לחץ דוד (קיטור) משתגע בויביאמה ג'וניור

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
amiir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

אהלן, הייתה לי בעיה בויביאמה ג'וניור HX, ככה שהלחץ קיטור בדוד עלה "מעצמו" מידי פעם ללחץ של עד 2 -2.2 באר (אני חושב שבשלב הזה או שהספקתי לכבות את המכונה ולשחרר לחץ דרך הסטימר אחרי ששמעתי שריקת קיטור חזקה או שהשסתום הגנה הופעל ולהחץ השתחרר). בכל אופן הבעיה חזרה על עצמה כמה פעמים ואני מקווה שלא נגרם נזק עקב עליית הלחץ (כרגע המכונה עובדת כמו שצריך). דיברתי עם "ריסטרטו" שהם הספקים של ויביאמה (יש לציין שהם נותנים שרות מעולה ושולחים במקרים כאלה חלקי חילוף ללא תשלום, חלקים שעולים עשרות דולרים באתרים השונים, למי שמעדיף לתקן בעצמו מאשר להביא למעבדה שלהם) בכל אופן החלפתי את ה pressurstat בחדש שהם שלחו, וכרגע נראה שהבעיה נפתרה והכל עובד מעולה. מישהו מכיר או שמע על הבעיה? האם יכול להיות שנעשה נזק למכונה?
השאלה השנייה היא שכאשר התקנתי את החלק, ראיתי שיש חוטי חשמל (לרוב שייכים לשעוני לחץ, נוריות חיווי וכו') במכונה שנוגעים בצינורות נחושת (שמגיעים בזמן פעולה לטמפרטורות מאוד גבוהות). רציתי לדעת אם זה בסדר ולא יכול להיווצר נזק לחוטי חשמל שנשענים על הצינורות נחושת. תודה!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

זה נשמע כמו בעיה של פרסוסטאט.
פרסוסטאט מבוסס על ממברנה מגומי ומוליך - בלחץ הקיטור הממברנה סוגרת מעגל בין 2 מגעים.
עם הזמן הגומי מתייבש - אבל זה בדרך כלל לוקח הרבה זמן אלא אם כן הפרסוסטאט קרוב מאוד לדוד.
במקרה כזה כדאי לבודד אותו (יש כל מני יריעות בדוד ואולי יהיה לריסטרטו).
חוטי חשמל - כדאי שלא יגעו בנחושת (גם לבודד או להזיז אם אפשר)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

eky
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

כרגע יש אצלי בעיה דומה בבריקולטה .
מעניין אותי לדעת אם הלחץ בדוד עלה בזמן החליטה או ללא קשר להפעלת המשאבה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

הלחץ בדוד נובע מלחץ האדים בדוד.
למעשה הלחץ הוא אינדיקציה לטמפרטורת הדוד.
בזמן חליטה עוברים מים במחליף חום - זה מקרר קצת את הדוד אז אם כבר הלחץ בדוד יירד קצת בזמן חליטה (כנ"ל כשמתמלאים מים בדוד)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”