וויכוח עם חבר לגבי רזולוציה
היי, אולי השאלה תראה למי שמבין טיפשית- אבל אנא פתרו לי את הסוגיה:
האם במסך 32 אינץ' ברמת FULL-HD יראה הבדל בין סרט באיכות 720 לאותו הסרט ב-1080? אנא הסבירו לי.
חבר שלי טוען שלא, מכיוון שהאורך של מסך 32 אינץ הוא מלכתחילה 720 (אם כך איך הוא יכול להיות בכלל להיחשב ל-FULL HD?)
אשמח להסבר
תודה
האם במסך 32 אינץ' ברמת FULL-HD יראה הבדל בין סרט באיכות 720 לאותו הסרט ב-1080? אנא הסבירו לי.
חבר שלי טוען שלא, מכיוון שהאורך של מסך 32 אינץ הוא מלכתחילה 720 (אם כך איך הוא יכול להיות בכלל להיחשב ל-FULL HD?)
אשמח להסבר
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא קשור.
אם המסך 32 הוא ברזולוציה טבעית של FHD, כלומר 1920 על 1080, תראה הבדל אם ממש תתקרב למסך.
במרחק צפייה של 2-3 מטר ומעלה סביר להניח שלא תראה הבדל.
אם המסך 32 הוא ברזולוציה טבעית של FHD, כלומר 1920 על 1080, תראה הבדל אם ממש תתקרב למסך.
במרחק צפייה של 2-3 מטר ומעלה סביר להניח שלא תראה הבדל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
במסך FHD יהיו 1080 פיקסלים לגובה בלי קשר לגודלו.
ככל שהמסך קטן יותר וככל שיש בו יותר פיקסלים, כך כל פיקסל יהיה קטן יותר, ולכן תצטרך להתקרב יותר כדי להבחין בפרטים ברמת הפיקסל.
אם תתקרב מספיק תראה הבדל בין סרט ב-720p ל-1080p.
לגבי איכות כוללת לא מספיקה רזולוציה: לא פחות חשובה איכות הקידוד והביטרייט.
ככל שהמסך קטן יותר וככל שיש בו יותר פיקסלים, כך כל פיקסל יהיה קטן יותר, ולכן תצטרך להתקרב יותר כדי להבחין בפרטים ברמת הפיקסל.
אם תתקרב מספיק תראה הבדל בין סרט ב-720p ל-1080p.
לגבי איכות כוללת לא מספיקה רזולוציה: לא פחות חשובה איכות הקידוד והביטרייט.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
או ש... כדאי לך להוריד 1080p כבר כיום, כך שאם בעתיד תשדרג מסך ל-FHD גדול יותר (לא מכיר מישהו שיסתפק ב-"32 לאורך זמן...), תוכל ליהנות מאיכות גבוהה יותר של הסרטים מבלי להוריד מחדש...razeev כתב:תודה לכם על ההבהרה!
כנראה שאתחיל להוריד רק ב720, אם אין הבדל בגודל המדובר באיכות הצפייה מהמרחק שאני צופה בו, כנראה שכדאי להתחיל לחסוך מקום בהארד דיסק...
במחירי ההארד-דיסקים כיום, שאינם כ"כ גבוהים, נראה לי שזו גם אפשרות...