התייעצות| מערכת ק"ב בתקציב של כ 11-12 אלף ש"ח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
satlanovich פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן לכולם,

לאחר שהייתי דיי מפוזר בשרשור הראשון וחשבתי שאפשר לקנות משהו איכותי ב 4K ש"ח, התאפסתי על עצמי וקיבלתי כל מיני עצות (שוב תודה רבה לעוזרים).
הגדלתי את התקציב ל10-11K ש"ח

קודם כל נתונים:
החדר שלי בגודל של 3.5X4
המערכת תהיה מחוברת לממיר hd של הוט עם טלוויזיה sansung b610
מחשב נייד עם כניסת hd
ואולי איזה dvd סתם שיהיה אני לא באמת צריך
לרוב אני רואה סרטים (רק באיכות hd), משחקי כדורגל,מוזיקה קצת וטיפה פלייסטיישן.
הכי חשוב לי זה חווית הצפייה בסרטים אבל עדיין מערכת שתהיה מספיק טובה שאני אעבור דירה לשים אותה בסלון ולשמוע מוזיקה באיכות טובה.

דבר מאוד חשוב שלא ציינתי קודם, המערכת חייבת להיות בגוון שחור בלבד אז אם יש רמקולים שאני רשמתי פה שאין בשחור אשמח אם תגידו לי!
חשבתי על המערכת הבאה :
רמקולים ריצפתיים (חובה ריצפתיים כי זה מוסיף הרבה למראה וזה חשוב לי) של מוניטור אודיו bx-5
סנטר מוניטור אודיו bx-lcr
רמקולים אחוריים מוניטור אודיו חשבתי על או bx-1 או bxfx יש הבדל גדול בביצועים? והאם הם ניתנים לתלייה או שחייב לשים אותם על מדף?
סאב וופר של sunfire sds-10
רסיבר דנון 1311- האם הוא יכול להחזיק את המערכת הזאת? שלא יהיה מצב שאני קונה מערכת מפוצצת והרסיבר לא מתאים בכלל ואז זה סתם בזבוז כסף.

מה אתם אומרים על המערכת? וכמה בערך היא צריכה לעלות אם אני קונה הכל ביחד? (קלף מיקוח טוב לדעתי)/

תודה מראש לעוזרים.

linyotam
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

satlanovich כתב:אהלן לכולם,

לאחר שהייתי דיי מפוזר בשרשור הראשון וחשבתי שאפשר לקנות משהו איכותי ב 4K ש"ח, התאפסתי על עצמי וקיבלתי כל מיני עצות (שוב תודה רבה לעוזרים).
הגדלתי את התקציב ל10-11K ש"ח

קודם כל נתונים:
החדר שלי בגודל של 3.5X4
המערכת תהיה מחוברת לממיר hd של הוט עם טלוויזיה sansung b610
מחשב נייד עם כניסת hd
ואולי איזה dvd סתם שיהיה אני לא באמת צריך
לרוב אני רואה סרטים (רק באיכות hd), משחקי כדורגל,מוזיקה קצת וטיפה פלייסטיישן.
הכי חשוב לי זה חווית הצפייה בסרטים אבל עדיין מערכת שתהיה מספיק טובה שאני אעבור דירה לשים אותה בסלון ולשמוע מוזיקה באיכות טובה.

דבר מאוד חשוב שלא ציינתי קודם, המערכת חייבת להיות בגוון שחור בלבד אז אם יש רמקולים שאני רשמתי פה שאין בשחור אשמח אם תגידו לי!
חשבתי על המערכת הבאה :
רמקולים ריצפתיים (חובה ריצפתיים כי זה מוסיף הרבה למראה וזה חשוב לי) של מוניטור אודיו bx-5
סנטר מוניטור אודיו bx-lcr
רמקולים אחוריים מוניטור אודיו חשבתי על או bx-1 או bxfx יש הבדל גדול בביצועים? והאם הם ניתנים לתלייה או שחייב לשים אותם על מדף?
סאב וופר של sunfire sds-10
רסיבר דנון 1311- האם הוא יכול להחזיק את המערכת הזאת? שלא יהיה מצב שאני קונה מערכת מפוצצת והרסיבר לא מתאים בכלל ואז זה סתם בזבוז כסף.

מה אתם אומרים על המערכת? וכמה בערך היא צריכה לעלות אם אני קונה הכל ביחד? (קלף מיקוח טוב לדעתי)/

תודה מראש לעוזרים.
...
שלום סטלנוביץ' - אחלה כינוי דרך אגב :)

בכל מקרה, גם אני בשלבי קנייה מתקדמים של קולנוע ביתי שכולל סט רמקולים + רסיבר + מקרן HD.
התקציב שלי לרמקולים נע בסביבות ה- 20K, אבל אני חרשתי על כל החברות ושמעתי הרבה מהמוצרים שלהם.

ובשורה התחתונה, בתקציב שלך, סדרת הברונזה של מוניטור אודיו מדהימה!
הביקורות מעללות במיוחד את ה- BX5 הרצפתיים ואת ה- BX2 האחוריים.

אם ברצונך מערכת 5.1 (גם ככה דנון 1311 מגביל אותך ל- 5.1) הייתי הולך בשביל האחוריים או על ה- BX2 או על ה- BX-FX.
שניהם נשמעים טוב מה- BX1

לגביי תלייה: הם ניתנים לתלייה צריך רק לקנות משהו איכותי - אני לא בטוח אם למוניטור אודיו יש מתלים מיוחדים לדגמים או שצריך מתלים גנריים - אבל הם ניתנים לתלייה.

לגבי הרסיבר, מעולם לא שמעתי אותו בפועל, אבל אני מאמין שהוא יעשה את העבודה :)
אבל עדיף שלגבי השאלה הזו תתייעץ עם מישהו בעל ניסיון איתו :)

מקווה שעזרתי
יותם.

satlanovich פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

המון תודה יותם,
מחכה לעוד תגובות על השאלות הנוספות ששאלתי

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

כמה נקודות:

1. לא הייתי "מבזבז" את ה-BX2 כאחוריים - עדיף פשוט ללכת על הרמקולים בסדרת הברונזה של מוניטור אודיו שיועדו להיות רמקולי סראונד: ה-BXFX. יתר על כן, ל-BXFX יש הכנה מובנית לתליה! :wink:
גם את ה-BX1 אפשר לתלות כעיקרון - בכלל, אתה יכול לקנות היום מתלים אוניברסליים בהום-סנטר לרמקולים רגילים (כלומר מלבניים, לא כמו ה-BXFX שהצורה שלהם שונה משל רמקול רגיל) שעובדים על עקרון המלחציים: יש להם בסיס ושני פנלים קטנים משני צידי הרמקול שנצמדים אליו עם קפיץ או הברגה ומאבטחים אותו. בהחלט פתרון יעיל ואפילו אסטתי!

2. הדנון 1311 מספיק חזק בשביל סדרת הברונזה של מוניטור אודיו. הם יהנו גם ממגבר יותר חזק/איכותי, אבל אין שום בעיה לשדך אליהם את ה-1311.

3. לא צריכה להיות בעיה מיוחדת להשיג את כל הרמקולים (BX5, BX סנטר, BXFX והסאב של SUNFIRE) בשחור. 8)

satlanovich פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

1. המחיר של ה bx-2 וה bx-fx הוא כמעט זהה, מי יעשה את העבודה יותר טוב?
יש מתלים מסויימים שאתם ממליצים? למקרה שאני אקנה את ה bx-2? (אם הבנתי נכון לbxfx לא צריך מתלה בכלל) ומה העלויות בערך לזוג מתלים?
2. סבבה תודה
3. מעולה!

בנוסף שאלה מאוד חשובה!!
איזה הוצאות נוספות אמורות להיות לי חוץ מכל הרמקולים והרסיבר?
נגיד מתלים אמרנו זה סבבה, אני צריך להוסיף עוד כבלים מסויימים?
המרחק של הסנטר מהרסיבר הוא 10 ס"מ בערך
רסיבר מהריצפתיים זה בערך חצי מטר
מהסאב זה מטר וחצי
ומהאחוריים צריך כבל אחד של 6 מטר בערך ואחד של 7 וחצי מטר בערך כי אני מעביר אותם מסביב לחדר מן הסתם
יש כבלים מומלצים? שקופים או משהו כזה?
מה העלויות בערך?

תודה!!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #6 

satlanovich כתב:1. המחיר של ה bx-2 וה bx-fx הוא כמעט זהה, מי יעשה את העבודה יותר טוב?
יש מתלים מסויימים שאתם ממליצים? למקרה שאני אקנה את ה bx-2? (אם הבנתי נכון לbxfx לא צריך מתלה בכלל) ומה העלויות בערך לזוג מתלים?
2. סבבה תודה
3. מעולה!
...
1. הכל תלוי במבנה החדר שלך , במקום הישיבה שלך ובמרחק הספה מהקיר האחורי. במידה ואתה יושב צמוד לקיר האחורי לך על ה BX-2 כסראונד. במידה ויש מרחק בין גב הספה לקיר האחורי נניח כ 1.5 מטר לך על על BX-FX כסראונד ובמידה ואתה בענין של 7.1 על הקיר האחורי שים את ה BX-2 .

ה BX-FX לא צריך מתלה. אתה מצמיד אותו לקיר בעזרת שני ברגים .

2. אני רכשתי את המתלים של ברקן דגם 152
http://exp.shopy.co.il/products/91675
שים לב המחיר הוא עבור זרוע אחת.

בהצלחה

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #7 

קטונתי מלעזור פה היות ואני לא מומחה.
אבל דנון 1311 כן תומך ב7.1 בחיבור אמפ נוסף. :)
"על החתום...."

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

satlanovich כתב:1. המחיר של ה bx-2 וה bx-fx הוא כמעט זהה, מי יעשה את העבודה יותר טוב?
2. סבבה תודה
3. מעולה!

בנוסף שאלה מאוד חשובה!!
איזה הוצאות נוספות אמורות להיות לי חוץ מכל הרמקולים והרסיבר?
נגיד מתלים אמרנו זה סבבה, אני צריך להוסיף עוד כבלים מסויימים?
המרחק של הסנטר מהרסיבר הוא 10 ס"מ בערך
רסיבר מהריצפתיים זה בערך חצי מטר
מהסאב זה מטר וחצי
ומהאחוריים צריך כבל אחד של 6 מטר בערך ואחד של 7 וחצי מטר בערך כי אני מעביר אותם מסביב לחדר מן הסתם
יש כבלים מומלצים? שקופים או משהו כזה?
מה העלויות בערך?

תודה!!
...
אני הייתי לוקח את ה-BXFX בכל מקרה, גם אם אתה צמוד לקיר. אם אתה בכל זאת לא מעוניין ברמקול סראונד (מולטיפולארי בלשון "המקצוענים"), אז חבל על הכסף שלך - קח את ה-BX1 ולא את ה-BX2.

מבחינת כבלים, הייתי ממליץ לך לקחת ספיירים לא קטנים בחישוב המטראז' לכבל רמקולים - אם החישוב שלך הוא שאתה צריך בסה"כ 15 מטר כבל, הייתי קונה אפילו 20-25 מטר ליתר ביטחון. אפשר לקנות כבל לרמקולים לפי מטר רץ בהום-סנטר, רק תדאג שהוא יהיה בעובי 2.5 מ"מ (כבל רמקולים "רגיל" הוא בעובי 0.75 מ"מ). מעבר לזה לא הייתי קופץ מעל הפופיק, כי כמו כל דבר בערך בתחום האודיו, גם על כבלים אפשר להוציא אלפי דולרים.

לגבי צבע הכבלים - בד"כ הכי טוב לקחת לבן, לא שקוף. מקסימום, אתה יכול לצבוע את הכבל בצבע הקיר, להצמיד אותו לפנלים (אם יש) עם דבק חם וכיו"ב כדי להסתיר אותו קצת יותר טוב...

כמו-כן, כבל לסאב שונה מכבל רמקולים רגיל - הנה דוגמה: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/454-%D ... QSS3471-2-

ואם עוד אין לך, אז אתה תצטרך כמה כבלי HDMI (אחד מהרסיבר ל-TV ועוד אחד לכל מכשיר שאתה מתכוון לחבר לרסיבר...) - הנה דוגמה: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1432-% ... 9%D7%AA-NE

satlanovich פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה רבה על העזרות, לא גיבישתי דעה עדיין לגבי הרמקולים האחוריים אבל כל השאר דיי סגור
כבלים של רמקולים אני אקנה בהום סנטר 2.5 מ"מ כמו שהמלצת בצבע לבן כמו הקיר שלי.

כבל לסאב לא בא כבר עם הסאב? אולי השאלה מפגרת (:

וכבלי hd יש לי איזה 3 באיכות טובה ככה שפה אין בעיה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

צריך לקנות כבל לסאב בנפרד...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”