טושיבה, ניופאן, סוני, חיבורים ל YES ומה שביניהן – כדאי לקרוא

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אחרי כמה חודשים של בדיקות ושינויים הגיע, יש מסקנות והגיע הזמן לשתף את כולם.
חיפשתי לקנות LCD 42" – אני אמנם רואה יחסית הרבה טלוויזיה, אבל בהינתן שהטלוויזיה אצלי ממוקמת בניצב לחלון ענק ומואר מאד, ההשתקפות ממסכי הפלאזמה הייתה משגעת אותי. החלטתי שאני אתפשר על איכות התמונה מYES כדי לקנות LCD שכמעט ואינו מחזיר את האור המגיע אליו. התקציב (לפני 3 חודשים) עמד על מקסימום 20k שקל. לאחר בדיקות בחנויות הגעתי למסקנה שהמסכים המתאימים לי הם של פיליפס וטושיבה, וכיוון שהפיליפס חרגה מהתקציב – הפור נפל על טושיבה. כאן העסק התחיל להסתבך.
כיוון שעוד לא הכרתי את הפורום התקשרתי אל ניופאן כדי להתייעץ לגבי ההבדלים בין 42WL55 ו 42WL58 ועל מידת התאמת החיבורים שלהם לציוד הקצה של Yes. לצערי ולצערם הנציב שדיבר איתי טעה והתעה אותי באומרו שאוכל להתחבר ליס בחיבורי הקומפוזיט והקומפוננט (קיימים בשני הדגמים) של המסך. בחרתי את ה 42WL55 וקניתי באינטרנט דרך גיזמו. כאן המקום לציין שהשירות של גיזמו היה מצויין.
כשקיבלתי את המכשיר באו איתו המתקינים של ניופאן, חיבורו אותו (קומפוזיט) וכיוונו אותו ואיחלו לי הנאה מרובה. אחרי שהתאכזבתי מאיכות התמונה (בידיעה שב LCD לא רואים ממש טוב בכל מקרה) התחלתי לגלוש באינטרנט להבין קצת יותר. הבנתי (כפי הבינו כאן רבים בדיעבד) שבכדי לקבל תמונה מיטבית מ YES צריך חיבור SCART (ל RGB) על המסך, או טרנסקודר שימיר את ה SCART/RGB מהממיר ל לקומפוננט. במקביל העלו בYES (באדיבות hometheater.co.il) את מסכי הכיוון שלהם בערוץ 144.
בדיקה מהירה העלתה שבשום כיוון של המסך לא ניתן לראות את מלוא קשת הגוונים של האפור. הגעתי למסקנה שאני צריך את הטרנסקודר כדי לדעת שהתמונה שאני רואה היא מיטבית (במגבלות ה LCD ו YES). אולם גם אם הטרנסקודר התופעה נותרה בהינה. בנוסף הבחנתי שהמסך אינו אחיד מבחינת רמת ההארה של (כאילו יש אזורים עם בהירות גבוהה יותר). אחרי שהחלפתי ממירים וגם טרנסקודר ללא הועיל פניתי לניופאן.
כאן המקום לציין שניופאן יצאו גדולים. קודם כל שלחו טכנאי (שלא יכול לעשות דבר כדי לשפר את המצב) אבל אחרי שהבינו ש (א) הבעיה במסך ו (ב) שהם הטעו אותי לגבי החיבורים – לקחו אחריות והודו באשמתם!!! הם הציעו ל"שדרג" את המסך (אל עף שהוא היה אצלי כבר כמעט חודשיים) לדגם המתקדם יותר (42WL58) ושאשלם רק את ההפרש בין המחירים של שני הדגמים, בטענה שלדגם המתקדם יותר יש חיבור SCART. כשהגיעו אלי עם ה 42WL58 התברר שגם לו אין SCART (יש לוSVIDEO ו HDMI שאין ב-WL55). ניסינו בכ"ז לחבר אותו אם הטרנסקודר אבל גם הדגם הזה לא הצליח להפריד את גווני האפור (במסכי הכיוון) בשום מצב. ניופאן הסכימו מיידית לקחת את שני המסכים חזרה ולהשיב לי את כל כספי ועל כך אני אומר שאפו!!!! יצוין גם שבכל פעם שהתקשרתי אליהם, הם הכירו את המקרה (תיעדו וקראו כמו שצריך במחשב) כך שלא הייתי צריך להסביר את כל הסיפור מחדש כל פעם. בנוסף, ברגע שהסיפור הסתבך, הצמידו לי נציגה קבועה ששמרה על קשר איתי עד לסיום הפרשה. ולכן למרות שיש לי מסקנות די לא מחמיאות למסכי טושיבה – אני מלא הערכה לניופאן ומתכוון בעתיד תמיד להעדיף מוצרים שהם מייבאים (קנוווד, DENON, גרונדיג, KEF, JBL, אינפיניטי וכו').
בשלב זה, חזרתי לשוק כדי לחפש LCD אחר ומצאתי את הסוני KLV-S40A10 מסדרת BRAVIA שמצטיין במיוחד במגוון החיבורים שלו (הכוללים שני SCART, קומפוננט, קומפוזיט, HDMI ו PC.( . הלכתי קודם כל לחנות שלהם בהרצליה כדי לראות את הביצועים של המסך בחיבור ל YES, וגם לבדוק את מסכי הכיוון במסך זה. התוצאות בחנות היו טובות (הצוות בחנות היה המום – הם לא מבינים כלום במוצרים שהם מוכרים). רכשתי את המסך (שוב דרך גיזמו במחיר של פחות מ 16K!!! עם אחריות של ישפאר) ועד כה אני מאד מרוצה ממנו. היתרון היחיד של הטושיבה עליו הו באיכות הקול אל זה לא ממש ממשנה כי כשרואים סרטים ואיכות הקול משנה, שומעים דרך המערכת ולא דרך המסך.
שווה לשים לב למי שקונה מסך כזה שניתן להשיג אותו גם מיבוא מקביל של חברת י.שלום, המחירים מעט נמוכים יותר משל ישפאר.
לפני שהעליתי כאן את "רשמי המסע" שלי עשיתי בדיקה אחרונה, רציתי לוודא שלמרות שבדקתי שני טרנסקודרים (מאותו סוג) שהבעיה של הפרדת הגוונים לא נבעה מלכתחילה מאיזה שהוא "הפסד איכות" במעבר מ RGB (ב SCART) לקומפוננט, חיברתי את YES לסוני בעזרת הטרנסקודר והתוצאה גם היא טובה... הטרנסקודר עמד במבחן... הטושיבה נכשלה.

מסקנות לסיכום.
1) כשקונים מסך חשוב לוודא שיש כניסת SCART עבור YES
2) מסכי הטושיבה 42WL55 ו 42WL58 מציגים תמונה גרועה מהמצופה ממירי YES...
3) השירות של ניופאן נפלא!
4) בשביל חובבן כמוני, הסוני BRAVIA KLV-S40A10 הוא מכשיר נהדר
5) הטרנסקודר שמוכרים ב"העולם הדיגיטאלי" – עושה את מלאכתו נאמנה, אבל לבעלי הטושיבה (לפחות בעלי ה 42' LCD) חבל לבזבז עליו את הכסף.
6) יש לי אחד למכירה... אם מישהו רוצה... צרו קשר. :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תודה על הסקירה.
אני שמח שבסוף באת על סיפוקך.
צריך לזכור שיש מסכים (ומסתבר שגם ממירים) שלא ניתן להגיע לכיוון אופטימלי, פשוט בגלל מגבלות הקונטראסט שלהם ולעיתים בגלל כיוון לא נכון (למשל AGC שמודלק).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

לא בכל קומבינציה של מסך וממיר אפשר לראות את העיגולים האפורים בהירים.

לפעמים יש אופציות שונות שגורמות לכך שזה לא יפעל (גאמה, BLACK EXTENSION וכו'). בנוסף, אם יש מצב שבו צריך לבחור בין עיגולים הבהירים לכהים, אז הכהים (בתוך הריבועים השחורים) חשובים יותר!!!

ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בהמשך להערותיכם

שליחה #4 

תודה על הערותיכם.
כמה נקודות להבהרה:
1. ה"בעיה" היתה ללא ספק המסכים של טושיבה ולא הממיר/ים (נסיתי שלושה) והכבלים שכן אותו ממיר וגבל מפיק תוצאנ מצויינת (מבחינתי) עם ה SONY.
2. במהלך נסיונות הכיוון של הטושיבה, דאגתי גם לכבות את כל המערכות "משפרות התמונה" כדי להיות הכי קרוב ל Native מהממיר.
3. בטושיבה ניתן היה לראות בקושי רב במסך הראשון את העיגולים על הרקע הלבן. בוודאי לא את שניהם בו"ז.
4. במסך השני שבו מכוונים grayscale בסקאלה של אחוזי אפור - לא ראו שום הבדל בין 90% ל 100% (בשום כיוון) וכן לא ניתן היה לראות את העיגול האפור במשבצת הקונטראסט.

spiderrrman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

אני ראיתי את הסוני ברוויאה הזאת והאמת שלא התלהבתי...

שליחה #5 

מהתמונה שהיא נתנה בכבלים- בדיוידי המצב היה יותר טוב...
רציתי לשאול האם השוות את הסוני לשארפ?
אני לא ראיתי את השארפ השידורי טלויזיה אבל בדיוידי לדעתי הצבעים שלה היו יותר חיים ועמוקים...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

בד"כ המשמעות של זה היא שעקומת הגאמה שלהם היא S CURVE.

מאוד יתכן שזה דורש שינוי ע"י תפריט טכנאי בכדי לעבור למצב GAMMA רגיל.

ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לא בדקתי את השארפ לעומק

שליחה #7 

פשוט מלכתחילה חיפשתי 42" אז את ה"ירידה" ל 40" של סוני יכולתי לבלוע אבל בשארפ למיטב ידעתי יש 37 ו 45... וה45 חרג מהתקציב בגדול. :(
- לגבי האיכות של ה SONY בטלויזיה, אני מאד מרוצה ממנה אבל יש לציין 3 דברים:
1) אני חובבן ולא צופה עם עין כמו חלק מהחברים כאן (יחד עם זאת הטושיבה הרגיזה אפילו את העין החובבנית שלי)
2) כל ההתרשמות החיובית שלי היא מול רף ציפיות שמותאם ל LCD, מפלאזמה הייתי מצפה ליותר
3) הכיוונים של ה SONY כפי שהם מגיעים מהמפעל הם גרועים - ויתכן שראית אותה ללא כיוון נוסף.

spiderrrman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

Re: לא בדקתי את השארפ לעומק

שליחה #8 

ilanfree כתב:פשוט מלכתחילה חיפשתי 42" אז את ה"ירידה" ל 40" של סוני יכולתי לבלוע אבל בשארפ למיטב ידעתי יש 37 ו 45... וה45 חרג מהתקציב בגדול. :(
- לגבי האיכות של ה SONY בטלויזיה, אני מאד מרוצה ממנה אבל יש לציין 3 דברים:
1) אני חובבן ולא צופה עם עין כמו חלק מהחברים כאן (יחד עם זאת הטושיבה הרגיזה אפילו את העין החובבנית שלי)
2) כל ההתרשמות החיובית שלי היא מול רף ציפיות שמותאם ל LCD, מפלאזמה הייתי מצפה ליותר
3) הכיוונים של ה SONY כפי שהם מגיעים מהמפעל הם גרועים - ויתכן שראית אותה ללא כיוון נוסף.
...
בהחלט יכול להיות שהיא לא הייתה מכוונת ולכן קיבלתי התרשמות שגויה אבל למיטב זכרוני היא הייתה במרכז החדר והיא שמשה להדגים כל מני דברים כלומר נראה שהיא הטלויזיה שמרכזית שהם רוצים למכור גם ששאלתי על LCD הוא ישר נסה להרשים אותי עם הסוני

ilanfree פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

סליחה על ההכללה

שליחה #9 

אבל מהתרשמותי/ניסיוני לגבי איכות ההבנה של מוכרים בציוד שהם מציעים, מה שאתה מתאר עדיין יכול להתקיים גם ללא כיוון (טוב) של המסך.
כמובן של יוצאים מהכלל, אבל מבלי לדעת יותר - עדיין לא הייתי שולל בעית כיוון בתצוגה.

TheB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102

שליחה #10 

אילן תתחדש !
גם אני קניתי את הטלוויזיה הזו לפני שבועיים - ואיך אמרת: לחובבן כמוני - זו אחלה טלוויזיה
יש לי שאלה לגבי הכיוונים,
לא היה לי זמן להתעסק עם זה, אתה יכול להגיד לי מה הערכים של הצבע, ניגוד, וכו' שהגעת אליהם כדי שאוכל לשים אצלי ?

המון תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

TheB כתב:אילן תתחדש !
גם אני קניתי את הטלוויזיה הזו לפני שבועיים - ואיך אמרת: לחובבן כמוני - זו אחלה טלוויזיה
יש לי שאלה לגבי הכיוונים,
לא היה לי זמן להתעסק עם זה, אתה יכול להגיד לי מה הערכים של הצבע, ניגוד, וכו' שהגעת אליהם כדי שאוכל לשים אצלי ?

המון תודה
...
אתה מודע לזה שלכל אחד צריך כיוונים שונים כן ?
קראת את המאמר על כיול?
About.me

TheB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102

שליחה #12 

מודע גם מודע ! וגם את המאמר קראתי כמובן.
יחד עם זאת, כמו שציינתי בעבר, אני לא וידאופיל ואם מישהו עשה מאמץ וכייל, סביר להניח שזו נקודת מוצא לא רעה עבורי.
מקסימום, נעשה לזה TWEAKING והכי גרוע - נחזור לברירת מחדל.

herison
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה #13 

רכשתי מסך LCD של טושיבה מדגם WL42
שלמתי המון כסף , מסרתי את הטלויזיה הישנה למוסד והנה מסתבר שאני לא רואה טלויזיה טוב. יש טשטוש רב על פני הדמויות , כל תזוזה של דמות במסך גורמת לי לקריזה.
הזמנתי את נציגי הוט, אלצתי אותם להחליף ממיר , הזמנתי את נציג טושיבה ולטענתו הטלויזיה מצויינת והבעיה היא בהוט והמליץ אולי לרכוש כבלי SCART חדשים.
אני לא יודע מה לעשות , האם יש איזשהו פתרון טכנולוגי . ??

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

herison,
אין צורך לפרסם אותה הודעה בכמה מקומות.

הלקח (לפחות לאחרים) הוא לא לקנות לפני שרואים את המסך עם החומר באיכות הנמוכה ביותר שאתה הולך להשתמש בה.
אם זה HOT אז HOT ואם זה YES אז YES.
About.me

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #15 

אני יכול להעיד מנסיוני שבמסכי טושיבה 32wl66 ו-32wl58 לא רואים (בקושי) הבדל בין 90% ל-100%.
התופעה קוראת גם במסך של העיגולים וגם במסך של גווני אפור. וזה לא קשור לסוג החיבור.
אני לא חושב שהדבר מעיד על איכות תמונה פחות טובה זה פשוט לא נכון להסתכל על זה ככה.
במובן הזה מסכי הכיול פשוט מטעים.
אתה לא בוחר טלויזיה לפי מסך הכיול, אלא לפי איכות התמונה. והיא מצויינת.

major23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה #16 

גיסי קנה לפני שבועיים את ה-bravia 40 ואני חייב לציין שבשידורי טלוויזיה של הוט, בעין
החובבנית שלי, האיכות לא הייתה משהו בלשון המעטה.
לעומת זאת בשידורי dvd האיכות מצוינת.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”