יש בגדול שתי שיטות אפשריות:
1. חיבור כנתב, במקרה כזה פשוט מחברים אותו לרשת דרך חיבור ה-WAN שלו וזהו. החיסרון הוא שיש מידור בין רשת אלחוטית אחת לשניה.
2. ניתוק DHCP ב-ACCESS POINT ואז חיבור של ה-ACCESS POINTS לחיבור ה-LAN. במקרה כזה צריך לדאוג רק שאין יותר מדי משתמשים על הרשת (256 בסה"כ כל הנקודות הפעילות).
יש בגדול שתי שיטות אפשריות:
1. חיבור כנתב, במקרה כזה פשוט מחברים אותו לרשת דרך חיבור ה-WAN שלו וזהו. החיסרון הוא שיש מידור בין רשת אלחוטית אחת לשניה.
2. ניתוק DHCP ב-ACCESS POINT ואז חיבור של ה-ACCESS POINTS לחיבור ה-LAN. במקרה כזה צריך לדאוג רק שאין יותר מדי משתמשים על הרשת (256 בסה"כ כל הנקודות הפעילות).
זהו.
...
תודה על התגובה
אני עובד לפי האופציה השנייה שרשמת - כאמור כמו שמצויין במדריך.
הדבר עובד נפלא!
העניין הוא שאני מעוניין בשני AP או יותר על גבי רשת אחת.
אין בעיה להגיד כמה נקודות AP שאתה רוצה, הבעיה היא כמות המשתמשים באותה הרשת.
במידה וזה רק לבית אין שום בעיה להגדיר את הAP ברפיטר ואז אתה לא צריך בשבילו קו רשת.
תמקם במקומות מרכזיים AP ותגדיר אותו כAP עם חיבור רשת, לשאר המקומות תחבר AP בתצורת רפיטר שיקרא את האות מAP הראשון ויעביר הלאה את האות.
במידה ואתה רוצה ממקום מרכזי אחד לתפוס רדיוס גדול יותר אתה יכול לרכוש אנטנה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
לדוגמה: קו ראשי אתה מחבר לסוויץ', לאותו הסוויץ' אתה מחבר כמה AP (למשל סוויץ' של 5 פורטים), כל AP אתה מגדיר כנקודת גישה של אותה רשת ולא כרפיטר של AP אחר וזהו.
לדוגמה:
AP1 - 192.168.1.101
D.G - 192.168.2.1
AP2 - 192.168.1.102
D.G - 192.168.2.1
וכו'...
בחלק מהמקרים ותלוי בעלות המוצר יותר שווה לרכוש אנטנה חזקה יותר בשביל לקבל טווח כיסוי גדול יותר ולא חייב לרכוש עוד AP.
תסתכל בספר של הAP מהו הרדיוס של הקליטה ובהתאם לרדיוס תמקם את הAP השני בכדי שתהיה חפיפה וטווח כיסוי מקסימאלי ללא "בורות".
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
איך בדיוק?
אני פשוט מגדיר GW שונה לכל אחד מהם מחוץ לטווח של הנתב הקווי?
...
קצת בלבול...
גטוואי הוא אותו גטוואי לכל הAP שתגדיר כי זהו הגטווי של הראוטר שלך.
בSTART של המחשב תרשום CMD, אחר כך IPCONFIG ותראה מהו הגטוואי שלך... תרשום על הדף ואת אותו המס' תגדיר בכל הAP ברשת שלך.
הIP של כל AP יהיה שונה, אתה יכול לרשום בסדר כרונולוגי שתבחר בכדי שיהיה לך נוח לזכור מי זה מי ובכדי שלא תהיה התנגשות.
בגדול בשביל שיהיה לך רצף רצוי להגדיר את הAP הרפיטר ככה אתה לא צריך לעבור בין הAP במחשבים מחוץ לטווח קליטה (אלא אם כן יש לך מצב "נדידה" שמזהה ומתחבר לבד.
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
לדוגמה: קו ראשי אתה מחבר לסוויץ', לאותו הסוויץ' אתה מחבר כמה AP (למשל סוויץ' של 5 פורטים), כל AP אתה מגדיר כנקודת גישה של אותה רשת ולא כרפיטר של AP אחר וזהו.
לדוגמה:
AP1 - 192.168.1.101
D.G - 192.168.2.1
AP2 - 192.168.1.102
D.G - 192.168.2.1
וכו'...
בחלק מהמקרים ותלוי בעלות המוצר יותר שווה לרכוש אנטנה חזקה יותר בשביל לקבל טווח כיסוי גדול יותר ולא חייב לרכוש עוד AP.
תסתכל בספר של הAP מהו הרדיוס של הקליטה ובהתאם לרדיוס תמקם את הAP השני בכדי שתהיה חפיפה וטווח כיסוי מקסימאלי ללא "בורות".
...
תודה על התגובה ג'קסי,
שאלה קטנה...הIPים שכתבת ליד AP1 וAP2 אלה הGATEWAYS של הAP האלחוטיים שאני מתכנן להגדיר?
בוא ניקח דוגמא:
נגיד יש לי רשת קווית ראשית שהGW שלה הוא 192.168.1.1 והיא מחלקת כתובות בין 2-100.
אני יכול להגדיר AP1 כ 192.168.1.101
ואת הAP2 כ 192.168.1.102
וזה יעבוד????
בהמשך למה שרשמת נגיד שהGATEWAY של הראוטר הוא 192.168.1.1, אז הגדרות הAPים יהיו:
AP1
IP: 192.168.1.81
GATEWAY: 192.168.1.1
AP2
IP: 192.168.1.82
GATEWAY: 192.168.1.1
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק