שני דברים שלמדתי על הסילביה ובכלל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
taoranga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

אני כותב את הפוסט הזה כדי לעזור למתחילים כמוני שאולי עדיין לא למדו את הדברים האלו, אז נא לא לרדת על חוסר הידע/נסיון או הטעויות שלי. תודה :)

אז ככה - הדבר ראשון - אי אפשר או לפחות אני לא מסוגל להוציא שוט נורמלי בצורה עקבית מהסלסלת יחיד בסילביה, לא מהמקורית, לא מקפה רות, לא מלה מרזוקו, עשיתי כעצת חבר מהאתר - עברתי לסלסלה הכפולה המקורית ואני חולט 25 שניות וזה תמיד מדוייק ומעולה. כמה כאב ראש היה לי עם היחידות, פשוט בזבוז זמן וכסף.

והדבר השני נוגע להקצפה - היה לי כד הקצפה זול מאיקאה, אי אפשר לעשות איתו לאטה ארט - לא יודע למה, הוא נראה ממש דומה אבל הפיה קצת פחות בולטת וחודשים לא הבנתי למה זה לא עובד, לאחרונה קניתי כד של rattleware והופה - לאטה ארט בקלות, כלומר - הכד משנה. מעבר לזה, אולי אני לא עושה את המיקרו-פואם מספיק טוב, אבל גיליתי שתמיד צריך לשים קצת יותר חלב אם רוצים לעשות לאטה ארט, כי הסוף של החלב סמיך יותר ואי אפשר לצייר בו.

זהו בינתיים, תודה!
שמוליק

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

כל מילה ברזל!
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

(Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

אין שום בעיה עם סלסלה סטנדרטית כמו זאת של קפה רות ובטוח לא עם של לה מרצוקו.
הכפולה מוציאה כפול... אז אתה יותר אוהב ריסטרטו מאספרסו - אין בעיה אבל סלסלה בודדת כמו של קפה רות עם משפך בודד מוציאים מהסילביה קפה מצוין.
כשיש יותר מדי קצף אפשר לזפוך קצת ולהתחיל או למזוג מגבוה ולא צמוד לכוס.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

דבוטאנט כתב:אין שום בעיה עם סלסלה סטנדרטית כמו זאת של קפה רות ובטוח לא עם של לה מרצוקו.
הכפולה מוציאה כפול... אז אתה יותר אוהב ריסטרטו מאספרסו - אין בעיה אבל סלסלה בודדת כמו של קפה רות עם משפך בודד מוציאים מהסילביה קפה מצוין.
כשיש יותר מדי קצף אפשר לזפוך קצת ולהתחיל או למזוג מגבוה ולא צמוד לכוס.
...
המשפך משפיע על משהו חוץ ממהירות הזליגה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #6 

לא ניסיתי להבין עד הסוף ואולי זה גם קצת פסיכולוגי אבל בדרך כלל בסלסלה בודדת קיבלתי תוצאות יותר טובות עם המשפך הבודד.
במשפך בודד יותר קל לראות בעיות בזליגה, יש גם קצת יותר קרמה.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

דבוטאנט כתב:לא ניסיתי להבין עד הסוף ואולי זה גם קצת פסיכולוגי אבל בדרך כלל בסלסלה בודדת קיבלתי תוצאות יותר טובות עם המשפך הבודד.
...
אווווו.... ספוקייייי....
ואם מדברים על דברים בלי הסבר - שאני מכין מנה כפולה לשתי כוסות הבלונד ממש בולט על גבי הקפה (מעין ספירלה בשני צבעים של קרמה) ואם נותנים למנה לנוח דקה (בזמן של הקצפת החלב) אז לפעמים גם מופיעים "חורים שחורים" ללא קרמה. כשאני מוציא את המנה הכפולה לכוס אחת לא רואים בכלל בלונד, הקרמה אדמונית ויפיפיה והטעם הרבה יותר עשיר, פחות חמוץ וההרגשה בפה גם הרבה יותר סמיכה ועשירה. הייתי מצפה שרק עובי הקרמה יהיה שונה אבל זה ממש לא מה שקורה...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #8 

avshalog כתב:
דבוטאנט כתב:לא ניסיתי להבין עד הסוף ואולי זה גם קצת פסיכולוגי אבל בדרך כלל בסלסלה בודדת קיבלתי תוצאות יותר טובות עם המשפך הבודד.
...
אווווו.... ספוקייייי....
ואם מדברים על דברים בלי הסבר - שאני מכין מנה כפולה לשתי כוסות הבלונד ממש בולט על גבי הקפה (מעין ספירלה בשני צבעים של קרמה) ואם נותנים למנה לנוח דקה (בזמן של הקצפת החלב) אז לפעמים גם מופיעים "חורים שחורים" ללא קרמה. כשאני מוציא את המנה הכפולה לכוס אחת לא רואים בכלל בלונד, הקרמה אדמונית ויפיפיה והטעם הרבה יותר עשיר, פחות חמוץ וההרגשה בפה גם הרבה יותר סמיכה ועשירה. הייתי מצפה שרק עובי הקרמה יהיה שונה אבל זה ממש לא מה שקורה...
...
אולי אתה מוציא כמות גדולה יותר כשאתה מחלק לשתי כוסות.. כלומר, קצת יותר מחצי לכל כוס. זה יסביר את התופעה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

במנה בודדת אתה שם בערך 10,9 גרם ובכפולה 17,18. בכפולה בכל כוס מגיע פחות קפה ולכן פחות קרמה.
מעבר לזה בסילביה בשוט כפול ארוך הטמפרטורה מתחילה לצנוח וגוף החמום כבר מתניע (פחות חום => בלונד)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”