האם מישהו צופה בשידורי DVB-T ב- XBMC בסביבת לינוקס ?
אין כרגע פתרון מלא שעובד כולו על לינוקס הראוי לשימוש.
נתחיל במה לא עובד? ע"מ לחסוך זמן בנסיונות מיותרים
Tvheadend
יש לה בעיה רצינית עם שידורי עידן+, ברגע שהיא מזהה את השידור היא פשוט קורסת טוטאלית ועפה.
VDR
בין כל שרתי PVR היא הקרובה ביותר לשלמות כרגע היא לא מזהה את האודיו שמשודר בפורמט AAC LATM
לכן כרגע לא ניתן לקבל ממנה אודיו, לא בXBMC ולא בהקלטות
יש סיכוי שהחבר'ה בVDR יסדרו את העניין בקרוב ואוכל לתת מדריך מלא
yaVDR
נגזרת של VDR, לא תעבוד מאותה סיבה
מה כן עובד?
אפשרות א'
להריץ מדיה פורטל כשרת טלויזיה על וינודס ולצפות בשידורים ע"י כל גרסת XBMC שתומך בPVR
אפשרות ב'
MythTV מפענחת את השידורים בהצלחה (בבדיקה שעשיתי היא לא רצה חלק אבל עבדתי על מערכת וירטואלית)
ניתן להריץ שרת MythTV (גרסה 0.23 בלבד) ולהתחבר אליו ע"י MythBox, לא מדובר בפתרון אלגנטי, זה לא עובד חלק, ולא נראה לי שMythBox יאריך חיים מכיוון שזהו Addon רגיל ואינו מותאם לגרסאות PVR של XBMC.
(בדקתי עם גרסה 0.24 את שידורי עידן+, לא יודע אם גרסה 0.23 תפענח את השידורים בהצלחה)
אפשרות ג'
להריץ MumuDVB וליצור קובץ strm לכל ערוץ.
הפתרון עובד די טוב, חלק, מהיר אבל אין לך יכולות PVR בכלל
אפשרות ד'
להריץ MumuDVB לפענוח השידורים ולשידורם ברשת
להריץ Τvheadend ולהוסיף את הערוצים המשודרים ע"י MumuDVB כערוצי IPTV
הפתרון עובד די טוב אם יש לך קליטה טובה מאוד ללא הפרעות
במקרה שיש הפרעה בשידור אז Τvheadend מפסיקה להעביר מידע לXBMC והערוץ קופא, וכשחוזרת להעביר מידע XBMC אינה מתאוששת ויש צורך להפעיל את הערוץ מחדש.
נתחיל במה לא עובד? ע"מ לחסוך זמן בנסיונות מיותרים
Tvheadend
יש לה בעיה רצינית עם שידורי עידן+, ברגע שהיא מזהה את השידור היא פשוט קורסת טוטאלית ועפה.
VDR
בין כל שרתי PVR היא הקרובה ביותר לשלמות כרגע היא לא מזהה את האודיו שמשודר בפורמט AAC LATM
לכן כרגע לא ניתן לקבל ממנה אודיו, לא בXBMC ולא בהקלטות
יש סיכוי שהחבר'ה בVDR יסדרו את העניין בקרוב ואוכל לתת מדריך מלא
yaVDR
נגזרת של VDR, לא תעבוד מאותה סיבה
מה כן עובד?
אפשרות א'
להריץ מדיה פורטל כשרת טלויזיה על וינודס ולצפות בשידורים ע"י כל גרסת XBMC שתומך בPVR
אפשרות ב'
MythTV מפענחת את השידורים בהצלחה (בבדיקה שעשיתי היא לא רצה חלק אבל עבדתי על מערכת וירטואלית)
ניתן להריץ שרת MythTV (גרסה 0.23 בלבד) ולהתחבר אליו ע"י MythBox, לא מדובר בפתרון אלגנטי, זה לא עובד חלק, ולא נראה לי שMythBox יאריך חיים מכיוון שזהו Addon רגיל ואינו מותאם לגרסאות PVR של XBMC.
(בדקתי עם גרסה 0.24 את שידורי עידן+, לא יודע אם גרסה 0.23 תפענח את השידורים בהצלחה)
אפשרות ג'
להריץ MumuDVB וליצור קובץ strm לכל ערוץ.
הפתרון עובד די טוב, חלק, מהיר אבל אין לך יכולות PVR בכלל
אפשרות ד'
להריץ MumuDVB לפענוח השידורים ולשידורם ברשת
להריץ Τvheadend ולהוסיף את הערוצים המשודרים ע"י MumuDVB כערוצי IPTV
הפתרון עובד די טוב אם יש לך קליטה טובה מאוד ללא הפרעות
במקרה שיש הפרעה בשידור אז Τvheadend מפסיקה להעביר מידע לXBMC והערוץ קופא, וכשחוזרת להעביר מידע XBMC אינה מתאוששת ויש צורך להפעיל את הערוץ מחדש.
תודה על המידע המפורט
אני אנסה את האפשרות הרביעית היות ועושה רושם של פתרון "רזה". אני קונה אנטנה מוגברת כך שאני מקווה שהקליטה תהיה חלקה.
נתתי לעצמי פרק זמן של חצי שנה לייצוב הסביבה, עד לסיום החוזה עם יס ואולי גם שיפור איכות השידור של עידן פלוס וכניסת הערוצים הנוספים.
מקווה שהקונסטרוקציה תעבוד.
אגב, כמה משאבים אפשרות ד' צורכת? יש לי appletv ואני לא רוצה להעמיס עליו יותר מידי, בעיקר לא תוכנות שזוללות זכרון.
אני אנסה את האפשרות הרביעית היות ועושה רושם של פתרון "רזה". אני קונה אנטנה מוגברת כך שאני מקווה שהקליטה תהיה חלקה.
נתתי לעצמי פרק זמן של חצי שנה לייצוב הסביבה, עד לסיום החוזה עם יס ואולי גם שיפור איכות השידור של עידן פלוס וכניסת הערוצים הנוספים.
מקווה שהקונסטרוקציה תעבוד.
אגב, כמה משאבים אפשרות ד' צורכת? יש לי appletv ואני לא רוצה להעמיס עליו יותר מידי, בעיקר לא תוכנות שזוללות זכרון.
מעט מאוד משאבים, אבל הקליטה חייבת להיות ממש טובה.
מה דגם הדונגל שלך?
V4L-DVB זה ספריה של דרייברים הנכללים בקרנל של לינוקס, כלומר היא קיימת כבר בכל הפצה של לינוקס (למעט הפצות מיוחדות שהחסירו מהן דרייברים).
למיטב הבנתי ע"מ לעדכנה חובה לקמפל אותה תחת המערכת בה מתקינים, זה לא תענוג גדול, אבל בהחלט אפשרי.
אם הדונגל שלך מזוהה בהצלחה ע"י לינוקס אז אין כל סיבה לעדכן את V4L-DVB.
אם הדונגל לא זוהה עליך לאתר הדגם שלו ולבדוק האם קיימים לו דרייברים ללינוקס והאם נכללים בקרנל ובאיזה גרסה שלו.
יש דרייברים שאינם נכללים בקרנל ולכן יש להתקינם באופן ידני
אם הדרייבר נכלל בקרנל של לינוקס בדוק את גרסת הקרנל שלך ע"י uname -a
תוכל להתקין גרסה מאוחרת יותר של אובנטו עם קרנל יותר מעודכן שכולל דרייבר מתאים
או לחילופין לקמפל את ספריית V4L-DVB
V4L-DVB זה ספריה של דרייברים הנכללים בקרנל של לינוקס, כלומר היא קיימת כבר בכל הפצה של לינוקס (למעט הפצות מיוחדות שהחסירו מהן דרייברים).
למיטב הבנתי ע"מ לעדכנה חובה לקמפל אותה תחת המערכת בה מתקינים, זה לא תענוג גדול, אבל בהחלט אפשרי.
אם הדונגל שלך מזוהה בהצלחה ע"י לינוקס אז אין כל סיבה לעדכן את V4L-DVB.
אם הדונגל לא זוהה עליך לאתר הדגם שלו ולבדוק האם קיימים לו דרייברים ללינוקס והאם נכללים בקרנל ובאיזה גרסה שלו.
יש דרייברים שאינם נכללים בקרנל ולכן יש להתקינם באופן ידני
אם הדרייבר נכלל בקרנל של לינוקס בדוק את גרסת הקרנל שלך ע"י uname -a
תוכל להתקין גרסה מאוחרת יותר של אובנטו עם קרנל יותר מעודכן שכולל דרייבר מתאים
או לחילופין לקמפל את ספריית V4L-DVB
ה - windows manager של XBMC live הוא Fluxbox לכן VLC יעבוד ללא בעיה מיוחדת .sarbel כתב:אני לא בטוח ש- VLC יעבוד אצלי אלא אם הוא עובד בסביבת terminal.
אני עובד עם גרסה רזה של אובונטו ללא gnome או KDE. כאשר ה- XBMC מופעל ע"ג xorg...
ובנוסף אפשר לעבוד עם VLC בטרמינל