משתמש מתחיל, חיבור רמקולים לטלויזיה וליס
שלום לכולם.
תאכלס - ממש אין לי מושג לאיזה פורום לשייך את הנושא הזה, כי אין לי באמת מושג.
המצב הוא כזה:
בחדר שלי יש הכנה לחיבור רמקולים, בשיפוצים שעשינו "הרצנו" כבלים מתחת לריצפה, כבל כזה. כלומר שהחיבור שלו בשני הצדדים חשוף.
מה צריך לקנות בשביל לחבר לרמקולים האלו גם את היס וגם את המחשב?
בגלל שממש אין לי מושג בדברים האלו הייתי שמח לקבל עזרה קלה...
תודה ושבת שלום!
תאכלס - ממש אין לי מושג לאיזה פורום לשייך את הנושא הזה, כי אין לי באמת מושג.
המצב הוא כזה:
בחדר שלי יש הכנה לחיבור רמקולים, בשיפוצים שעשינו "הרצנו" כבלים מתחת לריצפה, כבל כזה. כלומר שהחיבור שלו בשני הצדדים חשוף.
מה צריך לקנות בשביל לחבר לרמקולים האלו גם את היס וגם את המחשב?
בגלל שממש אין לי מושג בדברים האלו הייתי שמח לקבל עזרה קלה...
תודה ושבת שלום!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כמה רמקולים אתה רוצה לחבר?
באופן כללי, אתה צריך שני דברים:
1. רמקולים.
2. מגבר משולב ("רסיבר"), שיידע לקבל את אות האודיו מהמחשב וממיר היס, לפענח אותו ולהפיץ אותו לרמקולים.
אם יש לך חיבורים לצליל היקפי ("מערכת קולנוע ביתית"), משמע זוג רמקולים קדמיים, זוג אחוריים, ואפשרות לרמקול קדמי אמצעי ("סנטר") ורמקול לצלילים נמוכים ("סאבוופר"), אתה צריך רסיבר רב ערוצי.
אם יש לך זוג רמקולים בלבד (סטריאו), אתה יכול לקנות רסיבר סטריאו בלבד.
אם תציין אילו רמקולים יש לך, מה הייעוד (סרטים? מוזיקה?) העיקרי ומה התקציב, ישמחו להמליץ לך פה על מוצר מתאים. בנוסף - האם אתה רוצה לקנות ציוד חדש בלבד או יש אפשרות ליד שניה?
באופן כללי, אתה צריך שני דברים:
1. רמקולים.
2. מגבר משולב ("רסיבר"), שיידע לקבל את אות האודיו מהמחשב וממיר היס, לפענח אותו ולהפיץ אותו לרמקולים.
אם יש לך חיבורים לצליל היקפי ("מערכת קולנוע ביתית"), משמע זוג רמקולים קדמיים, זוג אחוריים, ואפשרות לרמקול קדמי אמצעי ("סנטר") ורמקול לצלילים נמוכים ("סאבוופר"), אתה צריך רסיבר רב ערוצי.
אם יש לך זוג רמקולים בלבד (סטריאו), אתה יכול לקנות רסיבר סטריאו בלבד.
אם תציין אילו רמקולים יש לך, מה הייעוד (סרטים? מוזיקה?) העיקרי ומה התקציב, ישמחו להמליץ לך פה על מוצר מתאים. בנוסף - האם אתה רוצה לקנות ציוד חדש בלבד או יש אפשרות ליד שניה?
אני מעוניין לחבר לפחות 4 רמקולים ( לכולם יש הכנה, רק לחבר רמקול ולתלות ).
אין לי את הציוד שאמרת, אפילו לא התחלתי לחפש בגלל שבאמת שאין לי מושג.
לגבי הציוד, תאכלס לפחות לגבי הרמקולים הייתי מעדיף ציוד חדש.
ממה שאני יודע עניין הרסיברים הוא דיי יקר, וסביר להניח שאחד חדש זול לא בדיוק יהיה טוב.
לאור העובדה שאני גם חייל, אין לי הרבה כסף לבזבז על כל הסיפור.
אני חושב שעד 700 שקל לפחות לרמקולים ( לכל הרביעיה ) זה משהו שאני יכול לעמוד בו, לגבי הרסיבר ניראה לי שעדיף לקחת משהו שיהיה מתאים לרמקולים ולא יותר מדיי למה שצריך.
הייעוד הוא בעיקר סרטים, למחשב עצמו יש לי רמקולים אבל אני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה ( מתחבר בעזרת HDMI מהכרטיס מסך, כאשר בכרטיס שלי חיבור ה HDMI מעביר גם קול לטלויזיה, אולי הנתון הזה יקל קצת על הסיפור ).
אגב, אפשר לצאת מנקודת הנחה שנגיד אם אני קונה ב 700 רמקלים בנפרד, הם יהיו יותר טובים מאשר הרמקולים במערכת הזאת:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=704554
?
כלומר אם עדיף לקנות את זה כולל DVD ( למרות שאין לי צורך ב DVD, המחשב יתחבר לטלויזיה בפשטות ) וכל מה שצריך או להוסיף עוד טיפה ולקחת בנפרד דברים טובים יותר
------
יש לי אפשרות לרכוש את ה JBL SCS200.5 5.1 שמוצא בבאג דיוטי פרי. 200$.
כדאי ללכת עליו ולסגור את הפינה של המערכת?
אין לי את הציוד שאמרת, אפילו לא התחלתי לחפש בגלל שבאמת שאין לי מושג.
לגבי הציוד, תאכלס לפחות לגבי הרמקולים הייתי מעדיף ציוד חדש.
ממה שאני יודע עניין הרסיברים הוא דיי יקר, וסביר להניח שאחד חדש זול לא בדיוק יהיה טוב.
לאור העובדה שאני גם חייל, אין לי הרבה כסף לבזבז על כל הסיפור.
אני חושב שעד 700 שקל לפחות לרמקולים ( לכל הרביעיה ) זה משהו שאני יכול לעמוד בו, לגבי הרסיבר ניראה לי שעדיף לקחת משהו שיהיה מתאים לרמקולים ולא יותר מדיי למה שצריך.
הייעוד הוא בעיקר סרטים, למחשב עצמו יש לי רמקולים אבל אני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה ( מתחבר בעזרת HDMI מהכרטיס מסך, כאשר בכרטיס שלי חיבור ה HDMI מעביר גם קול לטלויזיה, אולי הנתון הזה יקל קצת על הסיפור ).
אגב, אפשר לצאת מנקודת הנחה שנגיד אם אני קונה ב 700 רמקלים בנפרד, הם יהיו יותר טובים מאשר הרמקולים במערכת הזאת:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=704554
?
כלומר אם עדיף לקנות את זה כולל DVD ( למרות שאין לי צורך ב DVD, המחשב יתחבר לטלויזיה בפשטות ) וכל מה שצריך או להוסיף עוד טיפה ולקחת בנפרד דברים טובים יותר
------
יש לי אפשרות לרכוש את ה JBL SCS200.5 5.1 שמוצא בבאג דיוטי פרי. 200$.
כדאי ללכת עליו ולסגור את הפינה של המערכת?
עדכון קל.
רכשתי את ה JBL SCS200.5 5.1 בסופו של דבר.
מה שנשאר זה לקנות רסיבר למערכת הזאת ( אני אקבל אותה רק שבוע הבא ).
האם כדאי לרכוש רסיבר יד שניה במחיר של 700 שקלים ( בערך ) או לקנות את אחד הרסיברים שבאג מציעים ב 200$?
העדיפות שלי היא כמובן לחדש, לא לשכוח שאני לא שואף לרמה באמת גבוהה.
לרסיבר אני מתכוון לחבר את היס, PS3 וגם את המחשב ( לשלושתם יציאה של כבל אופטי, זה מה שצריך בשביל לחבר אותם לרסיבר ולשלוט על כל המערכת, לא?! )
רכשתי את ה JBL SCS200.5 5.1 בסופו של דבר.
מה שנשאר זה לקנות רסיבר למערכת הזאת ( אני אקבל אותה רק שבוע הבא ).
האם כדאי לרכוש רסיבר יד שניה במחיר של 700 שקלים ( בערך ) או לקנות את אחד הרסיברים שבאג מציעים ב 200$?
העדיפות שלי היא כמובן לחדש, לא לשכוח שאני לא שואף לרמה באמת גבוהה.
לרסיבר אני מתכוון לחבר את היס, PS3 וגם את המחשב ( לשלושתם יציאה של כבל אופטי, זה מה שצריך בשביל לחבר אותם לרסיבר ולשלוט על כל המערכת, לא?! )