זקוק להמלצה למערכת ביתית בשילוב עם רסיבר Onkyo 308

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם ,

התחדשתי ברסיבר חדש (Onkyo 308) , אך עדיין לא בחרתי רמקולים , ורציתי שתעזרו לי לבחור מה הכי כדאי מבחינת התקציב שלי והרצונות שלי מהמערכת הביתית .
אז ככה התקציב שאני מוכן להשקיע הוא בערך כ 4K פלוס מינוס..
אני בעיקר רואה סרטים ב HD דרך הסטרימר שלי (Popcorn Hour A-200) , משחק ב Xbox360 ושומע מוזיקה ...
אני מעוניין ברמקולים לווינים כי אין לי מקום בחדר לרמקולים רצפתיים , החדר שלי לא ממש גדול הוא 3 על 3 מטרים.
מבחינת הסאב אני מעוניין בסאב שהוא נותן יותר איכות מאשר עוצמה מכייון שסבא שלי גר מתחתי אז יותר מדי בומים ורעידות די יטרידו אותו (אני מאוד מקווה שהמידע הזה לא יזיק לנושא) .
מבחינת חברות אני לא ממש מעודכן אז אני ממש סומך עליכם בקטע הזה...
זהו בקיצור אני אשמח שתשאלו אותי שאלות נוספות בכדי שתוכלו לעזור לי בצורה הטובה ביותר ואני אשמח לענות.

תודה רבה ומאחל לעצמי לעשות את הבחירה הנכונה.
רז.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

קליפש קווינטט הולכים מצויין עם אונקיו, ונכנסים לתקציב שלך: http://www.hi-fi.co.il/sg_product~quintet~35~262.htm

עוד אופציה מעולה זה הסט של מוניטור אודיו מסדרת VECTOR, אבל יכול להיות שהוא ידרוש ממך מתיחה קלה של התקציב: http://stereoscope.co.il/156973/%D7%A1% ... VECTOR-VSS

יש עוד כמה אופצית בתקציב שלך, אבל אלה הכי טובות לדעתי...

נ.ב. הקישורים הם למטרת מידע בלבד ולא נועדו לשמש בהמלצה על חנות כזאת או אחרת. יתר על כן, המחירים המצוטטים באתרים הללו (וגם ב-ZAP לצורך העניין) בהחלט אינם מחירים סופיים, והכל נתון למיקוח!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #3 

עוד כמה אופציות כדי לעשות לך חיים קשים ;)

JAMO A102

CANTON MOVIE 125

MOREL PRIMO

TANNOY SFX

... אבל באמת שהייתי הולך על הקליפש קווינטט או המוניטור אודיו!

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אני מודה לך על המלצות , עברתי על הסטים שהבאת לי וכשאני מסתכל על הנתונים של הרמקולים כולל הסאב אני רואה מושגים כמו טווח תדרים , התנגדות נצילות וכו' . עד כמה משמעותיים המספרים שמוצגים באותם נתונים?
האם רמקול שהוא בטווח תדרים של 65HZ-20KHZ לדוגמא יהווה צליל יותר נקי מרמקול שהוא 100HZ-20KHZ ?
כמו כן בנצילות יש הבדל בין 85DB ל 90DB ? האם זה מורגש לאוזן האנושית?

מודה לך על הזמן...

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הסתכלתי קצת על Polk Audio וראיתי את הסט הזה ונדלקתי עליו משום מה : http://www.polkaudio.com/homeaudio/specs/recent/rm6800/
הוא נמכר בארץ בסביבות 5K , שווה ללכת לשמוע אותו בחנות http://www.cinemapro.co.il/סט-רמקולים-rm6800-polk-audio? הוא ינוצל מבחינת הרסיבר שלי?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

הסט של פולק הוא אובר קיל בשביל ה308 , חפש סטים באיזור ה3000 ש"ח של קליפש, הארמן קארדון או גי בי אל.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ובקשר לשאלות האלו : האם רמקול שהוא בטווח תדרים של 65HZ-20KHZ לדוגמא יהווה צליל יותר נקי מרמקול שהוא 100HZ-20KHZ ?
כמו כן בנצילות יש הבדל בין 85DB ל 90DB ?
ותוכל לפרט לי קצת יותר על התשובה שלך " הסט של פולק הוא אובר קיל בשביל ה308 " .

תודה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

טווח התדרים בכל הקשור לסאטליטים לא מהווה קנה מידה לרמת הביצועים שלהם, אתה צריך לגשת לחנויות ולשמוע מה מתאים לאוזן שלך.
בתקציב שלך הייתי בודק בעיקר את רמת הביצועים של הסאב וופר שהוא בד"כ החוליה החלשה בקטגוריית המחיר שאת אמור לחפש ובגלל זה המלצתי לך ללכת על סטים של קליפש או הארמן קארדון שנותנים רמת ביצועים טובה בתחום הזה. בכל הקשור לסאונד "נקי", אני מאמין שהסט של הקליפש שהוזכר פה יכול להתאים לך. הסט של הפולק מיועד לרסיברים ברמה יותר גבוהה כמו ה508 או ה608 שהם יותר דינאמיים מה308 , אתה לא תקבל רמת ביצועים פחות טובה דרכם אבל סביר להניח שגם לא תקבל רמת ביצועים יותר טובה עם סט זול יותר שמתאים לרסיבר שלך.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

מחר אני אלך לשמוע את הסטים שהבאת לי ועוד כמה...
יש לי רק שאלה שאני חייב תשובה עליה ממך , מה שונה לדוגמא מערכת של Pulk Audio הדגם שרשמתי לך הנ"ל למערכת שהמלצת לי עליה הקליפש קווינטט ? מבחינת צליל יהיה הבדל משמעותי ? האם רק עוצמה ? האם שכשאשמע סרטים ב HD ומשחקים בקונסולה ומעט מוזיקה אני ארגיש הבדל משמעותי?
אני מקווה שאתה מבין את הדאגה שלי כי אני רוצה להשקיע פעם אחת במערכת שתספיק לי לאורך זמן ולא להתחרט שיכולתי לעשות בחירה קצת יותר טובה!

אני לא רוצה לשגע אותך.. :)
תודה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

הסט של הפולק אודיו באופן כללי נותן סאונד יותר טוב במוזיקה, הסט של הקליפש לעומתו פחות עדין אבל נשמע יותר טוב בק"ב. במקרה שלך לא נראה לי שהיתרון במוזיקה (או יותר נכון בסטריאו) יבוא לידי ביטויי בצורה שתצדיק השקעה של למעלה מפי 2 מעלות הרסיבר.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הבנתי אותך , אז בעיקרון כשמדובר בסרטים ומשחקים אין הבדל מורגש.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

רז כתב:הבנתי אותך , אז בעיקרון כשמדובר בסרטים ומשחקים אין הבדל מורגש.
...
יש כאלה שיאהבו יותר את הקליפש בגלל שיש לו סאונד יותר בשרני בתחומים האלה. אחד הסטים הטובים ברמת המחיר שלו.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

zeev78 כתב:
רז כתב:הבנתי אותך , אז בעיקרון כשמדובר בסרטים ומשחקים אין הבדל מורגש.
...
יש כאלה שיאהבו יותר את הקליפש בגלל שיש לו סאונד יותר בשרני בתחומים האלה. אחד הסטים הטובים ברמת המחיר שלו.
...
(Y)

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

שמעו הדלקתם אותי על הקליפש אני היום כבר הולך לראות אותו בארמגדון ברמת גן.. אני מקווה להתקרשם לטובה זאת נראית לי קנייה בטוחה בהמצלתכם.

תודה רבה על הזמן שהקדשתם לי.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

חברה אני פשוט ראיתי עכשיו שיש סדרה לקווינטט והיא מסתיימת בדגם האחרון שהוא מספר 4 שיוצר בשנת 2009 .
רציתי לדעת מהו הדגם שהבאתי לי בקישור הנ"ל http://www.hi-fi.co.il/sg_product~quintet~35~262.htm
והאם יש הצדקה בעלות של הדגם החדש יותר 4 לעומת ה 3 ? כי כבר ביררתי מחירים וה 4 עולה בסביבות ה 5K!
והאם ה 4 הוא עדיין מתאים לרסיבר שלי שלא כמו ה Polk Audio ?

תודה.

orenP
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

אצלי יש את קליפש קווינטט 4 בשילוב עם רסיבר אונקיו 608 (וסטרימר A210 - דומה לאצלך).
אני משתמש 95% לקולנוע ביתי.
לאחר השקעת זמן ומאמץ לא מועט לכיול אופטימלי, לטעמי התוצאות מעולות ואני נהנה מהמערכת מאוד.
הסאב שמגיע עם הקווינטט 4 הוא עוצמתי מאוד, למעשה השכנים כבר התחילו להתלונן ואני נאלץ להחליש אותו מעט.
בקיצור, ממליץ.

רז פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה על התגובה אורן , לבסוף הזמנתי אותם ואני מחכה לקחת אותם מחר מהחנות , סחטיין לי על הקנייה :wink:
מהניסיון שלך בכיול שלהם עם הסאב והרסיבר איך אתה ממליץ לי לעשות את זה עם הרסיבר שלי Onkyo 308 ?
עוד דבר רמקול הסנטר לפי מה שראיתי בתמונות לא מגיע עם מתלה אז מה עשית לגביו? האם אתה ממליץ להוריד אתו לשולחן הטלוויזיה או להתעקש להשאיר אותו באותו גובה של הרמקולים הקדמיים?

תודה אורן.
דרך אגב השאלות הם לכולם.. :D

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

תיתחדש ותהנה (Y)
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 01/08/2011 16:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #19 

תתחדש. תהנה. תמונות! (Y)

באשר לסנטר, הוא צריך להיות בגובה ה-TV (כלומר טיפה מעליה או טיפה מתחתיה), ולא בהכרח בגובה הקדמיים...

orenP
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

הסנטר אצלי יושב ממש מתחת למסך, על המזנון (המסך תלוי).
בנוגע לכיול, לאחר הרצת האודיסיי הגברתי משמעותית גם את האחוריים וגם את הסאב, כל אחד מהם במידה שונה מפאת המרחק מנק' הישיבה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”