חיפשתי לקנות LCD 42" – אני אמנם רואה יחסית הרבה טלוויזיה, אבל בהינתן שהטלוויזיה אצלי ממוקמת בניצב לחלון ענק ומואר מאד, ההשתקפות ממסכי הפלאזמה הייתה משגעת אותי. החלטתי שאני אתפשר על איכות התמונה מYES כדי לקנות LCD שכמעט ואינו מחזיר את האור המגיע אליו. התקציב (לפני 3 חודשים) עמד על מקסימום 20k שקל. לאחר בדיקות בחנויות הגעתי למסקנה שהמסכים המתאימים לי הם של פיליפס וטושיבה, וכיוון שהפיליפס חרגה מהתקציב – הפור נפל על טושיבה. כאן העסק התחיל להסתבך.
כיוון שעוד לא הכרתי את הפורום התקשרתי אל ניופאן כדי להתייעץ לגבי ההבדלים בין 42WL55 ו 42WL58 ועל מידת התאמת החיבורים שלהם לציוד הקצה של Yes. לצערי ולצערם הנציב שדיבר איתי טעה והתעה אותי באומרו שאוכל להתחבר ליס בחיבורי הקומפוזיט והקומפוננט (קיימים בשני הדגמים) של המסך. בחרתי את ה 42WL55 וקניתי באינטרנט דרך גיזמו. כאן המקום לציין שהשירות של גיזמו היה מצויין.
כשקיבלתי את המכשיר באו איתו המתקינים של ניופאן, חיבורו אותו (קומפוזיט) וכיוונו אותו ואיחלו לי הנאה מרובה. אחרי שהתאכזבתי מאיכות התמונה (בידיעה שב LCD לא רואים ממש טוב בכל מקרה) התחלתי לגלוש באינטרנט להבין קצת יותר. הבנתי (כפי הבינו כאן רבים בדיעבד) שבכדי לקבל תמונה מיטבית מ YES צריך חיבור SCART (ל RGB) על המסך, או טרנסקודר שימיר את ה SCART/RGB מהממיר ל לקומפוננט. במקביל העלו בYES (באדיבות hometheater.co.il) את מסכי הכיוון שלהם בערוץ 144.
בדיקה מהירה העלתה שבשום כיוון של המסך לא ניתן לראות את מלוא קשת הגוונים של האפור. הגעתי למסקנה שאני צריך את הטרנסקודר כדי לדעת שהתמונה שאני רואה היא מיטבית (במגבלות ה LCD ו YES). אולם גם אם הטרנסקודר התופעה נותרה בהינה. בנוסף הבחנתי שהמסך אינו אחיד מבחינת רמת ההארה של (כאילו יש אזורים עם בהירות גבוהה יותר). אחרי שהחלפתי ממירים וגם טרנסקודר ללא הועיל פניתי לניופאן.
כאן המקום לציין שניופאן יצאו גדולים. קודם כל שלחו טכנאי (שלא יכול לעשות דבר כדי לשפר את המצב) אבל אחרי שהבינו ש (א) הבעיה במסך ו (ב) שהם הטעו אותי לגבי החיבורים – לקחו אחריות והודו באשמתם!!! הם הציעו ל"שדרג" את המסך (אל עף שהוא היה אצלי כבר כמעט חודשיים) לדגם המתקדם יותר (42WL58) ושאשלם רק את ההפרש בין המחירים של שני הדגמים, בטענה שלדגם המתקדם יותר יש חיבור SCART. כשהגיעו אלי עם ה 42WL58 התברר שגם לו אין SCART (יש לוSVIDEO ו HDMI שאין ב-WL55). ניסינו בכ"ז לחבר אותו אם הטרנסקודר אבל גם הדגם הזה לא הצליח להפריד את גווני האפור (במסכי הכיוון) בשום מצב. ניופאן הסכימו מיידית לקחת את שני המסכים חזרה ולהשיב לי את כל כספי ועל כך אני אומר שאפו!!!! יצוין גם שבכל פעם שהתקשרתי אליהם, הם הכירו את המקרה (תיעדו וקראו כמו שצריך במחשב) כך שלא הייתי צריך להסביר את כל הסיפור מחדש כל פעם. בנוסף, ברגע שהסיפור הסתבך, הצמידו לי נציגה קבועה ששמרה על קשר איתי עד לסיום הפרשה. ולכן למרות שיש לי מסקנות די לא מחמיאות למסכי טושיבה – אני מלא הערכה לניופאן ומתכוון בעתיד תמיד להעדיף מוצרים שהם מייבאים (קנוווד, DENON, גרונדיג, KEF, JBL, אינפיניטי וכו').
בשלב זה, חזרתי לשוק כדי לחפש LCD אחר ומצאתי את הסוני KLV-S40A10 מסדרת BRAVIA שמצטיין במיוחד במגוון החיבורים שלו (הכוללים שני SCART, קומפוננט, קומפוזיט, HDMI ו PC.( . הלכתי קודם כל לחנות שלהם בהרצליה כדי לראות את הביצועים של המסך בחיבור ל YES, וגם לבדוק את מסכי הכיוון במסך זה. התוצאות בחנות היו טובות (הצוות בחנות היה המום – הם לא מבינים כלום במוצרים שהם מוכרים). רכשתי את המסך (שוב דרך גיזמו במחיר של פחות מ 16K!!! עם אחריות של ישפאר) ועד כה אני מאד מרוצה ממנו. היתרון היחיד של הטושיבה עליו הו באיכות הקול אל זה לא ממש ממשנה כי כשרואים סרטים ואיכות הקול משנה, שומעים דרך המערכת ולא דרך המסך.
שווה לשים לב למי שקונה מסך כזה שניתן להשיג אותו גם מיבוא מקביל של חברת י.שלום, המחירים מעט נמוכים יותר משל ישפאר.
לפני שהעליתי כאן את "רשמי המסע" שלי עשיתי בדיקה אחרונה, רציתי לוודא שלמרות שבדקתי שני טרנסקודרים (מאותו סוג) שהבעיה של הפרדת הגוונים לא נבעה מלכתחילה מאיזה שהוא "הפסד איכות" במעבר מ RGB (ב SCART) לקומפוננט, חיברתי את YES לסוני בעזרת הטרנסקודר והתוצאה גם היא טובה... הטרנסקודר עמד במבחן... הטושיבה נכשלה.
מסקנות לסיכום.
1) כשקונים מסך חשוב לוודא שיש כניסת SCART עבור YES
2) מסכי הטושיבה 42WL55 ו 42WL58 מציגים תמונה גרועה מהמצופה ממירי YES...
3) השירות של ניופאן נפלא!
4) בשביל חובבן כמוני, הסוני BRAVIA KLV-S40A10 הוא מכשיר נהדר
5) הטרנסקודר שמוכרים ב"העולם הדיגיטאלי" – עושה את מלאכתו נאמנה, אבל לבעלי הטושיבה (לפחות בעלי ה 42' LCD) חבל לבזבז עליו את הכסף.
6) יש לי אחד למכירה... אם מישהו רוצה... צרו קשר.