קניית רמקולים ל-ק"ב מארה"ב
שלום לכולם,
אני מבקר בארה"ב בקרוב (ארץ המחירים הנמוכים), ורציתי לקנות לי שם סט רמקולים ל-ק"ב.
הדרישות:
1. שמע טוב לשימושים שלי: 80% קולנוע ביתי - סרטים, סדרות, DTT. מוריד הכל בפורמטים טובים (בד"כ DTS). 10% רדיו ו-10% מוזיקה מ-MP3.
2. קונה כנראה מגבר DENON 1912 או ONKYO 609, אז שיתאים מבחינת הרמה.
3. הבעיה העיקרית - צריך להיכנס למזוודה. אני מניח שסאב לא ייכנס וכמו-כן אצטרך לקנות on-wall או bookshelf.
4. הצבת הרמקולים בסלון 3מ' על 6מ'
אני זקוק לכמה המלצות:
1. קודם כל, בהתאם לדרישות שלי, האם רמקולים קטנים (שייכנסו למזוודה) הם התפשרות או שאין לי צורך ביותר מכך?
2. מה מומלץ לקנות (מחיר בארה"ב עד $1500 נראה לי סביר)?
3. איפה כדאי לקנות (אני מבקר ב-NYC וושינגטון, ויכול לקנות באינטרנט ולשלוח לכתובת בוושינגטון)?
תודה
אני מבקר בארה"ב בקרוב (ארץ המחירים הנמוכים), ורציתי לקנות לי שם סט רמקולים ל-ק"ב.
הדרישות:
1. שמע טוב לשימושים שלי: 80% קולנוע ביתי - סרטים, סדרות, DTT. מוריד הכל בפורמטים טובים (בד"כ DTS). 10% רדיו ו-10% מוזיקה מ-MP3.
2. קונה כנראה מגבר DENON 1912 או ONKYO 609, אז שיתאים מבחינת הרמה.
3. הבעיה העיקרית - צריך להיכנס למזוודה. אני מניח שסאב לא ייכנס וכמו-כן אצטרך לקנות on-wall או bookshelf.
4. הצבת הרמקולים בסלון 3מ' על 6מ'
אני זקוק לכמה המלצות:
1. קודם כל, בהתאם לדרישות שלי, האם רמקולים קטנים (שייכנסו למזוודה) הם התפשרות או שאין לי צורך ביותר מכך?
2. מה מומלץ לקנות (מחיר בארה"ב עד $1500 נראה לי סביר)?
3. איפה כדאי לקנות (אני מבקר ב-NYC וושינגטון, ויכול לקנות באינטרנט ולשלוח לכתובת בוושינגטון)?
תודה
הבעיה היא, כמובן, מיסוי...zionc כתב:לא הבנתי למה הרמקולים צרכים להכנס במזוודה ולא להישלח כחבילה סגורה כמו מזוודה לבטן המטוס?
איך שלא מסתכלים על זה, לא נראה לי שיש אפשרות להכניס סט של 5 רמקולים + סאב למזוודה.
ציון...
קשה לחמוק ארצה עם הר קרטונים.
אבל כיוון מעניין. א זשאלתי אליך - האם חברות תעופה (במקרה שלי - בריטיש) נותנות לנוסע לשלוח חבילות גדולות כאלו ללא תשלום אסטרונומי? כמה בימינו עולה לעבור עם רמקולים במסלול האדום (כלומר - כמה מיסים משלמים)?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
המכס (מס קנייה + מע"מ) על יבוא רמקולים לישראל הוא 34%. רמקולים של $1,500 יעלו אם כן כ-$2,000 דולר אחרי מסים.
קח בחשבון שאתה לוקח צ'אנס לא קטן על רשות המסים עם "הברחה" בסדר גודל כזה - אם אתה נתפס אתה תצטרך לשלם מינימום $1,000 (כפל מס) - במרה הגרוע, המדינה יכולה להחרים את הסחורה ולהעביר אותך "ועדת תפיסה", כאשר בינתיים הסחורה נרכבת באיזה מחסן על חשבונך, ואז בסוף להחליט שלא להחזיר לך את הסחורה בכלל!
(מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857847,00.html)
בקיצור, לדעתי היושרה האישית שלך והסיכונים הכספיים פשוט לא שווים את ה-$500 מכס על רמקולים של $1,500 - מפיק שדפקת את היבואן הרשמי, אין שום סיבה להתחזר ולדפוק גם את המדינה (ובעקיפין את כולנו...)
לגבי חברת התעופה - אתה תמיד יכול לשאול את בריטיש ישירות, אבל כעיקרון כל עוד זו לא חבילה גדולה באופן חריג וכבדה מ-30 ק"ג, יש מצב שאפילו תצא מזה "בזול"...
קח בחשבון שאתה לוקח צ'אנס לא קטן על רשות המסים עם "הברחה" בסדר גודל כזה - אם אתה נתפס אתה תצטרך לשלם מינימום $1,000 (כפל מס) - במרה הגרוע, המדינה יכולה להחרים את הסחורה ולהעביר אותך "ועדת תפיסה", כאשר בינתיים הסחורה נרכבת באיזה מחסן על חשבונך, ואז בסוף להחליט שלא להחזיר לך את הסחורה בכלל!
בקיצור, לדעתי היושרה האישית שלך והסיכונים הכספיים פשוט לא שווים את ה-$500 מכס על רמקולים של $1,500 - מפיק שדפקת את היבואן הרשמי, אין שום סיבה להתחזר ולדפוק גם את המדינה (ובעקיפין את כולנו...)
לגבי חברת התעופה - אתה תמיד יכול לשאול את בריטיש ישירות, אבל כעיקרון כל עוד זו לא חבילה גדולה באופן חריג וכבדה מ-30 ק"ג, יש מצב שאפילו תצא מזה "בזול"...
הדוור היחידי שתצליח להכניס למזוודה זה סטייליסטים ( בבלי סאב ) אין לי מושג איך את מתכוון לדחוף 5 מדפיים למזוודה ( או לכמה מזוודות ) בלי שישר יקפצו עליך מהמכס, ובכל מקרה אחוז מסויים מהאנשים עובד בידוק בכל מקרה, ככה שאתה לוקח סיכון, גם אם זה אחוז קטן, עדיף להפסיד 500$ ולא 1500$, אבל זה החלטה שלךBlkBrd כתב:הבעיה היא, כמובן, מיסוי...zionc כתב:לא הבנתי למה הרמקולים צרכים להכנס במזוודה ולא להישלח כחבילה סגורה כמו מזוודה לבטן המטוס?
איך שלא מסתכלים על זה, לא נראה לי שיש אפשרות להכניס סט של 5 רמקולים + סאב למזוודה.
ציון...![]()
קשה לחמוק ארצה עם הר קרטונים.
אבל כיוון מעניין. א זשאלתי אליך - האם חברות תעופה (במקרה שלי - בריטיש) נותנות לנוסע לשלוח חבילות גדולות כאלו ללא תשלום אסטרונומי? כמה בימינו עולה לעבור עם רמקולים במסלול האדום (כלומר - כמה מיסים משלמים)?...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני מכיר מישהו שהביא לפני כמה שנים מדפיים של טריאנגל ומגבר משולב של דנון במזוודה מפריז. הציוד עובד נהדר עד היום, אבל זה עדיין נראה לי מגוחך לקחת כזה צ'אנס...
מסכים לכל מילהepony כתב:המכס (מס קנייה + מע"מ) על יבוא רמקולים לישראל הוא 34%. רמקולים של $1,500 יעלו אם כן כ-$2,000 דולר אחרי מסים.
קח בחשבון שאתה לוקח צ'אנס לא קטן על רשות המסים עם "הברחה" בסדר גודל כזה - אם אתה נתפס אתה תצטרך לשלם מינימום $1,000 (כפל מס) - במרה הגרוע, המדינה יכולה להחרים את הסחורה ולהעביר אותך "ועדת תפיסה", כאשר בינתיים הסחורה נרכבת באיזה מחסן על חשבונך, ואז בסוף להחליט שלא להחזיר לך את הסחורה בכלל!![]()
לגבי חברת התעופה - אתה תמיד יכול לשאול את בריטיש ישירות, אבל כעיקרון כל עוד זו לא חבילה גדולה באופן חריג וכבדה מ-30 ק"ג, יש מצב שאפילו תצא מזה "בזול"......
אין שום טעם לנסות ללהכניס לארץ ללא מיסים, אחוז המס הוא סביר בהחלט ולא שווה את הסיכון לדחוף 5 רמקולים + סאב למזוודה.
לגבי גודל ומשקל המזוודה, מנסיוני הרב לטיסות לארה"ב, אם משקל הקופסא לא עובר את ה 31 ק"ג, וגודלה (רוחב + אורך + גובה קטן מה 158 ס"מ) זה אמור להיות בסדר אבל כדי להיות בטוח אני ממליץ לך להכנס לאתר של בריטיש ובדוק בדיוק מה המשקל ומה הגודל שמותר לך לשלוח.
ציון