אוגנדה
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קליתי ביום שישי 2 באטשים של אוגנדה מאמיגו.
אחד מסוגי הקפה הפגומים ביותר שיצא לי לראות - 50 גרם נפל על 500 גרם ירוק...
בעקבות הנזיפה של tal_r שאני לא מייבש מספיק זמן החלטתי להשאיר את הפתח בקווסט פתוח לכמעט 150 מעלות BT.
באמת פחות לחות מגיעה אחורה אבל אחר כך הטמפרטורה רצה יוצר מהר אלא אם מעלים יותר מאוורר.
קלייה אחת התחלתי עם ET200 ושנייה התחלתי עם BT200 כמו שנמרוד עושה.
בקלייה שהתחילה ב et200 הקלייה הסתיימה קצת יותר מ 15 דקות וזאת שהתחילה ב 200 bt הקלייה נגמרה 2 דקות קודם.
בינתיים שתיתי קצת מכל קלייה ולא ראיתי הבדל גדול אבל בהמשך נראה יותר.
יותר נראה לי למשוך לכיוון ה 15 דקות ולא לקצר זמנים.
קפה לא רע - לא מספיק טוב כחד זני.
אחד מסוגי הקפה הפגומים ביותר שיצא לי לראות - 50 גרם נפל על 500 גרם ירוק...
בעקבות הנזיפה של tal_r שאני לא מייבש מספיק זמן החלטתי להשאיר את הפתח בקווסט פתוח לכמעט 150 מעלות BT.
באמת פחות לחות מגיעה אחורה אבל אחר כך הטמפרטורה רצה יוצר מהר אלא אם מעלים יותר מאוורר.
קלייה אחת התחלתי עם ET200 ושנייה התחלתי עם BT200 כמו שנמרוד עושה.
בקלייה שהתחילה ב et200 הקלייה הסתיימה קצת יותר מ 15 דקות וזאת שהתחילה ב 200 bt הקלייה נגמרה 2 דקות קודם.
בינתיים שתיתי קצת מכל קלייה ולא ראיתי הבדל גדול אבל בהמשך נראה יותר.
יותר נראה לי למשוך לכיוון ה 15 דקות ולא לקצר זמנים.
קפה לא רע - לא מספיק טוב כחד זני.
-
- כל אלו הדפוקים שמיינתי - גם אם יש משהו שנראה טוב בצד השני הקפה יהיה מכוער
-
-
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אתמול שתיתי מהברטש של ה BT200 והיום חזרתי ל ET200 - פחות מר ויותר טוב.
כנראה שכשמתחילים ב BT200 הקפה חוטף יותר כוויות (מחר נחזור לBT200). ננסה גם עם חלב.
כנראה שכשמתחילים ב BT200 הקפה חוטף יותר כוויות (מחר נחזור לBT200). ננסה גם עם חלב.
את הקפה הזה אני אוהב בקלייה כהה, רק הטעם האמיתי שלו מגיע אחרי שלשה ימים או יותר מהקלייה.
אם הקלייה טובה יש לו איזה גוון של ווניל חלבי כזה, וגם הגוף שלו מצויין, נראה לי שמי שיודע לעשות אומנות חלב, יכול להשתמש בזה, כיוון שזה בטח מחזיק את הציור טוב, וגם כיוון שמשתמשים בו כהה יתן קונטרסט טוב(חוץ מזה שזה פשוט טעים) לדעתי כדאי לערב אותו עם משהו ארומטי בקלייה בהירה, ב 20 אחוז ומקבלים קפה מיוחד.
אם הקלייה טובה יש לו איזה גוון של ווניל חלבי כזה, וגם הגוף שלו מצויין, נראה לי שמי שיודע לעשות אומנות חלב, יכול להשתמש בזה, כיוון שזה בטח מחזיק את הציור טוב, וגם כיוון שמשתמשים בו כהה יתן קונטרסט טוב(חוץ מזה שזה פשוט טעים) לדעתי כדאי לערב אותו עם משהו ארומטי בקלייה בהירה, ב 20 אחוז ומקבלים קפה מיוחד.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני כמו יוסי קניתי אצל ג'אמל ,וזה הולך להיגמר... כתבתי אל בוגיסו הרבה כאן ואני חושב שהוא אחד הזנים הטובים באפריקה....באמיגו פולים פחות טובים כי הם של AB ולא AA כמו אוגנדה של ג'דידה.... לפחות זה מה שראיתי אל שק של אוגנדה לפני כחצי שנה באמיגו...
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נכנסתי לתוך שני ולא היה חמוץ.
אחרי שבוע הוא נהיה טוב יכול להוסיף בכיף לתערובת ואולי להחליף גוואטמלה
אחרי שבוע הוא נהיה טוב יכול להוסיף בכיף לתערובת ואולי להחליף גוואטמלה