בעיה בקישור NFS בין DVICO-S1 ל-NAS של IOMEGA-IX2-200

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
ju_ja_ju פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
הצטרף: ספטמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם,
העסק עבד יופי עד כנראה איזשהי הפסקת חשמל. עכשיו אני מצליח לפעמים לראות הספריות ב-NAS (אחרי מחשבה ארוככככההה של הסטרימר) ואף להכנס אליהם, אך לא לנגן הסרטים. רוב הזמן הסטרימר פשוט נתקע כשמנסה לעבור לאחד המיפויים של ה-NAS.
יש לי בבית סטירמר נוסף של חברת אקסטרימר שגם נתקל בבעיות דומות (אם כי הוא דוקא מצליח לפעמים לנגן הסרטים לאחר מחשבה ארוכה...).
הצלחתי להתחבר ב-NFS בין הסטרימר למחשב האישי (עם תוכנת NETSHARE), כך שהסקתי שהבעיה ב-NAS.
לאחר שבועיים של דיונים עם תמיכת IOMEGA בארץ (חברת אומניטק) וכל מיני ניסויים שביקשו לעשות, הסכימו להחליף לי ה-NAS (ולהעביר הדיסקים מהישן לחדש) , אך הבעיה עדיין ממשיכה.
ע"מ לנטרל השפעת הרשת אצלי בבית (ראוטר, switch וכמה מחשבים), חיברתי ה-NAS ישירות לסטרימר - עדיין ללא הואיל.
בעיות שהיו לי בעבר בנושא (ונפתרו) היו -
א. אסור להגדיר jumbo-frame ב-NAS כי ככל הנראה הסטרימר לא תומך בזה.
ב. מכיוון של-NAS יש יציאת ג'יגה והסטרימר עובד ב-100M, כאשר חיברתי אותם דרך giga switch פשוט - לא הצליחו לעבוד. ככל הנראה מכיוון שה-switch לא עשה עבודת תיאום הקצבים כמו שצריך. לכן חיברתי ה-NAS לראוטר שעובד ב-100M ואז הקצב היה מתואם כמו שצריך.

מודה שכבר די מיואש מפיתרון וכרגע ההשערה היחידה שנותרה לי היא אולי מערכת הפעלה שנדפקה ב-NAS ומכיוון שהיא נמצאת על הדיסקים, עברה מה-NAS הישן לחדש.
אשמח להצעות פיתרון חדשות ! (או לדרך נורמלית לבדוק ההשערה האחרונה שלי)

תודה מראש לכל המגיבים/ות !

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”