקסימום של 80-100.
וסטליטים (או כל רמקול אחר) עם 100 ומעלה, אגב עד לאיזה טווח עליון ?
מה זה אגב נחתה של 3db ?
והנתון הזה Overall Frequency Response - 95Hz-24kHz הוא לא משנה ? מה הוא מבטא בדיוק ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

הסאב יכול (וצריך) לעלות מעל 100Hz על הנייר, אבל בפועל החיתוך האופטימלי בין הסאב לרמקולים לא צריך להיות מעל 120Hz, מה שאומר שאתה מחפש רמקולים שירדו לפחות עד 120Hz, ורצוי שאפילו טיפה מעבר לכך...

טווח עליון מינימלי של רמקולים רגילים הוא 20KHz (שזה שווה ל-20,000Hz). טווח עליון מקובל לסאב סביר הוא סביב ה-120-160Hz.

ה-Overall Frequency Response נותן לך את סה"כ הטווח של הרמקולים, בד"כ בהנחתה של פלוס/מינוס 6DB. צריך להבין שהשמשמעות בפועל של הנחתה של 3DB היא שמאבדים חצי מהעוצמה המשודרת (במילים אחרות, הנחתה של 3DB משמעותה אובדן מחצית מההספק, ולכן היא גם נקראת "נקודת חצי הכוח" או "half-power point"...)
במקרה של הרמקולים הנתונים, סה"כ הטווח האופרטיבי שלהם הוא מ-95 הרץ ועד 24,000 הרץ (או 24 קילוהרץ), אבל זה בהנחתה של פלוס/מינוס 6DB, שהיא כבר משמעותית (כשמאבדים 6DB מהסיגנל, המשמעות היא שעוצמתו דועכת לכדי 25% מעוצמת האות המקורית)...

כלומר בפועל, כדי להגיע עד 95 הרץ, האות מאבד בדרך 75% מעוצמתו, כך שטווח התדרים של 95Hz-24KHz טיפה "מוגזם", והמשמעות הריאלית שלו אינה מהותית במיוחד, אלא בעיקר תיאורטית. אי לכך, נהוג להסתכל על הטווח של פלוס/מינוס 3DB, ובמקרה של הרמקולים הנ"ל, מדובר על 130Hz-20KHz. כאמור, זהו טווח תקין בקצה העליון שלו, אך מעט גבוה מדי בקצה התחתון שלו.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

epony כתב:הסאב יכול (וצריך) לעלות מעל 100Hz על הנייר, אבל בפועל החיתוך האופטימלי בין הסאב לרמקולים לא צריך להיות מעל 120Hz, מה שאומר שאתה מחפש רמקולים שירדו לפחות עד 120Hz, ורצוי שאפילו טיפה מעבר לכך...

טווח עליון מינימלי של רמקולים רגילים הוא 20KHz (שזה שווה ל-20,000Hz). טווח עליון מקובל לסאב סביר הוא סביב ה-120-160Hz.

ה-Overall Frequency Response נותן לך את סה"כ הטווח של הרמקולים, בד"כ בהנחתה של פלוס/מינוס 6DB. צריך להבין שהשמשמעות בפועל של הנחתה של 3DB היא שמאבדים חצי מהעוצמה המשודרת (במילים אחרות, הנחתה של 3DB משמעותה אובדן מחצית מההספק, ולכן היא גם נקראת "נקודת חצי הכוח" או "half-power point"...)
במקרה של הרמקולים הנתונים, סה"כ הטווח האופרטיבי שלהם הוא מ-95 הרץ ועד 24,000 הרץ (או 24 קילוהרץ), אבל זה בהנחתה של פלוס/מינוס 6DB, שהיא כבר משמעותית (כשמאבדים 6DB מהסיגנל, המשמעות היא שעוצמתו דועכת לכדי 25% מעוצמת האות המקורית)...

כלומר בפועל, כדי להגיע עד 95 הרץ, האות מאבד בדרך 75% מעוצמתו, כך שטווח התדרים של 95Hz-24KHz טיפה "מוגזם", והמשמעות הריאלית שלו אינה מהותית במיוחד, אלא בעיקר תיאורטית. אי לכך, נהוג להסתכל על הטווח של פלוס/מינוס 3DB, ובמקרה של הרמקולים הנ"ל, מדובר על 130Hz-20KHz. כאמור, זהו טווח תקין בקצה העליון שלו, אך מעט גבוה מדי בקצה התחתון שלו.
...
רשמת מאוד ברור אבל הייתי צריך לקרוא כמה פעמים בשביל להבין איך זה עובד. ואם הבנתי אז:
1. אני יכול לפתור את זה באמצעות סאב שמגיע עד ל 130-140 הרץ במקסימום שלו, או
2. לקנות רמקולים אחוריים או קדמיים או סנטר בטווח "שחסר". אגב הטווח שחסר משמש יותר את הרמקולים הקדמיים, הסנטר או האחוריים ? (כך אני אדע מה להחליף אם לא נמצא סאב לעיל...)

אגב לא הבנתי למה האות מאבד בדרך 75% מהעוצמה. אם הוא מאבד לא כל שאר הסיגנלים מאבדים גם ? אם אגביר יותר זה לא יפתור את הבעיה ?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

arotman כתב:
avihuli כתב:
arotman כתב:
avihuli כתב:
arotman כתב:
טלHD כתב:
arotman כתב:טלHD
הי arotman, אני הזמנתי את ה RX-A710 מארה"ב לפי כמה ימים. האם יש אפשרות לשנות את הטיונר לאירופאי במקום ארה"בי ? הבנתי שביצרנים אחרים הנ"ל אפשרי. אם כן איך עושים את זה ?
...
מגיעים למעבדה שלנו בפינסקר בת"א משלמים 280 ש"ח ומחכים כמה ימים :)
לצערי ב YAMAHA צריך לפתוח פיזית את הרסיבר ולבצע שינוי ערכי רכיבים בלוח של הטיונר, מעבר לכך אתה יכול להשתמש ברדיו האינטרנט הקיים במכשיר ולשמוע את רוב התחנות הישראליות דרך האינטרנט.
כמו כן SG כמדיניות, מתקנת בתשלום מוצרי AUDIO של YAMAHA שלא נרכשו דרכה.
...
אם כבר פותחים אז אפשר על הדרך אולי גם להחליף שנאי ל 220 במקום 110 ? - אם כן מה העלות ?
אגב – שמתי לב שבחלק ניכר מהדגמים האמריקאיים אין כניסת פטיפון בניגוד לדגמים האירופאיים.
יש לך מושג למה ?
...
שוחחתי עם הטכנאי הבכיר אצלנו שמטפל ברסיברים ולצערי זה כבר יעלה הרבה יותר , השנאי הוא בעצם אחד הרכיבים החשובים בכל רסיבר במיוחד ברסיברים מסדרת RXA ולהתאים אותם ל 220V עם חלפים מקוריים מדובר בהמתנה של כחצי שנה להגעת החלפים, החלפת 2 שנאים +עוד רכיבים בספק הכוח תענוג שבקלות עובר 1000 ש"ח.
לגבי כניסת PHONO אני ממש לא יודע לענות אבל יש לקחת בחשבון ש YAMAHA מייצרת מוצרים דומים אבל עדיין שונים המותאמים לשווקים בהם הם נמכרים ומותאמים לדרישות של השוק, אם כבר מתעקשים לייבא מחו"ל מומלץ לפחות לייבא דגם המיועד לשוק האירופי בדיוק כדי להמנע מכל ההתעסקויות האלו....
...
תודה. לגבי הטיונר ושינוי ערכי הרכיבים זה אומר שינוי של סוויצים ממצב א' למצב ב' או שזה כולל הלחמות וכאלה ?
האם זה משהו שאוכל לבצע בעצמי ?
...
...
...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

הקפצה... :wink:
אני אשמח להבהרות בקשר לשאלות הפתוחות וגם כמובן לדעות / רעיונות נוספים.

epony בהמשך למה שרשמת, האם זה "יהיה בסדר" לרכוש זוג Polk Audio RM8 (במחיר של 470 שקל בערך), ולשים אותם כאחוריים בלבד ? האם הטווח שלהם הוא מספיק לרמקולים אחוריים ?
כמובן זה בהנחה שאני קונה קדמיים / סנטר / סאב אחרים טובים יותר לפי המלצתך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

נראה לי שזאת לא תהיה בעיה לשים אותם בתור אחוריים, אבל מן הסתם זה תלוי ברמקולים האחוריים, ברסיבר, וכיו"ב...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

הי, האם יש אפשרות לתלות את הרמקולים 6-7 (בק סראונד) מהתקרה כשהם מכוונים לספה ?
הכוונה לרמקולים של התוספת של ה 7.1 ולא ה 5.1.
גובה התקרה בערך 2.50 מטר ואני רוצה לתלות אותם ישר מהתקרה במרחק של 1.5 מטר בערך מהקיר האחורי של הספה...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

ועוד שאלה, סאב של פולק אודיו PSW110, אלו הנתונים היבשים:

Loud & Low Specs(CEA2010) Low 114.6 db \ Ultra 86.7 db
Dynamic Power 200 watts
Continuous Power 100 watts
Overall Frequency Response 32Hz-250Hz
Lower -3dB Limit 38 Hz dB
Upper -3dB Limit 160dB
Crossover (subwoofer) 60HZ-160HZ

שווה משהו ? האם מספיק "חזק" מבחינת טווח התדרים ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #19 

אחלה סאב, יכול ורצוי שיירד יותר למטה, אבל זה דורש תקציב יותר גדול, ותכלס אין הרבה קטעים שיורדים מתחת ל-35 הרץ...

לגבי האחוריים ב7.1, אתה יכול לתלות אותם מהתקרה, ובהחלט רצוי שהם יופנו בזווית למטה לכיוון עמדת ההאזנה.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

תודה epony (Y)
הסאב יעלה לי 249 דולר ובמחיר הזה זה כולל גם את הסט של polk audio rm85 אז נראה לי שזה אחלה של דיל...
פשוט, נכון לכרגע נגמר המלאי כי חיכיתי לכמה תשובות פה על כל מיני שאלות בפורום, אז יש לי זמן לחפש עוד.
אני אעדכן :D

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”