47LW570Y. הניגודיות והשחורים שלה משגעים אותי (לרעה)!!! עזרה!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

אחרי הרבה התלבטויות וביקורות טובות רכשתי את המסך הנ"ל. איכות ה-3D פשוט מהפנטת (כשהמסך קרוב מטר אלי) והאיכות ב-SD סבירה+. מה שנורא חשוב לי זה איכות ה-HD מבלוריי, ששם הצבעים חדים, התמונה מפורטת, אבל וזה אבל גדול!! : המסך פשוט לא מצליח להגיע לניגודיות שתשביע את רצוני. ניסיתי להגביר את התאורה האחורית עד הסוף, להגביר את הניגודיות עד הסוף, את הניגודיות הדינמית לגבוהה ואפילו את ה-GAMMA ל-2.4, אך ללא הואיל. המסך הזה מחליף אצלי את ה-LA46M81 של סמסונג, דגם מלפני 4 שנים. כשהפעלנו את שניהם ביחד וחיברנו לכל אחד מכשיר בלוריי והפעלנו את "אוואטר" באותו הזמן בשניהם, נוכחתי לדעת שהמסך של סמסונג מלפני 4 שנים קורע ל-LG את התחת עם הניגודיות המושלמת שלו. הצבעים בסמסונג נראים יותר חיים כתוצאה מהניגודיות. גם ב-LG הצבעים מאוד מדויקים ויפים אבל לא משנה כמה שיחקתי (3 ימים), לא הצלתי להגיע לניגודיות מושלמת כמו בסמסונג מה שהתבטא בצבעים "מתים" ודהויים יותר ורקע כללי יותר כהה.
התקשרתי לח.י והם אמרו שבשביל להחזיר את המסך צריך לבדוק עם החנות. החנות אמרו לי שיבדקו ואם כן אז יורידו לי 30% מערכו של המסך שהוא אצלי פחות משבוע! זה הגיוני להוריד כמעט חצי? במקרה ואחליט להשאיר אותו יש משהו שאתם יודעים לגבי הניגודיות, איך אוכל לשפר אותה?
תודה רבה וסליחה על החפירה. :D

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

היתרון היחידי של ה S-PVA על ה IPS הם השחורים. אין מה לעשות.

לא עבדתי עם הטלויזיה הספציפית, אבל לפי הביקורת הזאת כיבוי של ה AUTO DIMMING יכול לעזור לך.

[left]Speaking of blacks, the LW550T did a good job of retaining acceptable levels of shadow detail (with auto-dimming off). Enabling auto-dimming caused more artefacts than it solved due to the limited number of zones and the high native black level of IPS panel. Personally I do not wish to state that the 47LW550T has poor blacks primarily due to the IPS panel, which has only broken the 1000:1 ANSI barrier last year. So it is not the case of whether LG could have improved the black level, but rather a limitation of the IPS Mode. Truth be told, IPS is far superior to VA in every regard except the black, which is only a problem when viewing in a environment with no/ minimal ambient light[/left].

אני לא יודע מאיזה מקור אתה מנגן, אבל גם זה יכול לעזור:

[left]Blacker-than-Black (HDMI): The LG 47LW550T accepts both 0-255 and 16-235 formats over HDMI (RGB).
[/left]

כלומר לעבור ל 0-255.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-47lw5 ... 081247.htm

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

integral, תודה רבה על העזרה. הביקורת שהבאת אכן אימתה את מה שחשבתי אבל זה לא מסביר את הצבעים שלרגע חיים וחדים ולרגע אחר הופכים לדהויים. בכל זאת, אני אנסה ואחזור עם עדכונים :)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

צבעים שלרגע חיים ואחרי זה דהויים אומר פונקציה דינמית בטלוויזיה. קונטרסט דינמי, אוטו דימינג, גשש אור לטלוויזיה "ירוקה" (ומעצבנת), פילטר מופעל ל EYE CARE או כל דבר אחר "דינמי".

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

תנסה את ההגדרות פה:

http://www.avforums.com/forums/14711757-post68.html

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הגדרת הפופקורן על 0-255 אכן עשה נפלאות לשחורים ולעומק הצבע עד שהייתי צריך להוסיף קצת בהירות. אבל לא נראה לי שיש הגדרה כזו ב-PS3 או בנגן הבלוריי או בממיר HOT HD אז כנראה שאני אצטרך לשחק עם התאורה מדי פעם. לגבי הצבעים הסוררים (עשיר/דהוי) אני אבדוק את הקישור שנתת לי ואדווח.
תודה מקרב לב על העזרה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

ב PS3 יש הגדרה כזאת:

http://manuals.playstation.net/document ... range.html

שים על FULL RANGE

כמו כן, שחק עם

http://manuals.playstation.net/document ... color.html

ועם

http://manuals.playstation.net/document ... white.html

לגבי הממירים ונגן ה BD לא יודע. ממיר אין לי, אבל לדעתי בנגן BD טוב צריכות להיות הגדרות רלוונטיות.

konyo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

הגדרת הפופקורן על 0-255 אכן עשה נפלאות לשחורים ולעומק הצבע עד שהייתי צריך להוסיף קצת בהירות......בבלורי של סוני s-350יש בהגדרות וידאו אפשרות לאיזה צבע אני רוצה שhdmi יוציא לי
4:4:4
4:2:2
16:2:35
16-25

אכן זה משפר את השחורים .אבל התמונה היא לא נכונה בגלל שהשחור הוא אבסולטי,כך
שאתה מפספס את הפריטים הקטנים בתמונה.תוכל ליראות את ההבדל באפורים בדיסק כיול.

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

מלבד PS3 יש ברשותי גם את ה-S350 וגם את ה-BD550 של LG ואכן בכולם הייתה האפשרות הזאת. התמונה השתפרה דרמטית אבל עדיין יש הרגשה קלה שכאילו יש איזו הצללה על כל המסך והוא מטבעו קצת מעורפל. זה לא בכל סצינה אבל זה מטריד, כאילו התאורה משתנה מעצמה אפילו שכל המנגנונים שקשורים לזה כבויים. לפחות עכשיו אחרי העזרה של integral, העניינים נראים הרבה יותר טוב.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

האם כיבית את הפיצ'ר של החיסכון בחשמל? האם באמת כיבית את כל הפיצ'רים הדינמיים?

תבדוק טוב.

rick090 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

סופר רזולוציה, REAL CINEMA נחשב?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה