שאלה בנוגע לכבל 3.5mm Male To Male

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #1 

האם יש הבדלים משמעותיים בין כבלים כאלה ? האם כבל "זול" יעשה את העבודה כמו כבל יקר ?

מה ההבדל בין חיבור כסוף לבין חיבור זהב ? [לפי מיטב הבנתי, אם על הקונקטור יש קו אחד שחור זה מונו ואילו שניים זה סטריאו, האמנם ? ]

כמו כן, בנוגע למחיר -
האם אוכל למצוא בארצנו הקטנה כבל באורך 50FT אשר יעלה לי פחות מ-15$ ? [אני מעדיף לזרז הליכים ולגשת לקנות מאשר לחכות בין שבועיים לחודש עד שיגיע מאיביי.. ]
אני צריך 3 כאלה.

http://cgi.ebay.com/50FT-Stereo-3-5mm-m ... 3a60f39434

תודה לעוזרים. (f) (Y)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תלוי במערכת שלך... אם יש לך ציוד יקר ויוקרתי עדיף לרכוש כבל איכותי יותר.
בשאר המערכות הסטנדרטיות אין חשיבות. גם בארץ יש כבלי 15 מטר במחירים בין 50 ל150 ש"ח...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כמו תמיד JEXY, משום מקום אתה צץ :D

בסקשן הזה של הפורום משום מה זה נראה כאילו אנחנו מתכתבים במסנג'ר :lol:

יש לי מערכת פשוטה וצנועה Logitech Z-5500, אני לא חושב שיש צורך להשקיע בכבלים של 150 ש"ח [היות וגם אני צריך שלושה..]

תוכל להמליץ לי היכן אוכל לרכוש את הכבל הנ"ל בארץ במחיר של כ-50-60 שקלים ?

תודה רבה!!!!!!! (f)

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #4 

פה למשל:
http://www.daganm.co.il/rec/903-%D7%9B% ... 7%98%D7%A8
אומנם לא ציפוי זהב אבל אני מאמין שיעשה את העבודה נאמנה. (Y)
"על החתום...."

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Hertz33 כתב:פה למשל:
http://www.daganm.co.il/rec/903-%D7%9B% ... 7%98%D7%A8
אומנם לא ציפוי זהב אבל אני מאמין שיעשה את העבודה נאמנה. (Y)
...
אתה לא חושב שיהיה הבדל בין זהב לכסף ?

עוד שאלה קטנה, בנוגע לפגיעה באיכות [בין היתר גם בגלל הציפוי הכסוף ?] עקב המרחק הרב, 15 מ'.. תהיה/לא תהיה?

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #6 

תראה, אני לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה לחבר אבל לא מאמין שתרגיש הבדל בין כבל הנ"ל לבין אחד כזה למשל:
http://www.daganm.co.il/rec/894-כבל-מקצ ... כר,-15-מטר
אל תתפוס אותי במילה אבל :)
אולי באמת עדיף להזמין מאי באיי כבל איכותי יותר ולחסוך כ250 שקל.

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא מסובך, Z-5500 של Logitech למחשב... יציאה 5.1 במחשב.

הקטע הוא שבאיביי לא הצלחתי למצוא את הכבל הנ"ל במחיר נורמלי, רק מה שציינתי בלינק למעלה
השאלה היא - עד כמה הוא באמת איכותי ?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

אופס, טעות

שליחה #8 

...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

ישנם שני הבדלים בין הציפוים. זהב אמור למנוע חמצון וקורוזיה של הכבל, ולהגדיל את המשכורתו של המוכר.
כסף אמו למנוע אותו דבר רק שמה שאתה רואה זה לא ציפוי כסף, אלא כל המחבר בנוי מחמרן, בגלל זה המחיר זול.

למערכת שלך אין חשיבות לכבלים, אתה יכול להשתמש בכבל זול.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

JEXY כתב:ישנם שני הבדלים בין הציפוים. זהב אמור למנוע חמצון וקורוזיה של הכבל, ולהגדיל את המשכורתו של המוכר.
כסף אמו למנוע אותו דבר רק שמה שאתה רואה זה לא ציפוי כסף, אלא כל המחבר בנוי מחמרן, בגלל זה המחיר זול.

למערכת שלך אין חשיבות לכבלים, אתה יכול להשתמש בכבל זול.
...
תודה רבה (Y)

סתם לידע כללי, כבל PL 3.5mm מה המרחק שהוא יכול להעביר סאונד ? [למשל אופטי הוא 10 מ' במקס', נכון? תקנו אותי אם אני טועה..]

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

למיטב ידיעתי ה'כסף' שאתם מזכירים כאן זה למעשה ניקל. והרעיון בזהב הוא שהוא עצמו לא מחליד, אבל ציפוי זהב הוא דק מאוד (כי הוא יקר), וזהב זאת מתכת רכה מה שגורם להתקלפות מהירה של הציפוי. בהרבה מקרים אתה רואה שפלאגים מקבלים גוון ירקרק או נעשים חומים אחרי כמה זמן - שזה החומר שמתחת לציפוי שעלול גם לצבור קורוזיה. ציפוי זהב זה אחלה, אבל לא לשימוש של אינספור ניתוקים כמו למשל אולפן (סתם לדוגמה). שם תראה רק ניקל, או זהב שמחליפים כל כמה חודשים. ברמה שלנו, זה נטו כמו שהבחור אמר - להגדיל את ההכנסה של מישהו.

פגיעה באיכות בגלל ציפוי ? הציפוי מוליך את הסיגנל בתווך שהוא בסדר גודל של מיקרונים בלבד. לא הייתי קונה ציפוי זהב אלא אם כן זה קונקטור איכותי של חברה מוכרת, כבר נתקלתי בכאלה שמתפוררים.

אין מרחק סטנדרטי לשום כבל אנלוגי, זה תלוי בחומרים שממנו הוא עשוי. ברור שמרחק תמיד יעמיד במבחן קשה יותר את החומרים שמהם הוא עשוי ואת עוביו.

אם אתה רוצה כבל סטנדרטי ופשוט לך ל- zap או ל- cable.co.il. ותתחרט אחרי כמה חודשים כשהוא יתחיל להרעיש לך כשתזיז אותו. :idea:

adirbooking פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה לכם על התגובות, סיון77 מה שאת/ה ממליץ/ה זה בעצם לקנות כבל יקר? או לקנות זול ולהחליפו אחת לכמה זמן..?

כמו שהדגשתי, אין לי מערכת של עשרות אלפי שקלים ואני אישית לא חושב שצריך כבלים של מונסטר בשביל זה.. בגלל זה בעצם פתחתי את השרשור הזה. במטרה להתייעץ עם אנשים שמבינים ומנוסים בתחום קצת יותר ממני.

שורה תחתונה, מה ההמלצה?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #13 

עם המערכת שלך לא ממש תרגיש הבדלים בשמע בין כבל זול ליקר. מכיוון שאתה מחפש כבלים ארוכים, אז כן הייתי ממליץ לך ללכת על משהו שהוא לא המינימום. במרחק גדול בלי סיכוך טוב יהיו לך הפרעות. אבל גם עם זה לא להשתגע. 100₪ לכבל של 10 מטר זה די והותר.
..

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #14 

שמע, בכבלים זה ככה: כבלים זולים מכל מיני חברות, חלקם עולים גרושים וחלקם (לא שונים מי יודע מה) עולה פי 2. כבלים איכותיים עולים הרבה עד הרבה מאוד. הברירה ההגיונית ביותר בשבילך זה לקנות כבל פשוט במחיר זול. מה שכדאי לך לשים לב זה שהוא גמיש ועבה כמה שיותר. כמו ש- ziggiman כתב עדיף מאוד לקנות אחד עם סיכוך, אם אתה יכול לברר אם יש לו.

סיכוך זאת מעטפת של חוטים מתכתיים דקים שיוצרים שכבת מתכת מסביב לכבל (ונמצאת בפנים עם בידוד מהמוליך עצמו). היא מונעת כל מיני הפרעות מבחוץ, של גלים כמו טלפון או חוטי חשמל. למשל אם תצמיד כבל בלי סיכוך לכבלים אחרים שאין להם סיכוך, תוכל לפעמים (אני מתאר לעצמי שתלוי בעוצמה של הכבלים האחרים) לשמוע הפרעות מהרמקולים. בדיוק לשם כך יש סיכוך.

מונסטר (Monster) - לא צריך את זה, לא בשבילך ולא בשביל כלום. בדיחה שהם לוקחים כ"כ הרבה כסף על כבל שאתה אפילו לא יכול לפתוח ולתקן במקרה שהלך החיבור.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”