מדוע לא רואים טוב שידורי SD במסכים LCD/LED ופלזמה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
DDR10 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום הייתי מעוניין לדעת מדוע לא רואים טוב שידורי SD בסוגי המסכים LCD/LED ופלזמה.
מה הוא מקור הבעיה בדיוק להצגת שידורי SD שלא רואים טוב וב-CRT רואים מצוין?
הבנתי שבפלזמה רואים הכי טוב שידורי SD אבל עדיין לא כמו טלוויזית CRT.
האם קיימת טלוויזית LCD/LED או פלזמה שמציגה שידורי SD כמו טלוויזית CRT?
אני בטוח שלרובם פה יש טלוויזית LCD/LED או פלזמה - רציתי לשאול אותכם האם איכות השידור SD לא מפריעה לכם בלהתחשב בעובדה שרוב הערוצים הם ב-SD?
ערוצי ה-HD המזוייפים של יס זו לא אופצייה בכלל אלא תכני HD מותאם שבעצם הם תכני SD שטיפה יותר טובה באיכות מ-SD ואני מניח שגם בערוצים הללו רואים זוועה.
אני מודע לזה שגם לרובם פה יש מזרימדיה ומורידים תכנים חוקיים מהרשת בתשלום או בשרותים אחרים כמו נטפליקס ועוד אבל עדיין יש לכאלה שיש להם גם יס או הוט.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי מה אתה רוצה :)
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

תעבור לראות hd...

אם sd עושה לך את זה לך על ממיר sd ומסך hd ready קטן ככל שאפשר.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #4 

לא ברורה לי ההודעה שלך.
יש לי מסך פלזמה פנסוניק זקנה בת 3 כבר.. HD READY ועדיין התמונה שלה ב SD נהדרת , יותר טובה מכל CRT
שראיתי , וראיתי סוני וגה בזמנו הכי יקרה שלהם שעלתה 15 אלף שח ו LOEWE שעלתה אפילו יותר.

DDR10 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

זורו44 כתב:לא הבנתי מה אתה רוצה :)
...
:lol: אולי לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך.
אנסה שוב פעם.
כידוע ערוצי הסרטים של הוט ויס או כל שידור אחר שמשדר באיכות SD לא רואים ממש טוב במסכי LCD,LED ופלזמה ובטלוויזיה מסוג CRT רואים מצוין.
עכשיו השאלה שלי למה רואים מצוין בשידורי SD בטלוויזיה מסוג CRT ובטלוויזיות מסוג LCD,LED ופלזמה רואים פחות טוב?
oferlaor כתב:תעבור לראות hd...

אם sd עושה לך את זה לך על ממיר sd ומסך hd ready קטן ככל שאפשר.
...
עופר לא הבנת אותי.. תקרא בבקשה את התגובה שרשמתי לזורו44 אולי תבין אותי הפעם.
אולי לא הבנת אותי אך איני מעדיף איכות SD על פני איכות HD.
לרכוש מסך hd ready יצור לי בעיה מכוון שיש לי מחשב עם חיבור HDMI מזרימדיה ופלייסטיישן 3 כך שמסך hd ready לא יפתור את הבעיה.
LiorShap כתב:לא ברורה לי ההודעה שלך.
יש לי מסך פלזמה פנסוניק זקנה בת 3 כבר.. HD READY ועדיין התמונה שלה ב SD נהדרת , יותר טובה מכל CRT
שראיתי , וראיתי סוני וגה בזמנו הכי יקרה שלהם שעלתה 15 אלף שח ו LOEWE שעלתה אפילו יותר.
...
ליאור תקרא בבקשה את התגובה שרשמתי לזורו44 אולי תבין אותי הפעם.
מה שמו המלא של המסך?
האם תוכל לצלם תמונה ולעלות אותה לפה?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #6 

הסיבה היא טכנית טהורה:
שידורי הטלויזיה בתצורת SD נמשכו שנים רבות,ויצרניי הטלוויזיה התמקצעו והוציאו מוצר שנקרא CRT שנתן צפיה יחסית טובה לאיכות תחנות הטלוויזיה ברמה של עד 576 שורות.
כשהמציאו את הפלזמות והלסידי הלכו היצרנים לכיוון שידוריי טלויזיה HD של -1080 שורות וזנחו את ההתמקצעות בשידורי SD ,במקלטי הפלזמה והלסידי.
בכל אופן היצרן היחיד שבלט עדיין בעשור הקודם בייצור מקלט טללויזיה בטכולוגית פלזמה שנתן תוצאה טובה עבור שידורי SD היה פנסוניק.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #7 

מעבר לתשובה הטכנית הטהורה (ותודה לזורו) אולי תתעניין לשמוע דעה שונה, והיא שהקביעה ש"כידוע ערוצי הסרטים של הוט ויס או כל שידור אחר שמשדר באיכות SD לא רואים ממש טוב במסכי LCD,LED ופלזמה" היא שרירותית משהו ולא גורפת, בטח לא בחוויה הסובייקטיבית של כמה מאיתנו (ומה לעשות, צפייה בתכני וידאו כורכה בתהליכים רבים ברצף עין-מוח-נפש מה שמקנה לחוויה מימדים נוספים מעבר לאלו האובייקטיבים שבאים לידי ביטוי בקריאות של אמצעי מדידה).

ולאחר המשפט המקדים האקדמי הזה אספר לך שלכשעצמי אני מרוצה מאוד מאיכות שידורי ה-SD שאני צופה בהם על גבי הפלזמה סמסונג 50" FHD שלי, עם כניסה דרך ממיר עידן+ (מחובר בקומפוננט, אפילו לא HDMI). כאילו, ממש מרוצה, לא קצת מרוצה. וזאת לאחר שכבר חוויתי את חווית הצפייה של תכנים איכותיים ב-1080p (חוויה מעוררת התפעלות בפני עצמה). אז אולי שידורי עידן+ הם איכותיים במיוחד (אין לי יס או הוט אבל הקונצנזוס כאן היא שתמורת תשלום בכסף מלא להנ"ל מקבלים היום פחות בארץ הקודש), אבל תאמין לי שאני צופה בהנאה רבה, למרות גודל המסך. ולא מעניין לצורך העניין מה היו מגלים אמצעי המדידה.
נכון שיש קשר ישיר לאיכות תכנית המקור שמשודרת (תוכנית משנות התשעים ומארה"ב כמו סיינפלד נראית פשוט זוועה בערוץ 2) אבל מעבר לזה אני לא חותם על הנוסחה שהבאת כאן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”