המלצותיכם למכונה+מטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, אני חדש כאן :) אני רק שאלה :)

עד היום השתמשתי במכונה זולה של דלונגי (דגם 210 כמדומני) שהיתה די חלשלושה והתפגרה די מהר (אופס, שכחתי לכבות דוד...), ומכונה של גולד-ליין (!!) שחברה שלי קיבלה פעם מתנה לחג ...
את הקפה אני קונה טחון בקדמה. אני תמיד שותה אספרסו כפול - הפוך בבוקר ונקי במשך היום.

הגיע הזמן להשתדרג, והתרגלתי לרעיון שאשקיע אלף אלפיים במכונה סבירה (בסגנון גאג'יה אבולושן, פיור, או אסקסו בייסיק). עכשיו גם נפל לי האסימון שמטחנה זה חשוב - קפה טחון טרי זה פשוט ליגה אחרת של טעם... אבל לא בא לי להוציא עוד הרבה יותר כסף.

עברתי על הודעות קודמות בפורומים וגם קראתי את הסקירה על האסקסו. אני בכ"ז שואל, כי מדובר בהחלטה ספציפית שצריכה להתקבל במהרה.

מצאתי ברשת שתי קומבינציות מעניינות, שתיהן במבצע בכ-2600 שח:

1. אסקסו בייסיק + איי-מיני
2. גאג'יה בייבי-דוז + Graef CM80 (כנראה WPM לשעבר).

להלן רשמיי:
שתי המכונות נראות ברמה דומה (דגמי "פתיחה" עם מכלולים טובים וגימור פלסטיק להוזלת המחיר). תכל'ס, ההבדל המהותי ביותר שאני רואה הוא שהפילטר הכלול של האסקסו הוא pressurized וזה של הגאג'יה הוא לא. אני יודע "שהמבינים" סולדים מפילטרים כאלה ("שמזייפים" קרמה) אבל תכל'ס זה עושה את החיים קצת יותר פשוטים, לא? האם אחרי לימוד, אימון, וכיול טחינה על הגאג'יה היא תפיק בהכרח קפה יותר טוב מהבייסיק?
הבדלים נוספים - לבייסיק דוד פליז די גדול (225סמק) ולבייבי דוד אלומיניום (איזה נפח?) - טוב או רע ליהודים?
לבייבי דוז מנגנון מנות מים (נחמד, ממש לא הכרחי), לבייסיק מנגנון הגנה לדוד, וכו וכו.

לגבי המטחנות - המיני באה מיצרן ידוע, נותנת בקרה רציפה, ואהודה באופן כללי, אך נראית קצת כמו צעצוע קטן, לא?
ה-Graef בעלת מוניטין פחות ברור (סינית) והדעות עליה פחות אחידות, אם כי ראיתי בפורומים לא מעט המלצות. יש לה דרגות טחינה לא רציפות, אך כוללת גם מיכל לקפה הטחון, יש לה גיר אוטומטי להפחתת סל"ד, פירוק סכינים לניקוי קל, ונראית יותר מסיבית באופן כללי.

אשמח מאוד לשמוע את המלצותיכם ופתוח להצעות נוספות בסד"ג מחיר דומה.

נועם

נ.ב. שמתי הודעה דומה גם בתפוז... מי עונה ראשון?? :-) :-)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אסקסו + איימיני.
ה WPM מכילה דיסקיות בקוטר זהה ל i mini אבל תוצרת סין מסביב יש יותר פלסטיקה זה הכל (היא נראית הרבה פחות טוב בעיני)
לגאג'ה יד דוד של כ 150 מ"ל = כח הקצפה נמוך יותר, כל הקטע של הטיימר מנה מיותר.

אם אתה מיומן ייצא לך קפה דומה מ 2 המכונות.

אם אתה רוצה עוד אופציות אז לך סיליבה ורוקי מיד 2.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

גם ממליץ על האסקסו, אפשרי גם לחפש מיד שניה סילביה + מטחנה (מאדם פרטי בלבד).

בכל מקרה החלטה מבורכת לשדרג, מכאן אין דרך חזרה :)

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה לכם על התגובות!

האמת היא שזו מלכתחילה היתה הנטייה שלי. אני חושש בעיקר מחוסר הרציפות של דרגות הטחינה ב-Graef, וגם המכונות של אסקסו הכי מוצאות חן בעיני, לא יודע למה...

יד שניה לא מתאים לי להתעסק, אבל יש מצב להצעה מחנות לסילביה + מטחנה ב-3500. אני יודע שהסילביה היא אחת המכונות הביתיות הנערצות, אבל זה מתחיל להרגיש לי מוגזם בשבילי....

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #5 

מה שהיום נראה לך מוגזם מחר ייראה בסיסי...
הנה כפיר כבר חושב מה יבוא אחרי האלקטרה T1 שלו... בטח הוא מחפש מכונת 2 ראשים מנוף עכשיו.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

למה אחרי ? אני אוהב במקביל :D

חוץ מזה האלקטרה סתמה אותי כמו 2 קילו פורטרהאוס, עוד הרבה זמן יעבור עד שאהיה רעב ...

eranzi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

מצטרף להמלצה על האסקסו

שליחה #7 

רכשתי כזו לא מזמן עם מטחנה והקפה פשוט יוצא מצוין. גם אספרסו, וגם יכולת הקצפה .
הדבר החשוב מבחינתי - המכונה ידידותית, אין הבדלי טמפ' משמעותיים, לא צריך להיות משתמש מיומן ורגיש כדי להוציא ממנה קפה טוב פעם אחר פעם. זו תכונה חשובה בעיני, כבר יצא לי לשוחח עם אנשים שקנו מכונות יקרות יותר, ובגלל חוסר ידע או נסיון פשוט לא הצליחו להפיק מהן קפה טעים .

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

זהו, צמד האסקסו כבר אצלי על השיש :)

תודה לכל המייעצים!

אגב, גם האיי-מיני מיוצרת בסין. כתוב.

טוב, אז הנה "יומני היקר" ליום הראשון בכתה א':

כצפוי, החוויות הראשוניות מאוד מתסכלות... בהתחלה המטחנה בכלל לא טחנה (ואז נלחצתי, פירקתי את מיכל הפולים בטיפשותי, ונשפכו המון לכל עבר...). רק אחרי שסובבתי את בקר הטחינה הרבה סיבובים (לכיוון הגס), היא פתאום התחילה לטחון.

ואז ניסיתי להכין אספרסו. טחנתי לפי העין מנה כפולה. אין לי שמץ של מושג כמה צריך. אין לי משקל מדויק, וכף המדידה לא ממש מעשית בשילוב עם המטחנה, כי הקפה נערם מאוד אוורירי :? יש למישהו רעיון??
דחסתי היטב והפעלתי (כמובן אחרי סיבוב חימום למכונה בלי קפה). לא יצא כלום אפילו אחרי דקה וחצי. בסוף יצאו כמה טיפות מאוד שמנוניות וכיביתי... ניסיתי שוב עם טחינה קצת יותר גסה וקצת פחות קפה ועדיין אותו דבר. ניסיתי גם מנה יחידה....

אז המשכתי לכוון את הטחינה לכיוון הגס, שמתי קצת פחות קפה ודחסתי פחות בפראות. התחילו לצאת סוף סוף נוזלים! :) עכשיו זה כבר נראה מהיר מדי - השוט מתחיל לזלוג תוך פחות מ-5 שניות, ואחרי פחות מעוד 10 שניות הוא כבר בלונדיני וממלא לי את הכוס (אספרסו כפול).

אני אמשיך לשחק בתקווה שאגיע במהרה לאיזון הנכון. להפתעתי, מתקבלת כבר איזושהי קרמה (קצף בהיר). אבל מבחינת הטעם, אני עוד לא מרוצה. הפולים הם סתם תערובת הבית הסטנרטית ("קלאסי") של אמיגו שקניתי בשביל להתאמן, אז אולי אני לא רגיל לטעם שלהם, אבל חלק מהשוטים שלי יצאו ממש חמוצים מדי לטעמי. חלק גם יצאו מרירים מדי..

אז עכשיו הגיע הזמן שאלמד מהן האינדיקציות (גם ויזואליות וגם בטעם) לטחינה דקה מדי או גסה מדי, דחיסה חזקה או חלשה מדי, חום גבוה או נמוך מדי. אני יודע שאפשר ללמוד מקצב הזליגה, צבעי הזליגה (מהזנב השחור ועד הבלונד בסוף), זמן וקצב הזליגה, מראה המשקה (סמיך/דליל, קרמה), וטעמו (מרירות, חמיצות). אני רק לא יודע מה :lol:

אני בטוח שנכתב על כך כבר רבות, ואשמח אם תפנו אותי לטקסט ממצה ומסודר שייאפשר לי להתניע את הלימוד.

תודה :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

מזל טוב!
אתה צריך להגיע למצב שבסלסלה הכפולה יזלגו כ 60 מ"ל באזור ה 25 שניות +

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

טיפ חשוב לאיי מיני (היה כאן מתישהו): בזמן כיוון מטחנה, כדאי לטחון בערך חצי מנה לפח אחרי כל שינוי כי אחרת, בידית יש טחינה מהרמה שהייתה קודם בנוסף לטחינה של אותו רגע. זה גורם לשיבוש החליטה. לפעמים אתה יכול להתאמץ עד שיש לך שוט טוב, רק בשביל לגלות שהבא אחריו טחון גס מדי :) אחרי שהמטחנה מכוונת, רבע סיבוב לפה רבע סיבוב לשם לא יהרסו את השוט ואז בא לידי ביטוי הכיוונון העדין.

עוד משהו, ההופר מסתובב בזמן טחינה, מה שמשחרר את הסכינים כל פעם יותר ויותר. אחרי כמה שוטים צריך שוב לכוון את הטחינה ולפצות על השחרור.

מקווה שזה עוזר

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #11 

ngordon כתב:שלום לכולם, אני חדש כאן :) אני רק שאלה :)

עד היום השתמשתי במכונה זולה של דלונגי (דגם 210 כמדומני) שהיתה די חלשלושה והתפגרה די מהר (אופס, שכחתי לכבות דוד...), ומכונה של גולד-ליין (!!) שחברה שלי קיבלה פעם מתנה לחג ...
את הקפה אני קונה טחון בקדמה. אני תמיד שותה אספרסו כפול - הפוך בבוקר ונקי במשך היום.

הגיע הזמן להשתדרג, והתרגלתי לרעיון שאשקיע אלף אלפיים במכונה סבירה (בסגנון גאג'יה אבולושן, פיור, או אסקסו בייסיק). עכשיו גם נפל לי האסימון שמטחנה זה חשוב - קפה טחון טרי זה פשוט ליגה אחרת של טעם... אבל לא בא לי להוציא עוד הרבה יותר כסף.

עברתי על הודעות קודמות בפורומים וגם קראתי את הסקירה על האסקסו. אני בכ"ז שואל, כי מדובר בהחלטה ספציפית שצריכה להתקבל במהרה.

מצאתי ברשת שתי קומבינציות מעניינות, שתיהן במבצע בכ-2600 שח:

1. אסקסו בייסיק + איי-מיני
2. גאג'יה בייבי-דוז + Graef CM80 (כנראה WPM לשעבר).

להלן רשמיי:
שתי המכונות נראות ברמה דומה (דגמי "פתיחה" עם מכלולים טובים וגימור פלסטיק להוזלת המחיר). תכל'ס, ההבדל המהותי ביותר שאני רואה הוא שהפילטר הכלול של האסקסו הוא pressurized וזה של הגאג'יה הוא לא. אני יודע "שהמבינים" סולדים מפילטרים כאלה ("שמזייפים" קרמה) אבל תכל'ס זה עושה את החיים קצת יותר פשוטים, לא? האם אחרי לימוד, אימון, וכיול טחינה על הגאג'יה היא תפיק בהכרח קפה יותר טוב מהבייסיק?
הבדלים נוספים - לבייסיק דוד פליז די גדול (225סמק) ולבייבי דוד אלומיניום (איזה נפח?) - טוב או רע ליהודים?
לבייבי דוז מנגנון מנות מים (נחמד, ממש לא הכרחי), לבייסיק מנגנון הגנה לדוד, וכו וכו.

לגבי המטחנות - המיני באה מיצרן ידוע, נותנת בקרה רציפה, ואהודה באופן כללי, אך נראית קצת כמו צעצוע קטן, לא?
ה-Graef בעלת מוניטין פחות ברור (סינית) והדעות עליה פחות אחידות, אם כי ראיתי בפורומים לא מעט המלצות. יש לה דרגות טחינה לא רציפות, אך כוללת גם מיכל לקפה הטחון, יש לה גיר אוטומטי להפחתת סל"ד, פירוק סכינים לניקוי קל, ונראית יותר מסיבית באופן כללי.

אשמח מאוד לשמוע את המלצותיכם ופתוח להצעות נוספות בסד"ג מחיר דומה.

נועם

נ.ב. שמתי הודעה דומה גם בתפוז... מי עונה ראשון?? :-) :-)
...
הקפה לא ייצא דומה, כי ככה זה, מכונות שונות מנפקות תוצאות שונות, לעתים משמעותית.
הדבר היחיד שמפריע לי בגאגיה ובאסקסו זה מחירן, למרות שהוא נראה סביר, צריך להבין שהן תשרתנה אותך פחות זמן מאשר סילביה או אוסקר למשל. אז אתה מוציא כמעט 2000 שזה מחיר של מכונת כביסה או מדיח כלים או שני מייבשים... נהנה 3 שנים מקסימום וצריך להחליף. צריך לקחת את זה בחשבון.
האסקסו מרגישה יותר איכותית, יפה, קלה יותר לתפעול ומקציפה משמעותית טוב יותר. לדעתי פוטנציאל האספרסו של הגאגיה דוקא גבוה יותר והן בדרך כלל עמידות יותר לאורך זמן.
מגביר קרמה זה חיסרון. אני השתמשתי בו רק כשהיה משהו לפצות עליו - סלסילה של מנה אחת למשל יוצאת טוב יותר לדעתי עם מגביר, כמו כן קפה לא טרי או גס מידי או פודים (רחמנא לצלן). כשמדובר בקפה טרי, טחון במקום, עם טמפר נורמלי (הפלסטיק שמגיע עם המכונות מתאים בעיקר לקישוט פח האשפה), מגביר הקרמה רק יזיק לטעם ולמרקם הקפה.

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

hosq,
יכול להיות שאתה צודק, אבל הייתי חייב למתוח את הגבול איפשהו. הסילביה כבר היתה מעל הגבול שלי. אני מקווה שבתחזוקה נאותה ושימוש נכון, גם הבייסיק תשרת אותי שנים ארוכות. ואם בעוד כמה שנים ארגיש שהיא קטנה עליי, או אז יהיה זה המועד הנכון לרכוש "מפלצת" אמיתית, ואעשה זאת בשמחה.

לגבי הפילטר מגביר קרמה -
אשתף את כל מי מגם מתעניין במכונה הזו במשהו שהוא ממש אבל ממש לא ברור מהפירסומים והמפרטים באתר היצרן ובחנויות:
:!: דגם "בייסיק פלוס" הנמכר כאן הוא גרסת ה-"ground only" של המכונה, הכוללת סלסילות נורמליות - ללא מגביר קרמה, פלוס ערכת הסבה לדגם "versatile" הכוללת סלסילות לחץ (מגבירות קרמה) וסלסלה לפודים.
כדי להשתמש בסלסלות האלה יש צורך לפרק את המסננת בראש המכונה (לפתוח בורג) ולהרכיב מסננת חלופית הכלולה בערכת ההסבה. :!:

באופן מעשי זה אומר שאתה חייב לבחור בין שתי האופציות. אי-אפשר להחליף ביניהן בחופשיות.
זה מבאס אותי, ראשית, משום שלא טרחו להבהיר את הנקודה בשום מקום, ושנית משום שתיכננתי להשתמש בסלסילות הרגילות לעצמי, ולסירוגין לאפשר לחברה שלי להשתמש בפודים נטולי-קפאין. :evil:

לגבי הטמפר הפלסטי - אני בטוח שיותר כיף להשתמש בגוש מתכת מסיבי לדחיסה, אבל האם זה באמת חשוב? הרי בסופו של דבר גם הטמפר הפלסטי הכלול דוחס את הקפה. בדקתי עם משקל ביתי - אין לי שום בעיה לדחוס את הקפה בכוח המומלץ של 15 קילו, וגם להתחרע על השיש בעוצמה של 30 קילו אם ממש בא לי. הטמפר לא נשבר ולא התכופף, אז מה הבעיה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

כל עוד הוא בקוטר המתאים ולא נשבר זה בסדר.
יותר קל לעבוד עם טמפר כבד אבל זה אישי לגמרי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

מכונה בלי טמפר זה כמו רכב ספורט בלי צמיגים. זה קריטי לתוצאה לא פחות ממטחנה.
what's next?

eranzi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
קיבל תודות: 2 פעמים

לגבי האינדיקציה...

שליחה #15 

אני פחות או יותר במצב שלך רק אחר כך...
כלומר, רכשתי לפני כחודש את השילוב הזה של אסקאסו בייסיק + imini , ובעצם לראשונה התחלתי לעבוד עם מכונה ידנית. גם אני חיפשתי את האינדיקציות האלו שכתבת בפוסט שלך, לגבי הקפה ה"נכון" ,אבל עם הזמן הבנתי שאחד היתרונות הכי משמעותיים במכונה ידנית, זה שאין ממש אינדיקציות לקפה טוב... זה עניין של טעם , מה שטעים לאחד יהיה חזק לאחר, מה שמר לאחד, יהיה טעים לשני.
לקח לי שבוע אם לא יותר לכייל את המטחנה. היא כויילה פיקס בחנות, אך בבית התחלתי להרגיש כעבור כמה ימים ש"זה לא זה" . אולי משהו זז תוך כדי ההובלה הביתה, לא יודע .
בכל אופן בסוף שבוע השני מרכישת המכונה החלטתי שאני לא מרפה, עד שיוצא הקפה המושלם. עשיתי נסיונות עם המטחנה אפילו עד למצב שהאספרסו מטפטף החוצה והמכונה כמעט נחנקת. מדדתי זמנים, בדקתי את גובה הקרמה, בחנתי עד כמה העוגיה יבשה וכו' וגו'. שוטים רבים טעמתי וזרקתי .
התחלתי מטחינה גסה מאד, וכל פעם עשיתי סיבוב שלם לכיוון הדק. בשלב מסויים זה היה יותר מידי, והתחלתי לחזור אחורה , כל פעם סיבוב שלם, לאחר מכן בחצאי סיבובים (לא בטוח עד כמה חצי סיבוב משפיע) .
בשלב מסויים מצאתי את דרגת הטחינה שמספקת לי קפה טעים, ונשארתי שם.
הקרמה סבבה, אבל כבר הצלחתי להוציא שוטים עם קרמה משמעותית יותר, הזליגה בסדר, לכיוון החניקה של המכונה ופחות "זנב עכבר" אליו גם כבר הצלחתי להגיע, אבל בשורה התחתונה - ככה טעים לי וככה זה נשאר.
הרי הפרמטרים אין סופיים, מספיק שקנית קפה שהוא לא הכי טרי, זה כבר יורגש.
מה שמדהים - עברתי למכונה הזו אחרי מספר שנים עם מכונה אוטומטית . בה, כשהחלפתי קפה מסוג כזה לסוג אחר, ההבדל אולי הורגש אבל לא משמעותית. במכונה הידנית, אני סוף סוף מצליח להבחין בצורה מורגשת בין סוגי הקפה השונים .
אז בשביל מה כל הפוסט הארוך הזה? כדי שלא תתייאש, האסקאסו מסוגלת להוציא קפה נהדר בלי מאמץ גדול, וכשאני אומר מאמץ רב אני מתכוון שלפחות לעניין גלישת הטמפרטורה לא ממש צריך לדאוג במכונה הזו. היא יציבה יחסית, ומהבחינה הזו מקלה מאד את החיים של המשתמש המתחיל. לגבי הדחיסה - השקעתי ורכשתי טמפר של אסקאסו (לא מצאתי טמפר אחר 57 ממ) . התחושה איתו יותר טובה, לא יודע אם פסיכולוגי או ארגונומי או לא יודע מה, אבל הוא מרגיש טוב יותר מהפלסטיק המקורי שהגיע .

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 156
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #16 

רק דבר אחד אציין - ה IMINI מיוצרת בספרד.
מדובר בטעות במדבקה שחבל שהמוכר לא ציין בפניך.

בכל מקרה תהנה מהציוד!
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

ngordon כתב:hosq,
לגבי הטמפר הפלסטי - אני בטוח שיותר כיף להשתמש בגוש מתכת מסיבי לדחיסה, אבל האם זה באמת חשוב? הרי בסופו של דבר גם הטמפר הפלסטי הכלול דוחס את הקפה. בדקתי עם משקל ביתי - אין לי שום בעיה לדחוס את הקפה בכוח המומלץ של 15 קילו, וגם להתחרע על השיש בעוצמה של 30 קילו אם ממש בא לי. הטמפר לא נשבר ולא התכופף, אז מה הבעיה?
...
אני רוצה לומר לך בתור מי ש הקים את העמותה נגד הפלצנות :wink:

אני השתמשתי שנתיים בטמפר מפלסטיק ו,בכד הקצפה של הום םנטר ודיברתי בדיוק כמוך
ולפני כחצי שנה החלטתי לפנק את עצמי ולרכוש טמפר נורמלי , כד הקצפה תיקני ואפילו מדחום חלב ,
נדהמתי לגלות כמה השתפרה התוצאה ובעיקר היכולת להגיע לאחידות של התוצאה הרצויה שוב ושוב

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה לכל המגיבים עד עכשיו.

עידכון ביניים: לאט לאט התוצאה משתפרת. הטחינה וזמן החליטה מתחילים להתייצב, וגם הטעם משתפר - ארומה חזקה אבל נעימה וחמיצות מופחתת.

הקרמה עדיין מעט חמקמקה... קניתי כוסות זכוכית שמאפשרות לי לבחון אותה כמו שצריך מהצד.

יש לי שאלה - במהלך החליטה יש זנב שחור ויפה שמתחלף אחרי שניות בודדות עם זרם אדום ענברי יפה וקצפי ששורד די הרבה זמן לפני הבלונד. אפשר לראות בצד הכוס שכבה ממש עבה של הענבר הזה צוללת לתוך הנוזל השחור וצפה בו. במקביל, מתחילה להצטבר מעל שכבת קצף סמיך בצבע חול. נורא יפה.

אלא שכמה שניות אחרי גמר החליטה, הענבר מתערבב בשחור ונותרת רק שכבת הקצף הסמיך והבהיר (בעובי של כמה מילימטרים) מעל. האם זה מה שאני אמור לקבל? חשבתי שהקרמה היא הקצף הענברי והיא אמורה לשרוד מבלי להתמוסס.

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

נ.ב. לטובת לוחמים צעירים אחרים שמחפשים הדרכה, הנה מדריך מעולה שמצאתי ולמדתי ממנו המון, במיוחד לגבי מה ששאלתי עליו - איך לשחק נכון עם הפרמטרים של טחינה, דחיסה, טמפרטורה ותיזמון:

http://www.home-barista.com/espresso-guide.html

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #20 

כמה זמן לוקחת לך החליטה וכמה מ"ל יש לך בכוס?
מה שאתה מתאר מתאים ל: חוסר קפה, טחינה גסה והרבה קפה או קפה ישן.
מתחיל טוב ומהר רץ לבלונד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”