שרשור תגובות: Dune מכריזים על זוג סטרימרים חדשים בעלות נמוכה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46353
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #1 

למאמר: Dune מכריזים על זוג סטרימרים חדשים בעלות נמוכה

תמונה
חברת Dune מכריזה על זוג סטרימרים חדשים בעלות נמוכה, אלו הם ה- TV-101 וה- TV-201.זוג הסטרימרים חולקים אותו מעבד מדגם SMP8670 מבית Sigma Designs. סדרה- SMP8670 הינה ממשיכת הדרך ומחליפתה של סדרת ה- SMP8650 ועיקר השיפורים שהיא מביאה לשולחן הינם מהירות שעון של 700MHz אשר מהווה שיפור של 40% לעומת דור קודם, צריכת חשמל נמוכה יותר אשר תביא למהירות עבודה נמוכה וחיבור אתרנט 1Gb.דגם ה- TV-101 אינו מכיל מקום לכונן קשיח פנימי ונועד לקבל את התכנים שלו מהתקני זכרון מקומיים או מהרשת ...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

תודה

שתי שאלות:
1. האם הביצועים זהים או עדיפים על מכשירי הDUNE שאנו מכירים?
2. מה הכוונה בעלות נמוכה? זה ברמת ה N1 או האקסטרימר?
העם דורש..... כל מיני דברים

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #3 

זיו
מתי יוצאים התותחים?
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

חיים,
אם אתה מדבר על סטרימרים מבוססי SMP8910, כרגע הם כמעט בחזרת Vaporware. לוחות פיתוח כבר היו אמורים להגיע לחברות השונות והדבר מתעכב. אני מניח כי לקראת דצמבר נקבל חדשות טבות.

sam22,
יש המון הבדלים, לחיוב ולשלילה. הכל תלוי על מה מסתכלים. אם אנחנו מדברים על מעבד ה- SMP8643 או ה- SMP8642 אשר נפוצים כיום בסטרימרים, סדרת ה- SMP8670 מביאה בין היתר רשת 1Gb (הדבר טעון מימוש של יצרן הסטרימרים) ושיפור במהירות שעון. גם יש לנו זכרון מטמון L2 בנפח 256KB, צריכת חשמל נמוכה יותר אשר תאפשר גם עבודה בחום נמוך יותר (עם כל המשמעויות הנלוות לכך מבחינת תכנון). מצד שני, במבחן ביצועים מסוג Dhrystone MIPS, דגמי ה- SMP8642/3 מובילים.
יש לציין כי לסדרת SMP8640 יש דגם חדש - ה- SMP8646 אשר מתקן ומשפר הרבה דברים שיש לדגמים הנמוכים יותר באותה סדרה, כמו ערך Dhrystone MIPS גבוה הרבה יותר, מהירות שעון של 800MHz ורשת 1Gb. יש גם מספר יצרנים שיציגו סטרימרים מבוססי המעבד הנ"ל.

כשאמרתי "בעלות נמוכה", הכוונה שהמעבד עולה פחות ליצרן הסטרימרים אשר ישתמש בכזה מעבד לעומת הדור הקודם ולכן היצרן צריך להציג סטרימר בעלות נמוכה יותר בסופו של דבר. לפי המפרט שהוצג ב- TV-101 & TV-201, יש להניח כי הם יתומחרו בצורה כזאת.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #5 

תודה.
מה לגבי תמיכה בכותרי בלו-ריי האופיינית ל DUNE ? (כמובן, לא 3D).

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

אין מניעה כי היכולות הללו גם יגיעו לכן, אך מכיוון שזוהי משפחה חדשה של מעבדים, אני מציע שנמתין עד שנקבל אותם בידיים ונוכל לבחון זאת.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #7 

זיו, משהו שהוא קצת Off Topic.
דיברת על מעבדי SMP8910, האם אלו המעבדים שאמורים לתמוך ב-3D?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

חיובי. תמיכה בתלת מימד MVC כפי שקיימת בכותרי Blu-ray 3D.
סדרת ה- SMP8910 גם תביא לנו עיבוד תמונה VXP אשר נחשב למתקדם וכזה שנחשב לחידוש של ממש בסטרימרים.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

את זוג הדגמים הללו יהיה ניתן לראות בתערוכת IFA 2012 אשר תחל בספטמבר הקרוב.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

תודה זיו

מדובר בנגנים שמיועדים בעיקר לשוק ה IPTV כמו KARTINA ויוצגו ב IFA בגרמניה בספטמבר, אין כרגע תמחור.

נגנים עם הציפים החדשים מבוססי 89XX עדיין בפיתוח ולא יגיעו לשוק ככל הנראה לפני תחילת השנה הבאה, אלא אם כן DUNE ובעיקר SIGMA יחליטו להפתיע אותנו... :)

עם המכשירים החדשים מבוססים 89XX אמורה חברת DUNE להוציא גם לוחות שידרוג לבעלי מכשירי MAX ו DUO H1 B1 ו D1 כך שיהיה ניתן לשדרג את המכשירים הקיימים למכשירים מבוססי 89XX במרכזי השרות.
במקור הם התכוונו להוציא לוחות כאלה עם המעבד 8646 אבל ברגע שהוכרז ה 89XX אז כמו שזיו כבר ציין עם תמיכה עיבוד תמונה VXP ותמיכה מלאה בבלורי 3D התוכניות השתנו.
http://dune-hd.com/news/144-future-upgrades.html
כל עוד ש SIGMA לא משנים את פלטפורמת הפיתוח שלהם יותר מידי אז DUNE ויצרנים אחרים יוכלו לבצע PORTING של הקוד הקיים שנכתב למעבדים הקודמים של SIGMA במהירות רבה יותר ולהוציא מכשירים וקושחה יציבה יותר, כזכור, ל DUNE יש מסורת של הוצאת קושחה עם תכונות דומות לכל המוצרים שלהם שיוצרו בעבר.

כמו כן (כמה משעשע) DUNE עובדים במרץ על תמיכה בניגון סרטי בלו רי במתכונת של BD-LITE שתאפשר גם הוספת תרגום לכותרי בלו רי מקוריים המחולקים לקבצים רבים, במקור DUNE משתמשים בקוד סגור של SIGMA המיועד לנגני בלו רי ומכיוון שלא ניתן לשנות את הקוד הזה הם חייבים לכתוב תמיכה משלהם כדי לאפשר תכונה זו.

כמו כן הם אמורים להוסיף דפדפן אינטרנט משופר לכל נגני ה DUNE כולל ה LITE וכן גם ל TV 101 ול TV 201.
ובנוסף יכולת ניגון של YOUTUBE ישירות ממימשק המשתמש. מי שיצא לו לראות את קובץ התרגום שהפצתי בזמנו לפני שנכנס לקושחה באופן רשמי יכול היה להבין זאת מהTEXT.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

השאלה הגדולה היא אם עכשיו הזמן לקנות סטרימר ולא לחכות לתמיכה ב BD 3D. מצד שני, DUNE המבוסס 89XX בטח יהיה במחיר שגם אז יהיה משתלם להעדיף HTPC כפתרון גמיש, אוניברסלי ואולי אפילו יותר זול.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

שמעון_ד כתב:השאלה הגדולה היא אם עכשיו הזמן לקנות סטרימר ולא לחכות לתמיכה ב BD 3D. מצד שני, DUNE המבוסס 89XX בטח יהיה במחיר שגם אז יהיה משתלם להעדיף HTPC כפתרון גמיש, אוניברסלי ואולי אפילו יותר זול.
...
ברוך בואך למועדון , מכיוון שאנו לא שוטים (כך לפחות אני מקווה) ולכן לא יכולים לדעת בדיוק יגיע מוצר זה או אחר לשוק, אתה צריך להחליט קודם כל אם אתה רוצה להתעסק עם HTPC או לעבוד בנוחות OUT OF THE BOX
עם מזרימדיה לכך יש לך מספיק חומר באתר עם השוואות מפה עד להודעה חדשה בדביק בפורום מזרימדיות ,
העדפה שלי היא מזרימדיה כעת מהיצרן המועדף עליך ועוד כשנה שהמכשירים החדשים יהיו בשוק אז לשקול שדרוג.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #13 

תודה זיו
מה יהיו המחירים העתידיים שלהם ?
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

arotman כתב:
שמעון_ד כתב:השאלה הגדולה היא אם עכשיו הזמן לקנות סטרימר ולא לחכות לתמיכה ב BD 3D. מצד שני, DUNE המבוסס 89XX בטח יהיה במחיר שגם אז יהיה משתלם להעדיף HTPC כפתרון גמיש, אוניברסלי ואולי אפילו יותר זול.
...
ברוך בואך למועדון , מכיוון שאנו לא שוטים (כך לפחות אני מקווה) ולכן לא יכולים לדעת בדיוק יגיע מוצר זה או אחר לשוק, אתה צריך להחליט קודם כל אם אתה רוצה להתעסק עם HTPC או לעבוד בנוחות OUT OF THE BOX
עם מזרימדיה לכך יש לך מספיק חומר באתר עם השוואות מפה עד להודעה חדשה בדביק בפורום מזרימדיות ,
העדפה שלי היא מזרימדיה כעת מהיצרן המועדף עליך ועוד כשנה שהמכשירים החדשים יהיו בשוק אז לשקול שדרוג.
...
אני חושב שהייתי בין הראשונים שקנו מזרימדיה בארץ ומאז אני כל הזמן רוצה לשדרג אותו, ותמיד משהו חסר, כך שאני עד עכשיו תקוע עם סטרימר מיושן שלא קורא אפילו MKV...
בכל מקרה תודה, אני עוקב כבר זמן רב אחרי מה שאתה ואחרים כותבים בעניין זה, ואני עדיין מתלבט קשות.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #15 

שמעון_ד כתב: אני חושב שהייתי בין הראשונים שקנו מזרימדיה בארץ ומאז אני כל הזמן רוצה לשדרג אותו, ותמיד משהו חסר, כך שאני עד עכשיו תקוע עם סטרימר מיושן שלא קורא אפילו MKV...
בכל מקרה תודה, אני עוקב כבר זמן רב אחרי מה שאתה ואחרים כותבים בעניין זה, ואני עדיין מתלבט קשות.
...
תעבור ל HTPC חבר !! :)

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

היום פורסמה ההודעה הרישמית של היצרן: http://dune-hd.com/news/183-dune-hd-tv-101-301.html

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”