רסיבר NR609 או RXV671 לסט יחסית ישן של Wharfedale ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מבקש את עזרכם בבחירת רסיבר חדש.

אני עובר דירה בשבועות הקרובים ובגלל הצורה שהסלון בנוי ונישה מיוחדת שיש שם אני אחזור לסט רמקולים ותיק שיש לי:
Wharefedale Valdus 500 רצפתיים קדמיים
סנטר Valdus (לא זוכר את הדגם)
ושני אחוריים Valdus 100.

כרגע יש לי מקרן קול Yamaha YSP-4000 שאני נאלץ לוותר עליו בסלון הבא לאחר שימוש של שנה. ד"א הוא למכירה אם מישהו מעוניין או מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שמעוניין :)

יש לי רסיבר ברמת כניסה של YAMAHA מלפני 4 שנים שכמובן כבר לא מספיק לכלום (אפילו HDMI אין בו), אז אני מתלבט בין הימאהה לאונקיו שבכותרת.

- בעיקר לסרטים וטלויזיה, קצת מוזיקה, קצת PS3.
- מעוניין להעביר גם וידאו (באמצעות חיבורי HDMI) דרך הרסיבר. ממיר של הוט ו-PS3 (שמשמש גם כסטרימר למחשב שברשת).
- מדובר בסלון די קטן. בסביבות 3X5.

איזה רסיבר מתאים יותר ?
תודה מראש !

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

תתרחק מרסיברים של הארמן קארדון ואנקיו כי יהיה לך באס מנופח ותבדוק רסיברים של פיוניר וימאהה. בכל מקרה אל תתפתה להוציא יותר מדי כסף, עם הרמקולים שיש לך איכות הסאונד לא תישתפר והחור בכיס סתם יגדל.

1shlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 171 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #3 

לך על ימאהה, גם אני אישית לא אוהב אונקיו.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

עם הוורפידל האלה - ימאהה

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #5 

שלמה, זאב דווקא חובב אונקיו. מה שכן, ההמלצה שלו נובעת משילוב אופי ההגברה של האונקיו וההרמן קרדון לרמקולים של וורפידל, וספציפית - סידרת הולדוס.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

ran_carney כתב:שלמה, זאב דווקא חובב אונקיו. מה שכן, ההמלצה שלו נובעת משילוב אופי ההגברה של האונקיו וההרמן קרדון לרמקולים של וורפידל, וספציפית - סידרת הולדוס.
...
(Y)

zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

הבנתי.. בהנחה שאני אקנה רמקולים חדשים בעוד שנה וחצי-שנתיים (ברמת תקציב של 10-13K), מה עדיף - לקנות מגבר פחות טוב למשל Yamaha RXV371 כרגע (1800 ש"ח) כי הרמקולים לא משהו או 671 לטווח הארוך (מחיר כפול +) שישמש אותי גם עם הרמקולים החדשים ?
למרות שבטח הרבה יכול להשתנות בשנתיים...

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

חד משמעותית לא. צריך להיות איזון בין רמת ההגברה לרמקולים. אם אתה מדבר על 10-13 (לסט, כן?), מן הראוי להשקיע בסביבות ה-3000-4000 ש"ח לרסיבר. מתי ואיך - תלוי בך ובתקציב שלך.

אבהיר את העניין - אני עובד כרגע עם רסיבר אונקיו 308 שמזיז זוג רמקולי סליישן C3. עלות האונקיו הייתה 1800. עלות הסליישן, כחדשים - 7500. האונקיו עושה להם רע. הוא לא מזיז אותם כמו שצריך ויחידת ההגברה שלו רחוקה מלהפיק את כל מה שהרמקולים האלו מסוגלים לספק.

zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

כן, התכוונתי אם עדיף לי לקנות עכשיו מגבר פחות טוב לרמקולים שיש לי ועוד שנתיים לקנות רמקולים חדשים ואז אני אצטרך גם מגבר חדש,
או לקנות מעכשיו מגבר יותר טוב שישמש אותי גם לרמקולים הפחות טובים שיש לי עכשיו וגם לבאים היותר טובים בעוד שנתיים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

zenmaster כתב:כן, התכוונתי אם עדיף לי לקנות עכשיו מגבר פחות טוב לרמקולים שיש לי ועוד שנתיים לקנות רמקולים חדשים ואז אני אצטרך גם מגבר חדש,
או לקנות מעכשיו מגבר יותר טוב שישמש אותי גם לרמקולים הפחות טובים שיש לי עכשיו וגם לבאים היותר טובים בעוד שנתיים.
...
אתה יכול לקנות רסיבר יותר טוב כרגע, השאלה היא מה זה יתן לך (חוץ מהעובדה שלא תצטרך לשדרג אותו שוב שתקנה רמקולים חדשים)?

zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

זה בדיוק מה שזה יתן לי - אני לא אצטרך לשדרג אותו שוב כשאני אקנה רמקולים חדשים.. במקום לקנות עכשיו מגבר ב-2000 ועוד שנתיים מגבר ב-4500, אני אקנה מעכשיו מגבר ב-4500 שישמש אותי שנים קדימה..
אני טועה ?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

יש לי הרגשה שאתה תרצה לשדרג גם את הרמקולים יותר מהר ממה שחשבתה אבל איך אומרים בערבית, תפאדל,תעשה מה שטוב לך :)

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תן לבחור ליהנות מהשדרוג, זאב. כשאני קניתי את האונקיו 308 חשבתי שזה סוף הדרך מבחינתי. מאז אני רק משדרג :lol:

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #14 

671 יותר טוב וגם יותר איכותי (וגם יותר זול...) מ 609 ובייחוד יתאים יותר לוורפידייל כפי שכבר אמרו לך.
http://reviews.cnet.com/av-receivers/ya ... 33968.html?

בעתיד, הוא יוכל להתמודד בכבוד גם עם רמקולים איכותיים ויקרים יותר בלי שום בעיה. (f)
תתחדש.

zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

אוקיי, תודה על העזרה. נראה לי שאני אלך על ה-671 עם מחשבה קדימה.

יכול להיות זאב :) אבל אני מקווה בשנה-שנתיים הקרובות לקנות דירה (אולי המאבק יעזור במשהו :D) ואז אני כבר אתאים הכל לסלון החדש (או יותר נכון את הסלון החדש למערכת :wink: ).
בינתיים כל עוד הדירה לא שלי והכל זמני אני לא רוצה להשקיע יותר מדי..

1shlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 171 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #16 

לך על ימאהה. אני אישית יש לי RX-V1067 ומאוד מרוצה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”