:כותרת: הפגנות צדק חברתי (אלי מריאנו כלומר ביבי עם המפגינים)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
נעול
ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

למי שלא ראה-טרגדיה קומית:

http://msn.nana10.co.il/omri/?p=1299
אמן מייסר

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

חבל שמחאה צודקת שהייתה צריכהה להתחיל כבר לפני שנים הפכה למחאה פוליטית של השמאל, עד שעושים משהו טוב, מוצאים דרכים להרוס אותו

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #3 

ntk כתב:חבל שמחאה צודקת שהייתה צריכהה להתחיל כבר לפני שנים הפכה למחאה פוליטית של השמאל, עד שעושים משהו טוב, מוצאים דרכים להרוס אותו
...
(Y) (Y) (Y)
אלעד

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

האאא חזרת .....welcome back

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

Elad8 כתב:
ntk כתב:חבל שמחאה צודקת שהייתה צריכהה להתחיל כבר לפני שנים הפכה למחאה פוליטית של השמאל, עד שעושים משהו טוב, מוצאים דרכים להרוס אותו
...
(Y) (Y) (Y)
...
אני חושב שהבעיה היא אמיתית וכואבת אבל גם לי מציק משהו בבטן כשאני רואה מי מנהל את המאבק הזה ואיך מנהלים אותו.
הדרישות של מנהיגי המאהל בתל-אביב ( דגש על תל-אביב ) אמורפיות ולא ריאליות. אך אחד לא יתן להם דירות בתל-אביב. גם לא אובמה. גם אין שום סיבה שבעולם לעשות את זה. כולם רוצים לגור בתל-אביב, לא כולם יכולים. ככה זה בחיים. כולם רוצים לא כולם יכולים.
יש תחושה שהדבר היחיד שיספק אותם זה התפטרות הממשלה. זה כשלעצמו בסדר גמור ולגיטימי רק חבל שמנסים לתפוס טרמפ על בעיה אמיתית וכואבת.

את הבולטות התקשורתית צריך להפנות לפי דעתי למאהלים שלא נמצאים בתל-אביב.. אני בטוח ששם יהיה אפשר למצוא מחאה אותנטית בלי קשקשנים ( ליהי לפיד ? קוראת סיפור לילדים ? ליהי לפיד אשתו של המליונר יאיר לפיד וכלתו של המליונר טומי לפיד , מריאנו מה הוא איבד שם ? מה הוא בכלל מבין במצוקת דיור ? )

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #6 

הבעיה הגדולה היא בפגיעה במעמד הביניים .
רוצים שיהיו כאן שתי מעמדות (טייקונים ועניים) ולחסל את כל מי שבאמצע.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #7 

uris כתב:הבעיה הגדולה היא בפגיעה במעמד הביניים .
רוצים שיהיו כאן שתי מעמדות (טייקונים ועניים) ולחסל את כל מי שבאמצע.
...
לא, זה מה שהשיגו, המחאה היא נגד ההשיג המפוקפק הזה.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

זה היה אמור להצחיק
אמן מייסר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78882
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #9 

ntk

1. נא לא להכניס לכאן פוליטיקה
2. אם לא ידעת, אז מחאות חברתיות מהסוג הזה בעולם זה ה bread and butter של השמאל החברתי. זה שבישראל השמאל החברתי נעלם והפך לשמאל פוליטי זה סיפור אחר.

בכל העולם השמאל בעד הטבות חברתיות לחלשים ויותר מיסים ישירים, והימין (הכלכלי) הוא בעד פחות התערבות ממשלתית ופחות מיסוי ישיר.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #10 

אין קשר לימין ושמאל .
חבל לעשות קשר כזה.
השמאל לא יותר טוב לשכבות החלשות/למעמד הביניים מהימין ...
אני מבחינה מדינית לחלוטין בעד נתניהו ואם להודות אז גם הרבה יותר ימינה ממנו.
מבחינה חברתית - כלכלית יש לי בקורת רבה על הממשלה הזו .
נא להפריד....

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #11 

uris כתב:אין קשר לימין ושמאל .
חבל לעשות קשר כזה.
השמאל לא יותר טוב לשכבות החלשות/למעמד הביניים מהימין ...
אני מבחינה מדינית לחלוטין בעד נתניהו ואם להודות אז גם הרבה יותר ימינה ממנו.
מבחינה חברתית - כלכלית יש לי בקורת רבה על הממשלה הזו .
נא להפריד....
...
וזאת בדיוק הנקודה , אתה לא יכול להפריד בין השניים לא בישראל...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #12 

יכול ועוד איך....אין קשר לימין שמאל פוליטי לבין השקפה כלכלית / מדיניות חברתית-כלכלית

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

oferlaor כתב:ntk

1. נא לא להכניס לכאן פוליטיקה
2. אם לא ידעת, אז מחאות חברתיות מהסוג הזה בעולם זה ה bread and יutter של השמאל החברתי. זה שבישראל השמאל החברתי נעלם והפך לשמאל פוליטי זה סיפור אחר.

בכל העולם השמאל בעד הטבות חברתיות לחלשים ויותר מיסים ישירים, והימין (הכלכלי) הוא בעד פחות התערבות ממשלתית ופחות מיסוי ישיר.
...
עופר תודה על השיעור המדיני, אבל עברתי את גיל 10, מה קורה בעולם זה עניין של העולם, אני מדבר על מה שקורה בארץ ( עמיר פרץ היה ה"דוגמה" הכי טובה לשמאל החברתי בארץ )

בכל מקרה שמאל ימין זה לא משנה, בעיות כלכליות קשורות לכולם ולכן אני לא חושב שזה משנה מה הדעה הפוליטית שלך, רק אמרתי שזה שהופכים את זה למאבק פוליטי מרחיק כבר יותר מחצי מדינה, שזה באמת מיותר כי המאבק הזה הוא של כולם

ובכלל עם כל ההפגנות והמאבקים שיש פה בזמן האחרון ( כרגע לפחות 10 ) אף אחד כבר לא יודע מי דורש מה

ובקשר לת"א, גם אם אלוהים יהיה ראש ממשלה המחירים לא ירדו שם, אנשים לא מבינים שככל שיש יותר ביקוש המחיר עולה יותר גבוהה, ככה שהמאבק יכול רק להעלות את הביקוש והמחיר, במקומות אחרים בארץ בהחלט אפשר וצריך להוריד את המחיר, אבל גפ זה לא יקרה בין לילה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #14 

uris כתב:יכול ועוד איך....אין קשר לימין שמאל פוליטי לבין השקפה כלכלית / מדיניות חברתית-כלכלית
...
אוי אתה כל כך טועה,
מה שמגדיר שמאל וימין בכל העולם זה רק השקפה חברתית \ כלכלית.
בישראל יש עיוות של המודל ושמאל וימין פה מובחנים על ידי עמדתם בנושאי ביטחון.
בגלל זה, ולמרות שיושבי המאהל בתל-אביב ( ואני מדגיש תל-אביב ) מנסים בכל כוחם לצייר אותו כאילו הוא מאבק חוצה גבולות פוליטיים, זה לא באמת המצב.
ntk כתב:

עופר תודה על השיעור המדיני, אבל עברתי את גיל 10, מה קורה בעולם זה עניין של העולם, אני מדבר על מה שקורה בארץ ( עמיר פרץ היה ה"דוגמה" הכי טובה לשמאל החברתי בארץ )
...
עמיר פרץ הוא דוגמא טובה לדוגמא רעה. פוליטיקאי מהזן הנחות ביותר שברגע שהציעו לו תפקיד "נחשב יותר" = שר בטחון, הוא זנח את כל האג'נדה החברתית שלו ( לא שאני באופן אישי האמנתי לו אי פעם ) והלך בעקבות הכבוד.
את הסוף אנחנו כולנו מכירים..

ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 27/07/2011 16:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

ntk

כנראה שאתה זקוק לשיעור הזה כי פספסת שזה בדיוק פוליטיקה ב-99.9999% מהעולם.

רק בישראל אנחנו אומרים פוליטיקה ומתכוונים פוליטיקה מדינית.

המאבק שיש כרגע של עלות מחיה הוא אמאמא של מאבק פוליטי. ויותר מזה, הוא מאבק שמאלני מובהק (כאמור, במובן הכלכלי של המילה).

זה שיש אנשים שרואים דגל שחור כשהם שומעים את המילה "שמאל" זה בעיה אחרת. אז תצבע את זה באיזה צבעים שאתה רוצה, אבל זה מאבק פוליטי, וזה מאבק פוליטי של השמאל. במדינה מתוקנת היה שמאל שהיה יכול גם לייצג את המאבק הזה, אבל בישראל כמו בישראל אין בעצם אף מפלגה שמתאימה לנישה הזו של "שמאל כלכלי".

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #16 

המאבק שיש כרגע של עלות מחיה הוא אמאמא של מאבק פוליטי. ויותר מזה, הוא מאבק שמאלני מובהק (כאמור, במובן הכלכלי של המילה).

זה שיש אנשים שרואים דגל שחור כשהם שומעים את המילה "שמאל" זה בעיה אחרת. אז תצבע את זה באיזה צבעים שאתה רוצה, אבל זה מאבק פוליטי, וזה מאבק פוליטי של השמאל. במדינה מתוקנת היה שמאל שהיה יכול גם לייצג את המאבק הזה, אבל בישראל כמו בישראל אין בעצם אף מפלגה שמתאימה לנישה הזו של "שמאל כלכלי".
...
יש לי תחושה שבבחירות הבאות יהיו כמה כאלה... יכול להיות שאפילו יכילו בתוכן את הגיבורים הנוכחיים של המאבק.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #17 

הבעיה איתנו כחברה היא שהמושגים של שמאל וימין איבדו את המשמעות האמיתית שלהם. מה שבמקור הייתה הפרדה חברתית כלכלית הפך למושג המפריד בין דעות של מדיניות חוץ ובטחון.

המסקנה שאליה הגעתי עם השנים היא שממילא ההבחנות של שמאל וימין על בסיס של מדיניות חוץ ובטחון היא פיקציה. הבעיות שלנו באותם מישורים הם בעיות שנכפו עלינו מבחוץ וספק אם ההתנהלות הפנימית שלנו תוכל לשנות את המצב. גם העובדה שמדיניות החוץ והבטחון של ישראל לא השתנתה מהותית עם העברות השלטון השונות רק מחזקת את דעתי שבבחירות הבאות ייטב לאזרחים להסתכל על המועמדים שלהם דרך החור של המפתח בדלת הדירה ברת ההשגה או דרך חור בפחית קוטג' ופחות להקשיב למה שיש להם להגיד על חוץ ובטחון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

...
ושב אתה מדבר על העולם ( באמת שלא ברור לי למה אתה ממשיך להזכיר מה קורה בעולם ), ואני מדבר על מה שקורה במדינה, לא זכור לי איזשהו שמאל שנלחם פה באמת בשביל השכבות החלשות ( נעזוב את הדיבורים, בזה כולם פה אלופי עולם, לא משנה שמאל או ימין ) אנחנו מדינה עם הרבה אויבים, ולכן הצד הכלכלי נדחק תמיד למקום השני ( במקרה הטוב )

בגלל שאני לא רואה פה שמאל חברתי, שאני מדבר על זה שהשמאל הופך את זה למאבק פוליטי (פוליטי = בישראל זה מדיני, בדיוק בגלל הסיבה שאין פה שום שמאל חברתי ) הכוונה היא שמתמשים בזה בשביל להחליף את ממשלת הימין ולא באמת בשביל להביא לשינוי במחירי הדירות, אני לא רואה הבדל בין שמאל לימין בפן הכלכלי, ואם כבר רוב השכבות החלשות הם יותר בצד הימני, זה בעיה של כלל האוכלוסיה, והמצב בארץ הוא שיש הפרדה בין מדיני לכלכלי, הבאתי את עמיר פרץ בתור דוגמה כי הוא היה מלך מלכי המלכים בדיבורים, ובשניה שהוא נבחר הוא עשה בדיוק מה שכל השמאל לפניו עשה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #19 

ntk +1

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

ntk

אבל זה בדיוק מה שאמרתי - שבארץ אין אף מפלגה שהיא שמאל חברתי.

נעול

חזור אל “ללא קשר”