עד היום השתמשתי במכונה זולה של דלונגי (דגם 210 כמדומני) שהיתה די חלשלושה והתפגרה די מהר (אופס, שכחתי לכבות דוד...), ומכונה של גולד-ליין (!!) שחברה שלי קיבלה פעם מתנה לחג ...
את הקפה אני קונה טחון בקדמה. אני תמיד שותה אספרסו כפול - הפוך בבוקר ונקי במשך היום.
הגיע הזמן להשתדרג, והתרגלתי לרעיון שאשקיע אלף אלפיים במכונה סבירה (בסגנון גאג'יה אבולושן, פיור, או אסקסו בייסיק). עכשיו גם נפל לי האסימון שמטחנה זה חשוב - קפה טחון טרי זה פשוט ליגה אחרת של טעם... אבל לא בא לי להוציא עוד הרבה יותר כסף.
עברתי על הודעות קודמות בפורומים וגם קראתי את הסקירה על האסקסו. אני בכ"ז שואל, כי מדובר בהחלטה ספציפית שצריכה להתקבל במהרה.
מצאתי ברשת שתי קומבינציות מעניינות, שתיהן במבצע בכ-2600 שח:
1. אסקסו בייסיק + איי-מיני
2. גאג'יה בייבי-דוז + Graef CM80 (כנראה WPM לשעבר).
להלן רשמיי:
שתי המכונות נראות ברמה דומה (דגמי "פתיחה" עם מכלולים טובים וגימור פלסטיק להוזלת המחיר). תכל'ס, ההבדל המהותי ביותר שאני רואה הוא שהפילטר הכלול של האסקסו הוא pressurized וזה של הגאג'יה הוא לא. אני יודע "שהמבינים" סולדים מפילטרים כאלה ("שמזייפים" קרמה) אבל תכל'ס זה עושה את החיים קצת יותר פשוטים, לא? האם אחרי לימוד, אימון, וכיול טחינה על הגאג'יה היא תפיק בהכרח קפה יותר טוב מהבייסיק?
הבדלים נוספים - לבייסיק דוד פליז די גדול (225סמק) ולבייבי דוד אלומיניום (איזה נפח?) - טוב או רע ליהודים?
לבייבי דוז מנגנון מנות מים (נחמד, ממש לא הכרחי), לבייסיק מנגנון הגנה לדוד, וכו וכו.
לגבי המטחנות - המיני באה מיצרן ידוע, נותנת בקרה רציפה, ואהודה באופן כללי, אך נראית קצת כמו צעצוע קטן, לא?
ה-Graef בעלת מוניטין פחות ברור (סינית) והדעות עליה פחות אחידות, אם כי ראיתי בפורומים לא מעט המלצות. יש לה דרגות טחינה לא רציפות, אך כוללת גם מיכל לקפה הטחון, יש לה גיר אוטומטי להפחתת סל"ד, פירוק סכינים לניקוי קל, ונראית יותר מסיבית באופן כללי.
אשמח מאוד לשמוע את המלצותיכם ופתוח להצעות נוספות בסד"ג מחיר דומה.
נועם
נ.ב. שמתי הודעה דומה גם בתפוז... מי עונה ראשון??