שוב נגעתי וקילקלתי
הבעיה היא ש זרם המיים בחליטה לא מספיק חם אפשר לזהות את זה ב חוסר הריקוד של המים אפילו אחרי ש המכונה דולקת שעה תמימה וכמובן אין מיצוי של הקפה בחליטה והוא יוצא דלוח
הכל החל ש שיניתי את לחץ הדוד מ 1.2 באר ל 0.9 כי חשבתי ש זה חם מדי ואני שורף את הקפה
אבל העלתי חזרה את הלחץ וזה לא עזר
דבר נוסף שנעשה זה פירוק שסתום הווקום לניקוי, עכשיו השסתום עובד אבל נדמה שכניסת אויר למערכת לא עשתה טוב כי מאז התופעה בשיאה
קרה לי ש אני מרוקן את המים בדוד ומגלה ש ה טרמו סיפון לא עובד כמו שצריך כי לדעתי נכנס אויר למערכת ו אין סירקולציה של מים בראש
יש למישהו רעיון איך לדאבג את התופעה הזו ?
זרם החליטה לא מספיק חם
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
המיים בטמפרטורה נכונה לא מרקדים ! . מיים מרקדים ממש ליפני רתיחה , אבל עם הם לא מרקדים אז צריך ליבדוק מה הטמפרטורה שלהם , לעומת זאת עם אתה עושה קולינג פלאש ומתחיל עם מיים מרקדים אז יש לך מדד יותר נכון לירדת הטמפרטורה עד שהמיים מגיעם לחוסר ריקוד . זה השלב לעצור להכניס ראש ולחלוט מיד וללא דיחויי , כי כול שנייה שעוברת הם בעצם מתחילים מייד לירתוח שוב. (במחליף חום)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לך לדילאקטרים וקה שם אקדח לייזר שמודד חום.
כשהמכונה תקינה (פעם בשנה) קח מדידות מהדוד, תרמוסיפון שמחמם את הראש, מהראש ומהמחליף...
ככה יהיה לך למה להשוות.
אם הדוד בלחץ נכון כנראה הראש שלך קר.
פעם הבאה אל תיגע בכלום אם הכל בסדר - בטוח לא להוריד לחץ בדוד סתם לניסיון...
תחליף את המדבקה של המכונה ל bsa במקום bezzera
כשהמכונה תקינה (פעם בשנה) קח מדידות מהדוד, תרמוסיפון שמחמם את הראש, מהראש ומהמחליף...
ככה יהיה לך למה להשוות.
אם הדוד בלחץ נכון כנראה הראש שלך קר.
פעם הבאה אל תיגע בכלום אם הכל בסדר - בטוח לא להוריד לחץ בדוד סתם לניסיון...
תחליף את המדבקה של המכונה ל bsa במקום bezzera
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
נכון , מים מרקדים הם חמים מדי לחליטה אבל מכיון שאין לי מדדים דיגיטלים לחיווי הטמפרטורה אז אני חייב להתחיל במים מרקדים ולצנן אותם בקולינג פלאש ,
במצב הקיים המים פשוט לא מספיק חמים ולא צריך למדוד את זה פשוט מרגישים בקפה
בכל אפן , פתרתי את הבעייה ו המכונה חזרה לקדמותה
אכן הלחץ היה עדין נמוך ב 0.1 באר ממה שאני רגיל אז העלתי אותו ,
בנוסף , פתחתי את פתחי הביקורת של ה טרמוסיפון ונדהמתי לגלות כמה זה נקי בפנים אבל הפעלתי את המכונה עם ברגי הביקורת פתוחים ,
אגב אחד מהם קשור למעגל של החליטה ועוד בורג צדדי קשור ל מעגל הסגור של הטרמו סיפון
כשהפעלתי את המכונה והדוד החל להתחמם, יצא משם אויר ואחרי 3 שניות התחילו לצאת מים חמים !!!
והופ הראש התחיל להתחמם מהר ובצורה היסטרית כמו שאני אוהב:)
תודה לעונים
במצב הקיים המים פשוט לא מספיק חמים ולא צריך למדוד את זה פשוט מרגישים בקפה
בכל אפן , פתרתי את הבעייה ו המכונה חזרה לקדמותה
אכן הלחץ היה עדין נמוך ב 0.1 באר ממה שאני רגיל אז העלתי אותו ,
בנוסף , פתחתי את פתחי הביקורת של ה טרמוסיפון ונדהמתי לגלות כמה זה נקי בפנים אבל הפעלתי את המכונה עם ברגי הביקורת פתוחים ,
אגב אחד מהם קשור למעגל של החליטה ועוד בורג צדדי קשור ל מעגל הסגור של הטרמו סיפון
כשהפעלתי את המכונה והדוד החל להתחמם, יצא משם אויר ואחרי 3 שניות התחילו לצאת מים חמים !!!
והופ הראש התחיל להתחמם מהר ובצורה היסטרית כמו שאני אוהב:)
תודה לעונים