אני מעוניין לרכוש מסך לחדר שינה.
השימושים: מחצית מזמן טלויזיה בחיבור אנלוגי לכבלים (כן, האנטנה הפשוטה בקיר שקולטת כבלים אנלוגיים – ירושה והפתעה מהדייר הקודם בדירה...) ומחצית מהזמן סרטים שרובם הורדו מהאניטרנט.
מרחק הצפיה שלי הוא כ-2.5 מטרים ועל כן, אני סבור שגודל 32 אינטש יתאים לי ביותר (אם כי איני פוסל על הסף גם 37 אינטש... בכל הסדרות שציינתי יש גם 37 וההבדל הוא כמה מאות שקלים).
לאחר מחקר מסויים שערכתי, אני מתלבט בין שלושת הדגמים הבאים של סוני, LG ו- פנסוניק, ואפרט את הלבטים להלן:
LG 32LD460 LCD
יתרונות: רב מכר, רמקולים חזקים, USB איכותי קורא פורמטים רבים, פנל IPS, שירות ואחריות ח.י.
חסרונות: איכות תמונה פחות טובה מהפנסוניק והסוני (כך לפחות אמרו לי בחנויות...), אין ממיר מובנה.
Panasonic TH-L32U20M LCD
יתרונות: שירות ואחריות של יורוקום ל-5 שנים, איכות תמונה וצבעים, פנל IPS , סטרימר ב-200 ש"ח (אגב, אשמח אם מישהו יודע האם מדובר בסטרימר מוצלח...), חוות דעת חיובית בסקירה שנערכה ב-YNET:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3972869,00.html
חסרונות: אין USB (לא ממש חסרון אם ארכוש את הסטרימר...), דגם מיושן שמוחלף בימים אלו על ידי ה-30U, אין ממיר מובנה.
Sony KDL32EX402AEP
יתרונות: שירות ישפאר ואחריות ל-3 שנים (או י.שלום במחיר זול יותר כשהמכשיר מגיע מאירופה לטענת המוכר וזהה למכשיר של ישפאר), איכות תמונה (לא ראיתי בעצמי כך המוכר בחנות טוען שהיא טובה מהפנסוניק-ואת התמונה של הפנסוניק אהבתי), ממיר מובנה.
חסרונות: לא ניתן לדעת את סוג הפאנל (לטענת המוכר זה גם לא מצויין על האריזה ולעתים באותו משלוח מגיעים פנלים שונים), USB ברמה מאוד בסיסית.
את הפנסוניק וה-LG ראיתי בעצמי אחת ליד השניה ואני חושב שהתמונה בפנסוניק טובה יותר (מה שגורם לי להתייחס ברצינות לעצות של המוכר. הוא מאוד המליץ על הפנסוניק ולא על ה-LG).
כל המסכים הינם FULL HD. האם יש לכך גם חסרונות? (ההבדלים במחיר בין FULL HD לבין HDR זניחים, ובתפיסת עולם שלי בהבדל מחיר כזה זניח, לא כבר עדיף לקנות FULL HD?...).
אני לא צופה הרבה בטלויזיה. אבל כעת אני בחופשת מחלה ארוכה ובא לי משהו קצת יותר נורמאלי ממסך הייסנס 24 אינטש שרכשתי בדיוטיפרי לפני שנה ב-200$.
מה דעתכם? האם ישנו דגם מומלץ שפספסתי? כעת אני גר בדירה שכורה עם שותף ומדובר במסך לחדר שינה. כשאעבוד לדירה משלי (יאללה ביבי, יקר לי עכשיו לקנות דירה... גם השכירות...
יש לי עדיפות פסיכולוגית ל-LG מאחר ולשותף שלי יש מסך כזה שנרכש לפני כחמש שנים והוא פשוט סוס עבודה ומחאחר ואני אחבר את המסך למערכת קולנוע ביתית של LG (נרכשה לפני יותר משלוש שנים בדיוטיפרי ב-200$. אחלה קניה...).
אחד הדברים שהכי מציקים לי זה שלוקח זמן רב של כמה שניות עד ההטלויזיה מעבירה ערוצים (אני יכול לסבול זמן הדלקה ארוך...).
אשמח לחוות דעתכם המושכלת בהתייחס לפרמטרים שהעלתי.