האם כדאי להשקיע היום בתלת מימד?
בהמשך לסדרת המאמרים המקיפה בעניין התלת מימד,
רציתי לשאול -היות ואני עומד בפני קניית LCD, האם לדעת החברים
המלומדים שווה להשקיע היום את ה - 1500 ש"ח בערך ה
נוספים ולעבור לתלת מימד?
האם לדעתכם זו טכנולוגיה שתתפוס בקולנוע הביתי או שלא ?
היות והיום אין כמעט תכנים כאלה, האם צפוי שהבלו ריי
תלת מימד יתפוס?
רציתי לשאול -היות ואני עומד בפני קניית LCD, האם לדעת החברים
המלומדים שווה להשקיע היום את ה - 1500 ש"ח בערך ה
נוספים ולעבור לתלת מימד?
האם לדעתכם זו טכנולוגיה שתתפוס בקולנוע הביתי או שלא ?
היות והיום אין כמעט תכנים כאלה, האם צפוי שהבלו ריי
תלת מימד יתפוס?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שאלה מצויינת.
לדעתי כן. הסיבה היא שהיצרנים דוחפים לזה והאולפנים דוחפים לזה, משיקול מאוד מאוד פשוט - כסף.
ההשקעה היא יחסית נמוכה ואפשר לגבות על זה יותר....
ההבדל בייצור של מסך 2D ל-3D מבחינת עלויות ייצור הוא 5$ לערך, אבל כשזה מתגלגל עד הצרכן זה מגיע ל-200-300$, זה מחזיק להם את הרווחיות (לכל השרשרת), אותו כנ"ל בקולנוע.
לדעתי כן. הסיבה היא שהיצרנים דוחפים לזה והאולפנים דוחפים לזה, משיקול מאוד מאוד פשוט - כסף.
ההשקעה היא יחסית נמוכה ואפשר לגבות על זה יותר....
ההבדל בייצור של מסך 2D ל-3D מבחינת עלויות ייצור הוא 5$ לערך, אבל כשזה מתגלגל עד הצרכן זה מגיע ל-200-300$, זה מחזיק להם את הרווחיות (לכל השרשרת), אותו כנ"ל בקולנוע.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אני גם חושב שכן (חסר לי שלא ...רק עכשיו החלפתי לטלויזיה 64d8000,
וכמו שכתה מרטין האולפנים דוחפים וסביר להניח שנראה יותר תכנים.
הפחד שלי הוא שתוך שנה - שנתיים יצאו טלויזיות עם משהו אחר לחלוטין (למשל תלת מימד בלי משקפיים) אין בעיה הטכנלוגיה תשתנה ותתקדם אני רק מקווה ששינוי מהותי לא יקרה מהר מאוד.
**** בטלויזיה הקודמת שרכשתי , תוך חצי שנה נכנס ה תלת מימד ואני זוכר שדיי התאכזבתי לשא חיכתי , למרות שברור שאין מה לחכות כי "מחר "כבר יוצא משהו אחר...
וכמו שכתה מרטין האולפנים דוחפים וסביר להניח שנראה יותר תכנים.
הפחד שלי הוא שתוך שנה - שנתיים יצאו טלויזיות עם משהו אחר לחלוטין (למשל תלת מימד בלי משקפיים) אין בעיה הטכנלוגיה תשתנה ותתקדם אני רק מקווה ששינוי מהותי לא יקרה מהר מאוד.
**** בטלויזיה הקודמת שרכשתי , תוך חצי שנה נכנס ה תלת מימד ואני זוכר שדיי התאכזבתי לשא חיכתי , למרות שברור שאין מה לחכות כי "מחר "כבר יוצא משהו אחר...
- clubnet
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5246
- שם מלא: clubnet
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 189 פעמים
לפי דעתי לא שווה לך להשקיע , בארץ ה-3D
לא שולט כמו בחו"ל , כפי שרשמת אין הרבה סרטי 3D
וגם אם תרכוש מסך שכזה , שאל את עצמך שניה
בכמה סרטי 3D אני יצפה?
לפי דעתי מיותר , בכלל לשבת עם המשקפיים שעה וחצי /או שעתיים
העיניים שלך היו כואבות שתהייה בטוח בכך ..
עוד פעם זאת דעתי , ובטח שיחלקו עלי
אני גם רכשתי מסך LED ללא 3D
תאמין לי שזה לא חסר לי בכלל ...
רק הסרט שתרצה לקנות ב-3D יעלה לך המון כסף
שווה לך את ההשקעה הזאתי , ממש לא .
כי אין סרטים להורדה ב-3D
כוונתי 3D מלא .
בהצלחה לך בכל אופן
לא שולט כמו בחו"ל , כפי שרשמת אין הרבה סרטי 3D
וגם אם תרכוש מסך שכזה , שאל את עצמך שניה
בכמה סרטי 3D אני יצפה?
לפי דעתי מיותר , בכלל לשבת עם המשקפיים שעה וחצי /או שעתיים
העיניים שלך היו כואבות שתהייה בטוח בכך ..
עוד פעם זאת דעתי , ובטח שיחלקו עלי
אני גם רכשתי מסך LED ללא 3D
תאמין לי שזה לא חסר לי בכלל ...
רק הסרט שתרצה לקנות ב-3D יעלה לך המון כסף
שווה לך את ההשקעה הזאתי , ממש לא .
כי אין סרטים להורדה ב-3D
כוונתי 3D מלא .
בהצלחה לך בכל אופן
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
על אילו רמות מסכים אתה מדבר?
איזה גודל מסך?
האם ראית איך נראה 3D במסך שאתה מכוון אליו?
איזה גודל מסך?
האם ראית איך נראה 3D במסך שאתה מכוון אליו?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46363
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
כיום יש סרט אחד חדש שיוצא בתלת מימד כל שבועיים לערך. מעבר לכך, יש את ההמרה של 2D ל- 3D.
תכנים יש, אולי לא הרבה יחסית, אבל זה במגמת עלייה.
תכנים יש, אולי לא הרבה יחסית, אבל זה במגמת עלייה.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אמנם אין היום היצע גדול מאד של תכני 3D, אבל תחשוב מה היה לפני כמה שנים בודדות, כולם קנו פלזמות ו-LCD וראו בהם שידורים אנלוגיים, תכני ה-HD כבר הגיעו אח"כ.
יש הרבה היבטים שיכולים לשנות את התמונה:
מצד אחד, אם אתה מתכוון להחליף אותו בשנה-שנתיים הקרובות, אז אולי לא שווה להשקיע את הסכום הזה.
מצד שני, כל המסכים הטובים היום, כבר מגיעים עם תלת מימד, השאלה המתבקשת היא, האם לרדת גם באיכות הדו מימד כדי לרכוש מסך שלא תומך ב-3D?
היבט נוסף הוא התקדמות הטכנולוגיה.
אני לא חושב שאנחנו ממש קרובים לפיתרון של תלת מימד נטול משקפיים, לפחות לא ברמת התלת מימד הקיים כיום ולא בטווח של 5-6 שנים הקרובות, אבל, אנחנו כבר רואים פתרונות של תלת מימד עם משקפיים פאסיביות, ויכול להיות שזה תחום שיתפתח יותר וייתן פיתרון זול ואיכותי יותר בעתיד הקרוב.
היתרונות המהותיים במשקפיים פאסיביות הוא תימחור המשקפיים ומשקלם.
אני כבר לא חושב שיש מי שחולק על כך שהטכנולוגיה הזו אינה עוד גימיק, אלא משהו שכבר תפס.
יש הרבה היבטים שיכולים לשנות את התמונה:
מצד אחד, אם אתה מתכוון להחליף אותו בשנה-שנתיים הקרובות, אז אולי לא שווה להשקיע את הסכום הזה.
מצד שני, כל המסכים הטובים היום, כבר מגיעים עם תלת מימד, השאלה המתבקשת היא, האם לרדת גם באיכות הדו מימד כדי לרכוש מסך שלא תומך ב-3D?
היבט נוסף הוא התקדמות הטכנולוגיה.
אני לא חושב שאנחנו ממש קרובים לפיתרון של תלת מימד נטול משקפיים, לפחות לא ברמת התלת מימד הקיים כיום ולא בטווח של 5-6 שנים הקרובות, אבל, אנחנו כבר רואים פתרונות של תלת מימד עם משקפיים פאסיביות, ויכול להיות שזה תחום שיתפתח יותר וייתן פיתרון זול ואיכותי יותר בעתיד הקרוב.
היתרונות המהותיים במשקפיים פאסיביות הוא תימחור המשקפיים ומשקלם.
אני כבר לא חושב שיש מי שחולק על כך שהטכנולוגיה הזו אינה עוד גימיק, אלא משהו שכבר תפס.
רוב המשחקים החדשים תומכים בתלת מימד ? וגם בעתיד ? מאיפה הבאת את זה ? יש ממש מעט משחקים שתומכים בתלת מימד בפלייסטיישן, ובאקס בוקס רק קרייסיס תומך וזה נראה פשוט זוועה, ובעתיד גם רוב המשחקים לא מתוכננים לצאת בתלת מימדboris1580 כתב:כדאי רק מסיבה אחת פשוטה, משחקים.
יצא לי לשחק CRISYS2 בתערוכה וממש ניהניתי. רוב המשחקים החדשים תומכים/יתמכו בתלת מימד. רק בשביל זה שווה להשקיע.
אם אתה לא גיימר, אין טעם כי אין מספיק תכנים ב 3D....
http://gamer.nana10.co.il/Article/?ArticleID=819080
אם כבר יש יותר משחקים למחשב שתומכים בתלת מימד אבל צריך מחשב חזק מאוד + לחבר אותו כמובן לטלוויזיה, וכרטיס מסך שתומך שכל זה ממש לא שווה את ההשקעה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ntk,
על סמך מה אתה אומר את זה?
אני פשוט נשען על מספר כותרי הבלו-ריי בתלת מימד אשר שוחררו לרשת באתר טורנטים גדול וזה מקביל ליציאתם לרחובות, ממש הרוב לא ילדים.
אני פשוט נשען על מספר כותרי הבלו-ריי בתלת מימד אשר שוחררו לרשת באתר טורנטים גדול וזה מקביל ליציאתם לרחובות, ממש הרוב לא ילדים.
יש אולי בלחץ 20 וגם רובם גרועים, אם אני אקח את הטובים יש פחות מעשר שהם לא לילדים. יש לי כמעט 200 סרטי בלו ריי מלאים, ככה שאני יודע מה יש בטורנטים אבל זה ממש רחוק מסרט כל שבועיים ( שוב סרט איכותי שהוא לא לילדים ), ופירסמתי בהודעה הקודמת רשימה של כל סרטי ה-3D שישziv_r כתב:ntk,
אני פשוט נשען על מספר כותרי הבלו-ריי בתלת מימד אשר שוחררו לרשת באתר טורנטים גדול וזה מקביל ליציאתם לרחובות, ממש הרוב לא ילדים....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ntk,
הבעיה שאמרת שני מילים לא מדוייקות: "הרוב" ו"ילדים" - מילים אשר ניתן לפרש אותם במספר דרכים. בהודעה האחרונה שלך הוספת עוד מילה שניתן לפרש אותה במספר דרכים: "גרועים".
אני למשל לא חושב ש- Dark Country, Hidden 3D, White Lion, Iron Doors הם סרטים כאלו גרועים וכל אלו יצאו רק בשבועיים האחרונים. אחרים (כמוך) חושבים שהם סרטים גרועים.
אגב, הרשימה שהעלת חסרה המון כותרים, כמו אלו שציינתי למשל, אז אני לא חושב שכדאי להשען עליה.
הבעיה שאמרת שני מילים לא מדוייקות: "הרוב" ו"ילדים" - מילים אשר ניתן לפרש אותם במספר דרכים. בהודעה האחרונה שלך הוספת עוד מילה שניתן לפרש אותה במספר דרכים: "גרועים".
אני למשל לא חושב ש- Dark Country, Hidden 3D, White Lion, Iron Doors הם סרטים כאלו גרועים וכל אלו יצאו רק בשבועיים האחרונים. אחרים (כמוך) חושבים שהם סרטים גרועים.
אגב, הרשימה שהעלת חסרה המון כותרים, כמו אלו שציינתי למשל, אז אני לא חושב שכדאי להשען עליה.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
ואני אשאל שאלת תם. (מכיוון ואין לי בכלל מסך מודרני)
האם תוספת יכולות 3D באלקטרוניקה או במסך עצמו פוגעת בתכונותיו בצפיה של תכנים רגילים?
- הרי יש לא מעט שטוענים שמסך LCD FHD הינו נחות בצפיה ב SD לעומת HD READY.
האם תוספת יכולות 3D באלקטרוניקה או במסך עצמו פוגעת בתכונותיו בצפיה של תכנים רגילים?
- הרי יש לא מעט שטוענים שמסך LCD FHD הינו נחות בצפיה ב SD לעומת HD READY.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ntk,
האתר שצירפת עוד מציין בפירוש בראשו כי הוא מזכיר רק סרטים אשר שוחררו בצורה תיאטרלית ורק לקהל גדול לפי שיקול דעתו.
הוא ממש לא מכיל את כל הסרטים כפי שציינתי ולכן אין להשען עליו.
האתר שצירפת עוד מציין בפירוש בראשו כי הוא מזכיר רק סרטים אשר שוחררו בצורה תיאטרלית ורק לקהל גדול לפי שיקול דעתו.
הוא ממש לא מכיל את כל הסרטים כפי שציינתי ולכן אין להשען עליו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש לי תשובה שאולי היא קצת מעצבנת אבל לדעתי היא נכונה:
אם התקציב נמוך, לא כדאי להשקיע, אבל אם התקציב גבוה והולכים על מסך היי אנד, אז כדאי להשקיע. ובעצם, כמו שמישהו פה כתב, מסך היי אנד גם ככה כבר כולל 3D...
אם התקציב נמוך, לא כדאי להשקיע, אבל אם התקציב גבוה והולכים על מסך היי אנד, אז כדאי להשקיע. ובעצם, כמו שמישהו פה כתב, מסך היי אנד גם ככה כבר כולל 3D...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ziv_r כתב:ntk,
אגב, הרשימה שהעלת חסרה המון כותרים, כמו אלו שציינתי למשל, אז אני לא חושב שכדאי להשען עליה....
Dark Country נמצא ברשימה והוא לא סרט חדש ( זה סרט מ-2009 )
White Lion זה סרט טבע, כנראה שההגדרה שלנו לסרטים היא שונה ( גם לא חדש מ-2010 )
אלה שני סרטים שאפילו לא הייתי מזכיר בצחוק כמשהו שאפשר לקרוא לו סרט איכותי ברמה, אבל כל אחד יעשה את השיכולים שלו
Iron Doors ( גם 2010 )
Hidden 3D ( היחידי שיצא השנה )
זה שהסרטים האלה יצאו בטורנטים במהלך תקופה של חודשיים ( פחות או יותר לפי מה שאתה אומר "כל שבועיים סרט" ) לא אומר שהם סרטים חדשים ושכל שבועיים יוצא סרט, ותודה אבל אני מוותר על העונג להוריד סרטים כאלה רק בשביל לראות עוד סרט ב-3D
אגב ( האחרים, כמוני ) הם כנראה הרוב המכריע ( בלשון המעטה ) כי הציונים של הסרטים האלה הם 3-4 ( וזה ציון של הבודדים שבכלל ראו אותם ) ככה שאני בספק אם סרטים כאלה הם מה שישכנעו מישהו להשקיע ב-3D
שוב אני לא שולל את זה, יש לי את ה-D8000, אבל זה תלוי בהרבה דברים, כל כמה זמן הוא משדרג את הטלוויזיה, מה התקציב וכו' פרטים שהוא לא נתן, ולכן קצת קשה להמליץ אם כן או לא, אני חושב שכרגע יש סרטים בודדים שבאמת שווה לראות, ולכן אם זה טלוויזיה ב-3-4K שתחזיק שנתיים אין שום סיבה להשקיע ב-3D ( זאת לפחות דעתי )
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ntk,
הסרטים שציינתי יצאו רק לאחרונה בפורמט תלת מימד ולכן הם חדשים במדיום הזה והוזכרו. יש לי עוד 10 דוגמאות מהשבועיים האחרונים, אבל נדמה שהדיון פה הולך לכיוון של התנצחות, לא לעזור לפותח השרשור.
בסופו של דבר, יש הרבה יותר מסרט בודד שיוצא בשבועיים. עבור אנשים מסויימים, זוהי סיבה מספקת דיו, עבור אחרים - לא.
הסרטים שציינתי יצאו רק לאחרונה בפורמט תלת מימד ולכן הם חדשים במדיום הזה והוזכרו. יש לי עוד 10 דוגמאות מהשבועיים האחרונים, אבל נדמה שהדיון פה הולך לכיוון של התנצחות, לא לעזור לפותח השרשור.
בסופו של דבר, יש הרבה יותר מסרט בודד שיוצא בשבועיים. עבור אנשים מסויימים, זוהי סיבה מספקת דיו, עבור אחרים - לא.