איך הכי כדאי לדבר בסלולרי בחו"ל?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #1 

בקרוב אנחנו ומשפחה נוספת נוסעים לגרמניה ואוסטריה, ומעוניינים לקחת את הסלולרים שלנן על מנת לדבר בינינו ועם הארץ.
מאחר ונמאס לי לקבל בארץ חשבונות מטורפים של מאות ואלפי שקלים, נמאס להתקשר לכל מיני מספרים מוזרים, לנתק, לקבל שיחה חוזרת ועדיין לקבל חשבון מנופח, וגם החבילות שמוכרים מראש בארץ יקרות רצח, שאלתי היא האם אפשר וכדאי לקנות SIM גרמני/אוסטרי טעון בשיחות ובחבילת גלישה, כבר בארץ או בשדה התעופה, ולדבר בזול בח"ול?
איפה הכי כדאי לקנות SIM כזה?

תודה
ליאור

zviwr
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1646
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #2 

כתבת כי אתה מכיר אפשרות של קבלת שיחה חוזרת אך לא ציינת האם הפתרון משולב עם הסים הישראלי שלך או בסים מחו"ל.
לנסיעות שלי, אני משתמש בסים אנגלי שרכשתי בארץ כאשר עלויות השיחות נכנסות היא חינם הושיחות יוצאות במחירים סבירים, פתרון זה המאפשר לי לשלוט בטעינתו ובהוצאות וכך לא הופתע כפי שציינת.
בנוסף, לפני כחודש רכשתי בחנות סלולרית באיטליה מודם USB מקומי + כרטיס סים (במחיר מצחיק) המאפשר גלישה במחירים טובים מאוד ברוב מדינות אירופה וכחלק מהעסקה גם מקבלים דקות שיחה חינם.
אם אתה מתכוון לקנות בחו"ל SIM PREPAID מומלץ לבדוק במעמד הרכישה מה המחיר של שיחה יוצאת לישראל כי לכל חברה יש מחיר אחר.
צבי וורובל

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #3 

מאחר ואני נוסע לאוסטריה בדקתי באתר הבא מה האפשריות ל-prepaid:
http://www.prepaidgsm.net/en/austria.html

מאחר ואני צריך את זה בעיקר ליצור קשר עם החברים שאיתם אני נוסע לאוסטריה, המליצו לי לקנות SIM עם חבילת גלישה בלבד ולדבר/לסמס עם SKYPE ודומיהם.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #4 

אופציה נוספת, אם אתם לא מתכוונים להתרחק יותר מדי האחד מהשני, זה מכשירי קשר (ווקי טוקי) כאלה הפועלים למחרקים של 03-10 ק"מ בהתאם לדגם.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

מה שאני עושה בד"כ, זה להגיע למדינה, למצוא חנות של ספק סלולר מקומי ולרכוש סים Pre-Paid.
אתה מקבל מספר מקומי, אין בעיה להוציא ולקבל שיחות.
אם נגמר לך הזמן, ניתן להגיע לסניף של אותו ספק ולמלא מחדש, או לחילופין, בחלק מהמקומות ניתן היה לטעון את הכרטיס גם בסניפי הדואר.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

AviBiton כתב:מה שאני עושה בד"כ, זה להגיע למדינה, למצוא חנות של ספק סלולר מקומי ולרכוש סים Pre-Paid.
אתה מקבל מספר מקומי, אין בעיה להוציא ולקבל שיחות.
אם נגמר לך הזמן, ניתן להגיע לסניף של אותו ספק ולמלא מחדש, או לחילופין, בחלק מהמקומות ניתן היה לטעון את הכרטיס גם בסניפי הדואר.
...
זה גם מה שאנחנו עשינו כשנעסנו לאוסטריה, הסים עלה באיזור ה 10 יורו, יש לך מספר מקומי, ומי שרצה התקשר מהארץ למכשיר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #7 

מה שעוד מעניין זה -
1. מה קורה היום לגבי גלישה סלולרית עם SIM בחו"ל? יש על מה לדבר בכלל? אם לא ומדובר בעסק יקר, כדאי מאוד בסמארטפונים לכבות לגמרי גלישה סלולרית, כי ברגע שאתם שמים SIM מקומי אתם לא בנדידה!
2. האם סמארטפון (למשל, אייפון או סמארטפון מבוסס אנדרויד) ממשיך עם אותן הגדרות חשבון (אייטיונס באייפון וג'ימייל באנדרויד) כשמחליפים SIM, או שצריך להגדיר משהו מחדש כשמחליפים?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #8 

הסים לא קשור להגדרות של החשבונות (Gmail, Itunes).
לגבי גלישה, לא ממש בדקתי, זה לא היה נחוץ לי, היה לי Wifi גם בבתי מלון וגם בלא מעט מקומות ציבוריים.

מצטרף להמלצה לכבות כל אפשרות לגלישה סלולרית (במידה ולא הסדרתם את הנושא מראש).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #9 

אני מכבה לגמרי גלישה סלולרית לפני כיבוי הטלפון כשנכנסים למטוס בנתב"ג לקראת ההמראה. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”