צריך עזרה בבחירת אוזניות עד 1500 ש"ח.
לפני שנתיים המליצו לי פה על MS1 והייתי מרוצה אבל הגיע זמנן והגיע הזמן לעלות שלב.
מה שאני שומע זה בעיקר פרוג לסוגיו(בעיקר פרוג מטאל) ועד לRIO, דברים עם הרבה ערוצים, כך שחשובה לי רמת פירוט גבוהה והפרדה בין הצלילים, ובאס לא גבוה מדי.
לפי מה שהבנתי פה במחיר הזה כבר צריך מגבר אוזניות, אני ממש לא מבין בתחום ואשמח אם מישהו יסביר לי קצת בנושא.
ושאלה אחרונה, האם אמורה להיות לי בעיה עם מכס בסכומים האלה? כי המחירים בארץ תמיד יקרים בהרבה.
תודה רבה רבה לעוזרים!
מה שאני שומע זה בעיקר פרוג לסוגיו(בעיקר פרוג מטאל) ועד לRIO, דברים עם הרבה ערוצים, כך שחשובה לי רמת פירוט גבוהה והפרדה בין הצלילים, ובאס לא גבוה מדי.
לפי מה שהבנתי פה במחיר הזה כבר צריך מגבר אוזניות, אני ממש לא מבין בתחום ואשמח אם מישהו יסביר לי קצת בנושא.
ושאלה אחרונה, האם אמורה להיות לי בעיה עם מכס בסכומים האלה? כי המחירים בארץ תמיד יקרים בהרבה.
תודה רבה רבה לעוזרים!
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
AKG 701/ 702 ייתנו לך עד הביט האחרון עם באס עמוק ומאוזן.
הן לא עושות באס עמוק ומאוזן גם עם מגבר שעולה פי 2 מהן.
והן לא יודעות לשחזר דיסטרושן משכנע של גיטריות חשמליות.
בכלל חסר להן דרייב בשביל מטאל, יותר מדי "אוויר" ופחות מדי מידיות.
יש 2 אפשרויות לדעתי, אחת מהן היא הסוני SA5000, אוזניות שעושות מטאל ואלקטרונית ברמה הגבוהה ביותר למחירן לדעתי ובכלל. כתבתי עליהן קצת בשירשור אחר:
"אם אתה רוצה להמשיך בכיוון של גראדו ולא איכפת לך להקריב מעט מן הטבעיות בצליל לטובת שיפור כל פרטמר טכני שנות אור קדימה אני חושב שאתה תאהב מאוד את הסוני SA5000. לדעתי האוזניה הדינאמית הכי טובה לרוק, מטאל ואלקטרונית ששמעתי במחיר שפוי ואפילו מול הHD800 אני חושב שהן מחזיקות יפה מאוד, הטרבל בהחלט יותר חלק ובכללי יותר מוזיקליות לטעמי. יש להן סאונד מאוד נקי ומפורט עם דיוק של אוזניות אלקטרוסטטיות מבחינות מיקום כלים. אני חושב שהליטל דוט יעזור לחמם קצת עם הטונאליות וייתן יותר נפח שהן זקוקות לו. "
ויש גם את הATH-AD900. לא מזמן קיבלתי החלפתי אותן בתמורה לATH-W5000 הנהדרות שהיו איתי שנים. מיד אהבתי את מה ששמעתי, פשוט סאונד פשוט כיפי בעליל. באס טיפה קליל אבל משתלב מאוד בטבעיות עם המוזיקה, מידריינג' מלא ועשיר, וטרבל לא מאוד מפורט אבל חף מבהירות וharshness. החלפתי את הפדים סטוק מהבד לזוג ישן של הW5000 שנשארו לי והבאס קיבל עוד נפח והעלה את רמת הFUN עוד דרגה. האוזניות הכי טובות ששמעתי באיזור ה-200 300$ ללא ספק.
אגב, מה זה RIO בדיוק?
בכלל חסר להן דרייב בשביל מטאל, יותר מדי "אוויר" ופחות מדי מידיות.
יש 2 אפשרויות לדעתי, אחת מהן היא הסוני SA5000, אוזניות שעושות מטאל ואלקטרונית ברמה הגבוהה ביותר למחירן לדעתי ובכלל. כתבתי עליהן קצת בשירשור אחר:
"אם אתה רוצה להמשיך בכיוון של גראדו ולא איכפת לך להקריב מעט מן הטבעיות בצליל לטובת שיפור כל פרטמר טכני שנות אור קדימה אני חושב שאתה תאהב מאוד את הסוני SA5000. לדעתי האוזניה הדינאמית הכי טובה לרוק, מטאל ואלקטרונית ששמעתי במחיר שפוי ואפילו מול הHD800 אני חושב שהן מחזיקות יפה מאוד, הטרבל בהחלט יותר חלק ובכללי יותר מוזיקליות לטעמי. יש להן סאונד מאוד נקי ומפורט עם דיוק של אוזניות אלקטרוסטטיות מבחינות מיקום כלים. אני חושב שהליטל דוט יעזור לחמם קצת עם הטונאליות וייתן יותר נפח שהן זקוקות לו. "
ויש גם את הATH-AD900. לא מזמן קיבלתי החלפתי אותן בתמורה לATH-W5000 הנהדרות שהיו איתי שנים. מיד אהבתי את מה ששמעתי, פשוט סאונד פשוט כיפי בעליל. באס טיפה קליל אבל משתלב מאוד בטבעיות עם המוזיקה, מידריינג' מלא ועשיר, וטרבל לא מאוד מפורט אבל חף מבהירות וharshness. החלפתי את הפדים סטוק מהבד לזוג ישן של הW5000 שנשארו לי והבאס קיבל עוד נפח והעלה את רמת הFUN עוד דרגה. האוזניות הכי טובות ששמעתי באיזור ה-200 300$ ללא ספק.
אגב, מה זה RIO בדיוק?
- valer_valer
- חבר ותיק

למען גילוי נאות לא היה לי הרבה ניסיון עם 701, אבל מהמעט ששמעתי הבאס כן היה מאוזן ועמוק.Ilyan כתב:הן לא עושות באס עמוק ומאוזן גם עם מגבר שעולה פי 2 מהן.
בכלל חסר להן דרייב בשביל מטאל, יותר מדי "אוויר" ופחות מדי מידיות....
בעניין המגבר שעולה פי 2 - 701 לא קשות לדחיפה - מספיק אפילו על יבש להסתכל על האימפדנס שלהן.
הפירוט שלהן כירורגי. את שיחזר הדיסטרושן לא בדקתי.
מעניין, אתה הראשון שכותב שהן לא קשות לדחיפה. עם מה ניסית אותן, הVCAN? אם כןכנראה יש לו חתיכת גיין.
מהWA6 אני זוכר שהייתי צריך להתמקם באיזור ה2-3 עם החוגה בווליום סביר, חבל שלא היהי לי אז מד spl, ודומה עם הStello HP100. זה ידוע שהנצילות של ה701 היא אנומליה כי למרות הנתונים על הנייר למעשה הן בין האוזניות היותר קשות לדחיפה.
בכל אופן, הAD900 והSA5000 שתיהן עושות רוק יותר טוב, בכל פרמטר חוץ מרוחב הבמה ואולי טונאליות.
מהWA6 אני זוכר שהייתי צריך להתמקם באיזור ה2-3 עם החוגה בווליום סביר, חבל שלא היהי לי אז מד spl, ודומה עם הStello HP100. זה ידוע שהנצילות של ה701 היא אנומליה כי למרות הנתונים על הנייר למעשה הן בין האוזניות היותר קשות לדחיפה.
בכל אופן, הAD900 והSA5000 שתיהן עושות רוק יותר טוב, בכל פרמטר חוץ מרוחב הבמה ואולי טונאליות.
- valer_valer
- חבר ותיק

בפעם האחרונה עם Naim Headline.
לגבי קושי לדחיפה של 701 סטריאופיל למשל כותבים:
[left]Well, the K 701s aren't exceedingly hard to drive, but the flea wattage of the average portable (or even the ¼" jack present on most separates) tends to accentuate that initial edginess I alluded to in my first experience with the 701s in much the way listening to a pair of speakers near an amplifier's maximum output accentuates the amp's inadequacies[/left]
אני תמיד מסתמך על הנתונים (כמו עכבה, למשל) ואת הנצילות אני משאיר לסוף הרשימה. קשים - הן לא !
לגבי קושי לדחיפה של 701 סטריאופיל למשל כותבים:
[left]Well, the K 701s aren't exceedingly hard to drive, but the flea wattage of the average portable (or even the ¼" jack present on most separates) tends to accentuate that initial edginess I alluded to in my first experience with the 701s in much the way listening to a pair of speakers near an amplifier's maximum output accentuates the amp's inadequacies[/left]
אני תמיד מסתמך על הנתונים (כמו עכבה, למשל) ואת הנצילות אני משאיר לסוף הרשימה. קשים - הן לא !
אוקי מבדיקה קלה נראה שהSA5000 הן בדיוק מה שאני מחפש, אבל כרגע אני מחבר את האוזניות שלי ישר למחשב, אני יצטרך לקנות מגבר בשביל סאונד טוב?
בנוסף, אני משתמש באוזניות גם לסרטים וסדרות, אמורה להיות עם זה בעיה?
תודה לכם בינתיים עזרתם לי מאוד!
תודה לכם בינתיים עזרתם לי מאוד!
מומלץ להשקיע מעט על מגבר (גם דגם פשוט עדיף על היציאה מהמחשב).oror15 כתב:אוקי מבדיקה קלה נראה שהSA5000 הן בדיוק מה שאני מחפש, אבל כרגע אני מחבר את האוזניות שלי ישר למחשב, אני יצטרך לקנות מגבר בשביל סאונד טוב?
בנוסף, אני משתמש באוזניות גם לסרטים וסדרות, אמורה להיות עם זה בעיה?...
לגבי סרטים/סדרות - ה 5000 אולי יהיו קצת בהירות מדי עם בסים חלשים אבל יכול להיות שזה לא יפריע לך.
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
לדעתי עיקר ה"בעייה" זו מוזיקה, ז"א אם האוזניות עושות מוזיקה כיאות, אז סדרות/סרטים זו כבר לא בעייה.oror15 כתב:אוקי מבדיקה קלה נראה שהSA5000 הן בדיוק מה שאני מחפש, אבל כרגע אני מחבר את האוזניות שלי ישר למחשב, אני יצטרך לקנות מגבר בשביל סאונד טוב?
תודה לכם בינתיים עזרתם לי מאוד!...
לגביי הSA5000 תקרא קצת - לא מעט מתלוננים על נוחות לאורך זמן מכיוון שהקשת עשוייה מחומרים קשיחים למדיי. אני גם באמצע חיפוש ופסלתי אותן לצערי על סמך ביקורת זו (מחפש טובות וגם נוחות).
לגביי מגבר - אפילו ה- SR80i שלי חייבות מגבר לדעתי אז...
The future ain`t what it used to be
מה? פעם אחרונה שבדקתי עכבה זה אחד משתי הדברים שמצביעים על נצילות, יחד עם רגישות. אני טועה?valer_valer כתב: אני תמיד מסתמך על הנתונים (כמו עכבה, למשל) ואת הנצילות אני משאיר לסוף הרשימה. קשים - הן לא !...
כן זה חשוב להגביר אותן, יציאת מחשב לא תתן יותר מווליום סביר. אבל יותר חשוב, האוזניות האלה מאוד, אבל מאוד, חושפניות ויראו לך בדיוק כמה הכרטיס המובנה במחשב שלך שווה- וזה שהוא ישמע חלוש, אנמי ומלוכלך. אני מציע לך להתדרג מDAC USB נחמד כהתחלה. אני משתשמש בDIY AMB gamma1 (צריץ חיפוש), זה מכשיר עם תמורה מטורפת ווגם מגביר את רוב האוזניות שניסיתי איתו לרמה מספקת מאוד, כולל הסוני.oror15 כתב:אוקי מבדיקה קלה נראה שהSA5000 הן בדיוק מה שאני מחפש, אבל כרגע אני מחבר את האוזניות שלי ישר למחשב, אני יצטרך לקנות מגבר בשביל סאונד טוב?
בנוסף, אני משתמש באוזניות גם לסרטים וסדרות, אמורה להיות עם זה בעיה?...
אתה לא חושב שאתה מהיר לשפוט על סמך ביקורת שלילית או שתיים שמצאת? איזה חומרים קשיחים? הרשת עשויה מבד נושם כמו בבגדי ספורט, ורצועות הגומי בקצוות ממש לא מה שהייתי מגדיר כקשיח. כן, הם קצת בולטים מעבר לרשת אבל כאשר מגיעים למיקום נכון על הראש זה לא אישיו בכלל. אני בקלות יכול לומר שאלה בין 5 האוזניות הכי נוחות שהיו לי.ey_cat כתב: לדעתי עיקר ה"בעייה" זו מוזיקה, ז"א אם האוזניות עושות מוזיקה כיאות, אז סדרות/סרטים זו כבר לא בעייה.
לגביי הSA5000 תקרא קצת - לא מעט מתלוננים על נוחות לאורך זמן מכיוון שהקשת עשוייה מחומרים קשיחים למדיי. אני גם באמצע חיפוש ופסלתי אותן לצערי על סמך ביקורת זו (מחפש טובות וגם נוחות).
לגביי מגבר - אפילו ה- SR80i שלי חייבות מגבר לדעתי אז......
והSA5000 מדהימות במה שנוגע לסרטים ומשחקים, הפירוט והריאליזם של הבמה (ואני לא מדבר על גודל בהכרח למרות שהיא לא קטנה לדעתי), יחד עם הנקיון של הצליל, הן הנקודות שהופכות אותן לכאלה.
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
Ilyan, יכול להיות שאתה צודק לגביי המשפט שדה שעשיתי לאוזניות הנ"ל (SA5000 ).
אבל אני בדרך לקנייה דיי על עיוור (מוכן לקחת סיכון) וכל ביקורת שלילית יכולה להשפיע.
אבל לגביי הסאונד שלהן כמעט כולם (head-fi) מדברים בשיבחו.
אבל אני בדרך לקנייה דיי על עיוור (מוכן לקחת סיכון) וכל ביקורת שלילית יכולה להשפיע.
אבל לגביי הסאונד שלהן כמעט כולם (head-fi) מדברים בשיבחו.
The future ain`t what it used to be
- valer_valer
- חבר ותיק

עשית קצת סלט. לא התכוונתי להיכנס לדיון על רגישות/נצילות של 701 וגם לא איך מחשבים את זה.Ilyan כתב:מה? פעם אחרונה שבדקתי עכבה זה אחד משתי הדברים שמצביעים על נצילות, יחד עם רגישות. אני טועה?valer_valer כתב: אני תמיד מסתמך על הנתונים (כמו עכבה, למשל) ואת הנצילות אני משאיר לסוף הרשימה. קשים - הן לא !......
פשוט אמרת כי
אז הבאתי לך את השני (מגזין סטריאופיל).אתה הראשון שכותב שהן לא קשות לדחיפה...
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
אם אתה בקטע אלסנדרו, למה לא לעלות באבולוציה לפי הסדר, ולקחת את ה MS-2 ? השיפור ניכר לעומת ה-1.
מבחינת מגבר, אתה יכול בכיף להתחיל ממשהו פשוט, לא צריך הרבה כדי לדחוף אותן. הייתי ממליץ על RA-1
אבל יש לי הרגשה שזה לא רחוק בהרבה.
(יש לי אחד כזה, שהחלטתי למכור אותו, אם זה מעניין אותך..)
מבחינת מגבר, אתה יכול בכיף להתחיל ממשהו פשוט, לא צריך הרבה כדי לדחוף אותן. הייתי ממליץ על RA-1
אבל יש לי הרגשה שזה לא רחוק בהרבה.
(יש לי אחד כזה, שהחלטתי למכור אותו, אם זה מעניין אותך..)