החלטה לגבי רמקולים דיפולאריים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
oforia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מצ"ב תרשים סכמטי המתאר את אפשרויות סידור רמקול סראונד בסלון שלנו.

אני מעוניין לרכוש רמקולים די-פולאריים שישמשו כרמקולים לסראונד. האם במבנה המתואר ניתן לנצל רמקולים שכאלו או עדיף ללכת על סוג אחר של רמקול?

המחשבה היא למקם רמקול אחד מאחורי הספה ואת הרמקול השני בקיר המאונך לספה (מצד ימין) בצורה זו הרמקולים ימוקמו בזוית של 90 מעלות אחד לשני.

לצערי, האפשרות האופטימלית למקמם אחד מול השני אינה אפשרית במבנה הנוכחי.

האם תצורה של רמקולים מאונכים אחד לשני אפשרית ברמקול מסוג די-פולארי?

בברכה,
עופר.

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

oforia כתב:מצ"ב תרשים סכמטי המתאר את אפשרויות סידור רמקול סראונד בסלון שלנו.

אני מעוניין לרכוש רמקולים די-פולאריים שישמשו כרמקולים לסראונד. האם במבנה המתואר ניתן לנצל רמקולים שכאלו או עדיף ללכת על סוג אחר של רמקול?

המחשבה היא למקם רמקול אחד מאחורי הספה ואת הרמקול השני בקיר המאונך לספה (מצד ימין) בצורה זו הרמקולים ימוקמו בזוית של 90 מעלות אחד לשני.

בברכה,
עופר.
...
היי עופר,

ראיתי שאף אחד עדיין לא הגיב לך, ולמרות שאינני מומחה גדול בסידור חדרים לקולנוע, יש לי מעט ניסיון...אז, עדיף מעט עזרה על אפס עזרה :)

אז, אני אשתדל לעזור לך במעט ניסיון שיש לי - ותזכור, בסופו של דבר האוזניים שלך קובעות הכל, כך שאם יש באפשרותך לבדוק את מיקום הרמקולים לפני קביעת מיקומם הסופי, עשה זאת ו"טייל" איתם מעט בחדר כדי לשמוע את כל האפשרויות.

כעת לעניין, לפי מה שאני מבין מהשרטוט מדובר במערכת של 5.1 לסלון בינוני.

האפשרות הטובה ביותר היא להציב את הרמקולים באותו קו הישיבה שלך מימין ומשמאל
במרחק מטר מכל צד מה- SweetSpot ובגובה של חצי מטר לערך מגובה האוזן.

אני חושב שאם תקנה מתלים לתקרה - זה יהיה הפתרון האולטמטיבי.
כך תוכל למקם אותם בדיוק בגובה ובמרחק הנכון (מבחינתך - תאזין להם במיקומים שונים ותחליט)

השאלה איך באמת אתה מתכוון לתלות אותם...?

ומבחינת הניסיון המועט שלי וכמובן, עניין של טעם, רמקולי סראונד טובים הם בדיוק מה שאתה צריך כדי לסגור את המעטפת לקולנוע הביתי שלך.

לגבי המבנה האנכי, באמת שאין לי מושג מעולם לא ניסיתי...
אשמח אם תענה לי קודם לגבי האפשרות של תלייה מהתקרה...

אגב,
באיזו תוכנה השתמשת להצגה של מבנה החדר?

המשך יום נפלא,
יותם.

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

האתר הזה יכול לעזור לך מאד :)

http://www.dolby.com/consumer/setup/spe ... index.html

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #4 

עופר
לצערנו מיקום רמקולים אינו כל כך פשוט ...המיקום של האחוריים מבחינת קו הרוחב תלוי במיקום של הקדמיים.
אני חושב שרמקול די/בי פולארי יהיה כמובן רעיון מצוין מכיוון שמבנה הרמקול מאפשר פיזור עדיף של צליל .
לטעמי האישי רמקול דיפולארי יבוא לידי ביטוי בצורה המוצלחת ביותר כרמקול סראונד שתלוי מצדי האזניים כאשר יש גם מרחק בינו לבין הקיר האחורי ובכך הוא בעצם
מעניק אשליה שהחלל גדול יותר מכפי שהוא באמת ולכן אני מציע שתי אפשרויות:
1.לקנות רמקולים דיפולאריים ולמקמם על הקירות הימני והשמאלי.
2.אני מניח (אם הבנתי נכון מה שכתבת) שאפשרות מספר 1 לא ברת ביצוע אצלך אז האפשרות השניה היא מיקום שני הרמקולים מאחורי הספה ומול הקדמיים.

oforia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אוריאל כתב:עופר
לצערנו מיקום רמקולים אינו כל כך פשוט ...המיקום של האחוריים מבחינת קו הרוחב תלוי במיקום של הקדמיים.
אני חושב שרמקול די/בי פולארי יהיה כמובן רעיון מצוין מכיוון שמבנה הרמקול מאפשר פיזור עדיף של צליל .
לטעמי האישי רמקול דיפולארי יבוא לידי ביטוי בצורה המוצלחת ביותר כרמקול סראונד שתלוי מצדי האזניים כאשר יש גם מרחק בינו לבין הקיר האחורי ובכך הוא בעצם
2.אני מניח (אם הבנתי נכון מה שכתבת) שאפשרות מספר 1 לא ברת ביצוע אצלך אז האפשרות השניה היא מיקום שני הרמקולים מאחורי הספה ומול הקדמיים.
...
אוריאל, תודה רבה על התשובה.

כפי שהבנת נכון אפשרות 1 כנראה פחות ריאלית אלא אם כן אתה חושב כי 30-40 ס"מ מהקיר (בצד שמאל) לא יחנקו את האויר היוצא מהרמקול?

השאלה אם רמקול די-פולאיר התלוי מאחרוי המאזין אינו גורם לצליל להיות אנמי או נמוך לעומת רמקול רגיל התלוי על הקיר האחורי והמשמש כרמקול סראונד? (אציין כי העדפתי נוטה לכיוון רמקול די-פולארי לעומת רמקול רגיל בדיוק מאותן סיבות שציינת).

עופר.

oforia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

linyotam כתב:
oforia כתב:מצ"ב תרשים סכמטי המתאר את אפשרויות סידור רמקול סראונד בסלון שלנו.

בברכה,
עופר.
...
היי עופר,

ראיתי שאף אחד עדיין לא הגיב לך, ולמרות שאינני מומחה גדול בסידור חדרים לקולנוע, יש לי מעט ניסיון...אז, עדיף מעט עזרה על אפס עזרה :)

אז, אני אשתדל לעזור לך במעט ניסיון שיש לי - ותזכור, בסופו של דבר האוזניים שלך קובעות הכל, כך שאם יש באפשרותך לבדוק את מיקום הרמקולים לפני קביעת מיקומם הסופי, עשה זאת ו"טייל" איתם מעט בחדר כדי לשמוע את כל האפשרויות.

כעת לעניין, לפי מה שאני מבין מהשרטוט מדובר במערכת של 5.1 לסלון בינוני.

האפשרות הטובה ביותר היא להציב את הרמקולים באותו קו הישיבה שלך מימין ומשמאל
במרחק מטר מכל צד מה- SweetSpot ובגובה של חצי מטר לערך מגובה האוזן.

אני חושב שאם תקנה מתלים לתקרה - זה יהיה הפתרון האולטמטיבי.
כך תוכל למקם אותם בדיוק בגובה ובמרחק הנכון (מבחינתך - תאזין להם במיקומים שונים ותחליט)

השאלה איך באמת אתה מתכוון לתלות אותם...?

ומבחינת הניסיון המועט שלי וכמובן, עניין של טעם, רמקולי סראונד טובים הם בדיוק מה שאתה צריך כדי לסגור את המעטפת לקולנוע הביתי שלך.

לגבי המבנה האנכי, באמת שאין לי מושג מעולם לא ניסיתי...
אשמח אם תענה לי קודם לגבי האפשרות של תלייה מהתקרה...

אגב,
באיזו תוכנה השתמשת להצגה של מבנה החדר?

המשך יום נפלא,
יותם.
...
יותם, תודה על התשובה המהירה.
רמקול די-פולארי אינו תלוי מהתקרה אלא תלוי על גבי הקיר והמבנה שלו מאפשר פיזור של הצליל לצדדים.

הנה לינק לאתר: (Y)
http://www.homestyler.com

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

היי עופר,

אני יודע בוודאות שישנם רמקולים די פולאריים שניתן לרכוש להם זרועות ייעודיים למטרת תלייה מהתקרה לדוגמא: QS8 של Axiom
http://www.axiomaudio.com/qs8.html#
http://www.axiomaudio.com/fullmetalceilingbracket.html

ויש כמובן עוד חברות מצויינות עם רמקולים מצויינים :)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #8 

עופר
אי מאמין ש30-40 ס"מ הם די והותר לרמקול כזה דר"כ אבל מאחר וחלל ההאזנה שלך לא סימטרי הדרך הכי פשוטה לבדוק היא פשוט
למקם אותם כל פעם בתצורה אחרת ואז לבדוק.
זה תלוי בהמון גורמים (כמו הRC שיש לך אם יש לך ) והאקוסטיקה בחלל וכו'...
בכל מקרה יש רמקולים שאמורים להיות מוצמדים לקיר אם זה מה שאתה צריך וגם אם לא יש מספיק מקום בין הספה לקיר האחורי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

...
(Y) (Y)

מרחק של 30-40 ס"מ מהקיר האחורי כאשר מתקינים על הקירות הצדדיים צריך להיות מספיק לרמקול די-פולארי.

אם מתקינים על הקיר האחורי, חשוב שהרמקול יהיה בי-פולארי ולא די-פולארי (או כמו ברמקולים של מוניטור אודיו, שיהיה לו מתג שמאפשר לשחק עם שני המצבים...)

בכל מקרה חשוב שהרמקולים יהיו 60-80 ס"מ מעל גובה האוזניים (לא מומלץ לתלות אותם מהתקרה), וקצת מאחורי הספה.

הנה הסבר מאוד מקצועי על רמקולים מולטיפולאריים (כולל פירוט לגבי הצבתם והמלצה חד משמעית שלא להציב אחד על הקיר האחורי ואחד על הקיר הצדדי!) : http://forum.blu-ray.com/speakers/66471 ... art-i.html

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

epony כתב:
...
(Y) (Y)

מרחק של 30-40 ס"מ מהקיר האחורי כאשר מתקינים על הקירות הצדדיים צריך להיות מספיק לרמקול די-פולארי.

אם מתקינים על הקיר האחורי, חשוב שהרמקול יהיה בי-פולארי ולא די-פולארי (או כמו ברמקולים של מוניטור אודיו, שיהיה לו מתג שמאפשר לשחק עם שני המצבים...)

בכל מקרה חשוב שהרמקולים יהיו 60-80 ס"מ מעל גובה האוזניים (לא מומלץ לתלות אותם מהתקרה), וקצת מאחורי הספה.

הנה הסבר מאוד מקצועי על רמקולים מולטיפולאריים (כולל פירוט לגבי הצבתם והמלצה חד משמעית שלא להציב אחד על הקיר האחורי ואחד על הקיר הצדדי!) : http://forum.blu-ray.com/speakers/66471 ... art-i.html
...
למה לא מומלץ לתלות רמקול מהתקרה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

זה גבוה מדי...

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

epony כתב:זה גבוה מדי...
...
חחח סיבה מספיק טובה....

אני פשוט בתהליכי קנייה של קולנוע ביתי חדש בעצמי ולכן, אני אני מתעניין בתהליך.

במקרה שלי למשל, המרחב רחב וארוך למדיי - 6X6 לערך
ובתוך המרחב הזה הסלון מהווה קובייה של 4X4
כך שלמעט קיר אחד עליו יהיה מסך מקרן, שאר הקירות רחוקים לפחות ב- 2 מטרים מהכורסאות.

אז עשיתי בירורים לגבי הדרכים בהם אני יכול להפיק את המירב מהמרחב ע"י 4 רמקולי סראונד של קליפש
RS II - 42 - לאיזור של 4X4 אמורים בהחלט להספיק...

והאפשרויות הן:
תלייה על קיר - בעייתי בגלל המרחק
תלייה על סטנד - לא אסטטי, בין הרגליים, יש כלב בבית... בקיצור אופציה לא נבונה
תלייה מהתקרה, האפשרות הטובה ביותר למיקום נכון של הרמקול...

עכשיו, גובה התקרה הוא בסביבות ה- 3 מטר לכל היותר
השאלה היא כמה "לא חכם" יהיה להשתמש באופציה של תלייה מהתקרה בידיעה שגובה הרמקולים יהיה מעל לחצי מטר מעל לאוזן המאזין...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

אני חושב שתליה על הקיר היא עדיין האופציה הכי טובה - ברגע שתריץ כיול ברסיבר הוא יתחשב במרחק של אחד הרמקולים משאר הסלון...

אם אתה תולה מהתקרה, יש אופציה של לתלות עם שרשרת של מטר בערך, ככה שהרמקול יורד מהתקרה, אבל הוא לא צמוד אליה, אלא יורד נמוך עד לגובה של 60-80 ס"מ מגובה האוזניים שלך (אפשר יותר גבוה מזה, אבל לפחות מטר מהתקרה...)

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני אבדוק את הנושא,
תודה רבה !!!

ועופר, בהצלחה עם מיצוב הרמקולים!!!

שלח תגובה