עזרה: מערכת קולנוע ביתי - 2 רמקולים רצפתיים + סנטר + מגבר
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
שלום,
אני צריך עזרה בבחירת מערכת קולנוע ביתית שמורכבת ממגבר, זוג רמקולים רצפתיים ורמקול סנטר.
העניין הוא כזה, רכשתי מערכת כזאת במחסני חשמל, לא היה לי יותר מדי זמן לעשות בדיקה כמו שצריך, אז הלכתי לשם ופשוט הקשבתי למוזיקה, ובחרתי מה שהיה נראה לי באיכות סבירה וגם במחיר שהיה אטרקטיבי.
בסופו של התהליך קניתי מגבר Harman Kardon AVR142 עם זוג רמקולים רצפתיים Wharfedale Valdus 500 וסנטר תואם. חיברתי הכל בבית וזה לא נשמע טוב, הם אפילו לא באותה רמה כמו שהיה בחנות שהיה גם רק בסדר, אבל גם בסדר מבחינת התקציב. מה שעוד גיליתי מאוחר יותר זה שהרמקולים הזה בכלל לא מתאים למגבר הזה, הרמקולים האלה עם התנגדות 4 אוהם ועוצמה של 200W בעוד המגבר בכלל לא קרוב לזה, כמו כן כתוב שהרמקולים מתאימים לסוג מוזיקה מסויים, עם הרבה באס שאגב גם הוא נשמע ממש גרוע.
הבנתי שאין לי ברירה אחרת ואני אצטרך לשדרג את המערכת (כמובן בתוספת תקציב), ולמזלי אין בעיה להחליף את מה שקנית במחסני חשמל כל עוד מה שקניתי לא פגום ובאריזה המקורית.
אני כרגע מתלבט בין 2 מגברים: Onkyo TXSR309 ו- Pioneer VSX520-K (אם יש למישהו הצעות טובות יותר, בטווח מחירים של עד 2000 ש"ח אני אשמח לשמוע) שניהם בטווח מחירים של 1800-1900, ונראה לי שהם הרבה יותר טובים מה Harman Kardon AVR142. אני גם צריך זוג רמקולים רצפתיים בטווח מחירים של עד 2000 ש"ח + רמקול סנטר שיתאימו לי ופה אני צריך עזרה.
השימושים שלי הם רק למוזיקה וקולנוע ביתי. מבחינת מוזיקה אני שומע את כל הסגנונות וחשוב לי שהרמקולים יתאימו להכל והמוזיקה תשמע טוב, אני לא מתכוון להפעיל אותם על ווליום שמרעיד את השכונה, אז העוצמה המירבית לא קריטית מבחינתי. מבחינת קולנוע ביתי, אני צריך תמיכה בסיסית בקולנוע ביתי, אני לא מתכוון לחבר רמקולים אחוריים בתקופה הקרובה, אז קולנוע ביתי בסיס ל 3 רמקולים (2 קדמיים וסנטר), שישמע טוב ושיהיה אפקט של סראונד, זה יהיה מספק מבחינתי.
דבר חשוב נוסף, אני לא יכול לקנות מיד שניה כי אני הולך להחליף משהו שקניתי במחסני חשמל, את הכסף הם לא יתנו בחזרה, אבל להחליף אין בעיה, ולכן רק רמקולים ומגבר חדשים, וגם משהו מחברות מוכרות ונפוצות, כי הם לא מחזיקים את הכל (את רוב הנפוצים והמוכרים הם כן מחזיקים).
תודה מראש על העזרה.
אני צריך עזרה בבחירת מערכת קולנוע ביתית שמורכבת ממגבר, זוג רמקולים רצפתיים ורמקול סנטר.
העניין הוא כזה, רכשתי מערכת כזאת במחסני חשמל, לא היה לי יותר מדי זמן לעשות בדיקה כמו שצריך, אז הלכתי לשם ופשוט הקשבתי למוזיקה, ובחרתי מה שהיה נראה לי באיכות סבירה וגם במחיר שהיה אטרקטיבי.
בסופו של התהליך קניתי מגבר Harman Kardon AVR142 עם זוג רמקולים רצפתיים Wharfedale Valdus 500 וסנטר תואם. חיברתי הכל בבית וזה לא נשמע טוב, הם אפילו לא באותה רמה כמו שהיה בחנות שהיה גם רק בסדר, אבל גם בסדר מבחינת התקציב. מה שעוד גיליתי מאוחר יותר זה שהרמקולים הזה בכלל לא מתאים למגבר הזה, הרמקולים האלה עם התנגדות 4 אוהם ועוצמה של 200W בעוד המגבר בכלל לא קרוב לזה, כמו כן כתוב שהרמקולים מתאימים לסוג מוזיקה מסויים, עם הרבה באס שאגב גם הוא נשמע ממש גרוע.
הבנתי שאין לי ברירה אחרת ואני אצטרך לשדרג את המערכת (כמובן בתוספת תקציב), ולמזלי אין בעיה להחליף את מה שקנית במחסני חשמל כל עוד מה שקניתי לא פגום ובאריזה המקורית.
אני כרגע מתלבט בין 2 מגברים: Onkyo TXSR309 ו- Pioneer VSX520-K (אם יש למישהו הצעות טובות יותר, בטווח מחירים של עד 2000 ש"ח אני אשמח לשמוע) שניהם בטווח מחירים של 1800-1900, ונראה לי שהם הרבה יותר טובים מה Harman Kardon AVR142. אני גם צריך זוג רמקולים רצפתיים בטווח מחירים של עד 2000 ש"ח + רמקול סנטר שיתאימו לי ופה אני צריך עזרה.
השימושים שלי הם רק למוזיקה וקולנוע ביתי. מבחינת מוזיקה אני שומע את כל הסגנונות וחשוב לי שהרמקולים יתאימו להכל והמוזיקה תשמע טוב, אני לא מתכוון להפעיל אותם על ווליום שמרעיד את השכונה, אז העוצמה המירבית לא קריטית מבחינתי. מבחינת קולנוע ביתי, אני צריך תמיכה בסיסית בקולנוע ביתי, אני לא מתכוון לחבר רמקולים אחוריים בתקופה הקרובה, אז קולנוע ביתי בסיס ל 3 רמקולים (2 קדמיים וסנטר), שישמע טוב ושיהיה אפקט של סראונד, זה יהיה מספק מבחינתי.
דבר חשוב נוסף, אני לא יכול לקנות מיד שניה כי אני הולך להחליף משהו שקניתי במחסני חשמל, את הכסף הם לא יתנו בחזרה, אבל להחליף אין בעיה, ולכן רק רמקולים ומגבר חדשים, וגם משהו מחברות מוכרות ונפוצות, כי הם לא מחזיקים את הכל (את רוב הנפוצים והמוכרים הם כן מחזיקים).
תודה מראש על העזרה.
- keystone
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1023
כמה טעויות.
ה hk142 הוא מגבר טוב, למרות שהוא מהסדרה הבסיסית.
אין לו בעיה בכלל עם הרמקולים שקנית, שהם 8 אוהם ולא 4 (הוא יורד עד 4, שזה מקובל).
אל תתרגש גם מנושא הוואטים. ב hk זה לא ממש נמדד ככה, כי הם מגברי זרם גבוה.
לגבי איך זה נשמע -
אין מנוס מלנסות לכייל ערכים מסויימים.
להרחיק רמקולים מקירות.
איך נראה החלל אצלך?
ה hk142 הוא מגבר טוב, למרות שהוא מהסדרה הבסיסית.
אין לו בעיה בכלל עם הרמקולים שקנית, שהם 8 אוהם ולא 4 (הוא יורד עד 4, שזה מקובל).
אל תתרגש גם מנושא הוואטים. ב hk זה לא ממש נמדד ככה, כי הם מגברי זרם גבוה.
לגבי איך זה נשמע -
אין מנוס מלנסות לכייל ערכים מסויימים.
להרחיק רמקולים מקירות.
איך נראה החלל אצלך?
- keystone
-
- חבר ותיק

בנוסף, הרמקולי םשלך מאוד נצילים, ככה שגם למגברים הבסיסיים, לא תהיה איתם בעיה.
2 המגברים הנוספים שציינת, לא חזקים יותר מה hk (במיוחד האונקיו).
2 המגברים הנוספים שציינת, לא חזקים יותר מה hk (במיוחד האונקיו).
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובה המהירה.
שכחתי לציין עוד משהו לגבי המגבר, הוא לא מעביר אודיו דרך HDMI, והוא לא תומך בפורמטים החדשים של HD, זה גם משהו שנלקח בחשבון ובעקבות כך אני רוצה להחליף מגבר. המגברים שציינתי כתחליף לא יותר טובים ממנו?
לגבי החדר, הסלון שלי הוא 4 מטר רוחב צד אחד קיר וצד שני דלת הזזה של המרפסת, ובאורך (עד הספה) זה בסביבות ה 3.5 מטר, כמובן שיש המשך לחדר מאחורי הספה לפינת אוכל של עוד כ 1.5-2 מטר. הרמקולים ממוקמים ממול לספה, על הקיר של ה 4 מטר, כרגע שמתי אותם בפינות של החדר, לפני זה הם עמדו משני צידי המזנון עם מרווח של בערך 80 ס"מ מהקיר ולא נשמעו יותר טוב. הרמקולים כרגע גם צמודים לקיר.
שכחתי לציין עוד משהו לגבי המגבר, הוא לא מעביר אודיו דרך HDMI, והוא לא תומך בפורמטים החדשים של HD, זה גם משהו שנלקח בחשבון ובעקבות כך אני רוצה להחליף מגבר. המגברים שציינתי כתחליף לא יותר טובים ממנו?
לגבי החדר, הסלון שלי הוא 4 מטר רוחב צד אחד קיר וצד שני דלת הזזה של המרפסת, ובאורך (עד הספה) זה בסביבות ה 3.5 מטר, כמובן שיש המשך לחדר מאחורי הספה לפינת אוכל של עוד כ 1.5-2 מטר. הרמקולים ממוקמים ממול לספה, על הקיר של ה 4 מטר, כרגע שמתי אותם בפינות של החדר, לפני זה הם עמדו משני צידי המזנון עם מרווח של בערך 80 ס"מ מהקיר ולא נשמעו יותר טוב. הרמקולים כרגע גם צמודים לקיר.
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

עוד דבר, מתגובות של אנשים על הרמקולים האלה ראיתי שרובם אומרים שזה רמקול למוזיקת טראנס, מוזיקה עם הרבה באסים שאמורה להרעיד את הקירות, אני לא שומע מוזיקה כזאת, ואם זה באמרת נכון (מה שנשמע הגיוני ועוצמת הבס) אז הייתי מעדיף רמקולים שנשמעים מעולה במוזיקה רגילה (רוק, פופ...) ובעלי בס חלש יותר.
- keystone
-
- חבר ותיק

לגבי 2 הפרמטרים שציינת - נכון, בזה הם עדיפים.
כמה שאני זוכר ל hk יש את ה 155 שכן עושה את זה והוא ההשוואה הנכונה למה שציינת.
בפיוניר יש את ה 420 שהוא מקביל ל 142.
רמקולים רצפתיים, ובמיוחד עתירי בס עדיף להרחיק מקירות, אחרויים וצידיים ככל האפשר.
גם פינות הן מאוד בעייתייות.
בכל מקרה - כיול בסיסי, גם לאחר החלפת המגבר, הוא הכרח.
כמה שאני זוכר ל hk יש את ה 155 שכן עושה את זה והוא ההשוואה הנכונה למה שציינת.
בפיוניר יש את ה 420 שהוא מקביל ל 142.
רמקולים רצפתיים, ובמיוחד עתירי בס עדיף להרחיק מקירות, אחרויים וצידיים ככל האפשר.
גם פינות הן מאוד בעייתייות.
בכל מקרה - כיול בסיסי, גם לאחר החלפת המגבר, הוא הכרח.
- keystone
-
- חבר ותיק

לוורפידל עצמם יש סטים מאוזנים יותר מהוולדוס.alex84e כתב:עוד דבר, מתגובות של אנשים על הרמקולים האלה ראיתי שרובם אומרים שזה רמקול למוזיקת טראנס, מוזיקה עם הרבה באסים שאמורה להרעיד את הקירות, אני לא שומע מוזיקה כזאת, ואם זה באמרת נכון (מה שנשמע הגיוני ועוצמת הבס) אז הייתי מעדיף רמקולים שנשמעים מעולה במוזיקה רגילה (רוק, פופ...) ובעלי בס חלש יותר....
לא סגור על מחירים והאם מחסני *** מחזיקים.
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

לפי מה שראיתי יש את 2 אלה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=10142
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he
לדעתי את ה Diamond יש להם, ואת השני אולי אפשר להזמין, השאלה אם הם בשילוב עם מגבר חדש (ממה שבחרתי), יתן מענה טוב יותר לדרישות שלי? לפי מה שאני רואה הם כן בתקציב.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=10142
http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he
לדעתי את ה Diamond יש להם, ואת השני אולי אפשר להזמין, השאלה אם הם בשילוב עם מגבר חדש (ממה שבחרתי), יתן מענה טוב יותר לדרישות שלי? לפי מה שאני רואה הם כן בתקציב.
- keystone
-
- חבר ותיק

לשמוע, לשמוע, לשמוע.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
מכל הרסיברים שצויינו, ה-520 יותר טוב.
קח בחשבון שלא תמצא רצפתיים טובים בפחות מ-3,000 לזוג. הכי קרוב שתגיע בתקציב שלך זה ה-WHARFEDALE DIAMOND 9.4 שהם בהחלט רמקולים טובים למחיר שלהם (שצריך להיות פחות מ-2,000 ש:ח...) ולעניות דעתי יותר טובים מה-8.4 שהומלצו לעיל.
אם אתה יכול לעלות בתוך סדרה 9 של וורפידייל דיאמונד, אז לך על זה. עוד יותר טוב (אבל מחוץ לתקציב), יהיה לעלות רמה לוורפידייל דיאמונד 10.
עוד אופציה היא לנצל את התקציב לרכישת מדפיים ברמה יותר גבוהה מהרצפתיים שאתה יכול לקנות בכסף הזה... מומלץ לבחון את המוניטור אודיו ברונזה BX2, אם כי אני לא יודע אם תוכל לקנות אותם במחסני חשמל...
קח בחשבון שלא תמצא רצפתיים טובים בפחות מ-3,000 לזוג. הכי קרוב שתגיע בתקציב שלך זה ה-WHARFEDALE DIAMOND 9.4 שהם בהחלט רמקולים טובים למחיר שלהם (שצריך להיות פחות מ-2,000 ש:ח...) ולעניות דעתי יותר טובים מה-8.4 שהומלצו לעיל.
אם אתה יכול לעלות בתוך סדרה 9 של וורפידייל דיאמונד, אז לך על זה. עוד יותר טוב (אבל מחוץ לתקציב), יהיה לעלות רמה לוורפידייל דיאמונד 10.
עוד אופציה היא לנצל את התקציב לרכישת מדפיים ברמה יותר גבוהה מהרצפתיים שאתה יכול לקנות בכסף הזה... מומלץ לבחון את המוניטור אודיו ברונזה BX2, אם כי אני לא יודע אם תוכל לקנות אותם במחסני חשמל...
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

האם אתה יכול לפרט במה ה Pioneer 520 יותר טוב מה Onkyo 309? ממה שאני ראיתי, דווקא ה Onkyo היה יותר טוב, וגם יש לו עוד 2 יתרונות שזה כניסת USB וגם HDMI חוזר מהטלויזיה (יש לי טלויזיזה שקוראת MKV מ USB).
לגבי Wharfedale Diamond אני אבדוק אם יש אותם בחנות, אם כן אני אקשיב לשלושת הרמקולים ובהתאם לתקציב אני אבוק אם זה מתאים לי.
לגבי Wharfedale Diamond אני אבדוק אם יש אותם בחנות, אם כן אני אקשיב לשלושת הרמקולים ובהתאם לתקציב אני אבוק אם זה מתאים לי.
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

יש עוד רמקולים, הם איפשהו בין Diamond 9.5 ל Diamond 10.5:
Wharfedale ATLANTIC AT 500SE
איך הם?
איך הם?
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
אין מה להשוות את סידרת Diamond ל ATLANTIC.alex84e כתב:יש עוד רמקולים, הם איפשהו בין Diamond 9.5 ל Diamond 10.5:
איך הם?...
Diamond יותר איכותיים ומדוייקים.
ATLANTIC / XARUS הם רמקולים שמתאימים יותר ל"בום בום" למסיבות....
אם אתה שומע בדר"כ מוסיקת פופ/טרנס בפול ווליום, יש מצב שיתאימו לך.
אם אתה רוצה דיוק ואיכות גם במוסיקה איכותית וסרטים, Diamond נבנו לזה.
שים לב שגם ב Diamond יש הבדלים מהותיים בין 8/9 שהם די דומים בגוון הצליל ל 10 שהם יותר "פתוחים" ודומיננטיים.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
ה-520 מקביל ל-508/509 של פיוניר, כלומר רמה מעל ה-309. אולי לאונקיו יהיו פיצ'ר או שניים "חדשים" יותר, כמו כניסת ה-USB, אבל ה-520 עדיין צריך להיות קצת יותר טוב... בכל מקרה, האוזן שלך קובעת - תקשיב לשניהם עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב ותחליט מה טוב בשבילך!
- Andrey13
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
ה 520 די דומה ל 309, וכפי ש EPONY כתב זה עניין של טעם.
לשניהם יש 2 חסרונות בולטים - רק 3 כניסות HDMI , והעדר מערכת כיול אוטומטית.
לכן, אני מציע לך לשקול אופציה נוספת - yamaha 371.
לרסיבר זה יש 4 כניסות HDMI, מערכת כיול אוטומטית וגם תצוגה על גבי מסך הטלוויזיה
(מה שחסר בפיוניר 520).
לדעתי, אופציה כדאית יותר.
עריכה
פספסתי את הקטע עם מחסני חשמל.
אם אני זוכר הם מוכרים גם yamaha (עם מספרי דגמים אמריקאיים HTR ולא RXV).
בכל אופן, אני ממש לא בטוח שיהיה להם את הדגם שהצעתי.
(מה שחסר בפיוניר 520).
עריכה
פספסתי את הקטע עם מחסני חשמל.
אם אני זוכר הם מוכרים גם yamaha (עם מספרי דגמים אמריקאיים HTR ולא RXV).
בכל אופן, אני ממש לא בטוח שיהיה להם את הדגם שהצעתי.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
Andrey13 כתב:ה 520 די דומה ל 309, וכפי ש EPONY כתב זה עניין של טעם.
(מה שחסר בפיוניר 520).
....
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
אני לא מתפלא שהתאכזבתה, הרמקולים שבחרתה בינוניים מינוס שמתאימים יותר לסאונד של הרסיברים של ימאהה בשביל שלא ישמעו יותר גרוע. הרמקולים הכי מוצלחים שמחסני חשמל מחזיקים הם של סרווין וגה, אני ממליץ לך לשמוע אותם בשילוב עם האונקיו 309 שיתן לך רמת ביצועים יותר טובה מהרסיבר שיש לך עכשיו. תבקש לשמוע גם את הרמקולים של MISSION שגם נמצא בתצוגה, יכול להיות שתאהב את הסאונד שלהם.
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובות.
אני אבדוק לגבי המגבר של YAMAHA, אולי יש להם אותו.
לגבי רמקולים של סרווין וגה שמעתי איך הם נשמעים, הם דווקא נשמעו לי ממש מוצלחים בשילוב עם מגבר PIONEER 520, אני באמת שוקל את האופציה הזאת, לוותר על הסנטר ולהחליף את הרמקולים ואת המגבר, סה"כ ביחד 4000.
האפשרות השניה היא לשדרג את המגבר ל YAMAHA או ONKYO / PIONEER (אגב הרמקולים של WHARFEDALE נשמעו טוב יותר עם ONKYO 309 מאשר עם PIONEER 520) ואז אני נכנס בתקציב של 3700 ביחד עם סנטר.
אני אבדוק לגבי המגבר של YAMAHA, אולי יש להם אותו.
לגבי רמקולים של סרווין וגה שמעתי איך הם נשמעים, הם דווקא נשמעו לי ממש מוצלחים בשילוב עם מגבר PIONEER 520, אני באמת שוקל את האופציה הזאת, לוותר על הסנטר ולהחליף את הרמקולים ואת המגבר, סה"כ ביחד 4000.
האפשרות השניה היא לשדרג את המגבר ל YAMAHA או ONKYO / PIONEER (אגב הרמקולים של WHARFEDALE נשמעו טוב יותר עם ONKYO 309 מאשר עם PIONEER 520) ואז אני נכנס בתקציב של 3700 ביחד עם סנטר.
- Andrey13
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
לגבי ה yamaha, חשוב שתדע שהדגם מהדור הקודם (rxv 367) לא תומך בפורמטים החדשים.
לכן, תקפיד לבדוק לגבי הדגם החדש - 371 (או מקבילו האמריקאי).
לכן, תקפיד לבדוק לגבי הדגם החדש - 371 (או מקבילו האמריקאי).
-
alex84e
-
- חבר שרק התחיל

כן הסתכלתי פה:
http://in.yamaha.com/en/products/audio- ... mode=model
לפי מה שכתוב המקביל שלו זה HTR 3064.
http://in.yamaha.com/en/products/audio- ... mode=model
לפי מה שכתוב המקביל שלו זה HTR 3064.