זקוק להמלצה למערכת ביתית בשילוב עם רסיבר Onkyo 308
טוב חברה אני מגיב לכם עכשיו אחרי שחיברתי את כל הסט עם הסאב המפלצתי הזה
אני אפילו לא מצליח להריץ אותו על מקסימום עוצמה בלי לאבד את התחושה בגוף
אז הוא אצלי אחרי כמה מבחנים שעשיתי על בערך 70% עוצמה והקרוס הוא עד הסוף 120HZ , דרך אגב ברסיבר שלי הגדרתי את הרמקולים על Small וקרוס 120HZ האם זה נכון?
עוד אופציה שיש לי בסאב היא Phaze עם אפשרות ל 0 מעלות או 180 מה עושים בנידון?
המרחק שהגדרתי ברסיבר שקשור למקום הישיבה שלי לרמקולים כשאני רואה סרטים הוא כזה בקירוב : Left 3.3M , Center 2.4M , Right 3.3M , Surrond Right 1.5M , Surround Left 1.5M , Subwoofer 2.4M .
האם יש צורך להעלות את הדציבלים לרמקולים לשמיעה יותר אפקטיבית? אם כן שתפו אותי כיצד הכי נכון לכוון אותם.
זהו בכללי אני מרוצה מהאזנה להם גם בסרטים ומוזיקה ואני חושב שעשיתי בחירה טובה רק שנכון שהרסיבר שלי עדיין לא יינצל אותם עד תום ,אז האם עם הזמן כדאי לשדרג אותו למשהו רציני יותר בסביבות כמה אלפים או שהשינוי לא יהווה ביצועים רבים לעומת העלות הנוספת?
תודה רבה לכם חברים בכל תהליך הרכישה מקווה שתתייחסו לכל השאלות.
אני אעלה תמונות מחר...
אני אפילו לא מצליח להריץ אותו על מקסימום עוצמה בלי לאבד את התחושה בגוף
עוד אופציה שיש לי בסאב היא Phaze עם אפשרות ל 0 מעלות או 180 מה עושים בנידון?
המרחק שהגדרתי ברסיבר שקשור למקום הישיבה שלי לרמקולים כשאני רואה סרטים הוא כזה בקירוב : Left 3.3M , Center 2.4M , Right 3.3M , Surrond Right 1.5M , Surround Left 1.5M , Subwoofer 2.4M .
האם יש צורך להעלות את הדציבלים לרמקולים לשמיעה יותר אפקטיבית? אם כן שתפו אותי כיצד הכי נכון לכוון אותם.
זהו בכללי אני מרוצה מהאזנה להם גם בסרטים ומוזיקה ואני חושב שעשיתי בחירה טובה רק שנכון שהרסיבר שלי עדיין לא יינצל אותם עד תום ,אז האם עם הזמן כדאי לשדרג אותו למשהו רציני יותר בסביבות כמה אלפים או שהשינוי לא יהווה ביצועים רבים לעומת העלות הנוספת?
תודה רבה לכם חברים בכל תהליך הרכישה מקווה שתתייחסו לכל השאלות.
אני אעלה תמונות מחר...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. אין סיבה להעלות את הדציבלים אם אתה שומע בעוצמה מספקת עכשיו מבלי לעלות גבוה בווליום...
2. Phase מתייחס למיקום של הסאב ביחס לרמקולים הקדמיים. אם הסאב באותו קו עם הקדמיים (כלומר נמצא ליד הקיר הקדמי ופונה אליך), אז הפאזה יכולה להישאר על אפס. אם הסאב מוך לקיר האחורי וניצב מול הקדמיים, אז צריך לשנות את הפאזה ל-180 (כי הסאב נמצא ב-180 מעלות לקדמיים). כל מיקום וזווית אחרים של הסאב יידרשו משחק קצת יותר עדין עם כיוונון הפאזה של הסאב.
3. ה-308 צריך להסתדר בלי יותר מדי בעיות עם הקליפש קווינטט. בהחלט יכול להיות שתרוויח עוד קצת איכות (ואולי גם עוצמה) עם רסיבר יקר יותר (כדוגמת האונקיו 509), אבל אם אה מרוצה עם מה שיש לך, אז לא צריך להיות לך לחץ מיידי לשדרג...
2. Phase מתייחס למיקום של הסאב ביחס לרמקולים הקדמיים. אם הסאב באותו קו עם הקדמיים (כלומר נמצא ליד הקיר הקדמי ופונה אליך), אז הפאזה יכולה להישאר על אפס. אם הסאב מוך לקיר האחורי וניצב מול הקדמיים, אז צריך לשנות את הפאזה ל-180 (כי הסאב נמצא ב-180 מעלות לקדמיים). כל מיקום וזווית אחרים של הסאב יידרשו משחק קצת יותר עדין עם כיוונון הפאזה של הסאב.
3. ה-308 צריך להסתדר בלי יותר מדי בעיות עם הקליפש קווינטט. בהחלט יכול להיות שתרוויח עוד קצת איכות (ואולי גם עוצמה) עם רסיבר יקר יותר (כדוגמת האונקיו 509), אבל אם אה מרוצה עם מה שיש לך, אז לא צריך להיות לך לחץ מיידי לשדרג...
1. לדוגמא שכשאני רואה סרט אז אני מעלה את רמת הווליום ל כ 50 ואני די מרוצה מהעוצמה (כשהמקסימום עומד על 80) .
2. מה לגבי השאלה שלי לקרוס ברסיבר ובסאב ?
3. היום יש לי כבלים לרמקול שנראה לי הכי פשוטים בשוק האם החלפה לכבלים יותר איכותיים מחברות גדולות בנושא יעבירו לי את חווית השמיעה בעוד כמה דרגות או שבסטים האלו אני לא ארגיש הבדל?
תודה.
2. מה לגבי השאלה שלי לקרוס ברסיבר ובסאב ?
3. היום יש לי כבלים לרמקול שנראה לי הכי פשוטים בשוק האם החלפה לכבלים יותר איכותיים מחברות גדולות בנושא יעבירו לי את חווית השמיעה בעוד כמה דרגות או שבסטים האלו אני לא ארגיש הבדל?
תודה.
נערך לאחרונה על ידי רז ב 02/08/2011 17:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

1. אני שומע ב-60-65 כשאני באמת רוצה להגזים אז 50 זה סבבה לגמרי 
2. כוון את הקרוס ברסיבר ל-100Hz. ככה יש חפיפה קטנה בין הסאב לרמקולים ויש פחות סיכון של "בורות" בסאונד...
3. כבלים 2.5 מ"מ זה כל מה שאתה צריך. אין שום סיבה להשקיע בכבלים ממותגים.
2. כוון את הקרוס ברסיבר ל-100Hz. ככה יש חפיפה קטנה בין הסאב לרמקולים ויש פחות סיכון של "בורות" בסאונד...
3. כבלים 2.5 מ"מ זה כל מה שאתה צריך. אין שום סיבה להשקיע בכבלים ממותגים.
טוווח התדרים של הסראונדים והסנטר בקווינטט הוא 125HZ, כן שכיוון הקרוס ל 100 דווקא יגרום לבורות בסאונד.
120HZ זה כנראה המספר הנכון לקרוסאובר במקרה זה (לפחות מבדיקות סוביקטיוויות שאני עשיתי).
בנוגע ל PHAZE - תנסה לבחון את השמע בשני המצבים ותנעל על המצב שנשמע לך יותר טוב.
אני הגברתי גם את האחוריים מעבר לכיוון של האודיסיי.
120HZ זה כנראה המספר הנכון לקרוסאובר במקרה זה (לפחות מבדיקות סוביקטיוויות שאני עשיתי).
בנוגע ל PHAZE - תנסה לבחון את השמע בשני המצבים ותנעל על המצב שנשמע לך יותר טוב.
אני הגברתי גם את האחוריים מעבר לכיוון של האודיסיי.
- epony
- חבר במועדון 10K

אם "הרצפה" של טווח התדרים של הרמקולים היא 125Hz, אז צריך לכוון את הקרוס ברסיבר ל-140 - בכל מקרה, הכי טוב לנסות ולראות (או יותר נכון לשמוע...)
- epony
- חבר במועדון 10K

שוב, כדי להימנע מ-"בורות" בסאונד, רצוי לכוון את הרסיבר מעל הגבול התחתון של טווח התדרים של הרמקולים, כך שבמקרה דנן עדיף לשים אותו על 150.
בכל מקרה, אתה תמיד יכול לשנות לסירוגין בין 120 ל-150 ולראות מה נשמע לך יותר טוב..!
בכל מקרה, אתה תמיד יכול לשנות לסירוגין בין 120 ל-150 ולראות מה נשמע לך יותר טוב..!