בקשה למסך טלוויזיה בעלות עד 8000 שקלים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם, חבר חדש.
הורי מעוניינים לקנות מסך טלויזיה חדש, ואשמח לעצתכם:
1. תכנים: הרוב מדובר על ערוצי SD, מעט HD ב national geographic ומעט סרטים.
2. מרחק הצפייה: כ 4 מטרים. אי לכך חשבתי על לפחות 46 אינצ'.
3. תפעול: אולי החלק החשוב ביותר - זה צריך להיות פשוט, לא צריך את כל הפיצ'רים החדשים ביותר שקיימים. אם אפשר לסדר גם שתהיה יכולת הקלטה (בין אם להחליף ממיר לטלויזיה או חיבור של כונן) מה טוב. אם יש תפריטים בעברית - מצויין.
4. קישוריות לאינטרנט: חביב, בעיקר בשביל סקייפ, לא חובה.
יחובר בנוסף לרסיבר דנון 1602 וסט רמקולים היקפי של bose.
תודה על העזרה.

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

למרחק 4 מטר, אני ועוד הרבה יגידו לך: 55" ומעלה אחרת HD לא יראה במלוא תפארתו. אם אתה עם תקציב מוגבל, תוכל לקנות פלזמה שכנראה תעבוד טוב יותר ב-SD. תחפש מהדגמים החדשים של סמסונג או LG או פנסוניק שמכילים טיונר DVB-T מובנה וגם יאפשרו לך, בחיבור דיסק קשיח או דיסק און קי גם להקליט. אם אתה מעוניין גם באינטרנט וכו', מה שנקרא SMART TV, זה כבר ייקר לך את המסך כיוון שרוב הדגמים האלו גם מגיעים עם תלת מימד.
אם תחליט לוותר על אופציית החיבור לרשת, אולי תוכל למצוא מסך פלזמה בגודל 50", FULLHD, אולי גם DVB-T , בסביבות התקציב שלך.

shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התגובה.
מבחינת מיקום, אין אפשרות לשים יותר מ 50 אינצ', כך שזה המקסימום.
לגבי DVB-T, האם זה נדרש כאשר יש ממיר של הוט? האם אני זקוק לזה בשביל ההקלטה.
לגבי האינטנרט, לא באמת משמעותי, סתם גימיק, אך אם זה גורם לחריגה מהתקציב, ארד מזה.
אם תוכל לציין את שמות הדגמים הרלוונטים לי בחברות שרשמת, אודה לך מאוד.

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

לגבי אפשרות האינטרנט, זה אכן מייקר את המסך כי רוב המסכים שכוללים חיבור רשת, כוללים גם תלת מימד.
DVB-T ייתן לך את 5 הערוצים החינמיים וברוב המקרים, אפשרות הקלטה לדיסק חיצוני (לא תמיד יש את האפשרות להקליט).
לגבי דגמים, יש לך סמסונג D550, D450 שאני חושב שמגיעים בגדלים שאתה רוצה אבל אולי חורגים בטיפה מהתקציב שלך, אבל כוללים את כל מה שאתה רוצה. לפנסוניק יש גם את ה-VT20 שהוא מסך מצוין לפי הביקורות.

shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

הי, תודה על העזרה.
אז ככה, הם היו בחנות ואכן התלהבו יותר מהפלסמות למראה עינהם, בעיקר בשידור SD שכאמור מתאים לרוב צפייתם.
הדגמים הסופיים שהם הסתכלו שם והיו במחיר הם panasonic THP50U30 והסמסונג 51d550. כמובן שבסוף ההבדל שהם יראו בעיניים (הם יקפצו לשם שוב) ישחק תפקיד משמעותי, אך על הנייר מה ההבדלים בין הדגמים?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #6 

D550 -יש תלת מימד (שים לב שכל זוג משקפיים עולה לא מעט) וסטרימר פשוט שמובנה במסך
U30- יש 5 שנות אחריות ואפשרות לרכוש אקסטרימר ב200 ש"ח אבל אין תלת מימד
אני לא ראיתי את הD550 אבל את הU30 ראיתי ולפחות בכל מה שקשור לתמונה בHD היא טובה מאוד לטעמי.
לגבי הD550 יש דעות לכאן ולכאן מכיוון שהמסך שאותו היא מחליפה (C550) היה מסך מעולה ומוצלח מאוד וכנראה שקצת קשה לעמוד ברף שהוא הציב.
אני יכול להגיד לך שיש כל מיני שמועות באינטרנט שבעזרת כיול מתקדם אפשר להגיע איתה לאיכות תמונה פנטסטי שלא נופל מהמסכים בסדרה 8 של סמסונג , רק צריך לקחת בחשבון שכיול כזה שכולל כניסה לתפריטי טכנאי מבטל לך את האחריות על המסך במקרה וגרמת נזק

shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

הי אוריאל,
1. לגבי ה U30 - מה זאת אומרת לרכוש streamer ב 200 שקלים?.
2. לגבי כיולים מתקדמים והגדרות טכנאי - זה מעבר לרמתי ובטח מעבר לרמתם, כך שזה לא רלוונטי כ"כ. ההבדל הטכני על הנייר הוא רק שני הדברים שציינת - הסטרימר וה 3D?
את האמת שאבי אמר לי שהוא אהב מאוד את שתיהן אך העדיף במעט את הפנסוניק כי התמונה בסמסונג היתה לו יותר מרוחה מעט (שוב, אני בעיקר מדבר על SD, זוהי רוב הצפייה שלהם) אך השאלה אם זה ענין של הגדרות או באמת הבדל אמיתי.
תודה.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אז ככה:
1.לגבי הסטרימר (אני מניח שאתה יודע מה זה , אם לא תיכנס לפורום וידאו>סטרימרים) - יש מבצע של יורוקום (יבואני פנסוניק) שלפיו מי שקונה מסך של פנסוניק מקבל אפשרות לרכוש סטרימר של חברה בשם אקסטרימר ב200 ש"ח .
2.לגבי הכיולים - זה מן הסתם לא מיועד לכל אחד אבל כן כל אחד יכול לעשות את זה , זה מאוד פשוט ויש מדריכים מאוד מפורטים כיצד עושים זאת (אם מוכנים לקחת את הסיכון)
3(והכי חשוב) - במרחק כמו המרחק שאתה מדבר עליו ולשימושים שעיקרם SD אני ממליץ לך חד משמעית לא לרכוש אף אחד מהמסכים הנ"ל,אתה צריך (לדעתי) מסך פלאזמה ברזולוצית HD READY ולא FULL HD , ההוצאה הנוספת היא:
1.מיותרת כי במרחק כזה ההבדל לא גדול מה גם שתכנים כמו NG ושאר הדברים שמשודרים בכבלים לא משודרים בכלל בFULL HD .
2.פוגעת באיכות הסופית כי מסך HD READY בדר"כ יתן תמונה יותר יפה בSD מאשר מסך FULL HD פשוט (כמו אלה שמדוברים כאן).

לטעמי אתה צריך ללכת לכיוון של פנסוניק X20 או X30 (שים לב שאתה מבקש פלאזמה כי בשם הדגם הזה יש גם LCD ) - לך עם הורייך לחנות ותבדקו בעיניים , אני מוכן להתערב איתך שהם יעדיפו את הX30/20 על פני הU30/D550 אם הם יבדקו אותה בתכני SD/720P.
בנוסף זה גם יחסוך להם כסף.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא תמיד הכי יקר יתן את התוצאה הכי טובה , צריך לקנות מה שמותאם לצרכים ובמקרה הזה זה הרבה יותר זול מהתקציב שציינת

shosho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

1. לגבי סטרימר, כן, אני בהחלט יודע מה זה :-), פשוט לא ידעתי שקיים המבצע הזה.
2. לגבי כיולים, גם אם זה פשוט באוטודידקציה, אם זה מבטל את האחריות זה בטח לא בשביל הוריי (הם צריכים את השקט הנפשי הזה).
3. לגבי ה HD READY, אני אציע, אך קשה לי להאמין שזה יתקבל בברכה... גם ככה היה קשה לי להוציא אותם מהקונספט של "פלסמה זה של העשור הקודם, זה לא רלוונטי..." למרות שבחנות הם בהחלט העדיפו את הפלסמה.

רשמת שהצפייה ב SD טובה יותר ב HD READY מאשר FULL ברמות מסכים האלה. אם היה אפשר להשיג את ה C550 אז אולי היא תהיה עדיפה?0 (ניתן להזמין אותה עדיין, אך היא איננה בתצוגה).

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

c550 צריכה לעלות לא יותר מ5000 ש"ח והיא מעולה נגד השתקפויות.להוציא את הוריך מהקיבעון המחשבתי שפחות מFHD זה אומר פחות טוב זה רק
אתה יכול לעשות, אני רק שם בפניך את הנתונים , אני ממליץ לך שתיקח אותם ותעשו מבחן עיוור , תגיד להם לבחור מבין 2 מסכים כאשר אחד FHD ואחד HDR למשל הU30 והX30 מבלי שהם יודעים מי הוא מי ותראה מה הם יבחרו , אני מוכן להמר שהם יבחרו בX30.

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אוריאל אכן צודק במה שהוא כותב אבל HDREADY יגביל אותם בעתיד אם תכני הצפייה שלהם ייגדלו באיכותם. אגב, הערוץ NG שהם כל כך אוהבים משודר ב-1080I ומסך FULL HD ישקף את איכות הערוץ הזה יותר טוב.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”