סיפור שהיה,כך היה :
בא היום הנציג של הוט,וקבע שבגלל שבחדר המחשב יש תשתית של יס בשקעים (כמו בכל הבית,מהוט יש לנו רק קו טלפון,ועכשיו אינטרנט) זה סיפור,וצריך להריץ כבל מהמודם (חברת ARRIS,שיושב בסלון,ומשמש קו טלפון כאמור) וזה סתם יכער.
או אופציה אחרת,להשיג ראוטר,לשים כבל רשת מוצלב בינו לבין המודם,ואז עם WIFI לשדר את האינטרנט,כך שהמחשב בחדר יקלוט (עם כ.רשת אלחוטי שכבר יש) וככה נתחבר לאינטרנט
אז קניתי ראוטר BR-6228nS של אדימקס,וחיברתי למחשב,והגדרתי הכי טוב שאני יודע ביחד עם החוברת,אפילו העברתי שעות עם נציגי בב"ל ו012 לסירוגין,ובסוף גם עם הוט - כולם ללא הועיל.
(כמובן שכל אחד משך בכתפיים ולא ידע איך לעזור לי,הגדילה נציגת בב"ל שנפנה ל"תמיכה טכנית פרימיום,במחיר מוזל של 31.90ש"ח
עוד עזרה נציגה של הוט שהציעה שיבוא טכנאי של הוט,ואם זו בעיה של הוט,אז אין חיוב,אבל אם כן,וברור שתהיה,כי זה תמיד אשמת הלקוח,אז יהיה חיוב של 100ש"ח.
אז המצב הוא כזה.
כרגע המודם בסלון,מחובר לראוטר עם כבל רשת (אחד ב WAN בראוטר ואחד ב INTERNET במודם).
רשת אלחוטית משודרת תקין (אבל מוגבלת,LIMITED ACCESS,כנראה בגלל שאין יציאה לאינטרנט)
מבחינת IP אני מקבל 169.254 שכאמור אומר שיש תקלה איפשהו ביציאה.
רעיונות? שלבים שפספסתי?
לחבר את המודם והראוטר ביחד למחשב הנייח לא אופציה,כי יש תשתית של יס ככה שאין לאיפה לחבר את השקע הלבן של המודם.
מחשב נייד אין בנמצא,ע"מ שוב לחבר את השניים עם 2 כבלי רשת ולבדוק מה קורה.
לעזרתכם האדיבה אודה