טיפול אקוסטי לחדר קולנוע ביתי ייעודי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
tnadav פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

החדר הוא חדר ייעודי לקולנוע בייתי, מערכת השמע כרגע היא לא משהו שאפשר להתייחס אבל מתוכנן שדרוג ונבדק עכשיו גם העניין של טיפול אקוסטי. כרגע החדר לא מטופל אקוסטית והוא נמצא באיזור כפרי כך שאין בעייה של איטום רעש.

להלן סרטוט של החדר:
תמונה
גובה החדר הוא 2.2 מ', התקרה היא תקרת צלעות מבטון והרצפה היא מבלטות טרצו.

החדר בכללי מהדהד יותר מידי, מוסיקה נשמעת לא נעימה ומופקסת, בעיקר בווליום גבוה (למרות שזה יכול להיות גם הרמקולים והמגבר, אני מאמין שזה גם וגם)
התופעה חמורה ביותר כשמדובר בתדרים נמוכים, בתפקיד הבאס תווים מסוימים חלשים ואחרים ממלאים את כל החדר.

אני מעוניין לדעת מה ניתן לעשות בתקציב של עד 2,000 ש"ח, פתרונות DIY הם בהחלט אופציה

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

אשמח לעזור, תרגיש חופשי להתקשר.
עלות שיחה רגילה :wink:

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

tnadav כתב:החדר הוא חדר ייעודי לקולנוע בייתי, מערכת השמע כרגע היא לא משהו שאפשר להתייחס אבל מתוכנן שדרוג ונבדק עכשיו גם העניין של טיפול אקוסטי. כרגע החדר לא מטופל אקוסטית והוא נמצא באיזור כפרי כך שאין בעייה של איטום רעש.

להלן סרטוט של החדר:
תמונה
גובה החדר הוא 2.2 מ', התקרה היא תקרת צלעות מבטון והרצפה היא מבלטות טרצו.

החדר בכללי מהדהד יותר מידי, מוסיקה נשמעת לא נעימה ומופקסת, בעיקר בווליום גבוה (למרות שזה יכול להיות גם הרמקולים והמגבר, אני מאמין שזה גם וגם)
התופעה חמורה ביותר כשמדובר בתדרים נמוכים, בתפקיד הבאס תווים מסוימים חלשים ואחרים ממלאים את כל החדר.

אני מעוניין לדעת מה ניתן לעשות בתקציב של עד 2,000 ש"ח, פתרונות DIY הם בהחלט אופציה
...
שלום
אם אתה באמת מעוניין בטיפול נכון ולא בהשערות או מחשבות של מה נכון או לא, אז צריך לעשות תכנון של איזו מערכת הולכת להיות במקום ולאחר מכן לערוך מדידות של החלל ולאחר מכן לאזן לתוצאה רצויה לעומת תקציב.

כל מה שלא תעשה כפי שהובהר יהיה יריה באפלה
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בכדי לטפל אקוסטית את החדר צריך לבחות את סוג ההגברה, מיקום, אקוסטיקה טבעית של החדר, התנהגות גלי קול במרחב וכו'...
לא ניתן בהתכתבות להגיע לרמה סבירה.
ממליץ ליצור קשר עם יועץ אקוסטיקה \ עוסק בתחום הסאונד
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

לדעתי קודם כל המערכת ורק אח"כ טיפול אקוסטי.
במה אתה רוצה לטפל בדיוק ? איפה הבעיות ? מה אתה מנסה להשיג ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

tnadav פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

בחדר יש בעייה קשה של החזרות בתחום התדרים הנמוך והבינוני נמוך, אני לא מצפה להעלים אותם אלה רק לשפר את זה. אני באמת לא מבין תיאורטית מה זה משנה מה הרמקולים ומה ההגברה, יש תדרים שאיתם יש בעיות, ואני רוצה לטפל בהם, מה זה משנה מה המקור?
gro111 כתב:אשמח לעזור, תרגיש חופשי להתקשר.
...
בינתיים לא ייצא לי להתקשר מחוסר זמן אבל אני ייעשה את זה

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

tnadav כתב:בחדר יש בעייה קשה של החזרות בתחום התדרים הנמוך והבינוני נמוך, אני לא מצפה להעלים אותם אלה רק לשפר את זה. אני באמת לא מבין תיאורטית מה זה משנה מה הרמקולים ומה ההגברה, יש תדרים שאיתם יש בעיות, ואני רוצה לטפל בהם, מה זה משנה מה המקור?
gro111 כתב:אשמח לעזור, תרגיש חופשי להתקשר.
...
בינתיים לא ייצא לי להתקשר מחוסר זמן אבל אני ייעשה את זה
...
כיצד אתה יודע שישנה בעיה בתדרים הנמוכים? איזה תדר בדיוק?
מה הכוונה שלך ב"לשפר"?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

tnadav פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

אני לא יודע איזה תדר בידיוק, באזור 100 הרץ ובאזור ה-500 הרץ. בלשפר הכוונה שההגברה באיזור התדרים האלו תהיה פחות מורגשת כי כרגע זה פשוט ממלא את כל החדר

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

תמיד מצער למצוא שמרצון טוב יוצא רק דוב.
כבר במבט חטוף אפשר לראות כי החדר הנ"ל בעייתי ביותר ואינטרפולציה המתימטית הבסיסית ביותר מראה שיש בעיות מודליות קשות במיוחד בין צירי האורך והרוחב. אפשר מידית לצמצם את מרחב הניחוש ולראות כי התחומים בהם כל האופנים כולל ציר הגובה יציגו את הבעיות המודליות הקריטיות, ונראה לי כי בעל החדר כבר מאבחן זאת בעצמו, הם: 77-80 הרץ היא הבעיה הראשונה והחמורה ביותר, 150-160 הרץ היא הבעיה החמורה השניה וסביר שגם הברורה ביותר לאוזן. בסבירות גבוהה אפשר להעריך כי שני תחומי משנה יוסיפו לבעיתיות החלל המדובר והם 180-190 הרץ + 260-265 הרץ.
מכאן אפשר להתחיל לדבר על מה קודם למה, הכבל במערכת או הטיפול האקוסטי, וכל אחד יחליט כראות עיניו וסדרי העדיפוית הסוביקטיביים שלו.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

tnadav פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

בשביל להחליט אם אקוסטיקה קודם לכבל במערכת או הפוך אני צריך להבין מה אני יכול לעשות באיזה סדרי גודל של כסף, וזה מה שאני מנסה להשיג מהאשכול הזה

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

אקוסטיקה קודם לכבל במערכת או הפוך
...
חוקי הפורום אוסרים, ובצדק, לעסוק בעניני מחיר. כאן המקום להתייעץ ולהחליף דעות ואולי לקבל עצה טובה אחת או שתים. לעניני מחיר אני ממליץ כי תפנה לאנשי המקצוע ולחנויות בדרכים המקובולות עליך ועליהן. אני משוכנע שבדרך פשוטה ויעילה זו תוכל לקבל מושג ישיר כלשהו על תמחור הציוד שמענין אותך וסוג הטיפול שמתאים לך - ולבחור בסופו של תהליך את אלו שנשמעו או נראו כמתאימים לענינך הפרטי.
בהצלחה
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”