על איזו מקלדת ל-HTPC הייתם ממליצים מהבאים....?
שלום לכולם, על איזו מהמקלדות מהבאות הייתם ממליצים למחשב HTPC בסלון המשמש, מעבר לצפיה והאזנה למדיה, גם למעט גלישה באינטרנט וכתיבת מיילים/פוסטים/צ'אטים?
לחלקן יש ביקורות שקראתי, אך אשמח לדעת מנסיון/ידע לגבי ההשוואה ביניהן.
תודה רבה
Scorpius-P20MT
Rii Mini II
TEAC
המקלדת הזו
מקלדת אלחוטית PERIXX TRACKBAL-709
Koribo Vivar Wireless Keyboard
Koribo Mini 2.4GHz Heb,Eng Wireless KeyBoard
לחלקן יש ביקורות שקראתי, אך אשמח לדעת מנסיון/ידע לגבי ההשוואה ביניהן.
תודה רבה
Scorpius-P20MT
Rii Mini II
TEAC
המקלדת הזו
מקלדת אלחוטית PERIXX TRACKBAL-709
Koribo Vivar Wireless Keyboard
Koribo Mini 2.4GHz Heb,Eng Wireless KeyBoard
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
Rii Mini
קניתי מ DealExtreme בפחות מ 40$, שווה כל שקל.
קניתי מ DealExtreme בפחות מ 40$, שווה כל שקל.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
בבעיות קליטה לא נתקלתי, כל עוד ה"דונגל" בטווח הראיה של המקלדת.kobyb כתב:השתמשתי ב Rii Mini לטעמי טווח מוגבל עד כדי מפריע לתפעול, ושימושיות מאוד לא נוחה, לא הסתדרתי עם מיקום הכפתורים לעכבר....
העכבר לדעתי מגיב מאוד טוב גם לקליק על הפד עצמו. אני בקושי משתמש בכפתורים.
רק עכשיו שמתי לב שהשואל ביקש לכתוב פוסטים \ מיילים - אני לא בטוח שזאת המקלדת המומלצת לשימוש כזה. אולי עדיף מקלדת גדולה יותר, משהו בסגנון של ה Koribo / Teac / Perixx.
מה גם שיהיה קשה להדביק מדבקות עבריות על ה Rii, ובגדולות כבר יש או שאפשר לצרוב \ להדביק בקלות.
יש ברשותי את הקוריבו מיני, וסה"כ מרוצה ממנה (בזמנו כתבתי עליה סקירונת כאן באתר):
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1287144
למעט תופעה אחת מרגיזה שצצה בזמן האחרון:
סמן העכבר מתחיל לפעמים "לשוט" לבד על המסך, גם מבלי שנגעתי בג'ויסטיק של העכבר, וצריך ללחוץ עליו כדי שיעצור...
אבל, יתכן שזו בעיה רק אצלי, ולא אופיינית למקלדות אחרות מאותו סוג.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1287144
למעט תופעה אחת מרגיזה שצצה בזמן האחרון:
סמן העכבר מתחיל לפעמים "לשוט" לבד על המסך, גם מבלי שנגעתי בג'ויסטיק של העכבר, וצריך ללחוץ עליו כדי שיעצור...
אבל, יתכן שזו בעיה רק אצלי, ולא אופיינית למקלדות אחרות מאותו סוג.
מצטרף לחוות דעת על ה RII שלא מגיבה הכי טוב
המקלדת מיני הזאת לא מגיבה לי כ"כ טוב. האמת היא שיש לי את הגרסא של ה BLUETOOTH שאולי זה משפיע על כל הסיפור. כמו-כן הסיגור של המקש ימני של העכבר (נניח לשימוש בבוקסי) לא כזה נוח כי למעשה על מנת לבחור אתה משתמש ב ENTER. אולי ניתן להתגבר על ידי תוכנות חיצוניות אבל בגדול הייתי נמנע.PCingAddict כתב:בבעיות קליטה לא נתקלתי, כל עוד ה"דונגל" בטווח הראיה של המקלדת.kobyb כתב:השתמשתי ב Rii Mini לטעמי טווח מוגבל עד כדי מפריע לתפעול, ושימושיות מאוד לא נוחה, לא הסתדרתי עם מיקום הכפתורים לעכבר....
העכבר לדעתי מגיב מאוד טוב גם לקליק על הפד עצמו. אני בקושי משתמש בכפתורים.
רק עכשיו שמתי לב שהשואל ביקש לכתוב פוסטים \ מיילים - אני לא בטוח שזאת המקלדת המומלצת לשימוש כזה. אולי עדיף מקלדת גדולה יותר, משהו בסגנון של ה Koribo / Teac / Perixx.
מה גם שיהיה קשה להדביק מדבקות עבריות על ה Rii, ובגדולות כבר יש או שאפשר לצרוב \ להדביק בקלות....
אם אתה מעוניין רק במקלדת יש את המקלדת הסקסית של אפל, אך אין לי מושג על איך היא באמת.
תודה רבה לכולם. הלכתי לבסוף, לאחר קריאה כאן ובדיקה ממשית כמעט של כולם, על ה-Scorpius-P20MT .
מרוצה מאד מאד, היא בדיוק בגודל הנכון - לא קטנה מידי, כמו המיני, ולכן מאד נוחה לכתיבה. מאידך, לא גדולה כמו מקלדת רגילה ולא תופסת הרבה מקום.
הדבר היחיד שמעט מעצבן הוא הטרק-בול, מעט קטן מידי לטעמי, אבל לא משהו עקרוני.
בנוסף, יש לה מעט יותר כפתורים מכל השאר, בזכות כפתורי הפעלה למדיה סנטר, למי שמשתמש בו. אני עוד לא למדתי איך לקנפג אותם, כך שיפעילו דברים אחרים. לא בטוח שאפשר.
מרוצה מאד מאד, היא בדיוק בגודל הנכון - לא קטנה מידי, כמו המיני, ולכן מאד נוחה לכתיבה. מאידך, לא גדולה כמו מקלדת רגילה ולא תופסת הרבה מקום.
הדבר היחיד שמעט מעצבן הוא הטרק-בול, מעט קטן מידי לטעמי, אבל לא משהו עקרוני.
בנוסף, יש לה מעט יותר כפתורים מכל השאר, בזכות כפתורי הפעלה למדיה סנטר, למי שמשתמש בו. אני עוד לא למדתי איך לקנפג אותם, כך שיפעילו דברים אחרים. לא בטוח שאפשר.
שלום
אני מתנצל אם זה לא מקובל לעורר מחדש דיון דיון מלפני כשנה, אבל לא הצלחתי לשלוח למפרסם השאלה הודעה פרטית.
כתבת שלבסוף בחרת ב- Scorpius P20MT ואם אפשר הייתי רוצה לבקש ממך מידע עליה כי אני מתחבט כרגע בשאלה זהה, והבאתי בחשבון דגמים דומים לאלו שאתה שקלת (בעיקר הקוריבו מיני וה-Scorpius, אבל יש גם דגמים של Que וכעת ראיתי גם את הלוג'יטק K400 שמאד מוצאת חן בעיני אבל היא יקרה מהאחרות). עוד אפשרות שאני שוקל היא להשתמש בכל זאת בסט רגיל של עכבר ומקלדת אלחוטיים עם טווח גדול, לוותר על הדרישה לגודל קטן וליחידה אחת אבל ליהנות משימוש רגיל בעכבר (כמו למשל mouse gestures) וממקלדת מלאה.
בקשר ל-Scorpius הייתי מבקש לדעת אם מדובר בדגם שכאן, כי בכמה אתרים ראיתי תמונות של שני דגמים, כשההבדל הבולט ביניהם הוא גודל ה-dongle. האם אצלך זהו dongle קטן או גדול? ובעיקר - האם אתה מרוצה מהרכישה והיית ממליץ על המקלדת הזו ביחס לאחרות, והאם אכן יש עדיפות למקלדת כזו על סט רגיל?
תודה רבה, עמוס
אני מתנצל אם זה לא מקובל לעורר מחדש דיון דיון מלפני כשנה, אבל לא הצלחתי לשלוח למפרסם השאלה הודעה פרטית.
כתבת שלבסוף בחרת ב- Scorpius P20MT ואם אפשר הייתי רוצה לבקש ממך מידע עליה כי אני מתחבט כרגע בשאלה זהה, והבאתי בחשבון דגמים דומים לאלו שאתה שקלת (בעיקר הקוריבו מיני וה-Scorpius, אבל יש גם דגמים של Que וכעת ראיתי גם את הלוג'יטק K400 שמאד מוצאת חן בעיני אבל היא יקרה מהאחרות). עוד אפשרות שאני שוקל היא להשתמש בכל זאת בסט רגיל של עכבר ומקלדת אלחוטיים עם טווח גדול, לוותר על הדרישה לגודל קטן וליחידה אחת אבל ליהנות משימוש רגיל בעכבר (כמו למשל mouse gestures) וממקלדת מלאה.
בקשר ל-Scorpius הייתי מבקש לדעת אם מדובר בדגם שכאן, כי בכמה אתרים ראיתי תמונות של שני דגמים, כשההבדל הבולט ביניהם הוא גודל ה-dongle. האם אצלך זהו dongle קטן או גדול? ובעיקר - האם אתה מרוצה מהרכישה והיית ממליץ על המקלדת הזו ביחס לאחרות, והאם אכן יש עדיפות למקלדת כזו על סט רגיל?
תודה רבה, עמוס
LOGITECH K400 מקלדת מומלצת בעיניי. אני איתה כבר כמעט חצי שנה, ומה שעושה אותה למצויינת הוא הגודל של המקשים שלה - כמעט אותו דבר כמו במקלדת שולחנית. יש לה Touchpad בשטח מספיק גדול לניווט לרוחב המסך (אחרי שמכיילים את מהירות סמן העכבר ותאוצה למקסימום או קרוב לזה). במקלדות אחרות הפטנטים לניווט הסמן כגון גלגלת לא משתווים לזה. החיסרון שלה שאין תאורה למקשים אבל עם תאורה חיצונית עמומה בסביבת הטלוויזיה עדיין מסתדרים עם נראות הכיתובים הלבנים שעל המקשים. התוכנה מאפשרת הקצאה של הגדרות לתפקודיות F1-F12 בלחיצה ביחד עם מקש FN. המחיר היה 300 שקל לפני מספר חודשים ועדיין הנוכחי שפוי ביחס לדינובו מיני.