1. ראיתי שיש אנשים שממליצים לקחת חוץ מהארדיסק הגדול (250GB) גם הארדיסק קטן 40-80 ג'יגה בשביל מערכת ההפעלה.. האם באמת נחוצה ההפרדה הזאת?
2. האם באמת עדיף ללכת על מעבד AMD 3200 ולא על מעבד DualCore של Intel 2.6 ? לא לשכוח שעוד מעט תצא VISTA.. ולפי מה שאומרים יהיה חשוב DUALCORE..
3. ראיתי באתרים של SIlverstone וTT את המארזים לHTPC.. כולם ענקיים כאלה.. בגודל של ריסבר ויותר.. אי אפשר למצוא באותם מחירים בערך (800-900 שקל) מארזים דקים יותר?
משהו כמו זה לדוגמא:
שדרך אגב זה גם HTPC מבית Shuttle
4. האם המארזים לHTPC לרוב באים עם ספק כוח שקט? וכבר עם מאווררים שקטים..?
1. כן, פיצול לדיסק מערכת קטן ודיסק נתונים אחד או יותר חשוב. הסיבה היא שאת דיסק ההקלטות/סרטים מפרמטים עם ALLOCATION UNIT בגודל 64K - תורם למהירות גישה/קריאה גבוהה יותר וכן לפרגמנטציה קטנה יותר. ככל שה-A.U. גדול יותר כך ה"בזבוז" במקום רב יותר אם הקובץ קטן מאד. היות וזה לא המצב בקבצי מדיה, אין בעיה כזו אלא רק יתרונות.
2. הכל עניין של מחיר ושל השתייכות "מפלגתית" - האם אני אוהב AMD או INTEL...ההבדלים הם קטנים, למרות שברגע זה יש יתרון קטן ל-AMD - הוא קריר מעט יותר.
3. לי יש מארז ל-HTPC בעובי 5 ס"מ - גודלו כגודל מכשיר DVD "דק" ורגיל. את המארז מצאתי רק באנגליה. הוא די מדהים ואתה יכול לבדוק באתר שלי - יש תמונות! בכל מקרה, המארז, היות והוא כלכך קטן מאד מוגבל באיזה רכיבים משתמשים וסוגם.
לגבי המארז שאתה מראה - יש משהו דומה לסילברסטון: SilverStone Lascala SST-LC11-300
4. תלוי במארז, אבל לרוב אפשר וצריך לשפר כדי להגיע ל"שקט" המיוחל.
אורן כתב למעלה "כן, פיצול לדיסק מערכת קטן ודיסק נתונים אחד או יותר חשוב. הסיבה היא שאת דיסק ההקלטות/סרטים מפרמטים עם ALLOCATION UNIT בגודל 64K - תורם למהירות גישה/קריאה גבוהה יותר וכן לפרגמנטציה קטנה יותר. ככל שה-A.U. גדול יותר כך ה"בזבוז" במקום רב יותר אם הקובץ קטן מאד. היות וזה לא המצב בקבצי מדיה, אין בעיה כזו אלא רק יתרונות"
במחשב שאני בונה כעת יש רק דיסק קשיח אחד (250GB , SATA2) אבל חלקתי אותו לשני Partitions שונים - אחד קטן (20GB) למערכת ההפעלה והתוכנות השונות והשני למדיה (מן הסתם בעתיד אוסיף עוד דיסק קשיח).
שאלותיי:
1. האם מספיק לפרמט את ה- partition הנפרד כמומלץ, או שבאמת עדיפים שני דיסקים שונים?
2. האם partition אחד של 20GB עבור מערכת הפעלה, SagaTV וכל הדברים מסביב מספיקים (ללא משחקים, וורד ושטויות נוספות).
תודה מראש,
There is a time to live
And a time to die
There is a time to meet your maker.
There is a time to live,
But isn’t strange…
As soon as you’re born, you’re dying.
1. כעקרון כן, ההפרדה למחיצות מספיקה. אל תשכח לפרמט כ-64K את המחיצה הגדולה של המדיה.
2. 20 GB זה די והותר! אני משתמש באחד הקליינטים בדיסק של נייד בגודל 6.3GB ויש עוד המון מקום.
אז למה לי באמת להוציא עוד 300 שקל מיותרים על הארדיסק נוסף...?
תודה
...
תמיד יכול להיווצר מצב שאחד הדיסקים מושבת טוטאלית מכול סיבה שהיא
עדיף שיהיה לך דיסק בנפרד למערכת ההפעלה ותעשה לו כול שבוע גיבוי לדיסק השני.
במקרה שקורה משהו לדיסק אתה תמיד תוכל להביא דיסק אחר ולהעלות עליו את הגיבוי.
תאר לעצמך כמה זה קשה להחזיר את כול מה שהיה ולהתקין את הכול מחדש -
זה כאילו אתה מתחיל הכול מההתחלה.
אני אומר לך את זה מנסיון בטיפול ועזרה לכאלו שחוו את זה על בשרם (או על חומרתם)
לגבי המעבד - זה תלוי...
אם מתכוונים לצפות דרך טלויזיה רגילה - המעבד בהחלט יכול להיות סמפרון "חלשלוש".
אם צופים דרך פלסמה/LCD אז צריך לקחת בחשבון פילטרים נוספים לעיבוד תמונה בזמן אמת הדורשים כח חישוב רב מהמעבד - אז הייתי כן לוקח מעבד חזק יותר כמו AMD 3200+ ומעלה.
האם אני צריך להגדיר משהו מיוחד במחשב בעת חיבורו לפלזמה (דרך VGA או DVI)? שבתי רק לחבר את הכבל ולשחק אם הרזולוציות עד לתמונה אופטימלית.
יש משהו נוסף שצריך לעשות?
אני חשבתי שבעצם כל העיבודים הנוספים של כרטיס המסך נעשים ע"י המעבד שעל כרטיס המסך, ולא המעבד של המחשב... אם כן מה הטעם באמת להשקיע במעבד חזק (אלא אם כן אתה הולך לעשות מניפולציות נוספות של עיבוד תמונה, כמו זיהוי לוגו וכו).
בברכה,
There is a time to live
And a time to die
There is a time to meet your maker.
There is a time to live,
But isn’t strange…
As soon as you’re born, you’re dying.