שרשור תגובות: חברת Velodyne מחסלת את הדילרים ועוברת למכירות מקוונות בלבד

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46395
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #1 

למאמר: חברת Velodyne מחסלת את הדילרים ועוברת למכירות מקוונות בלבד

תמונה
לאחר פעילות של כמעט 30 שנה, חברת Velodyne הודיעה בשבוע שעבר לכל המשווקים שלה, כי היא מסיימת את העבודה איתם ועוברת למכירות מקוונות בלבד.

לחברת Velodyne, אשר ידועה בשלל דגמי הסאבים הטובים שלה, נכנס לאחרונה מנכ"ל חדש, דויד הל, אשר בחן את השוק וציין כי המעבר נועד על מנת להיות אפקטיבים יותר כלפי הלקוחות בזכות מכירות ישירות.

בדרך כלל צעדים כאלו נועדו גם עבור הורדת מחירים בשל החסכון בתחנות בדרך (משווקים, מפיצים, יבואנים), אך כרגע המחירים נשארו זהים.

החברה גם העלתה מדריך פשוט לבחירת הסאב המתאים ביותר למתלבטים, דבר אשר יעזור לרוכשים העתידיים כאשר המשווקים נמחקו מהתמונה.

יש לציין כי דגמי הסאבים של החברה קיימים גם בגרסאות חשמל של 230V אשר מתאימים לארץ.

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #2 

נחמד, רק חבל שהם לא שולחים (עדיין) מחוץ לארה"ב?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #3 

יש ליצור איתם קשר דרך כתובת האימייל באתר עבור משלוח מחוץ ל- US. בעתיד הקרוב האתר יתעדכן ויאפשר רכישה מחוץ ל- US ללא התקשרות אישית.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

רכישה ישירה זה טוב לחתולים או לא טוב לחתולים?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #5 

ברמקולים מסוג סאב, בשונה מרמקולים רגילים, הצורך בהאזנה אישית כמעט ולא קיים, מכיוון שניתן לדעת כמעט הכל על ביצועי הסאב לפי דפי המדידות.
לא פלא כי הרבה מאוד חברות ייעודיות לסאבים הינן ID בלבד.

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

ואם אני רוצה לשמוע את המוצר לפני שאני קונה? גם לזה הם העלו מדריך באינטרנט? :lol:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

אז החתול יכול לישון על הסאב שנרכש ישירות כפי שהוא עושה על הסאב שלי כרגע שנרכש מחנות?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #8 

ziv_r כתב:ברמקולים מסוג סאב, בשונה מרמקולים רגילים, הצורך בהאזנה אישית כמעט ולא קיים, מכיוון שניתן לדעת כמעט הכל על ביצועי הסאב לפי דפי המדידות.
לא פלא כי הרבה מאוד חברות ייעודיות לסאבים הינן ID בלבד.
...
רוב האנשים קונים סאב כחלק ממערכת קולנוע ביתית כוללת, ואת זה הם עושים בחנות.
אם המוכרים לא יחזיקו וולודיין, הם פשוט ימכרו חברה אחרת.
הדבר יגרור ירידה במכירות של המוצרים העממיים והמיד-ריינג' שזה רוב מוחלט של המכירות.
אולי וולודיין מעוניינים להפוך לחברת בוטיק...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

nirmv,
מכיוון שאמרת "רוב", אני יכול לומר לך כי רוב האנשים לא קונים סאב של Velodyne. אלו שכן קונים סאב של החברה, עושים זאת בדרך כלל בנפרד, לכן אני לא חושב שהמסקנה שלך נכונה. אפשר לבדוק עם היבואן הנוכחי את הסברה הזאת.

יש המון אנשים, בדרך כלל בחו"ל, אשר קונים רק מ- ID בשל האמונה כי הם מקבלים יותר תמורה לכסף בשל החסכון בידיים שהמוצר עובר עד שהוא מגיע אליהם. ככה מתנהל השוק עם הרבה סאבים בעלות גבוהה יחסית. תהיה בטוח שחברת Velodyne עשתה הרבה יותר חושבים מאיתנו לפני הצעד הזה, אז כנראה שזה הצעד הנכון עבורה.

אגב, משמעות המילה בוטיק היא חנות בצרפתית והכוונה בדרך כלל לחנות קטנה. אחד הדברים האחרונים שאפשר להגיד על Velodyne זה שהם קטנים.

cavi,
אתה יכול להמשיך לרצות. החברה חושבת שלא צריך לשמוע את המוצרים טרם הרכישה וכמותה עוד רבות. אם זה יוריד את מכירות החברה, אנחנו עוד נראה.

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אני לא כתבתי שזה יוריד את המכירות של החברה, יכול להיות שהמהלך הזה הוא חכם מאוד.

Velodyne זו חברה טובה, שנותנת יחס תמורה / כסף טוב. אבל האמת היא שמי שקונה את המוצרים שלהם הוא לא בדיוק אודיופיל. כנראה שהמנכ"ל החדש מאמין שהמוצרים שלו ימכרו בגלל השם Velodyne והמלצות של חברים מפה לאוזן (או שמיעה אצל אותם חברים ואז הזמנה...).

גם אני, בתחילת הקריירה, קניתי סרווין ווגה; "אודיופילי" זה בערך הדבר האחרון שאפשר להגיד על הרמקולים הללו . אבל, לסרווין יש "שם", ואני הייתי בטוח שאני עושה קנייה מעולה.

בסופו של יום, לדעתי, זו טעות... אבל כמו שאמרת, רק הזמן ישפוט.. :)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #11 

cavi,
לדעתי האישית אתה קצת טועה ובגדול. המוצרים של Velodyne הם קצת מעבר לנותני תמורה \ כסף. למעט סדרת ה CHT הזולה, כל הסאבים שלהם ברמה או אפילו בכמה רמות מעל כמה חברות מוכרות שמוכרות סאבים בארץ.
ליאור
(אחד שהחליף REL ב Velodyne ולא מצטער)

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אני ממש לא יכול להתווכח איתך איזה סאב וופר נשמע טוב יותר, REL או Velodyne, משום שאני ממש לא מבין (וגם לא רוצה להבין) בסאב וופרים. אני לא מאמין בשילוב של סאב וופר עם מערכת סטריאו.

אבל אני כן יכול להתווכח איתך על הגישה; התגובה שלך הייתה הרבה יותר עניינית ומשכנעת אם הייתה מנמק במה הסאבוופרים של Velodyne טובים יותר מהסאבוופרים של "חברות אחרות" / REL ששמעת (אגב, על איזה REL מדובר? יש לי עם החברה "קצת" ניסיון - עבדתי תקופה בטרמולו...).

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #13 

אבי,
אני ממש לא יכול להתווכח איתך איזה סאב וופר נשמע טוב יותר, REL או Velodyne, משום שאני ממש לא מבין (וגם לא רוצה להבין) בסאב וופרים. אני לא מאמין בשילוב של סאב וופר עם מערכת סטריאו.
...
כנראה בגלל האני מאמין שלך אתה מגיע עם אנטי וחוסר הערכה לסאבים. (שזה בסדר גמור מבחינתי) אבל הכנסת באותה נשימה את סרווין ווגה ו Velodyne בתור "שמות" שנותנים תמורה לכסף. סורי אבי אני לא מסכים. Velodyne לא נכנסת לקטגוריה הזו. זו לא חברה זולה, זו חברת סאבים אחת מהטובות ביותר שיש בשוק.
אבל אני כן יכול להתווכח איתך על הגישה; התגובה שלך הייתה הרבה יותר עניינית ומשכנעת אם הייתה מנמק במה הסאבוופרים של Velodyne טובים יותר מהסאבוופרים של "חברות אחרות" / REL ששמעת (אגב, על איזה REL מדובר? יש לי עם החברה "קצת" ניסיון - עבדתי תקופה בטרמולו...).
...
אבי,
הסיבה היחידה שהכנסתי את השם REL, היא מהסיבה שאין עוררין לגבי הסאבים של החברה שהם מוסיקלים ונחשבים "אודיופילים". אבל מכיוון שהדיון הזה הוא לא בנושא סאבים האם זה מוצר אודיופילי כן או לא, אני לא חושב שכדאי שנכנס לפינה הזו פה. השרשור הזה נועד בשביל לתת חדשה (יחסית מרעישה) בתחום המרקטיניג. אין לי בעיה אם נעביר את הדיון לפורום ק"ב ושם נוכל לדסקס בנחת האם סאב גורע או מוסיף בשמיעת תוכן דו ערוצי, והאם Velodyne זו חברה דנית עם טוויטר שמן שצריכה להימכר בערוץ הקניות. :wink:

אני בספק אם אתה מכיר את ה 1 REL Stadium שהיה לי. קניתי אותו ב 1998 סאב ענק שתפס לי הרבה הרבה הרבה מאד מקום בסלון.
ליאור

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ליאור,

אני לא כתבתי שאין לי הערכה לסאבים, אני כן כתבתי שאני לא מאמין בשילוב של סאב במערכת סטריאו... :)

אכן אתה צודק, לא נתקלתי בחיה העונה לשם REL Stadium... :)

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #15 

ידיעה מעניינת, תודה.

בנתיים לא נראה כי המהלך בא יחד עם הורדת מחירים סופיים לצרכן.
כמו כן נראה כי שיטת ה-ID הינה ללקוחות אמריקאים בלבד.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

סתם חיפוש קצר בזאפ :
http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=velodyne
אתה רואה שרוב הדגמים שמוכרים בארץ הם עממיים. אני בטוח שהדגמים הזולים מוכרים יותר מהמוצרים ב-20K+, ונראה לי שבעולם זה לא צריך להיות שונה.

amir_b
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

nirmv כתב:סתם חיפוש קצר בזאפ :
http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=velodyne
אתה רואה שרוב הדגמים שמוכרים בארץ הם עממיים. אני בטוח שהדגמים הזולים מוכרים יותר מהמוצרים ב-20K+, ונראה לי שבעולם זה לא צריך להיות שונה.
...

נכנסתי לקישור הזאפ שלך כדי לראות למה אתה מתכוון "עממיים "

לא הייתי אומר ש 89000 37000 ואפילו 25000 ש"ח הם מחירים עממיים .

אני עדיין עם ה CHT10 שלי כבר 10 שנים (שאז עלה 4000 ש"ח ) ומרוצה עד הגג .... מעניין כמה הבדל אני אהיה מסוגל לחוש עם סאב ב 89000 ש"ח - שיהנו האדיופילים :D

יתכן שאילו היה לי באמת כל כך הרבה כסף עודף הייתי גם נעשה אדיופיל ....

אמיר

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

זה לא הקישור "שלי".

אוקיי זה לא מייצג את טבלת המכירות שלהם או משהו, אבל רק לפי הדגמים שיש בארץ,
אז יש את ה-CHT שכולם מבקשים ממני להתעלם ממנו (למה?)
יש את סדרת Impact הזולה, microvee, וגם ה-SPL, היא יחסית זולה.

ה-DD יקרים 20-30 אלף, ועוד דגם אחד שעולה 90 אלף.

אפשר לומר שרוב הדגמים עממיים עד זולים. ליין כמו של כל חברת מיינסטרים רגילה, ולא כמו ליין של חברת בוטיק.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”