זקוק להמלצה למערכת ביתית בשילוב עם רסיבר Onkyo 308

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

הבנתי תודה לכם על התגובות , אני היום לוקח אותם מהחנות אני אעלה תמונות שלהם ברגע שהחדר יהיה מסודר :D

Andrey13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 718
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #22 

תתחדש!!!

(f) (f) (f)

מחכים לתמונות.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #23 

טוב חברה אני מגיב לכם עכשיו אחרי שחיברתי את כל הסט עם הסאב המפלצתי הזה :roll: :roll: :roll:
אני אפילו לא מצליח להריץ אותו על מקסימום עוצמה בלי לאבד את התחושה בגוף :P אז הוא אצלי אחרי כמה מבחנים שעשיתי על בערך 70% עוצמה והקרוס הוא עד הסוף 120HZ , דרך אגב ברסיבר שלי הגדרתי את הרמקולים על Small וקרוס 120HZ האם זה נכון?
עוד אופציה שיש לי בסאב היא Phaze עם אפשרות ל 0 מעלות או 180 מה עושים בנידון?
המרחק שהגדרתי ברסיבר שקשור למקום הישיבה שלי לרמקולים כשאני רואה סרטים הוא כזה בקירוב : Left 3.3M , Center 2.4M , Right 3.3M , Surrond Right 1.5M , Surround Left 1.5M , Subwoofer 2.4M .
האם יש צורך להעלות את הדציבלים לרמקולים לשמיעה יותר אפקטיבית? אם כן שתפו אותי כיצד הכי נכון לכוון אותם.
זהו בכללי אני מרוצה מהאזנה להם גם בסרטים ומוזיקה ואני חושב שעשיתי בחירה טובה רק שנכון שהרסיבר שלי עדיין לא יינצל אותם עד תום ,אז האם עם הזמן כדאי לשדרג אותו למשהו רציני יותר בסביבות כמה אלפים או שהשינוי לא יהווה ביצועים רבים לעומת העלות הנוספת?

תודה רבה לכם חברים בכל תהליך הרכישה מקווה שתתייחסו לכל השאלות.
אני אעלה תמונות מחר... :o

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #24 

1. אין סיבה להעלות את הדציבלים אם אתה שומע בעוצמה מספקת עכשיו מבלי לעלות גבוה בווליום...

2. Phase מתייחס למיקום של הסאב ביחס לרמקולים הקדמיים. אם הסאב באותו קו עם הקדמיים (כלומר נמצא ליד הקיר הקדמי ופונה אליך), אז הפאזה יכולה להישאר על אפס. אם הסאב מוך לקיר האחורי וניצב מול הקדמיים, אז צריך לשנות את הפאזה ל-180 (כי הסאב נמצא ב-180 מעלות לקדמיים). כל מיקום וזווית אחרים של הסאב יידרשו משחק קצת יותר עדין עם כיוונון הפאזה של הסאב.

3. ה-308 צריך להסתדר בלי יותר מדי בעיות עם הקליפש קווינטט. בהחלט יכול להיות שתרוויח עוד קצת איכות (ואולי גם עוצמה) עם רסיבר יקר יותר (כדוגמת האונקיו 509), אבל אם אה מרוצה עם מה שיש לך, אז לא צריך להיות לך לחץ מיידי לשדרג...

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

1. לדוגמא שכשאני רואה סרט אז אני מעלה את רמת הווליום ל כ 50 ואני די מרוצה מהעוצמה (כשהמקסימום עומד על 80) .
2. מה לגבי השאלה שלי לקרוס ברסיבר ובסאב ? :)
3. היום יש לי כבלים לרמקול שנראה לי הכי פשוטים בשוק האם החלפה לכבלים יותר איכותיים מחברות גדולות בנושא יעבירו לי את חווית השמיעה בעוד כמה דרגות או שבסטים האלו אני לא ארגיש הבדל?

תודה.
נערך לאחרונה על ידי רז ב 02/08/2011 17:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #26 

אתה לא אמור להרגיש בהבדל אם הכבלים ברמה סבירה (הסיבים לא מתפוררים שאתה מסובב אותם), העובי שלהם צריך לנוע בין 1.5 ל 2.5 מ"מ.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #27 

את האמת יצא לי פעם לסובב אותם כמה פעמים ואם אני מסובב יותר מדי אז כמה חוטים דקים לבסוף מתפוררים !!! יש לך המלצה לכבל עבה ומושקע ?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #28 

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #29 

1. אני שומע ב-60-65 כשאני באמת רוצה להגזים אז 50 זה סבבה לגמרי 8)
2. כוון את הקרוס ברסיבר ל-100Hz. ככה יש חפיפה קטנה בין הסאב לרמקולים ויש פחות סיכון של "בורות" בסאונד...
3. כבלים 2.5 מ"מ זה כל מה שאתה צריך. אין שום סיבה להשקיע בכבלים ממותגים.

orenP
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #30 

טוווח התדרים של הסראונדים והסנטר בקווינטט הוא 125HZ, כן שכיוון הקרוס ל 100 דווקא יגרום לבורות בסאונד.
120HZ זה כנראה המספר הנכון לקרוסאובר במקרה זה (לפחות מבדיקות סוביקטיוויות שאני עשיתי).
בנוגע ל PHAZE - תנסה לבחון את השמע בשני המצבים ותנעל על המצב שנשמע לך יותר טוב.
אני הגברתי גם את האחוריים מעבר לכיוון של האודיסיי.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

תודה על ההכוונה חברים. אני מאוד מרוצה מהקנייה...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #32 

אם "הרצפה" של טווח התדרים של הרמקולים היא 125Hz, אז צריך לכוון את הקרוס ברסיבר ל-140 - בכל מקרה, הכי טוב לנסות ולראות (או יותר נכון לשמוע...)

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #33 

אצלי הקרוס ברסיבר בגבוהים הוא 100 , 120 , 150 , 200 ... אז הכי נכון הוא לכוון ל 120 ולא ל 150 נכון?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #34 

שוב, כדי להימנע מ-"בורות" בסאונד, רצוי לכוון את הרסיבר מעל הגבול התחתון של טווח התדרים של הרמקולים, כך שבמקרה דנן עדיף לשים אותו על 150.

בכל מקרה, אתה תמיד יכול לשנות לסירוגין בין 120 ל-150 ולראות מה נשמע לך יותר טוב..!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”