קודם כל בתור מישהו שעוקב אחר הפורום הרבה זמן ומעולם לא הגיב בו (כנראה כמו רבים אחרים) תרשו לי לציין כי האתר בכלל והפורום בפרט תרשו לי למסור לכל המנהלים והחברים השונים
ועכשיו לנושא שלי: כמו רבים אחרים אני לפני בניית HTPC, הוא יהיה בסלון ישמש בעיקר להצגת סרטים, מוזיקה, ואולי גם הקלטה כך שאני מעוניין במחשב עם מארז קטן, מספר חיבורים אודיו ווידאו מקסימלי.
על-פי תמונה שלו ראיתי שניתן גם להוסיף לו כרטיסים וכנראה ניתן להזמין אותו עם כרטיס טלויזיה וזיכרון
המוצר ממש חדש כך שאין עליו ביקורות ברשת, השאלה היא האם ה-chipset של intel שווה משהו והאם לא יהיו לא בעיות חום
צריך להשוות לASUS DIGIMAX ולהוסיף רכיבים + פקטור של 1.3 להיות שזה מוצר של ציפים חדשים יחסית.
אני מניח שגם עם מערכת הפעלה MCE. אחרת המחיר יקר קצת לסט מוכן....ולגבי תצורה - מה שקובע זה סוגי הדיסק וסוגי האורור וכדומה.
חבל שאין VIIV אמיתי כבר בשוק.... (שזה פרוססור של נייד מואץ DUAL CORE) ולא PENDIUMD ....
אוקי - הרי החישוב שלי המשעןרך בהשוואה למערכת מזודות דומה של ASUS רק דור CPU וסט ציפים ישן יותר.
ASUS DIGIIMATRIX שח 2500 נכפיל ב1.3 בגלל שימוש בציפים מתקדמים:
יוצא 3200 שח - זה כולל כרטיס מסך הקלטה פשוט ו DVD
נוסיף דיסק 700 שח = 3900 שח
נוסיף הרחבת זכרון 300 שח = 4200 שח
נוסיף CPU 800 שח = 5000 שח (לא בטוח במחיר... אבל כל הערכות מקורבות פה)
נוסיף מערכת הפעלה MCE 850 שח = 5800 (לגבי KEYBOARD ושלט אני מניח שזה קיים בשניהם)
נפחית 600 שח על חוסר בכרטיס הקלטה בקונפיגרוציה ונקבל 5200 שח= זה המחיר הסביר.
שים לב כי ה-DigiMax הוא ישן יחסית ואם מעונינים להתקין MCE אז ה-H663 פשוט מושלם למשימה מאחר וקיימת לו אינטגרציה מלאה עם מערכת ההפעלה , השלט אגב לא קיים ב-DigiMax וגם לא המקלדת ואני לא חושב שהמערכת הפעלה כלולה במחיר.
עוד פרט מעצבן ב-DigiMax כניסת ה-SPDIF נמצאת בקידמת המכשיר ולא מאחורה
השאלה היא האם לא כדאי להמתין עוד קצת ללוח אם כמו של Asus M2NPV-VM
עם התמיכה בפלטפורמה החדשה של AMD LIVE!
סקירה בקרוב...
אגב משיחה עם לוי GIGABYTE עברה אישור לVIIV של INTEL כשיהיו ביצור מלא. (המדובר כזכור בDUAL CORE מבוסס אריכטקטורת דותן/ יונה שזה אריטקטורת ניידים דלת חשמל כאשר עם DUAL CORE מקוים להגיע לביצועים מהירים יותר)
התחלתי את הבדיקה:
צריך להזכיר שזה מחשב חזק יחסית DUAL CORE אבל לא של נייד. (זה כנראה יהיה הדור הבא)
לכן - הספק הוא חיצוני מו של נייד אבל על סטרואידים בגודל (פי 3 במימדים) - רעיון לא רע לסלק מאורר אחד.
ההתרשמות הראשונה זה מכשיר DVD בעיקר בגלל 6 הלחצנים בטור והתצוגה. מתברר שהם די שימושים כי מאפשרים לך להפעיל את תפריט הMCE ולדפדף ולבחור מדיה. לא רע בנקודה זו! אבל חסר אפשרוצ בקרת VOLUM
הVFD שמעליו פחות פונקציאנלי - מראה לך סוג מדיה נוכחית בסנכרון עם MCE ערוץ נבחר וזמן לניגון אבל לא שם וידאו או שיר.
חסר אפשרות בקרת VOLUME על המכשיר. צריך לגשת לרסיבר אם אתה משתמש בכזה או למגבר הסופי מצד שני הVFD מציג לך תמיד את הVOLUME גר פית בשני ערוצים (לרוב זהה) - לא טפשי. גם אין אפשרות לנצל את התצוגה האנלוגית הזו להראות טמפרטורה. נראה לי שהכיתוב למטה הוא מתוכנת וניתן לפתור יותר טוב את האפשריות של הVFD על כתיבת דריבר נרחב יותר ל/לחצנים VFD כולל תמיכה הצגת מצב טמפרטורה ושינוי VOLUME.
נעבור לKEYBOARD - יש לצינו לטובה =שהוא תוכנן מיועד למטרה! - קטן, קל וRF עם תחום מרחק של לפחות 10 מטר + חשוב ביותר בקרת עכבר אמיתי עליו. הרבה מתאים יותר מכל מקלדת LOGITEC או מיקרווספט אלחוטית רגילה.
יש עליו כדור גלגלת -שעובד לא רע כעכבר די מהיר ומדויק - בצד אחד של הלוח ושני לחצני העכבר בצד השני. כאשר לוח קטן כך שניתן לאחוז בו בשני הצדדים בנוחות!
די נוח - גודל ומשקל וקיום עכבר עליו - רק חסר לי גלגלת האמצע של העכבר!
ללוח מקשים יש לחצנים מיוחדים על כמו מיקרוספט ואפילו לחצן PROPERTIES כאשר הלחצנים הרגילים בגודל רגיל והיתר הוקטנו בצדדים. (המספרים הנומרים רשומים עליו עם לחצן נומרי כשכבה על הKEYBOARD) והעברית שנכתבה עליו קריאה לחלוטין.
מה שחסר זה שוב כפתורי המדיה עצמם (עצור עוצמה קדימה אחורה וערוץ +-) במקומם יש מבחר דל אבל עוזר של כפתורים מיוחדים: -הפעלת/הצגת MCE - הצגת DESKTOP, הפעלת IE, הפעלת MAIL וכפתור חשוב מאוד לפלזמות - ניתוק וידאו (סוג של HIBERNATE מהיר) .
הפתרון לטיפול במדיה זה שימוש בשלט הMCE שבא עם לחצני המדיה - אבל חבל שזה לא קיים גם על הKEYBOARD - ניתן היה בקלות לדאוג לכיתוב מעל מקשי הF השונים ולהשתמש בהם כלחצני מדיה עם אחד הלחצנים הנוספים - כמו הPROPERTIES המוזר! - שוב ניתן לפתרון ברמת תוכנה בעיקר.
המכשיר די שקט. הדיסק ששמו במקור לא הכי שקט - הייתי מחליף בדיסק שקט יותר. המאורר לא רועש במיוחד - לא רע. המכשיר די מתחמם אבל סביר לHTPC ומשתמש במאורר בודד מעל הCPU די שקט ובלוח קירור עם צלעות לבסיס וכזכור הספק חיצוני כמו של נייד כך ששם אין מאורר.
ככרטיס טלויזיה בחרתי PVR 150 MCE בעיקר בגלל התמיכה שלו עם שלט הMCE יחד עם תוכנת MCE וממיר של YES
ההתקנה עם MCE קלה בקינפוג של הממיר. אין צורך לחפש קודים זה בבסיס הנתונים. תמיד מיקרוסופט יודעים לכתוב התקנות SETUP די קלות.
לגבי חיבור לEPG עוד לא הגעתי לשלב זה (ממיר הנוסף מXMLTV למבנה מיקרוסופט)
מבחירת מחברים:
מאחור לוידאו שלושה מחברים: DVI VGA ו SVIDEO
3 החיבורים סטדרטים לקול של מחשב + SPDIF + 2 USB אופטי
חיבור רשת + חיבורי DV 6 PIN
מקדימה בדומה לASUS חיבורים ל DV 4 PIN CARD READER 2 USB וכרטיס של נייד.
momo2005 כתב:איך אתה יודע את המחיר? אתה מפיץ מורשה ? הם יבואנים ולא עובדים עם לקוחות פרטיים
...
אני לא מפיץ מורשה. אני יודע את המחיר כי אני יודע לקרוא. באתר שאתה נתת של רונקל המחיר מופיע בגדול בצד שמאל למעלה. יכול להיות שהם לא עובדים עם לקוחות פרטיים כפי שאתה אומר. אני מניח שבדקת את זה איתם. אבל באתר שלהם הם קוראים לעצמם "חנות המחשבים שלך באינטרנט"... לא נשמע כמו אתר למפיצים.
בכל מקרה תכנס גם ללינק הבא: http://www.accordpc.co.il/product.asp?productid=207
שמוכר את ה-H663 ב 5299 ש"ח
וכאן http://www.mtr.co.il/Product.asp?Pid=78 ... t2ID=11564
מוכר אותו ב 5446 ש"ח ויש עוד מחיפוש קצר באינטרנט... אני מניח שהעיקרון מובן.
אז כמו שראית כשקראת קיימים מספר דגמים, והדגם של w/Gigabyte TV / 1GB / WD250GB SATAII 16MB / P4 3G DC 930 באמת עולה 6000 ש"ח או 6046 ש"ח ליתר דיוק .
בנוסף שווה לבדוק האם במחיר הזה באמת כלול כרטיס הטלויזיה מאחר והבנתי שמור לוי לא מייבאים את המחשב עם כרטיס הטלויזיה
וכמו שאתה רואה בבמחיר כזה כמו שציינתי ניתן היום להרכיב מחשב מבוסס AM2 של AMD במחיר נמוך יותר ועם יכולות לא פחות גרועות, אבל נמתין לסיקור המלא של ADI על המחשב