דעה | מכונה אוטומטית Delonghi ESAM3000

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
yanir99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לנושא שפתחתי לפני כחודש וחצי לגבי התלבטות שהיתה לי כשהחלטתי להחליף את ה- Gaggia Evolution שלי במכונה אוטומטית, להלן תקציר והמלצות.

התלבטתי בעיקר בין Saeco Odea Giro שנמכרת בארץ ברוב חנויות המתמחות בתחום, ואכן בחנויות המכונה קיבלה שבחים רבים, אבל לאחר בדיקה בפורומים בחו"ל ראיתי מספר לא מועט של תלונות על תפקוד המכונה, בעיקר על קילקולים חוזרים.

לעומת זאת מכונה שמוכרת קצת פחות בארץ Delonghi ESAM300 שזו מכונה שאמנם נמצא באתר של NEWPAN כמכונה שנמכרת בארץ, אך באף אחת מחנויות הקפה (או אפילו בפורום כאן) אין את המכונה ולאף אחד אין ממש דעה עליה.
אך שוב ניגשתי לפורומים בחו"ל, והופתעתי לגלות שהמכונה קוצרת שבחים ושביעות רצון בכל אחת מהביקורות שקראתי ומספר התלונות על קילקולים כמעט אפסי.

ה- SAECO שנמכרת בארץ במחיר של כ- 4500 ש"ח אמנם מעוצבת יפה אך מספקת מפרט דומה (קצת פחות אפילו) מהמכונה של DELONGHI שנמכרת במחיר של כ- 3600 ש"ח ומעוצבת פחות (תלוי בטעם שלכם כמובן).

העובדה שמחירי מכונות הקפה בארץ מטורפים ברמה אבסורדית לחלוטין (כך שבמחיר של ה- SAECO יכולתי לקנות כרטיס טיסה לגרמניה לקנות שם את המכונה ולחזור לארץ... :roll: ) גרמה לי לבדוק את האופציה של יבוא אישי של המכונה מגרמניה.
מצאתי אתר ישראלי שמספק את השירותים האלו, אך לבסוף קניתי את המכונה דרך EBAY. המחיר הסופי לאחר המיסים (רק מע"מ) יצא לי 1850 ש"ח, חצי מחיר!

ועכשיו לקפה, היו לי את החששות שלי בעיקר עקב העובדה שמדובר בדלונגי (שזו חברה שעושה הכל ולא רק מכונות קפה), אך כל השבחים והביקורות מחו"ל אכן אומתו, עם מגוון אפשרויות לכוון את המכונה לקפה אופטימלי עבור כל אחד, החל מכמות המים דרך כמות הקפה הטחון במנה ועד רמת הטחינה מספקים את הכלים לאספרסו מושלם
:D
האספרסו מעולה, עם קרמה שתבייש גם מכונות ידניות !

לגבי התפעול בכלל, בעת ההדלקה המכונה עושה סייקל קצר של ניקוי ומוכנה לאספרסו הראשון תוך פחות מחצי דקה (וכן האספרסו יוצא בטמפרטורה הנכונה ולא קר), הטחינה עצמה שקטה יחסית למכונות צווחניות אחרות שראיתי ושמעתי, לעבור למצב של אדים לוקח כ- 10 שניות ומאפשר הכנת הפוך מושלם (כמובן שלהקצפה באמת טובה כדאי להוריד את הפיה המיוחדת), בזמן הכיבוי המכונה עושה שוב סייקל קצר של ניקוי מה שמבטיח שלכם ישאר רק לרוקן את אמבט האיסוף של המים ומיכל הקפה המשומש פעם בכמה ימים (תלוי כמה קפה מכינים כמובן...).

לסיכום לכל מי שמתלבט בנושא אוטומטית בכלל, אני ממליץ בחום על המכונה הזו של דלונגי ובכלל למי שמתלבט בין אוטומטית לידנית, אם יש לכם כוח לטחון, למדוד, לדחוס, לחכות, להקציף, לנקות, לרוקן, לשטוף ולנגב, אז לכו על מכונה ידנית, ומי שרוצה פשוט ללחוץ על כפתור ולקבל קפה מעולה שיקח אוטומטית.

זו המכונה אגב:

תמונה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

yanir99 כתב:
ועכשיו לקפה, היו לי את החששות שלי בעיקר עקב העובדה שמדובר בדלונגי (שזו חברה שעושה הכל ולא רק מכונות קפה), אך כל השבחים והביקורות מחו"ל אכן אומתו, עם מגוון אפשרויות לכוון את המכונה לקפה אופטימלי עבור כל אחד, החל מכמות המים דרך כמות הקפה הטחון במנה ועד רמת הטחינה מספקים את הכלים לאספרסו מושלם
:D
האספרסו מעולה, עם קרמה שתבייש גם מכונות ידניות !
...
תתחדש - אבל אף אוטומטית לא טוחנת מספיק דק ודוחסת כדי להוציא אספרסו של 30 מ"ל ב 30 שניות.
זה יותר נוח אולי מידנית אבל לא אותה תוצאה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

yanir99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כתבתי שהיא מוכנה לעבודה תוך חצי דקה (למרות שבדקתי עכשיו וזה קצת יותר קרוב לדקה, אבל עדיין מהר יחסית), לגבי האספרסו אני יכול לספר לך סיפורים עד מחר, אבל בתכלס אין טוב ממראה עיניים (וטעימה כמובן).
אם יוצא לך להיות ברמת השרון אתה מוזמן לקפה (ולהתרשם) ואני די בטוח שלניופאן יש הדגמות או סדנאות קצרות על המכונה, אילן שנהב אמר לי שהוא מעביר (או העביר) הדרכות על המכונה הזו בניופאן אז ניתן להתרשם גם אצלהם...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #4 

חצי דקה כן - כי זה תרמובלוק (אין שם דוד)

asaf_roz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

ל yanir99 שלום רב אשמח אם תוכל לכתוב בידיוק את כיווני המכונה עבור אספרסו איכותי.
יש לי את אותה מכונה ואני לא מצליח ליצור כוס קפה איכותי.
תודה רבה , אסף

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1645
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

סיקרנת אותי אז נכנסתי לאתר של delonghi וממש מוזר אבל יש להם בקטלוג מוצרים של נספרסו
http://www.delonghi.com/corporate_en/family/nespresso/

שאלה - מאיפה הזמנת (האם מוכר קבוע מ ebay), כמה המכס ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #7 

למה מוזר? נספרסו לא בונים מכונות.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1645
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #8 

דבוטאנט כתב:למה מוזר? נספרסו לא בונים מכונות.
...
אבל מה הקשר לדלונגי ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

דלונגי בונים להם מכונות (כמו הלטיסימה), מג'ימיקס גם בונים להם.

yanir99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

asaf_roz כתב:ל yanir99 שלום רב אשמח אם תוכל לכתוב בידיוק את כיווני המכונה עבור אספרסו איכותי.
יש לי את אותה מכונה ואני לא מצליח ליצור כוס קפה איכותי.
תודה רבה , אסף
...
כוון את המטחנה למספר 1 (חשוב לסובב רק כאשר המטחנה עובדת) ותזכור שאת הקפה במדוייק תקבל אחרי 3 כוסות בערך.
את כמות הקפה (החוגה הימנית) תכוון לנקודה החמישית משמאל, כלומר תסובב עד הסוף שמאלה ל- MIN ואז תעלה 5 נקודות.
כמות מים לאספרסו קצר מספיק אם תכוון את החוגה השמאלית לשתי נקודות (שוב לסובב עד הסוף שמאלה ל- MIN ולעלות שתי נקודות).

פרט לא פחות חשוב (אם לא חשוב יותר אפילו) זה כמובן הקפה שאתה קונה, חשוב לקנות שמתאים לך ולטעם שלך אחרת כל הדברים למעלה שרשמתי לא משנים כלום...

בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא.

sh101
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

חבר יקר,
אני שוקל לקנות מכונה כזו (דלונגי 3000) . רציתי לשאול :
האם תמצית האספרסו יוצאת מספיק חמה ?
האם המקציף חזק יחסית ורציף?

תודה מראש!

yanir99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

sh101 כתב:חבר יקר,
אני שוקל לקנות מכונה כזו (דלונגי 3000) . רציתי לשאול :
האם תמצית האספרסו יוצאת מספיק חמה ?
האם המקציף חזק יחסית ורציף?

תודה מראש!
...
מבחינת חום יוצא חם גם ממש לאחר ההדלקה בגלל שזה תרמובלוק ולא דוד.

לגבי הקצפה, אני מסתדר עם זה יופי אבל זה הכל יחסי... יש לנו Gaggia Titanium Office במשרד ולדעתי היא מקציפה יותר טוב...

הכי טוב זה לראות את המכונה בפעולה באח מהחנויות שמחזיקות אותה או שתראה בחנות הגורמה של ניפאן

sh101
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

תודה על תשובתך

שליחה #13 

תודה,
כרגע אין הדגמה שלה בניופאן..אבל עזרת לי מאוד

hutl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 2 פעמים

הי

שליחה #14 

ראיתי את ההתלבטות שלך ואני נמצא בהתלבטות דומה מאוד:
http://www.htcafe.co.il/vt163402.%D7%94 ... 7%99%D7%AA

- למה החלטת בסוף ללכת על ה- 3000 ולא על ה- 4200? אתה יודע מה ההבדלים ביניהם? אם אני מזמין את ה- 4200 ויהיו לי תקלות יש למי לפנות?

תודה מראש

yanir99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: הי

שליחה #15 

hutl כתב:ראיתי את ההתלבטות שלך ואני נמצא בהתלבטות דומה מאוד:
http://www.htcafe.co.il/vt163402.%D7%94 ... 7%99%D7%AA

- למה החלטת בסוף ללכת על ה- 3000 ולא על ה- 4200? אתה יודע מה ההבדלים ביניהם? אם אני מזמין את ה- 4200 ויהיו לי תקלות יש למי לפנות?

תודה מראש
...
הלכתי על ה- 3000 כי זה מה שמצאתי אז שהסכימו לשלוח לארץ, אבל פונקציונאלית שתיהן נראות אותו הדבר, נראה לי שזו המחליפה, ראיתי אותה בצרפת לפני חודשיים בערך ב- 300 יורו.

לגבי שרות וכו', יש את מי שנותן שירות למכונות קפה של דלונגי בארץ (וזה לא ניופאן) אני לא זוכר את השם שלהם אבל אם תתקשר לניופאן ותגיד שאתה צריך שירות למכונה של דלונגי הם יפנו אותך אליהם.

atahari
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

שלום לכולם ...
אני חייב לציין שהמכונה הזאת עושה את העבודה כמו שצריך ,יש לי אותה כבר 4 שאני ואני מאוד מרוצה מימנה..!!!
אבל כמו כל מכשיר אין דבר כזה ללא תקלות ,ועכשיו לאחר 4 שנים הלך הגוף חימום שבמכשיר , והפכתי כל מקום ואני לא מצליח לימצוא מקום שמוכר גוף חימום למכונה הזאת ESAM 3000
אודה לכם אם תעזרו לי למצוא מקום שאני יכול לקנות את הגוף חימום ..!!!

yanir99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תחפש פה:
http://www.mgcasa.it/spare-parts-applia ... -c406/eng/

הם עוישם משלוחים לארץ (לפחות עשו לי בזמנו לפני שנתיים).

אם אתה טיפה טכני תוכל לעשות את התיקון בעצמך, אם לא תוכל למצוא מעבדה או מישהו שמכיר קצת מכונות קפה ושיעשה לך לפחות את העבודה.

בהצלחה.

moskito
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #18 

יש לי את המכונה EAM 3200 כבר קרוב ל10 שנים.
אני כבר 4 שנים מחפש להחליף אותה בעיקר בטרייד-אין וההנחה שאני הייתי אמור לקבל עליה מאוד נמוכה.
לא הייתה לי תקלה בכלל עליה אפילו שנמלים אהבו לשחות במיכל המיים :? .
נדיר שהייתי ממצה את האספרסו ברמה טובה כמו בידנית וכך גם את ההקצפה.
היורה בליגה אחרת לגמרי שתיתי בשני המכונות את אותו סוג הקפה והדלונגי לא הגיעה לאותה הרמה.
אני לא יכול לחוות דעה על seaco כי לא שתיתי ממנה.
ההרגשה שלי מדלונגי של מכונה טיפה זולה שלא נותנת מענה טוב לקפה בבוקר.
למה קניתי אותה? כי בזמנו נדלקתי על הרעיון למכונה אוטומטית וקניתי אותה במחיר של 2500 שזה זול בקטגוריה בארץ מבלי לדעת על התפוקה שלה.

yanir99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

mostiko אם יש לך את המכונה כבר 10 שנים, כנראה שזה הדגם הישן יותר שלה, בחדשה יותר המכונה מתחממת מהר יותר ומקציפה מעולה, ראיתי פעם את הישנה בפעולה והיא באמת מרגיזה.
לגבי המיצוי של הקפה, אם יש לך את המכונה עשר שנים רוב הסיכויים שהמטחנה כבר לא טוחנת את הקפה כמו שצריך ובגלל זה אתה מקבל קפה מימי.
ויכול להיות גם שהמשאבה לא עושה את העבודה כמו שצריך.
אם אתה רוצה לבדוק תוכל ללכת לחנות קפה ולבקש שיטחנו לך שם ולהשתמש בטחון לבדוק את המיצוי.

בכל מקרה אם יש לך כסף לקנות JURA לך על זה, אני גם הייתי קונה JURA אלמלא המחיר...

moskito
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #20 

גם אני הייתי קונה רק בגלל המחיר אני נרתע.
הקפה לא יוצא מימי אין קרמה רבה אך הטעם לא מימי.
אפילו שאני מכוון למקס'
אני שוקל לכיוון seaco minuto החדשות אך אינני יודע כמה הם טובות.
pauza הציעו לי את המכונה עם המקציף האוטומטי ב3390 פלוס 3 קילו קפה לוואצה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”