אנשים שואלים אותי איך לזהות פאנל IPS. התשובות הנפוצות הן לחפש על המדבקות או להסתכל על צורת הפיקסלים בזכוכית מגדלת או לחפש את הסמל של LG על המדבקה שעל הפאנל דרך החרכים בכיסוי האחורי של הטלוויזיה.
היום, תוך כדי קריאה, נתקלתי בשיטה אחרת, שמבדיקה בבית אשכרה עובדת
הייתי היום בחנות גדולה, ועברתי על התצוגה. זה פשוט עובד. היה קל מאוד לראות אילו מסכים באים עם IPS ואלו לא (כולל כאלו של LG שבאים עם פאנל אחר, וכולל כאלו של חברות אחרות שבאות עם IPS).
דרך אגב, LG מתגאים בזה, ומציגים זאת כיתרון של מסכי המגע שלהם. ראו סרטון הפרסומת הבא:
כמובן שצריך לזכור שזה סרטון פרסומת לגבי ההשוואות. תלוי מאוד באיזה מסך VA מדובר ומאיזה דור (לגבי זוייות צפיה למשל).
יש לי בבית שני מסכי DELL עם פאנל IPS, וגם טלוויזיית LG עם IPS. בניגוד לשאר המסכים בבית, הכיסוי הקדמי שלהם קשיח למדי, ולכן לא מפתיע שלחיצה פחות מזיזה להם (וכן, היא מזיזה להם). בכל מקרה, אבל אינני חושב שזה מדד לטיב הפאנל, כפי שמוצג בפרסומת הנ"ל.
לדעתי לIPS יש נטייה לגוון כחלחל כשמסתכלים עליהם מלמעלה או מלמטה. זאת בניגוד לPVA שהשחור שלו נשאר שחור יחסית. אולי ככה אפשר לזהות אותם בלי לגעת.
זה נבדק ע"י אנשים על מסכי מחשב מסוג TN ורואים את ההבדל גם שם.
בדקתי את זה בבית על ה LG LD 460 מול מסך עם פאנל PVA וזה עובד. אני לא יודע מה יש לך בבית, אבל לא מצאתי את הציפוי של ה 460 קשיח יותר מהציפוי של ה PVA.
דרך אגב, הדלים שיש לך מצויידים ב E-IPS ולא S-IPS או AS-IPS.
בדקתי את זה היום בחנות על כמעט כל התצוגה שלהם וזה עובד. (כולל מסכים עם MVA, S-PVA, פאנלים של שארפ ואחרים).
מה יותר טוב זה כבר ויכוח אחר וקשור להעדפות אישיות וגם ההעדפות האלו קשורות גם לכיול.
כלומר, האם כשהשווית בין טלוויזיה עם IPS לטלוויזיה עם S-PVA כיילת או לא.
כמו כן, גם אז השאלה היא מול איזה דור של S-PVA ישבת, ועם איזה מעבד תמונה הטלוויזיה מצויידת.
אתמול ישבתי שעות רבות מול C530 עם SQ S04 ואני מעדיף את ה 460 עליו. אבל זה אני וזה ההעדפות שלי.
לא רשמתי שבמסכים שלי כלל האצבע לא עובד. הוא עובד, ואני לא מופתע כי הכיסוי הקדמי פשוט קשיח ולא ממש גמיש (אני לא יכול להעיד על הדגמים שבדקת, אבל כל מסך TN או PVA שנגעתי בו היה רך יותר מהדלים והLG שלי).
בנוסף, לא טענתי לנחיתות או עליונות של IPS ביחס לPVA. לכל אחד מהם יש את יתרונותיו וחסרונותיו. עם זאת, הנטייה לגוון כחול בהתבוננות במסך מלמעלה היא לא שאלה של כיול.
כבר שכחתי איזה דגם הLG... עבר "הרבה" זמן (שנתיים אולי) מאז שנקנתה. לא טלוויזיה מפוצצת, סה"כ 42" עם מנגנון 200Hz.
לא אנסה לסתור את טיעון האוריאנטציה, כי אין לי דרך לבדוק אותו, אבל אני די משוכנע שהציפוי משחק תפקיד.
בנוגע ללבן בזוויות קיצוניות.. רק בפאנלי TN נתקלתי בזה.
The name In-Plane Switching comes from the crystals in the cells of the IPS panel lying always in the same plane and being always parallel to the panel’s plane
לדעתי שלי היא מהדגמים של שנה לפני הLDים...
לגבי האוריאנטציה, התכוונתי שאין לי דרך לבדוק האם היא זו משפיעה על הרגישות ללחיצה או לא, ולא האם אני יכול לבדוק את האוריאנטציה עצמה.
אה.. מכיר את הת'רד ההוא מלפני כמה שנים.
לא הופתעתי לגלות שמדובר בפאנל IPS 120HZ, מכיוון שראיתי פעם סקירה על טלוויזיה שנראית בול כמו שלי, רק עם תמיכה ב3D.
הנה מצאתי: http://www.trustedreviews.com/LG-47LD950_TV_review
הדגם שלי הוא LH50YR. קוריאנית מיבואן רשמי (ללא SCART לצערי).