טיימר למכונה (שעון שבת)
זכור לי שהיה שרשור בנושא אבל אני לא מוצא אותו אז תסלחו לי על השרשור החדש.
אני רוצה לחבר את המכונה (אסקסו בייסיק) לשעון שבת, כדי שתדלק בבוקר ותהיה חמה מספיק לשימוש כשאני מתעורר.
למרות שהיא , לכאורה, מתחממת מהר (לפחות ע"פ הנורות, ממש כמה דקות ) הקפה יוצא טוב משמעותית אם אני נותן לה להתחמם כחצי שעה לפני הקפה.
מה דעתכם ? יש איזושהי מניעה לחבר את המכונה לשעון שבת כזה שיהיה אחראי להדלקתה וכיבויה ?
אני רוצה לחבר את המכונה (אסקסו בייסיק) לשעון שבת, כדי שתדלק בבוקר ותהיה חמה מספיק לשימוש כשאני מתעורר.
למרות שהיא , לכאורה, מתחממת מהר (לפחות ע"פ הנורות, ממש כמה דקות ) הקפה יוצא טוב משמעותית אם אני נותן לה להתחמם כחצי שעה לפני הקפה.
מה דעתכם ? יש איזושהי מניעה לחבר את המכונה לשעון שבת כזה שיהיה אחראי להדלקתה וכיבויה ?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אין כל מניעה. שעון שבת רגיל יעשה את העבודה.
המלצות:
1. אם אתה קונה את המודל האנלוגי - קנה את המוצר של וייסבורד. הוא יותר יקר, אבל חשמלאי שאני סומך עליו אמר לי שהמוצרים הזולים יכולים לקצר ולעשות בעיות, ולמכשיר יקר כמו מכונת קפה הוא ממליץ רק על הוייסבורד.
2. אישית, אני ממליץ על שעון שבת דיגיטלי ולא אנלוגי, אלא אם אתה יודע שלא תשנה את סדרי הפעלת המכונה. באנלוגי, למשל, אם תרצה להפעיל את המכונה באופן יזום (לעקוף את השעון) צריך להזיז איזה זיז קטן ומעצבן שתקוע באמצע השעון, וזה לא נוח. בדיגיטלי זה הרבה יותר פשוט. בנוסף, תכנות הדיגיטלי קל יותר.
המלצות:
1. אם אתה קונה את המודל האנלוגי - קנה את המוצר של וייסבורד. הוא יותר יקר, אבל חשמלאי שאני סומך עליו אמר לי שהמוצרים הזולים יכולים לקצר ולעשות בעיות, ולמכשיר יקר כמו מכונת קפה הוא ממליץ רק על הוייסבורד.
2. אישית, אני ממליץ על שעון שבת דיגיטלי ולא אנלוגי, אלא אם אתה יודע שלא תשנה את סדרי הפעלת המכונה. באנלוגי, למשל, אם תרצה להפעיל את המכונה באופן יזום (לעקוף את השעון) צריך להזיז איזה זיז קטן ומעצבן שתקוע באמצע השעון, וזה לא נוח. בדיגיטלי זה הרבה יותר פשוט. בנוסף, תכנות הדיגיטלי קל יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כמה זה עולה לנו, זה?
נראה מצויין, אבל יש לי רק שריטה אחת קטנה איתו. מודה ומתוודה שמדובר בשריטה, אבל בכל זאת:
שים לב שיש שם כפתור שכתוב עליו ON/AUTO/OFF
במצב רגיל אתה תהיה על AUTO
כשתרצה להפעיל את המכונה, תצטרך ללחוץ עליו פעמיים כדי להעביר ל-ON
אח"כ כשתרצה לכבות אותה תצטרך ללחוץ פעם אחת ולעבור ל-AUTO
כלומר, אין כפתור אחד שמדליק/מכבה ושוב מדובר בכפתור קטן קצת ומצ'וקמק.
הפתרון הזה, למשל, יותר נחמד לדעתי:

זה וויסבורד.
הבעיה שלא הצלחתי להשיג אותו בשום מקום, אבל זה היה לפני כמה חודשים.
אולי היום הוא כבר זמין?
נראה מצויין, אבל יש לי רק שריטה אחת קטנה איתו. מודה ומתוודה שמדובר בשריטה, אבל בכל זאת:
שים לב שיש שם כפתור שכתוב עליו ON/AUTO/OFF
במצב רגיל אתה תהיה על AUTO
כשתרצה להפעיל את המכונה, תצטרך ללחוץ עליו פעמיים כדי להעביר ל-ON
אח"כ כשתרצה לכבות אותה תצטרך ללחוץ פעם אחת ולעבור ל-AUTO
כלומר, אין כפתור אחד שמדליק/מכבה ושוב מדובר בכפתור קטן קצת ומצ'וקמק.
הפתרון הזה, למשל, יותר נחמד לדעתי:

זה וויסבורד.
הבעיה שלא הצלחתי להשיג אותו בשום מקום, אבל זה היה לפני כמה חודשים.
אולי היום הוא כבר זמין?
רק שריטה אחת ?
אז הנה משהו שיעצבן אותך אפילו יותר.
אין לו אפשרות ב AUTO לתכנות במכה אחת עבור ימים ראשון - חמישי .
בגלל שמקורו חו"ל, יש לו כל מיני אופציות אחרות :
שני עד ראשון (כלומר מצב אוטומטי על כל הימים)
שני עד שישי
שני עד שבת
שני , רביעי, שישי
שלישי , חמישי, שבת
שני עד רביעי
חמישי עד שבת
שני, רביעי , שישי , ראשון
הסידור הכי מתבקש (לי) והוא : טיימר בימים ראשון עד חמישי : אין .
שישי / שבת אני לא צריך טיימר. אין לי בעיה לחכות קצת בבוקר, ולחילופין לא בא לי שהמכונה תכבה את עצמה אחרי שעה כשאני יוצא לעבודה .
כמובן שאין בעיה לשלב כמה "תכנותים" , שהרי יש 8 תוכניות כיבוי והפעלה, והרי זו פעולה שמבצעים פעם אחת בלבד,
אבל בכל זאת קצת מעצבן .
ככה שללחוץ פעמיים על on/auto/off פתאום נראה הרבה פחות מרגיז.
המחיר : 95 ש"ח , אולי ניתן להשיג גם בפחות .
אין לו אפשרות ב AUTO לתכנות במכה אחת עבור ימים ראשון - חמישי .
בגלל שמקורו חו"ל, יש לו כל מיני אופציות אחרות :
שני עד ראשון (כלומר מצב אוטומטי על כל הימים)
שני עד שישי
שני עד שבת
שני , רביעי, שישי
שלישי , חמישי, שבת
שני עד רביעי
חמישי עד שבת
שני, רביעי , שישי , ראשון
הסידור הכי מתבקש (לי) והוא : טיימר בימים ראשון עד חמישי : אין .
שישי / שבת אני לא צריך טיימר. אין לי בעיה לחכות קצת בבוקר, ולחילופין לא בא לי שהמכונה תכבה את עצמה אחרי שעה כשאני יוצא לעבודה .
כמובן שאין בעיה לשלב כמה "תכנותים" , שהרי יש 8 תוכניות כיבוי והפעלה, והרי זו פעולה שמבצעים פעם אחת בלבד,
אבל בכל זאת קצת מעצבן .
ככה שללחוץ פעמיים על on/auto/off פתאום נראה הרבה פחות מרגיז.
המחיר : 95 ש"ח , אולי ניתן להשיג גם בפחות .
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ועל זאת נאמר:
ראאאאאבאק.
ויש המחמירין ומוסיפין:
סעעעעממק
או במילים אחרות: לא רלוונטי בעליל.
אפשר לנחש שהמוצר הישראלי (וייסבורד) כן יעבוד כמצופה. שווה לנסות לראות אולי כבר אפשר להשיגו.
אגב, בשבועות האחרונים השתעשעתי מחדש ברעיון של השמשת ארדואינו כדי לייצר שעון שבת כזה.
פעם דיברנו על זה קצת כאן.
הרעיון שהגעתי אליו בינתיים:
1. ארדואינו בסיסי עם תוספת של חיבור רשת
2. חיבור לשלט+שקע כזה: http://igreen.co.il/sale.asp?pid=50&salenum=
בעזרת מעט אלקטרוניקה פשוטה (ראיתי דוגמאות מחו"ל, בגדול מדובר ב-2,3 רכיבים שיעלו שקלים בודדים) אפשר לגרום לכך שהארדואינו יחובר לשלט ויסמלץ לחיצה על כפתורים בו.
היתרונות:
- קינפוג בקלי קלות, לכל אופציה שתרצה בעולם
- אפשר לשלוט על עד 4 שקעים בבית
- אפשר לייצר קוד שיפעיל את השקע למשך פרק זמן קצוב מראש ( = טיימר למטחנה, בדיוק של עשיריות שניה)
- אפשר לשלוט על אותו השקע ממספר שלטים (למשל, אתה יכול לשים שלט ליד המיטה ולהפעיל את המכונה מיד כשאתה מתעורר, אם התעוררת במקרה לפני השעה היעודה או בסופ"ש)
- גולת הכותרת: אפשר להפעיל את השקע מהטלפון הסלולרי כשאתה מחוץ לבית
המון יתרונות, הא?
החומרה לא תעלה הרבה כסף. ארדואינו + רשת עולה 300 ש"ח בערך
כל שקע עולה 50 ש"ח
התלהבתי, בדקתי, חקרתי, והתקררתי בחזרה...
ראאאאאבאק.
ויש המחמירין ומוסיפין:
סעעעעממק
או במילים אחרות: לא רלוונטי בעליל.
אפשר לנחש שהמוצר הישראלי (וייסבורד) כן יעבוד כמצופה. שווה לנסות לראות אולי כבר אפשר להשיגו.
אגב, בשבועות האחרונים השתעשעתי מחדש ברעיון של השמשת ארדואינו כדי לייצר שעון שבת כזה.
פעם דיברנו על זה קצת כאן.
הרעיון שהגעתי אליו בינתיים:
1. ארדואינו בסיסי עם תוספת של חיבור רשת
2. חיבור לשלט+שקע כזה: http://igreen.co.il/sale.asp?pid=50&salenum=
בעזרת מעט אלקטרוניקה פשוטה (ראיתי דוגמאות מחו"ל, בגדול מדובר ב-2,3 רכיבים שיעלו שקלים בודדים) אפשר לגרום לכך שהארדואינו יחובר לשלט ויסמלץ לחיצה על כפתורים בו.
היתרונות:
- קינפוג בקלי קלות, לכל אופציה שתרצה בעולם
- אפשר לשלוט על עד 4 שקעים בבית
- אפשר לייצר קוד שיפעיל את השקע למשך פרק זמן קצוב מראש ( = טיימר למטחנה, בדיוק של עשיריות שניה)
- אפשר לשלוט על אותו השקע ממספר שלטים (למשל, אתה יכול לשים שלט ליד המיטה ולהפעיל את המכונה מיד כשאתה מתעורר, אם התעוררת במקרה לפני השעה היעודה או בסופ"ש)
- גולת הכותרת: אפשר להפעיל את השקע מהטלפון הסלולרי כשאתה מחוץ לבית
המון יתרונות, הא?
החומרה לא תעלה הרבה כסף. ארדואינו + רשת עולה 300 ש"ח בערך
כל שקע עולה 50 ש"ח
התלהבתי, בדקתי, חקרתי, והתקררתי בחזרה...
אבל בתכל'ס
ב 20 דקות של השרשור הזה הספקתי לשלוף את המכשיר מהקופסא (הוא נקנה בבוקר עם אפשרות להחזיר אותו במידה ולא יתאים לי ) , לקרוא את ההוראות (ומשם להבין שהתכנות הראשוני מעצבן ומטרחן ), לתכנת אותו (עבור כל יום בנפרד - תוך תרגול נשימות ושתיית כוס מים קרים) ו-זהו. ממחר המכונה תהיה מוכנה לקראתי בבוקר .
אגב, את הוויסבורד שהזכרת לא מצאתי , אחרי נסיון מר עם טיימרים לדוד הביתי , הדבר הראשון שביקשתי בחנות זה וייסבורד אבל נאמר לי שיש רק אנאלוגי . זמן וחשק להתרוצץ אין לי , אז לקחתי את הדיגיטלי היחיד שהיה (אם אני לא טועה הוייסבורד האנלוגי היה יקר יותר) .
אגב, את הוויסבורד שהזכרת לא מצאתי , אחרי נסיון מר עם טיימרים לדוד הביתי , הדבר הראשון שביקשתי בחנות זה וייסבורד אבל נאמר לי שיש רק אנאלוגי . זמן וחשק להתרוצץ אין לי , אז לקחתי את הדיגיטלי היחיד שהיה (אם אני לא טועה הוייסבורד האנלוגי היה יקר יותר) .
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
eranzi -
מומלץ לעשות חיפושים בפורום כדי לבדוק אם מישהו לא כבר נתקל בבעיה ופתר אותה.
את הטיימר הזה יש לי כבר כמה זמן, ולבעיית התכנות של ימות השבוע ה"לועזיים" יש פתרון פשוט.
קרא כאן: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 46#1318546
מומלץ לעשות חיפושים בפורום כדי לבדוק אם מישהו לא כבר נתקל בבעיה ופתר אותה.
את הטיימר הזה יש לי כבר כמה זמן, ולבעיית התכנות של ימות השבוע ה"לועזיים" יש פתרון פשוט.
קרא כאן: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 46#1318546
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אני מרוצה מאוד וממליץ לקנות את השעון הגרמני מדגם Brennenstuhl HBT 100 שהוזכר כאן בעבר
קניתי מחנות באיביי הונג-קונג בכשלושים דולר (ומשלוח לארץ חינם)
כמובן שכדאי לשפצר שקע\תקע ישראלי אבל מדובר בשינוי פשוט
[img2=550x412]http://i306.photobucket.com/albums/nn24 ... G_2920.jpg[/img2]
כמובן שכדאי לשפצר שקע\תקע ישראלי אבל מדובר בשינוי פשוט
[img2=550x412]http://i306.photobucket.com/albums/nn24 ... G_2920.jpg[/img2]
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
עזרא כתב:
בשרשור הישן יש קצת מידע על העניין:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 85#1317985
לא בטוח ששווה את ההתעסקות, ויכול להיות שהשעון שיונתן קנה מספיק טוב.
אבל זה בהחלט נוח כשיש כפתור ON\OFF
השעון של Brennenstuhl מומלץ, אבל חייבים לעשות את השינוי לשקע\תקע ישראלי כדי לא להסתכן בהתחשמלות.אני מרוצה מאוד וממליץ לקנות את השעון הגרמני מדגם Brennenstuhl HBT 100 שהוזכר כאן בעבר
כמובן שכדאי לשפצר שקע\תקע ישראלי אבל מדובר בשינוי פשוט...
בשרשור הישן יש קצת מידע על העניין:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 85#1317985
לא בטוח ששווה את ההתעסקות, ויכול להיות שהשעון שיונתן קנה מספיק טוב.
אבל זה בהחלט נוח כשיש כפתור ON\OFF
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לגבי כפתור ON-OFF שכחתי לציין משהו חשוב שהוא דווקא יתרון של השעון שלי יש.
נאמר שהמכונה מתוכנתת להדלק בשעה 4 אחה"צ וחזרתי הביתה מוקדם. אני מדליק עם ה-ON והמכונה נדלקת. עכשיו אני מחזיר למצב "טיימר" אבל המכונה לא נכבית! היא נשארת ב-ON עד שהיא מקבלת פקודת OFF מהטיימר.
כנ"ל בדיוק גם במצב ההפוך - נאמר שהיא מכוונת להסגר ב-11 בלילה, אבל ב-8 כבר שתיתי את הקפה האחרון. אני מעביר ל-OFF וחוזר לטיימר, המכונה נשארת סגורה על להדלקה הבאה המתוכנתת.
בשעוני שבת מהסוג שיש בהם ON-OFF "אמיתי" כמו שתוארו כאן, אי אפשר לעשות את הדברים הללו.
נאמר שהמכונה מתוכנתת להדלק בשעה 4 אחה"צ וחזרתי הביתה מוקדם. אני מדליק עם ה-ON והמכונה נדלקת. עכשיו אני מחזיר למצב "טיימר" אבל המכונה לא נכבית! היא נשארת ב-ON עד שהיא מקבלת פקודת OFF מהטיימר.
כנ"ל בדיוק גם במצב ההפוך - נאמר שהיא מכוונת להסגר ב-11 בלילה, אבל ב-8 כבר שתיתי את הקפה האחרון. אני מעביר ל-OFF וחוזר לטיימר, המכונה נשארת סגורה על להדלקה הבאה המתוכנתת.
בשעוני שבת מהסוג שיש בהם ON-OFF "אמיתי" כמו שתוארו כאן, אי אפשר לעשות את הדברים הללו.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
רק אני השקעתי וקניתי שעון שבת של HYUNDAI ב 29.90?
השעון מכוון על להידלק בוקר ואחה"צ כל יום. בסופש המכונה דולקת נון סטופ...
השעון מכוון על להידלק בוקר ואחה"צ כל יום. בסופש המכונה דולקת נון סטופ...
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
אני גם שוקל לקנות שעון שבת כדי לכוון את מכונת ה Expobar Office Control שלי להידלק כאשר אני מגיע כל יום מהעבודה וביום שיש ושבת בבוקר.
הבעיה היחידההיא שלפי הוראות ההפעלה שקיבלתי עם המכשיר המכונה צריכה להיות עם ברז האדים פתוח כאשר אני מפעיל אותה.
אני מצטט: "חשוב: לפני כל הדלקה יש לוודא שברז האדים פתוח. יש לסוגרו לאחר ההדלקה כאשר מתחילים לצאת אדים דרך צינור האדים"
אם זה נכון וקריטי, אני לא ממש יכול להשתמש בשעון שבת כי אני אף פעם לא יודע בדיוק מתי אני חוזר מהעבודה או קם ביום שבת ..
מה אתם חושבים?
הבעיה היחידההיא שלפי הוראות ההפעלה שקיבלתי עם המכשיר המכונה צריכה להיות עם ברז האדים פתוח כאשר אני מפעיל אותה.
אני מצטט: "חשוב: לפני כל הדלקה יש לוודא שברז האדים פתוח. יש לסוגרו לאחר ההדלקה כאשר מתחילים לצאת אדים דרך צינור האדים"
אם זה נכון וקריטי, אני לא ממש יכול להשתמש בשעון שבת כי אני אף פעם לא יודע בדיוק מתי אני חוזר מהעבודה או קם ביום שבת ..
מה אתם חושבים?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לפי הצילום מפה: http://coffeegeek.com/proreviews/firstl ... er/details
יש לך שובר וואקום אז הקטע עם הסטימר מיותר.
יש לך שובר וואקום אז הקטע עם הסטימר מיותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כנראה זה שסתום ביטחון ולא שובר וואקום - אז אין לך מה להשתמש עם טיימר.
2 דברים שלא קיימים גם באוסקר: שעונים ושובר וואקום.
2 דברים שלא קיימים גם באוסקר: שעונים ושובר וואקום.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא מבין למה חוסכים היצרנים על שובר ואקום שעולה כמה דולרים בודדים, זה רכיב חשוב ופשוט שמאוד מסייע ומוריד את הצורך לנקז אוויר בעת החימום.
האמת אתה יכול לשאול את רוני אם הוא יכול להתקין לך במכונה שובר ואקום, אם כן זה לא יעלה הרבה (חצי שעה עבודה גג + מחיר החלק).
אגב גם לי יש שעון כמו של גלעד ב 30 שקל, כבר מעל לשנה הוא עושה עבודת חיל (מי צריך שעון יקר).
האמת אתה יכול לשאול את רוני אם הוא יכול להתקין לך במכונה שובר ואקום, אם כן זה לא יעלה הרבה (חצי שעה עבודה גג + מחיר החלק).
אגב גם לי יש שעון כמו של גלעד ב 30 שקל, כבר מעל לשנה הוא עושה עבודת חיל (מי צריך שעון יקר).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הבנת נכון - כל עוד אין שובר וואקום לא תגיע לטמפרטורה הנכונה ללא ניקוז האויר מהדוד ע"י הסטימר
בטח אפשר להוסיף על היציאה לסטימר מהדוד או משהו כזה
בטח אפשר להוסיף על היציאה לסטימר מהדוד או משהו כזה
איזה באסה! הייתי אצלו השבוע כשקניתי את המכונה, הייתי אומר לו להתקין כבר ..כפיר_ש כתב:לא מבין למה חוסכים היצרנים על שובר ואקום שעולה כמה דולרים בודדים, זה רכיב חשוב ופשוט שמאוד מסייע ומוריד את הצורך לנקז אוויר בעת החימום.
אגב גם לי יש שעון כמו של גלעד ב 30 שקל, כבר מעל לשנה הוא עושה עבודת חיל (מי צריך שעון יקר)....
לסיכום נושא שעוני השבת
ראשית אני מסכים עם joncafe לגבי שימושיות כפתור ה On/Off/Auto. יצא לי להשתמש ובהחלט נוח .
תכל'ס, אחרי תכנות ראשוני של השעון, המכונה חמה בבוקר , נסגרת מעצמה כשאני הולך לעבודה, ובקיצור - השעון , למרות אי הנוחות ההתחלתית, עושה את העבודה בצורה טובה מאד .
היתרון של סוללת גיבוי להפסקות חשמל גם הוא שווה משהו, ומבחינתי השעון הזה הצדיק את ה 95 שקלים שעלה .
תכל'ס, אחרי תכנות ראשוני של השעון, המכונה חמה בבוקר , נסגרת מעצמה כשאני הולך לעבודה, ובקיצור - השעון , למרות אי הנוחות ההתחלתית, עושה את העבודה בצורה טובה מאד .
היתרון של סוללת גיבוי להפסקות חשמל גם הוא שווה משהו, ומבחינתי השעון הזה הצדיק את ה 95 שקלים שעלה .