מציאת ראוטר\מכשיר אחר שמסוגל לעשות רשת אל-חוטית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
IceY פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
לפני כמה ימים הראוטר שלי נהרס, ולכן אני מחפש אחד חדש. חשוב לומר כי הראוטר לא שימש כראוטר באמת, אלא פשוט דרכו חיברתי כמה מכשירים (מחשב, אקסבוקס וממיר יס), והוא גם עשה רשת אל-חוטית.
מכיוון שהבית שלי גדול צורת הרשת עובדת בדרך הבאה:
יש מודם שנמצא בקומה העליונה (מס' 3), אליו מתחבר ראוטר שבו מוגדרות כל הגדרות הרשת וכו', משם דרך תשתית ביתית מתחברים אליו כמה מחשבים, ובאחד המחשבים מתחבר הראוטר השני, שנמצא בקומת הקרקע.
עכשיו יש לי כמה שאלות, שלא הצלחתי למצוא להן תשובות בנושאים הדומים: *ואני מצטער מראש על הסיבוך
אני צריך שיהיה אינטרנט אל-חוטי בכל קומה (קרקע - שעד עכשיו היה נמצא הראוטר שלא שימש כראוטר ( ), קומה 2 - שבה אין כמעט קליטת אינטרנט אל-חוטי, אך ניתן לחבר שם עוד ראוטר או משהו [בקומה זו מתחבר מחשב אחד ליציאת האינטרנט היחידה בקומה, ואני זקוק גם לרשת אל-חוטית בנוסף לחיבור זה], ובקומה ה3 - ששם נמצא הראוטר שמתחבר למודם, ויש קליטה בקומה זו)

אנסה להסביר לאילו מכשירים אני זקוק, מכיוון שההודעה עד עכשיו נראת לי מאוד מסובכת..
לקומת הקרקע מכשיר, שיכול להיות ראוטר אך אני לא זקוק לכך, אלא רק למפצל כלשהו שיספק אינטרנט אל-חוטי.
לקומה 2, כנ"ל, מכשיר שיספק אינרנט אל-חוטי ויאפשר חיבור של מכשיר אחד בלבד.
ובקומה 3 יש ראוטר מעט מיושן (3com 3CRWER100-75), שבנתיים אני לא רואה סיבה להחליפו.
איני מבין בסוגי המכשיר ולא בתפקודם (G, N ושאר ירקות) ומה שאני מצפה זה רק רשת אל-חוטית מוגנת...

אני מאוד מצטער שהכל מסורבל, ומקווה שתוכלו לעשות לי.
תודה רבה!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול להציב נקודות גישה (Access Point) במקומות המרוחקים שאליהם אתה רוצה להרחיב את הרשת האלחוטית ולחבר אותו למתג (Switch) כדי לאפשר גם חיבור עם כבל רשת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

IceY פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

Catskinner כתב:אתה יכול להציב נקודות גישה (Access Point) במקומות המרוחקים שאליהם אתה רוצה להרחיב את הרשת האלחוטית ולחבר אותו למתג (Switch) כדי לאפשר גם חיבור עם כבל רשת.
...
אוקיי..
דבר ראשון תודה על התשובה.
דבר שני, אילו מכשירים כדאי לי לקנות? בהתחשב בכך שאני יכול לקנות באינרנט מאתרים מחו"ל ואייבי וכדומה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

באותה הזדמנות..
מה ההבדל בין רפיטר לAP או שזה אותו דבר.

איך זה עובד?
זה מכשיר עצמאי שמצוי בנקודת שליטה רחוקה ומגביר את האותו האלחוטי?
ןאם כן, אז הוא בעצם צריך רק חשמל?
העם דורש..... כל מיני דברים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

כל Repeater הוא גם Access Point אבל לא כל Access Point הוא גם Repeater

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #6 

Catskinner כתב:כל Repeater הוא גם Access Point אבל לא כל Access Point הוא גם Repeater
...
ואיך זה מתחבר?
איך זה עובד?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

תראה, AP הוא בעצם מכשיר מאוד פשוט, זה כמו ראוטר אלחוטי רק בלי הפונקציות של הראוטר וללא המתג הפנימי עם המבואות לרשת. התפקיד שלו הוא להתחבר לרשת הקווית וליצור שם נקודת גישה אלחוטית WiFi. אם אתה יודע לעבוד עם ראוטר אלחוטי ולקנפג אותו אז התפריטים של ה AP יהיו מובנים לך מהרגע הראשון. אתה תמצא הרבה AP במשרדים ובמקומות ציבוריים שם יש צורך לפרוש רשת אלחוטית בנוסף לרשת הקוית.

Repeater הוא סוג של AP רק שבמקום (או בנוסף) לאפשרות ליצור רשת אלחוטית הוא מסוגל להאריך את הטווח של הרשת הקיימת. כלומר, במקום לפרסם רשת אלחוטית חדשה אתה נותן לו את שם הרשת הקיימת ואת ה IP של ה AP הראשון שיצר אותה. רוב ה AP שאני מכיר כוללים גם פונקציה של Repeater שלפעמים גם קרויה Extender.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

תודה
כלומר הוא צריך להתחבר לנקודה קווית? הוא לא מגביר אות שהוא קולט..
חשבתי שיהיה יותר פשוט. :-)
העם דורש..... כל מיני דברים

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”