צריך עזרה בבחירת אוזניות עד 1500 ש"ח.

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
oror15 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני שנתיים המליצו לי פה על MS1 והייתי מרוצה אבל הגיע זמנן והגיע הזמן לעלות שלב.

מה שאני שומע זה בעיקר פרוג לסוגיו(בעיקר פרוג מטאל) ועד לRIO, דברים עם הרבה ערוצים, כך שחשובה לי רמת פירוט גבוהה והפרדה בין הצלילים, ובאס לא גבוה מדי.

לפי מה שהבנתי פה במחיר הזה כבר צריך מגבר אוזניות, אני ממש לא מבין בתחום ואשמח אם מישהו יסביר לי קצת בנושא.
ושאלה אחרונה, האם אמורה להיות לי בעיה עם מכס בסכומים האלה? כי המחירים בארץ תמיד יקרים בהרבה.

תודה רבה רבה לעוזרים!

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

AKG 701/ 702 ייתנו לך עד הביט האחרון עם באס עמוק ומאוזן.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

הן לא עושות באס עמוק ומאוזן גם עם מגבר שעולה פי 2 מהן.
והן לא יודעות לשחזר דיסטרושן משכנע של גיטריות חשמליות.
בכלל חסר להן דרייב בשביל מטאל, יותר מדי "אוויר" ופחות מדי מידיות.

יש 2 אפשרויות לדעתי, אחת מהן היא הסוני SA5000, אוזניות שעושות מטאל ואלקטרונית ברמה הגבוהה ביותר למחירן לדעתי ובכלל. כתבתי עליהן קצת בשירשור אחר:
"אם אתה רוצה להמשיך בכיוון של גראדו ולא איכפת לך להקריב מעט מן הטבעיות בצליל לטובת שיפור כל פרטמר טכני שנות אור קדימה אני חושב שאתה תאהב מאוד את הסוני SA5000. לדעתי האוזניה הדינאמית הכי טובה לרוק, מטאל ואלקטרונית ששמעתי במחיר שפוי ואפילו מול הHD800 אני חושב שהן מחזיקות יפה מאוד, הטרבל בהחלט יותר חלק ובכללי יותר מוזיקליות לטעמי. יש להן סאונד מאוד נקי ומפורט עם דיוק של אוזניות אלקטרוסטטיות מבחינות מיקום כלים. אני חושב שהליטל דוט יעזור לחמם קצת עם הטונאליות וייתן יותר נפח שהן זקוקות לו. "

ויש גם את הATH-AD900. לא מזמן קיבלתי החלפתי אותן בתמורה לATH-W5000 הנהדרות שהיו איתי שנים. מיד אהבתי את מה ששמעתי, פשוט סאונד פשוט כיפי בעליל. באס טיפה קליל אבל משתלב מאוד בטבעיות עם המוזיקה, מידריינג' מלא ועשיר, וטרבל לא מאוד מפורט אבל חף מבהירות וharshness. החלפתי את הפדים סטוק מהבד לזוג ישן של הW5000 שנשארו לי והבאס קיבל עוד נפח והעלה את רמת הFUN עוד דרגה. האוזניות הכי טובות ששמעתי באיזור ה-200 300$ ללא ספק.

אגב, מה זה RIO בדיוק?

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Ilyan כתב:הן לא עושות באס עמוק ומאוזן גם עם מגבר שעולה פי 2 מהן.
והן לא יודעות לשחזר דיסטרושן משכנע של גיטריות חשמליות.
בכלל חסר להן דרייב בשביל מטאל, יותר מדי "אוויר" ופחות מדי מידיות.
...
למען גילוי נאות לא היה לי הרבה ניסיון עם 701, אבל מהמעט ששמעתי הבאס כן היה מאוזן ועמוק.
בעניין המגבר שעולה פי 2 - 701 לא קשות לדחיפה - מספיק אפילו על יבש להסתכל על האימפדנס שלהן.
הפירוט שלהן כירורגי. את שיחזר הדיסטרושן לא בדקתי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מעניין, אתה הראשון שכותב שהן לא קשות לדחיפה. עם מה ניסית אותן, הVCAN? אם כןכנראה יש לו חתיכת גיין.
מהWA6 אני זוכר שהייתי צריך להתמקם באיזור ה2-3 עם החוגה בווליום סביר, חבל שלא היהי לי אז מד spl, ודומה עם הStello HP100. זה ידוע שהנצילות של ה701 היא אנומליה כי למרות הנתונים על הנייר למעשה הן בין האוזניות היותר קשות לדחיפה.

בכל אופן, הAD900 והSA5000 שתיהן עושות רוק יותר טוב, בכל פרמטר חוץ מרוחב הבמה ואולי טונאליות.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בפעם האחרונה עם Naim Headline.
לגבי קושי לדחיפה של 701 סטריאופיל למשל כותבים:
[left]Well, the K 701s aren't exceedingly hard to drive, but the flea wattage of the average portable (or even the ¼" jack present on most separates) tends to accentuate that initial edginess I alluded to in my first experience with the 701s in much the way listening to a pair of speakers near an amplifier's maximum output accentuates the amp's inadequacies[/left]
אני תמיד מסתמך על הנתונים (כמו עכבה, למשל) ואת הנצילות אני משאיר לסוף הרשימה. קשים - הן לא !

oror15 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה #7 

אוקי מבדיקה קלה נראה שהSA5000 הן בדיוק מה שאני מחפש, אבל כרגע אני מחבר את האוזניות שלי ישר למחשב, אני יצטרך לקנות מגבר בשביל סאונד טוב?
בנוסף, אני משתמש באוזניות גם לסרטים וסדרות, אמורה להיות עם זה בעיה?

תודה לכם בינתיים עזרתם לי מאוד!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

oror15 כתב:אוקי מבדיקה קלה נראה שהSA5000 הן בדיוק מה שאני מחפש, אבל כרגע אני מחבר את האוזניות שלי ישר למחשב, אני יצטרך לקנות מגבר בשביל סאונד טוב?
...
מומלץ להשקיע מעט על מגבר (גם דגם פשוט עדיף על היציאה מהמחשב).
לגבי סרטים/סדרות - ה 5000 אולי יהיו קצת בהירות מדי עם בסים חלשים אבל יכול להיות שזה לא יפריע לך.

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 891
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

oror15 כתב:אוקי מבדיקה קלה נראה שהSA5000 הן בדיוק מה שאני מחפש, אבל כרגע אני מחבר את האוזניות שלי ישר למחשב, אני יצטרך לקנות מגבר בשביל סאונד טוב?

תודה לכם בינתיים עזרתם לי מאוד!
...
לדעתי עיקר ה"בעייה" זו מוזיקה, ז"א אם האוזניות עושות מוזיקה כיאות, אז סדרות/סרטים זו כבר לא בעייה.
לגביי הSA5000 תקרא קצת - לא מעט מתלוננים על נוחות לאורך זמן מכיוון שהקשת עשוייה מחומרים קשיחים למדיי. אני גם באמצע חיפוש ופסלתי אותן לצערי על סמך ביקורת זו (מחפש טובות וגם נוחות).
לגביי מגבר - אפילו ה- SR80i שלי חייבות מגבר לדעתי אז...
The future ain`t what it used to be

AmRo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה #10 

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

סליחה שאני משתלט, אבל זה ישרת גם את האינטרס של פותח השישור.
אבל מישהו מוכן לספר מנסיון מה המס על ייבוא אישי של אוזניות???!!!
תודה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

valer_valer כתב: אני תמיד מסתמך על הנתונים (כמו עכבה, למשל) ואת הנצילות אני משאיר לסוף הרשימה. קשים - הן לא !
...
מה? פעם אחרונה שבדקתי עכבה זה אחד משתי הדברים שמצביעים על נצילות, יחד עם רגישות. אני טועה?
...
כן זה חשוב להגביר אותן, יציאת מחשב לא תתן יותר מווליום סביר. אבל יותר חשוב, האוזניות האלה מאוד, אבל מאוד, חושפניות ויראו לך בדיוק כמה הכרטיס המובנה במחשב שלך שווה- וזה שהוא ישמע חלוש, אנמי ומלוכלך. אני מציע לך להתדרג מDAC USB נחמד כהתחלה. אני משתשמש בDIY AMB gamma1 (צריץ חיפוש), זה מכשיר עם תמורה מטורפת ווגם מגביר את רוב האוזניות שניסיתי איתו לרמה מספקת מאוד, כולל הסוני.
ey_cat כתב: לדעתי עיקר ה"בעייה" זו מוזיקה, ז"א אם האוזניות עושות מוזיקה כיאות, אז סדרות/סרטים זו כבר לא בעייה.
לגביי הSA5000 תקרא קצת - לא מעט מתלוננים על נוחות לאורך זמן מכיוון שהקשת עשוייה מחומרים קשיחים למדיי. אני גם באמצע חיפוש ופסלתי אותן לצערי על סמך ביקורת זו (מחפש טובות וגם נוחות).
לגביי מגבר - אפילו ה- SR80i שלי חייבות מגבר לדעתי אז...
...
אתה לא חושב שאתה מהיר לשפוט על סמך ביקורת שלילית או שתיים שמצאת? איזה חומרים קשיחים? הרשת עשויה מבד נושם כמו בבגדי ספורט, ורצועות הגומי בקצוות ממש לא מה שהייתי מגדיר כקשיח. כן, הם קצת בולטים מעבר לרשת אבל כאשר מגיעים למיקום נכון על הראש זה לא אישיו בכלל. אני בקלות יכול לומר שאלה בין 5 האוזניות הכי נוחות שהיו לי.

והSA5000 מדהימות במה שנוגע לסרטים ומשחקים, הפירוט והריאליזם של הבמה (ואני לא מדבר על גודל בהכרח למרות שהיא לא קטנה לדעתי), יחד עם הנקיון של הצליל, הן הנקודות שהופכות אותן לכאלה.

ey_cat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

Ilyan, יכול להיות שאתה צודק לגביי המשפט שדה שעשיתי לאוזניות הנ"ל (SA5000 ).
אבל אני בדרך לקנייה דיי על עיוור (מוכן לקחת סיכון) וכל ביקורת שלילית יכולה להשפיע.
אבל לגביי הסאונד שלהן כמעט כולם (head-fi) מדברים בשיבחו.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Ilyan כתב:
valer_valer כתב: אני תמיד מסתמך על הנתונים (כמו עכבה, למשל) ואת הנצילות אני משאיר לסוף הרשימה. קשים - הן לא !
...
מה? פעם אחרונה שבדקתי עכבה זה אחד משתי הדברים שמצביעים על נצילות, יחד עם רגישות. אני טועה?
...
עשית קצת סלט. לא התכוונתי להיכנס לדיון על רגישות/נצילות של 701 וגם לא איך מחשבים את זה.
פשוט אמרת כי
אתה הראשון שכותב שהן לא קשות לדחיפה
...
אז הבאתי לך את השני (מגזין סטריאופיל).

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #15 

אם אתה בקטע אלסנדרו, למה לא לעלות באבולוציה לפי הסדר, ולקחת את ה MS-2 ? השיפור ניכר לעומת ה-1.
מבחינת מגבר, אתה יכול בכיף להתחיל ממשהו פשוט, לא צריך הרבה כדי לדחוף אותן. הייתי ממליץ על RA-1
אבל יש לי הרגשה שזה לא רחוק בהרבה.
(יש לי אחד כזה, שהחלטתי למכור אותו, אם זה מעניין אותך..)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”