התלבטתי בעיקר בין Saeco Odea Giro שנמכרת בארץ ברוב חנויות המתמחות בתחום, ואכן בחנויות המכונה קיבלה שבחים רבים, אבל לאחר בדיקה בפורומים בחו"ל ראיתי מספר לא מועט של תלונות על תפקוד המכונה, בעיקר על קילקולים חוזרים.
לעומת זאת מכונה שמוכרת קצת פחות בארץ Delonghi ESAM300 שזו מכונה שאמנם נמצא באתר של NEWPAN כמכונה שנמכרת בארץ, אך באף אחת מחנויות הקפה (או אפילו בפורום כאן) אין את המכונה ולאף אחד אין ממש דעה עליה.
אך שוב ניגשתי לפורומים בחו"ל, והופתעתי לגלות שהמכונה קוצרת שבחים ושביעות רצון בכל אחת מהביקורות שקראתי ומספר התלונות על קילקולים כמעט אפסי.
ה- SAECO שנמכרת בארץ במחיר של כ- 4500 ש"ח אמנם מעוצבת יפה אך מספקת מפרט דומה (קצת פחות אפילו) מהמכונה של DELONGHI שנמכרת במחיר של כ- 3600 ש"ח ומעוצבת פחות (תלוי בטעם שלכם כמובן).
העובדה שמחירי מכונות הקפה בארץ מטורפים ברמה אבסורדית לחלוטין (כך שבמחיר של ה- SAECO יכולתי לקנות כרטיס טיסה לגרמניה לקנות שם את המכונה ולחזור לארץ...
מצאתי אתר ישראלי שמספק את השירותים האלו, אך לבסוף קניתי את המכונה דרך EBAY. המחיר הסופי לאחר המיסים (רק מע"מ) יצא לי 1850 ש"ח, חצי מחיר!
ועכשיו לקפה, היו לי את החששות שלי בעיקר עקב העובדה שמדובר בדלונגי (שזו חברה שעושה הכל ולא רק מכונות קפה), אך כל השבחים והביקורות מחו"ל אכן אומתו, עם מגוון אפשרויות לכוון את המכונה לקפה אופטימלי עבור כל אחד, החל מכמות המים דרך כמות הקפה הטחון במנה ועד רמת הטחינה מספקים את הכלים לאספרסו מושלם
האספרסו מעולה, עם קרמה שתבייש גם מכונות ידניות !
לגבי התפעול בכלל, בעת ההדלקה המכונה עושה סייקל קצר של ניקוי ומוכנה לאספרסו הראשון תוך פחות מחצי דקה (וכן האספרסו יוצא בטמפרטורה הנכונה ולא קר), הטחינה עצמה שקטה יחסית למכונות צווחניות אחרות שראיתי ושמעתי, לעבור למצב של אדים לוקח כ- 10 שניות ומאפשר הכנת הפוך מושלם (כמובן שלהקצפה באמת טובה כדאי להוריד את הפיה המיוחדת), בזמן הכיבוי המכונה עושה שוב סייקל קצר של ניקוי מה שמבטיח שלכם ישאר רק לרוקן את אמבט האיסוף של המים ומיכל הקפה המשומש פעם בכמה ימים (תלוי כמה קפה מכינים כמובן...).
לסיכום לכל מי שמתלבט בנושא אוטומטית בכלל, אני ממליץ בחום על המכונה הזו של דלונגי ובכלל למי שמתלבט בין אוטומטית לידנית, אם יש לכם כוח לטחון, למדוד, לדחוס, לחכות, להקציף, לנקות, לרוקן, לשטוף ולנגב, אז לכו על מכונה ידנית, ומי שרוצה פשוט ללחוץ על כפתור ולקבל קפה מעולה שיקח אוטומטית.
זו המכונה אגב: