בקשת עזרה במציאת פתרון יעיל מע' קולנוע (בשלב תכנון)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
SuperBass פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מעולם לא בניתי או אפילו חיברתי סראונד כך שחלק מהשאלות בסיסיות מאד.
אעזר בסבלנותכם (Y)

המטרה די פשוטה
יש לי 2 חדרים בדירה באחד יש מחשב בשני טלויזית LCD שניהם מחוברים מחדר לחדר בעזרת
כבל HD ארוך. ברצוני לראות תמונה + לשמוע 5.1 באיכות טובה.

כיום התמונה והסאונד מועברים לטלויזיה בעזרת כבל HD אני צופה בסרטי FULL HD 1080 אך הסאונד
שמעביר הכבל ומושמע באיכות ירודה דרך הטלויזיה. בהתחלתה חשבתי שהעסק יהיה פשוט, לחפש TV OUT
לאודיו בטלויזיה ומשם להוציא למגבר אך ל"מרבה מזלי" לא מצאתי יציאה שכזו בטלויזיה.

(נתנו לי מספר אפשרויות פתרון - הראשונה לקנות מגבר שיודע לקבל ולהוציא גם תמונה בHD וגם סאונד ובכך לחבר
את המחשב למגבר ואת המגבר גם לטלויזיה לצורך תמונה וגם לסאונד כמובן, האפשרות השניה עליה המליצו
היא לוותר על הטלויזיה האומללה ולרכוש טלויזיה בעלת יציאה קוקסיאלית של סאונד) אני לא יודע לגבי 2
האפשרויות מהו הפתרון האידאלי באיכות המקסימלית נכון למצב זה? :מבולבל:

ושאלה נספחת וחובבנית קצת יותר: יש ברשותי 2 רמקוליים רצפתיים של PURE ACUSTIC . לאחר שאקנה מגבר
אילו עוד רמקולים עלי לרכוש כדי לספק 5.1 מלא (פרט לסבוופר) והאם העובדה שאני אחבר מספר רמקולים מחברות
שונות תשפיע משמעותית באיזשהיא דרך?

אעריך עזרתכם, (Y)
ערן

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

שלום וברוך הבא,

ע"מ שנוכל לעזור לך בצורה הטובה ביותר, אתה צריך להגדיר תקציב.

עקרונית, בשביל שתוכל לשמוע 5.1 אתה צריך שיהיו לך 5 רמקולים + סאב וופר. הייתרון של רמקולים זהים הוא אחידות של הצליל מכל הכיוונים. כידוע לכל רמקול גוון צליל אחר וכאשר צלילים עוברים מצד לצד (לדוגמא - מטוס שעובר מאחורה לכיוון קדימה) אינם אחידים זה פוגע באמינות של הצליל ההיקפי. יחד עם זאת, אם יש מגבלת תקציב ייתכן שיש מקום לשקול קניית רמקולים אחוריים + סראונד, ושדרוג הקדמיים בהמשך. לחילופין, שווה לשקול אופציה של יד שנייה וקניית כל 5 הרמקולים (בייחוד בהתחשב בכך שפיור אקוסטיק לא נחשב לרמקול משובח במיוחד...)

הרמקולים שתקנה לא יוכלו לעבוד אם לא תהיה להם הגברה. יש בשוק המון דגמים של רסיברים לקולנוע ביתי ברמות שונות. כאמור, בשביל שניתן יהיה לסייע לך עליך להגדיר תקציב.

SuperBass פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ברי תודה. (Y)
נראה שאבחר בלהשאר עם הרצפתיים הנוכחים והסבוופר שברשותי ולקנות 2 אחוריים (זה מה שנשאר כן?)
בשל בעיית תקציב עתה.

יש לך רעיון לגבי שאלתי המקורית בשרשור ?

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

הי,
אל תשכח סנטר.
ותזכיר לי מה הייתה השאלה?

SuperBass פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יש לי 2 חדרים בדירה באחד יש מחשב בשני טלויזית LCD שניהם מחוברים מחדר לחדר בעזרת
כבל HD ארוך. ברצוני לראות תמונה + לשמוע 5.1 באיכות טובה.

כיום התמונה והסאונד מועברים לטלויזיה בעזרת כבל HD אני צופה בסרטי FULL HD 1080 אך הסאונד
שמעביר הכבל ומושמע באיכות ירודה דרך הטלויזיה. בהתחלתה חשבתי שהעסק יהיה פשוט, לחפש TV OUT
לאודיו בטלויזיה ומשם להוציא למגבר אך ל"מרבה מזלי" לא מצאתי יציאה שכזו בטלויזיה.

(נתנו לי מספר אפשרויות פתרון - הראשונה לקנות מגבר שיודע לקבל ולהוציא גם תמונה בHD וגם סאונד ובכך לחבר
את המחשב למגבר ואת המגבר גם לטלויזיה לצורך תמונה וגם לסאונד כמובן, האפשרות השניה עליה המליצו
היא לוותר על הטלויזיה האומללה ולרכוש טלויזיה בעלת יציאה קוקסיאלית של סאונד) אני לא יודע לגבי 2
האפשרויות מהו הפתרון האידאלי באיכות המקסימלית נכון למצב זה? :מבולבל:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #6 

היי סופרבס

אם אתה אוהב את הטלוויזיה שלך אין כל צורך להחליף אותה.

אתה רואה את הסרטים דרך המחשב ושם יש אפשרות שכרטיס המסך שלך לא יודע להעביר את האודיו דרך כבל ה HDMI. אבל מדבריך אני מבין שאתה כן מקבל אודיו דרך ה HDMI ולכן אני חושב שכל מה שאתה צריך זה מגבר שיכול לקבל כניסה של HDMI וזה פותר לך את הבעיה.

יש בדיוטיפרי מגבר של דנון במבצע של 200 דולר שזו עסקה מאוד טובה לקולנוע ביתי התחלתי. אני מכיר את המגבר ובוודאי שיש טובים ממנו אבל אני חושב שהוא נותן תמורה מירבית למחירו

כמו שכתבו קודם אתה תצטרך רמקולים סטליטיים רמקול סנטר וסאב וופר בנוסף לקדמיים שלך..

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”