עזרה | בחירת מערכת קולנוע ביתית תקציב כ- 4 אלף ש"ח
-
satlanovich
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם!
אשמח לקבל המלצות למערכת קולנוע ביתית בתקציב של כ-4 אלף ש"ח
כרגע יש לי רק טלוויזיה lcd 40 אינץ' Samsung B610
הרמקולים שלה מן הסתם לא מספקים אותי ובלי מערכת קולנוע ביתית ראויה , כל חווית הצפייה נהרסת!
המערכת צריכה להתחבר גם לממיר hd של הוט ומחשב נייד עם כניסת hd
70%מהזמן אני אשתמש בה לסרטים (רואה רק hd)
20% מהזמן למשחקי כדורגל
ועוד 10% מהזמן מוזיקה (אולי יותר כי אף פעם לא הייתה לי מערכת שהיה שווה לשמוע בה מוזיקה שאני אוהב שזה שחורה)
מקריאה קצרה בפורום ראיתי שהרסיבר denon 1311 מאוד מומלץ כי הוא תומך ברוב הפיצ'רים החדשים והוא ממש לא יקר (1000 ש"ח) וככה יישאר לי סכום לא קטן לרמקולים.
אני אישית פחות אוהב את המראה של הרמקולים של הקטנים (סטלייטים) , מעדיף רמקולים ריצפתיים, סנטר מכובד ורמקולים אחוריים לא חייבים להיות גדולים.
אני יודע שהגודל לא תמיד קבוע (: אבל עדיין חשוב לי. כמובן שאם בתקציב שלי לא יהיה שווה להביא רמקולים כאלה כי אין משהו איכותי בתקציב הזה אני מעדיף שיגידו לי ואז אעדיף לקבל המלצה לרמקולים קטנים יותר.
בכל מקרה אם יש משהו שבאמת שווה חריגה בתקציב אני אשמח לשמוע, חריגה עד 5-6 אלף ש"ח זה אפשרי אבל בכל מקרה אני ארצה לקבל גם משהו בתקציב שלי חוץ מהחריגה.
ככה שיהיה לי 2 אופציות ואז אני אלך לאולם תצוגה לשמוע ולהרגיש מה ההבדל, זאת מערכת ראשונה שלי ומאוד חשוב לי שתהיה לי מערכת מכובדת (כמובן ביחס לתקציב).
המון תודה לעוזרים!
אשמח לקבל המלצות למערכת קולנוע ביתית בתקציב של כ-4 אלף ש"ח
כרגע יש לי רק טלוויזיה lcd 40 אינץ' Samsung B610
הרמקולים שלה מן הסתם לא מספקים אותי ובלי מערכת קולנוע ביתית ראויה , כל חווית הצפייה נהרסת!
המערכת צריכה להתחבר גם לממיר hd של הוט ומחשב נייד עם כניסת hd
70%מהזמן אני אשתמש בה לסרטים (רואה רק hd)
20% מהזמן למשחקי כדורגל
ועוד 10% מהזמן מוזיקה (אולי יותר כי אף פעם לא הייתה לי מערכת שהיה שווה לשמוע בה מוזיקה שאני אוהב שזה שחורה)
מקריאה קצרה בפורום ראיתי שהרסיבר denon 1311 מאוד מומלץ כי הוא תומך ברוב הפיצ'רים החדשים והוא ממש לא יקר (1000 ש"ח) וככה יישאר לי סכום לא קטן לרמקולים.
אני אישית פחות אוהב את המראה של הרמקולים של הקטנים (סטלייטים) , מעדיף רמקולים ריצפתיים, סנטר מכובד ורמקולים אחוריים לא חייבים להיות גדולים.
אני יודע שהגודל לא תמיד קבוע (: אבל עדיין חשוב לי. כמובן שאם בתקציב שלי לא יהיה שווה להביא רמקולים כאלה כי אין משהו איכותי בתקציב הזה אני מעדיף שיגידו לי ואז אעדיף לקבל המלצה לרמקולים קטנים יותר.
בכל מקרה אם יש משהו שבאמת שווה חריגה בתקציב אני אשמח לשמוע, חריגה עד 5-6 אלף ש"ח זה אפשרי אבל בכל מקרה אני ארצה לקבל גם משהו בתקציב שלי חוץ מהחריגה.
ככה שיהיה לי 2 אופציות ואז אני אלך לאולם תצוגה לשמוע ולהרגיש מה ההבדל, זאת מערכת ראשונה שלי ומאוד חשוב לי שתהיה לי מערכת מכובדת (כמובן ביחס לתקציב).
המון תודה לעוזרים!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הדנון בהחלט בחירה טובה מאוד בהתחשב במחיר הנוכחי שלו!
מבחינת הרמקולים הסיפור טיפה יותר מורכב - רמקולים רצפתיים סבירים ומעלה בתקציב שלך לא תמצא, וגם אם תחרוג עד 5,000 ש"ח לרמקולים אני לא בטוח שיהיו לך הרבה אופציות - רצפתיים טובים מתחילים בסדר גודל של 3,000 ש"ח לזוג...
מה שכן, אפשר בהחלט לדבר על רמקולים מדפיים בתקציב הזה, וזה נראה לי פתרון מושלם מבחינת אילוצי התקציב!
תעיף מבט על סדרת הברונזה של מוניטור אודיו - קדמיים BX2, אחוריים BX1, וה-BX סנטר באמצע. מעל התקציב המקורי שלך, אבל בהחלט שווים את המאמץ (יש לי סט ברונזה בבית, כולל סאב מאותה סדרה שהוספתי קצת אח"כ ואני מאוד מרוצה!)
בתקציב המקורי שלך יש אופציה טובה (לא כמו המוניטור אודיו, אבל ביקשת משהו בתקציב המקורי...) בדמות סדרת ה-DIAMOND 10 של WHARFEDALE: קדמיים 10.2, אחוריים 10.1 ו-CS סנטר באמצע.
בכל מקרה, לשימושים של קולנוע ביתי בהחלט הייתי ממליץ להשקיע גם בסאב טוב בהמשך הדרך. אתה יכול אפילו עכשיו לסגור את הפינה של הסאב אם אתה מותח את התקציב, הולך על ה-WHARFEDALE לעיל, ומוסיף להם סאב של אותה החברה מדגם 150, או דגם CUBE 8 (עדיף אפילו CUBE 10).
מבחינת הרמקולים הסיפור טיפה יותר מורכב - רמקולים רצפתיים סבירים ומעלה בתקציב שלך לא תמצא, וגם אם תחרוג עד 5,000 ש"ח לרמקולים אני לא בטוח שיהיו לך הרבה אופציות - רצפתיים טובים מתחילים בסדר גודל של 3,000 ש"ח לזוג...
מה שכן, אפשר בהחלט לדבר על רמקולים מדפיים בתקציב הזה, וזה נראה לי פתרון מושלם מבחינת אילוצי התקציב!
תעיף מבט על סדרת הברונזה של מוניטור אודיו - קדמיים BX2, אחוריים BX1, וה-BX סנטר באמצע. מעל התקציב המקורי שלך, אבל בהחלט שווים את המאמץ (יש לי סט ברונזה בבית, כולל סאב מאותה סדרה שהוספתי קצת אח"כ ואני מאוד מרוצה!)
בתקציב המקורי שלך יש אופציה טובה (לא כמו המוניטור אודיו, אבל ביקשת משהו בתקציב המקורי...) בדמות סדרת ה-DIAMOND 10 של WHARFEDALE: קדמיים 10.2, אחוריים 10.1 ו-CS סנטר באמצע.
בכל מקרה, לשימושים של קולנוע ביתי בהחלט הייתי ממליץ להשקיע גם בסאב טוב בהמשך הדרך. אתה יכול אפילו עכשיו לסגור את הפינה של הסאב אם אתה מותח את התקציב, הולך על ה-WHARFEDALE לעיל, ומוסיף להם סאב של אותה החברה מדגם 150, או דגם CUBE 8 (עדיף אפילו CUBE 10).
-
satlanovich
-
- חבר פעיל

יד שנייה לא בא בחשבון..
epony
אם אני קונה רסיבר ב 1000 ש"ח
ריצפתיים טובים ב 3000 ש"ח כמו שאמרת
נשאר לי עוד 1000 ש"ח לסנטר ואחוריים.. זה לא מספיק? אם אני מוסיף עוד איזה 1000 ש"ח אני לא יכול להביא סנטר ואחוריים טובים ב 2000 ש"ח?
בנוסף שכחתי מהעניין של סאב שמאוד חשוב בסרטים בשבילי לפחות.. מה הטווחי מחירים של סאב באיכות טובה?
epony
אם אני קונה רסיבר ב 1000 ש"ח
ריצפתיים טובים ב 3000 ש"ח כמו שאמרת
נשאר לי עוד 1000 ש"ח לסנטר ואחוריים.. זה לא מספיק? אם אני מוסיף עוד איזה 1000 ש"ח אני לא יכול להביא סנטר ואחוריים טובים ב 2000 ש"ח?
בנוסף שכחתי מהעניין של סאב שמאוד חשוב בסרטים בשבילי לפחות.. מה הטווחי מחירים של סאב באיכות טובה?
-
satlanovich
-
- חבר פעיל

טוב גלשתי קצת באתר http://www.stereoscope.co.il/
ואם המחירים בשוק הם מה שרשום באתר הזה אז באמת אני לא בכיוון..
חשבתי לקנות בינתיים את הרסיבר של דנון
ריצפתיים של monitor audio סדרת ברונזה דגם bx5
ורמקולים אחוריים את ה bx1
זה אמנם ייצא לי 7500 אלף ש"ח אבל נראה לי שאם חוסכים בכסף ברמקולים ככה זה גם יישמע! וקשה לי לא לקנות דברים איכותיים
עוד סנטר של מוניטור אודיו גירסת ברונזה bx lcr זה 1500 ש"ח בערך שאין לי בעיה להוסיף יותר מאוחר
הבעיה זה שהסאב וופר של אותה סידרה יקר פחד! 4000 ש"ח יש משהו אחר אולי שכדאי לי?
האם זה נורא אם אני אשמח בלי סנטר וסאבוופר?
ואם המחירים בשוק הם מה שרשום באתר הזה אז באמת אני לא בכיוון..
חשבתי לקנות בינתיים את הרסיבר של דנון
זה אמנם ייצא לי 7500 אלף ש"ח אבל נראה לי שאם חוסכים בכסף ברמקולים ככה זה גם יישמע! וקשה לי לא לקנות דברים איכותיים
עוד סנטר של מוניטור אודיו גירסת ברונזה bx lcr זה 1500 ש"ח בערך שאין לי בעיה להוסיף יותר מאוחר
האם זה נורא אם אני אשמח בלי סנטר וסאבוופר?
- epony
- חבר במועדון 10K

אני לא רוצה להיכנס לדיון על מחירים, כי זאת סאגה שלא נגמרת אף פעם, ואני לא בטוח אם זו לא עבירה על חוקי הפורום. מה שאני כן יכול להגיד זה שהמחירים המצוטטים באתרים של חנויות (ואפילו ב-ZAP!) הם גבוהים במידה לא קטנה מהמחירים שאפשר להשיג בפועל בחנות מתמחה - במיוחד אם אתה קונה סט שלם של רמקולים ואם אתה יודע להתמקח כמו הישראלי הממוצעsatlanovich כתב:טוב גלשתי קצת באתר http://www.stereoscope.co.il/
ואם המחירים בשוק הם מה שרשום באתר הזה אז באמת אני לא בכיוון.....
לדעתי אם אתה קונה את כל הרמקולים באותו מקום, ב-7,500 ש"ח אתה תוכל לדחוף גם את הסנטר פנימה (ולהשתדרג מה-BX1 מאחור ל-BXFX שעדיפים עליהם כאחוריים) בלי יותר מדי בעיות (כאמור, עם קצת מיקוח...)satlanovich כתב:חשבתי לקנות בינתיים את הרסיבר של דנון
זה אמנם ייצא לי 7500 אלף ש"ח אבל נראה לי שאם חוסכים בכסף ברמקולים ככה זה גם יישמע! וקשה לי לא לקנות דברים איכותיים...
לק"ב, סאבוופר יעשה פלאים והוא מומלץ בחום! מצד שני, אני "סחבתי" כמעט 3 שנים עם סט של מוניטור אודיו ברונזה מאוד דומה לזה שאתה מרכיב לעצמך בלי סאב, וכשיכולתי להרשות לעצמי, אז הוספתי את הסאב (ובהחלט היה שיפור מורגש!)satlanovich כתב:עוד סנטר של מוניטור אודיו גירסת ברונזה bx lcr זה 1500 ש"ח בערך שאין לי בעיה להוסיף יותר מאוחר
האם זה נורא אם אני אשמח בלי סנטר וסאבוופר?...
כפי שכתבתי מוקדם יותר היום בשרשור אחר, אין שום סיבה לקנות סאב מאותה הסדרה כמו שאר הרמקולים. אתה יכול למשל לקנות סאב של חברת SUNFIRE הידועה בסאבים המעולים שלה - גודל הסאב שתצטרך תלוי בגודל החדר שלך, אז אני נותן כאן קישור לפתרון הביניים של החברה, ה-SDS10
אני במקומך לא הייתי חושב פעמיים ומבצע יבוא אישי מארה"ב של המערכת הנ"ל במיוחד לאור העבודה שחלק משמעותי מהשימוש יהיה לסרטים. זאת מערכת ק"ב שעולה בכמה דרגות של כל מערכת ק"ב שתקנה בארץ בכסף הזה.
Onkyo HT-S9400THX Home Theater Receiver (3
מערכת 7.1 של אונקיו שכוללת רסיבר + 7 רמקולים +סאב.
לינק לאתר אונקיו:
http://www.us.onkyo.com/model.cfm?m=HT- ... ystems&p=i
נמכר ב B&H במחיר מדהים של 789.99 (מצורף לינק):
http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... ckage.html
מחיר עד הבית (שילוח מוזל דרך USHOPS) פחות מ 4,600 ש"ח
יש לזכור שצריך להוסיף ממיר מתח 220 ל 110 שגם אותו אפשר לרכוש ביבוא אישי בעלות 350 ש"ח עד הבית בלינק הבא :
http://www.ecrater.com/p/7820333/automa ... 1000-watts
(במקום 600 ש"ח בארץ).
לינק לאתר אונקיו:
יש לזכור שצריך להוסיף ממיר מתח 220 ל 110 שגם אותו אפשר לרכוש ביבוא אישי בעלות 350 ש"ח עד הבית בלינק הבא :
(במקום 600 ש"ח בארץ).
יצא לי בUSHOPS כמעט 7700 ש"ח...zionc כתב:אני במקומך לא הייתי חושב פעמיים ומבצע יבוא אישי מארה"ב של המערכת הנ"ל במיוחד לאור העבודה שחלק משמעותי מהשימוש יהיה לסרטים. זאת מערכת ק"ב שעולה בכמה דרגות של כל מערכת ק"ב שתקנה בארץ בכסף הזה.
לינק לאתר אונקיו:
(במקום 600 ש"ח בארץ)....
ממש לא ברור לי איך הגעת ל 7700 ש"ח ?!hyudale כתב:יצא לי בUSHOPS כמעט 7700 ש"ח...zionc כתב:אני במקומך לא הייתי חושב פעמיים ומבצע יבוא אישי מארה"ב של המערכת הנ"ל במיוחד לאור העבודה שחלק משמעותי מהשימוש יהיה לסרטים. זאת מערכת ק"ב שעולה בכמה דרגות של כל מערכת ק"ב שתקנה בארץ בכסף הזה.
לינק לאתר אונקיו:
(במקום 600 ש"ח בארץ).......
להלן החישוב:
עלות קניה 789$
משלוח ימי מוזל בסביבות 270$
מיסים 293$
עלות כוללת עד הבית: 1354$ שזה 4620 ש"ח.
ציון
- epony
- חבר במועדון 10K

ציון, תבדוק שוב את הלינק שלך ל-B&H - המחיר שם עלה ל-$1,000, מה שמעלה את מחיר כל העסקה ליות רמ-$1,600 כולל הכל, כלומר כ-5,500 ש"ח. תוסיף לזה שנאי 750W (מומלץ אפילו 1,000W למערכת עם הספק של כ-540W) בכ-450 ש"ח והגעת ל-6,000 ש"ח - כמעט 1,000 ש"ח יותר מהמספרים שאתה הצגת!
בכל מקרה , גם ב-5,000 ש"ח (כולל הכל), ועם כל הכבוד לאונקיו (שיש לי מערכת ק"ב שלהם בחדר השינה), אני ממש לא חושב שאפשר להשוות את המערכת הזאת לסט של מוניטור אודיו ברונזה, אפילו אם הוא עולה 1,500 ש"ח יותר..!
בכל מקרה , גם ב-5,000 ש"ח (כולל הכל), ועם כל הכבוד לאונקיו (שיש לי מערכת ק"ב שלהם בחדר השינה), אני ממש לא חושב שאפשר להשוות את המערכת הזאת לסט של מוניטור אודיו ברונזה, אפילו אם הוא עולה 1,500 ש"ח יותר..!
המחיר הוא 789$....ע"מ לראות את המחיר האמיתי אתה צריך ללחוץ על "ADD TO CART" !epony כתב:ציון, תבדוק שוב את הלינק שלך ל-B&H - המחיר שם עלה ל-$1,000, מה שמעלה את מחיר כל העסקה ליות רמ-$1,600 כולל הכל, כלומר כ-5,500 ש"ח. תוסיף לזה שנאי 750W (מומלץ אפילו 1,000W למערכת עם הספק של כ-540W) בכ-450 ש"ח והגעת ל-6,000 ש"ח - כמעט 1,000 ש"ח יותר מהמספרים שאתה הצגת!![]()
בכל מקרה , גם ב-5,000 ש"ח (כולל הכל), ועם כל הכבוד לאונקיו (שיש לי מערכת ק"ב שלהם בחדר השינה), אני ממש לא חושב שאפשר להשוות את המערכת הזאת לסט של מוניטור אודיו ברונזה, אפילו אם הוא עולה 1,500 ש"ח יותר..!...
שלחתי גם לינק לשנאי.... מחיר כולל שנאי עד הבית לא עובר 5,000 ש"ח.
לעניות דעתי לא ניצן לקנות סט שלם של MONITOR AUDIO + סאב + רסיבר סביר בסכום של 5000 ש"ח אולי בתקציב של 10K!
לגבי טוב יותר או לא... זה עניין של צורך וטעם... הבחור ציין במפורש שהשימוש העקרי זה לקולנוע ביתי + כדורגל אז אני עדיין חושב שעבורו ביחס עלות/תועלת המערכת הנ"ל של אונקיו מנצחת בגדול !
ציון
יצא לי לשמוע את המערכת HT-S7300 3D-Ready 7.1 Channel Home Theater SystemAndrey13 כתב:ציון,
איך הרמקולים של אונקיו?
יצא לך לשמוע אותם?...
שזאת דור ישן יותר וסידרה נמוכה יותר של אותה מערכת והיא נשמעת ממש ממש טוב לטעמי.
גם הביקורת שקראתי על המערכת הנ"ל היו מאוד מחמיאים !
ציון
-
satlanovich
-
- חבר פעיל

תודה רבה על העצות, יש לציין שכרגע אמנם אני אשתמש בה לסרטים וכדורגל אבל עם הזמן שאני אעבור דירה היא תהיה בסלון אצלי וחשוב לי צליל איכותי, אין טעם לקנות משהו ב 5000 ש"ח שאני לא אתלהב ממנו.
החדר שלי בגודל של 3.5 מטר על 4 מטר
איזה סאב וופר יתאים לי?
כדאי לי כבר לפתוח שרשור חדש כי הכותרת ממש לא קשורה כבר למה שאני מחפש.. התקציב לגמרי יעלה לכיוון ה 8-9 אלף ש"ח
בסוף החלטתי לא לוותר על הריצפתיים, כי חוץ מסאונד מעולה שאני ארוויח, המראה של הרמקולים מוסיף הרבה לחדר/ סלון בעתיד
אני רוצה כבר לקנות הכל ביחד, רסיבר, ריצפתיים, אחוריים וסנטר על מנת לקבל הנחה גדולה על הקנייה ככל האפשר
החדר שלי בגודל של 3.5 מטר על 4 מטר
איזה סאב וופר יתאים לי?
כדאי לי כבר לפתוח שרשור חדש כי הכותרת ממש לא קשורה כבר למה שאני מחפש.. התקציב לגמרי יעלה לכיוון ה 8-9 אלף ש"ח
בסוף החלטתי לא לוותר על הריצפתיים, כי חוץ מסאונד מעולה שאני ארוויח, המראה של הרמקולים מוסיף הרבה לחדר/ סלון בעתיד
אני רוצה כבר לקנות הכל ביחד, רסיבר, ריצפתיים, אחוריים וסנטר על מנת לקבל הנחה גדולה על הקנייה ככל האפשר
- epony
- חבר במועדון 10K

סאב מעולה לחדר שלך (ולא צריך שנאי - רק להזיז סוויץ' ליד כניסת החשמל כדי שהוא יתאים לרשת החשמל בארץ): HSU VTF-1
-
satlanovich
-
- חבר פעיל

אני לא מעוניין להזמין מחו"ל, אלא אם כן יש חסכון של מעל 30% בעלות
אני רוצה לדעת בדיוק מאיפה אני קונה וממי אני קונה ושיש לי אחריות בארץ
אני רוצה לדעת בדיוק מאיפה אני קונה וממי אני קונה ושיש לי אחריות בארץ
- epony
- חבר במועדון 10K

אז ה-SUNFIRE SDS 10 שהמלצתי לך עליו קודם 
זה כבר לשיקולך.... בכול מקרה המערכת הנל של אונקיו לא נמכרת בארץ !satlanovich כתב:אני לא מעוניין להזמין מחו"ל, אלא אם כן יש חסכון של מעל 30% בעלות
אני רוצה לדעת בדיוק מאיפה אני קונה וממי אני קונה ושיש לי אחריות בארץ...
אני מניח שאם היא היתה נמכרת בארץ אז היא היתה מתומכרת בסביבות 10K ואולי בגלל זה היא לא נמכרת כאן.
ציון