בעיית רצועה ב lp12

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
הלין סונדק הקשיש שלי התרענן לאחרונה אצל חבר הפורום, יאיר פורמן בראש חדש של אורטופון (אדום), החלפת שמן ואיזון קפיצים ומשקולות.
בגל החום של הימים האחרונים, הפלטה שלו מתקשה להתחיל להסתובב והוא מתחיל לזייף קלות. מה שנפתר אם אני ממזג את הבית מספיק לפני השמעה.
המסקנה שלי היא שהרצועה דורשת החלפה גם (לא הבחנתי בבעיות במנוע ולא במכשול שמפריע לפלטה).
השאלות שלי הן:
1. האם לדעתכם זה יפתור את הבעיה?
2. האם יש רצועות באיכויות שונות או שכלום מוכרים את אותו הדבר?
3. אם אכן יש הבדל, איפה ניתן להשיג רצועות איכותיות בישראל (לא איביי וכו) ואם מישהו יודע גם מחירים, זה בכלל מעולה.
תודה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

זה עשוי לפתור את הבעיה. לגבי איכויות, לא יודע להגיד לך אם יש הבדלים אבל גם אם כן להערכתי ההבדלים קטנים מאד. לא מזמן קניתי רצועה "ממותגת" מספק גרמני ידוע שמוכר דרך ebay, ולא התרשמתי שהיא יותר טובה מרצועות פשוטות "no name" (רק יקרה יותר). יש מבחר גדול של רצועות אצל "אדר" בת"א, ככל הזכור לי מחיר רצועה כ-20 שקל. ככל הידוע לי לסונדק אין רצועה מיוחדת, אלא דגם רגיל למדי.

buga פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

תודה על התשובה המהירה דרגון.
אעדכן אם זה עבד

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

ידוע שאחזקה לא נאותה מביא לגרימת התמסטקות הרצועות במיוחד כאשר לא מפעילים זמן ממושך את המנוע, כנ"ל בטייפ סלילים,
אחזקה נאותה היא כאשר מחליפים מדי תקופת מה רצועות, אם זה בטייפ סלילים או בפטיפון בכדי לשמר על מקוריות החלקים במפעל הייתי ממליץ לדאוג לגומיה איכותית ולא תחליפית וכדומה..
מה שיכול להאריך את חיי המנוע עצמו.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”