סיפור+לקח אודות פטיפון וינטאג'
-
RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
לפני כחודש צדה את עיני מודעה ביד 2 לגבי פטיפון וינטאג' של B&O מכשיר יפהפה ושמור מאוד.
כל שנאמר עליו במודעה היה צורך בגומיה ו...מחט בלבד.
התקשרתי לבעל המודעה ונאמר לי ''שים גומיה+מחט ותהנה'' ''המחט עולה גרושים'' ''הפטיפון תקין ועובד,והנה המנוע מסתובב'' ,אוקיי, האמנתי לכל שנאמר לי סיכמנו על מחיר ''בדיחה'' של 500ש''ח וקבענו שאגיע אליו הביתה.
למחרת התקשרתי וביקשתי כתובת מדויקת אבל כאן ''התנדב'' המוכר לפגוש אותי בעירו כי הוא ''עסוק'' וזה יחסוך לי דרך וזמן ''ותאמין לי הכל תקין'' ''וסמוך עלי''...האמת,היה לוהט באותו היום ולא הייתי עם רכב אז...סמכתי עליו.
פגשתי בו בעירו ליד תחנת רכבת שם קבענו והוא הגיע עם הפטיפון שממבט ראשון ...התאהבתי בו...בפטיפון!!!
יצירת מופת אלקטרונית עם זרוע לינארית העוקבת אחר הראש ומצבו מעולה+.
ממבט ראשון ראיתי שאכן המחט שבורה ומרוב התלהבות לא ניסיתי להוציאה ממקומה,וכמו כן הוא הביא את הגומיה המקורית שהתקשתה עם הזמן,הסכום שולם לחיצת יד...והביתה במהרה עם היפהפה שלי.
למחרת התקשרתי לחנות בתל אביב כדי לברר על גומיה ומחט,לגבי גומיה נאמר לי שאי אפשר להתאים לפטיפון הנ''ל כי חברת B&O מייצרת חלקים ייחודיים לה בלבד, אוקיי אמרתי, ומה לגבי המחט?
''מחט''? צחק המוכר, אין ''רק'' מחט לראש של B&O המחט מגיע אינטגרל בתוך הראש מה שאומר שאתה אמור לקנות ראש+מחט קומפלט...בחו''ל! וכך תצטרך לעשות בכל פעם שהמחט תישבר לך!
האמת, חשבתי שהוא מנסה לעשות עלי קופה,אמרתי תודה וניתקתי.
טלפון לחנות הבאה ''אדר מחטים'' בתל אביב המוכר החביב שמע את שאלתי למחט לפטיפון שנקנה יום קודם ושאל ''אתה יכול להחזיר אותו למוכר''? שאלתי מדוע ואז הוא השיב ''כי חבל על כל שקל שתוציא מעתה והלאה''.
ואף הוא הסביר לי את מה שאמר בעל החנות הקודם,מה אומר...נעשה לי רע.
טלפון לפסג' הוד בתל אביב ומוכר בשם יגאל השיב שלגבי הגומיה תביא את הפטיפון ואנסה להתאים לך אחת,ולגבי הראש והמחט בדיוק את אותה התשובה כמו האחרים ואף לזרוע של הפטיפון אי אפשר להתאים ראש תחליפי כי הדגם הנ''ל מיוחד במינו ואם יבצעו בו שינויים כגון התאמה פיראטית זה רק יהרוס יותר.
לפי עצתו של יגאל התבקשתי לראות בכלל אם המנוע...מסתובב.
הכנסתי לחשמל לחצתי ON הזרוע רצה קדימה עם תאורה הגיע אל התקליט ירדה ואין שום רשרוש של מנוע.
פירקתי את הפנל הקדמי כך שראיתי את המנוע,ושוב הפעלתי,והמנוע בשלו, לא מגיב!!!
כולי עצבים התקשרתי למוכר וטענתי בפניו לגבי ''המחט'' שיש להשיג את הראש + המחט רק בחו''ל ובמחיר של כ 1000 דולר שם!! ועל כך שהמנוע לא מסתובב!
תשובתו היתה...''מה אתה אומר'' ''מה, ברצינות צריך לקנות את הראש והמחט קומפלט'' ''לא ידעתי'' ''מה, המנוע לא מסתובב? חשבתי שכן''. מיד קבעתי עימו כדי להחזיר את מוצג המוזיאון הנ''ל לקחתי את כספי בחזרה וחזרתי הביתה מבואס, מבואס על עצמי שלא בדקתי את האמור לגבי הפטיפון באינטרנט לפני שרצתי לקנות.
וזה הלקח שלמדתי מעתה להבא לגבי כל מכשיר ודבר אחר, קודם לבדוק ברשת ואף בביתו של המוכר לפני הקניה.
ולא תאמינו מה עשה אותו מוכר עם הפטיפון...כן, פרסם מחדש ביד 2 ושם נאמר שוב''חסרה גומיה+מחט'' למרות שהוא יודע מהי האמת כעת, שהתבייש לו!!!
נ.ב מצטער על ''מגילת אסתר'' אבל הייתי חייב לספר ולהזהיר את האחרים.
כל שנאמר עליו במודעה היה צורך בגומיה ו...מחט בלבד.
התקשרתי לבעל המודעה ונאמר לי ''שים גומיה+מחט ותהנה'' ''המחט עולה גרושים'' ''הפטיפון תקין ועובד,והנה המנוע מסתובב'' ,אוקיי, האמנתי לכל שנאמר לי סיכמנו על מחיר ''בדיחה'' של 500ש''ח וקבענו שאגיע אליו הביתה.
למחרת התקשרתי וביקשתי כתובת מדויקת אבל כאן ''התנדב'' המוכר לפגוש אותי בעירו כי הוא ''עסוק'' וזה יחסוך לי דרך וזמן ''ותאמין לי הכל תקין'' ''וסמוך עלי''...האמת,היה לוהט באותו היום ולא הייתי עם רכב אז...סמכתי עליו.
פגשתי בו בעירו ליד תחנת רכבת שם קבענו והוא הגיע עם הפטיפון שממבט ראשון ...התאהבתי בו...בפטיפון!!!
יצירת מופת אלקטרונית עם זרוע לינארית העוקבת אחר הראש ומצבו מעולה+.
ממבט ראשון ראיתי שאכן המחט שבורה ומרוב התלהבות לא ניסיתי להוציאה ממקומה,וכמו כן הוא הביא את הגומיה המקורית שהתקשתה עם הזמן,הסכום שולם לחיצת יד...והביתה במהרה עם היפהפה שלי.
למחרת התקשרתי לחנות בתל אביב כדי לברר על גומיה ומחט,לגבי גומיה נאמר לי שאי אפשר להתאים לפטיפון הנ''ל כי חברת B&O מייצרת חלקים ייחודיים לה בלבד, אוקיי אמרתי, ומה לגבי המחט?
''מחט''? צחק המוכר, אין ''רק'' מחט לראש של B&O המחט מגיע אינטגרל בתוך הראש מה שאומר שאתה אמור לקנות ראש+מחט קומפלט...בחו''ל! וכך תצטרך לעשות בכל פעם שהמחט תישבר לך!
האמת, חשבתי שהוא מנסה לעשות עלי קופה,אמרתי תודה וניתקתי.
טלפון לחנות הבאה ''אדר מחטים'' בתל אביב המוכר החביב שמע את שאלתי למחט לפטיפון שנקנה יום קודם ושאל ''אתה יכול להחזיר אותו למוכר''? שאלתי מדוע ואז הוא השיב ''כי חבל על כל שקל שתוציא מעתה והלאה''.
ואף הוא הסביר לי את מה שאמר בעל החנות הקודם,מה אומר...נעשה לי רע.
טלפון לפסג' הוד בתל אביב ומוכר בשם יגאל השיב שלגבי הגומיה תביא את הפטיפון ואנסה להתאים לך אחת,ולגבי הראש והמחט בדיוק את אותה התשובה כמו האחרים ואף לזרוע של הפטיפון אי אפשר להתאים ראש תחליפי כי הדגם הנ''ל מיוחד במינו ואם יבצעו בו שינויים כגון התאמה פיראטית זה רק יהרוס יותר.
לפי עצתו של יגאל התבקשתי לראות בכלל אם המנוע...מסתובב.
הכנסתי לחשמל לחצתי ON הזרוע רצה קדימה עם תאורה הגיע אל התקליט ירדה ואין שום רשרוש של מנוע.
פירקתי את הפנל הקדמי כך שראיתי את המנוע,ושוב הפעלתי,והמנוע בשלו, לא מגיב!!!
כולי עצבים התקשרתי למוכר וטענתי בפניו לגבי ''המחט'' שיש להשיג את הראש + המחט רק בחו''ל ובמחיר של כ 1000 דולר שם!! ועל כך שהמנוע לא מסתובב!
תשובתו היתה...''מה אתה אומר'' ''מה, ברצינות צריך לקנות את הראש והמחט קומפלט'' ''לא ידעתי'' ''מה, המנוע לא מסתובב? חשבתי שכן''. מיד קבעתי עימו כדי להחזיר את מוצג המוזיאון הנ''ל לקחתי את כספי בחזרה וחזרתי הביתה מבואס, מבואס על עצמי שלא בדקתי את האמור לגבי הפטיפון באינטרנט לפני שרצתי לקנות.
וזה הלקח שלמדתי מעתה להבא לגבי כל מכשיר ודבר אחר, קודם לבדוק ברשת ואף בביתו של המוכר לפני הקניה.
ולא תאמינו מה עשה אותו מוכר עם הפטיפון...כן, פרסם מחדש ביד 2 ושם נאמר שוב''חסרה גומיה+מחט'' למרות שהוא יודע מהי האמת כעת, שהתבייש לו!!!
נ.ב מצטער על ''מגילת אסתר'' אבל הייתי חייב לספר ולהזהיר את האחרים.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
תודה על השיתוף
המודעה הזו עדיין נמצאת שם וכעת הוא רוצה 450 ש"ח. אגב, במקור הוא ביקש 750. גם אני התעניינתי בפטיפון הנ"ל, ואת הסיפור שכתבת כאן שמעתי ממנו בקיצור נמרץ ותוך השמטת פרטים שוליים כמו מחירי הראשים בחו"ל... אני ראיתי את הפטיפון אצלו בדירה (אגב, לדעתי מצבו החיצוני ממש לא מעולה+) עם המנוע הלא-עובד ולאחר מחשבה קצרה הגעתי למסקנה שלא כדאי ואין כל טעם לרכוש אותו ולהשקיע בו את הכסף הרב מאד הנדרש להשמשתו - אם בכלל.
אגב, רמי, מהי החנות בפסאז' הוד שדיברת עליה? וחנות של מה זאת?
אגב, רמי, מהי החנות בפסאז' הוד שדיברת עליה? וחנות של מה זאת?
דווקא הסוף של הסיפור הכי הפתיע אותי, הוא לקח את הפטיפון חזרה והחזיר לך את הכסף,
הייתי בטוח שאחרי שהוא נפגש איתך במקום ציבורי ולא בביתו, אתה יכול להמשיך לחפש אותו.
העיקר שהפגיעה היא רק באגו ולא גם בכיס, מה לעשות, גם מטעויות לומדים.
עכשיו גם אנחנו השכלנו, תודה!
הייתי בטוח שאחרי שהוא נפגש איתך במקום ציבורי ולא בביתו, אתה יכול להמשיך לחפש אותו.
העיקר שהפגיעה היא רק באגו ולא גם בכיס, מה לעשות, גם מטעויות לומדים.
עכשיו גם אנחנו השכלנו, תודה!
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
דווקא המוכר נראה דיי הגון, יתכן ובאמת לא ידע על עלות התיקון.
לפי dragon הוא אפילו הוריד את המחיר ואף סיפר בקצרה על הענין עם הראש (הוא לא חייב למסור עלויות )
גם החזיר את הכסף ....נראה לי מוכר הגון לחלוטין.
לפי dragon הוא אפילו הוריד את המחיר ואף סיפר בקצרה על הענין עם הראש (הוא לא חייב למסור עלויות )
גם החזיר את הכסף ....נראה לי מוכר הגון לחלוטין.
-
RAMIRAMI68
- חבר ותיק

הגון?...לי הוא לא אמר דבר לגבי הראש! אדרבא, הוא גם שיחק את התמים כשסיפרתי לו על כך שיש צורך לרכוש ראש+מחט קומפלט. אין מצב שהוא לא ידע קודם לכן על הבעיה כי כשנשברה המחט אני מאמין שהוא ניסה להשיג חדשה...הלא כך? זה מה שכל אחד שנשברת לו המחט עושה, ובמיוחד עם פטיפון שכזה.uris כתב:דווקא המוכר נראה דיי הגון, יתכן ובאמת לא ידע על עלות התיקון.
גם החזיר את הכסף ....נראה לי מוכר הגון לחלוטין....
והחנות בפסג' הוד בדיזינגוף תל אביב שמה הוא :חוד המחט
http://www.clickgo.co.il/index/gramophone_needle.html
- dragon
- חבר פעיל מאוד

הוא לא נראה לי כמו נוכל או רמאי, אלא סתם אזרח מהשורה שניסה לעשות כמה לירות על הגרוטאה שיש לו שם במקום להשליך אותה לפח... האמת שחבל להשליך מכשיר כזה לפח כי בסה"כ מדובר במכשיר שהיה נקודת ציון הסטורית מבחינה טכנולוגית, עיצובית ותפעולית. לדעתי הדבר הכי טוב במקרה כזה זה להציע אותו ללא תמורה למישהו שירצה לשמור אותו כך, כי ניסיון לשפץ אותו עלול להתגלות כבור ללא תחתית לכסף, ולא בטוח שאפשרי בכלל.
ולגבי חוד המחט - לא ידעתי שהיא עברה לשם. חשבתי שכשהיא נסגרה בשינקין זה for good... אבל טוב לשמוע שהיא נפתחה מחדש, אתן קפיצה לשם.
ולגבי חוד המחט - לא ידעתי שהיא עברה לשם. חשבתי שכשהיא נסגרה בשינקין זה for good... אבל טוב לשמוע שהיא נפתחה מחדש, אתן קפיצה לשם.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
סוף מעשה במחשבה תחילה
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
רמי, אני אמנם לא יכול להיות בטוח בכל מאת האחוזים בדעתי, כי איני מכיר את המוכר....
אבל דבריך הארוכים והדי מתבכיינים דוקא מצביעים על כך שאם הוא היה רמאי או נוכל, כטענתך, הוא יכל לסרב לבקשתך להתחרט.
הוא לא חייב לך דבר. אלא אם הוא לא כזה....
אבל דבריך הארוכים והדי מתבכיינים דוקא מצביעים על כך שאם הוא היה רמאי או נוכל, כטענתך, הוא יכל לסרב לבקשתך להתחרט.
הוא לא חייב לך דבר. אלא אם הוא לא כזה....
-
RAMIRAMI68
- חבר ותיק

דבריי אינם מתבכיינים יחסית...לתגובתך האידיוטית!mr_dish כתב:רמי, אני אמנם לא יכול להיות בטוח בכל מאת האחוזים בדעתי, כי איני מכיר את המוכר....
הוא לא חייב לך דבר. אלא אם הוא לא כזה.......
הוא החזיר לך ת הכסף
לדעתי צריך להיות שרשור על
צדיק אחד בסדום
לדעתי צריך להיות שרשור על
צדיק אחד בסדום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
לפחות קיבלת את הכסף בחזרה, גם אני ציפיתי שזו עקיצה.
הפיתרון עבורו צריך להיות למכור את זה ב-EBAY, שם יש בוודאי אנשים שיעריכו את הפטפון הזה.
הפיתרון עבורו צריך להיות למכור את זה ב-EBAY, שם יש בוודאי אנשים שיעריכו את הפטפון הזה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

עקרונית זה נכון, בעולם לא חסרים חובבים שירצו את הפטיפון הזה גם במצבו הנוכחי, הבעיה היא שזה מכשיר כבד מאד (שוקל כ-12 ק"ג) ומחיר שילוחו לחו"ל מטורף. אם הבן אדם רוצה גם להכניס משהו לכיס, זה עלול להיות יקר מכדי להיות מעשי אפילו ל- B&O afficionados מחו"ל.oferlaor כתב:לפחות קיבלת את הכסף בחזרה, גם אני ציפיתי שזו עקיצה.
הפיתרון עבורו צריך להיות למכור את זה ב-EBAY, שם יש בוודאי אנשים שיעריכו את הפטפון הזה....
-
RAMIRAMI68
- חבר ותיק

אסביר לך זאת אחרת...תן ממני גז, אוקיי?mr_dish כתב:דבריי אינם מתבכיינים יחסית...לתגובתך האידיוטית!...![]()
![]()
![]()
אולי תפרט, מה אידיוטי בדבריי?...
-
RAMIRAMI68
- חבר ותיק

אויש...פשוש שכמותך...mr_dish כתב:בכיין קשקשן.......