בעיה מוזרה/חמורה במערכת הקבצים Xtreamer: מזהה רק חלק מהקבצים בדיסק הנייד
ברשותי כונן HD 3G חיצוני (A) עליו מספר קבצים בפולדרים שונים- כולם מזוהים ע"י WINDOWS המותקן על PC וכן ע"י ה Xtreamer
בשלב מסוים העתקתי קבצים נוספים מכונן חיצוני B לכונן חיצוני A דרך ה PC : כל הקבצים מזוהים היטב ע"י ה WINDOWS אבל אני לא רואה אותם כלל דרך ה Xtreamer (ניתן לראות רק את המחיצות שיושבות מתחת ל root.)
כלומר המצב כרגע שדרך ה WINDOWS אני רואה את כל הקבצים כאשר הכונן מחובר דרך USB לPC וכשאני מחבר ישירות את הכונן ל Xtreamer (דרך USB ) אני רואה רק את הקבצים המקוריים שישבו על הכונן ולא את החדשים המועתקים.
נתונים נוספים:
שהכונן מחובר ל PC ניתן דרך WIRELESS לראות את כל הקבצים וגם ה Xtreamer מזהה אותם (כלומר WINDOWS יודע לפענח ולהציג אותם גם החוצה..) אולם להפך לא (Xtreamer לא "מקרין" אןתם דרך ה NAS/Wireless)
דרך ה WINDOWS נראה שאין כל הבדל בהרשאות בין הקבצים .
העלתי Telnetעל הXtreamer ונראה שגם שם אין הבדלי הרשאות - גם התיקיות שאת תוכנן אני לא רואה מוגדרות ל root ובעלות הרשאה מלאה (777).
אשמח לפתרון,כיוון,משהו.. מדובר בקרוב לטרה וחצי קבצים ואני דיי אובד עצות.
תודה
בשלב מסוים העתקתי קבצים נוספים מכונן חיצוני B לכונן חיצוני A דרך ה PC : כל הקבצים מזוהים היטב ע"י ה WINDOWS אבל אני לא רואה אותם כלל דרך ה Xtreamer (ניתן לראות רק את המחיצות שיושבות מתחת ל root.)
כלומר המצב כרגע שדרך ה WINDOWS אני רואה את כל הקבצים כאשר הכונן מחובר דרך USB לPC וכשאני מחבר ישירות את הכונן ל Xtreamer (דרך USB ) אני רואה רק את הקבצים המקוריים שישבו על הכונן ולא את החדשים המועתקים.
נתונים נוספים:
שהכונן מחובר ל PC ניתן דרך WIRELESS לראות את כל הקבצים וגם ה Xtreamer מזהה אותם (כלומר WINDOWS יודע לפענח ולהציג אותם גם החוצה..) אולם להפך לא (Xtreamer לא "מקרין" אןתם דרך ה NAS/Wireless)
דרך ה WINDOWS נראה שאין כל הבדל בהרשאות בין הקבצים .
העלתי Telnetעל הXtreamer ונראה שגם שם אין הבדלי הרשאות - גם התיקיות שאת תוכנן אני לא רואה מוגדרות ל root ובעלות הרשאה מלאה (777).
אשמח לפתרון,כיוון,משהו.. מדובר בקרוב לטרה וחצי קבצים ואני דיי אובד עצות.
תודה
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 113 פעמים
- קיבל תודות: 35 פעמים
תקרא את האשכול הבא מאתר החברה.
לי זה עזר מאוד.
http://forum.xtreamer.net/topic/20666-e ... ntry171300
אגב, איזה דיסק יש לך?
אם תגלה שהבעיה היא בMaster Boot Record של הדיסק, תפעל לפי המדריך באתר של מייקרוסופט.
אני פעלתי לפיו וזה עזר לי מאוד.
לי זה עזר מאוד.
http://forum.xtreamer.net/topic/20666-e ... ntry171300
אגב, איזה דיסק יש לך?
אם תגלה שהבעיה היא בMaster Boot Record של הדיסק, תפעל לפי המדריך באתר של מייקרוסופט.
אני פעלתי לפיו וזה עזר לי מאוד.
תודה רבה 
הדיסק שברשותי הוא של WDBACW0030HBK - WD בדיוק כמתואר בלינק ששלחת עם כי התופעות מעט שונות.
במקרה שלי הוא יזהה את כל הקבצים באם אעתיק אותם דרך צד שלישי אבל בכל מקרה אנסה היום לשנות את ה MBR ל GPT.
אגב - כמו הבחור בפורום ניסיתי גם אני לפרמט ם ה quick formatter של WD ועדיין קיבלתי את אותם התוצאות.
הדיסק שברשותי הוא של WDBACW0030HBK - WD בדיוק כמתואר בלינק ששלחת עם כי התופעות מעט שונות.
במקרה שלי הוא יזהה את כל הקבצים באם אעתיק אותם דרך צד שלישי אבל בכל מקרה אנסה היום לשנות את ה MBR ל GPT.
אגב - כמו הבחור בפורום ניסיתי גם אני לפרמט ם ה quick formatter של WD ועדיין קיבלתי את אותם התוצאות.
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לי את אותו דיסק...
מה שאני עשיתי:
1. מה שמתואר באתר של מיקרוסופט.
2. QuickFormat של WD עם התכנה הנלוות. באופציות בחרתי הגדרות יצרן.
אחרכך העתקתי 4-6 מחיצות עם תוכן וידאו ובדקתי. אחרי שראיתי שהכל עובד העתקתי את כל החומר
שהיה ברשותי אליו.
רק כדי לסדר את האוזן, התקנתי במחשב רכיב של USB 3, ומהירות ההעתקה/העברה היא פשוט מדהימה.
מומלץ:
לקנות כבל USB נוסף. הסתובבתי בכמה חנויות ובאף אחת מהן לא היה כבל בדיוק שמתאים לדיסק.
הזמנתי מEbay ומדיל-אקסטרים. מן הסתם טרם הגיע...
מה שאני עשיתי:
1. מה שמתואר באתר של מיקרוסופט.
2. QuickFormat של WD עם התכנה הנלוות. באופציות בחרתי הגדרות יצרן.
אחרכך העתקתי 4-6 מחיצות עם תוכן וידאו ובדקתי. אחרי שראיתי שהכל עובד העתקתי את כל החומר
שהיה ברשותי אליו.
רק כדי לסדר את האוזן, התקנתי במחשב רכיב של USB 3, ומהירות ההעתקה/העברה היא פשוט מדהימה.
מומלץ:
לקנות כבל USB נוסף. הסתובבתי בכמה חנויות ובאף אחת מהן לא היה כבל בדיוק שמתאים לדיסק.
הזמנתי מEbay ומדיל-אקסטרים. מן הסתם טרם הגיע...
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

גם ספק נפרד קניתי. אישית, לקחתי את הכונן עצמו כדי לוודא שהבננה של הספק שמוכרים לי מתאימה.
זה השתלם לי כי זה לא התאים...אז החליפו לי במקום.
לא ניראה לי שיש שיטה לשנות את הMBR ללא איבוד מידע, אחרי הכל מדובר ב Master Boot Record.
זה השתלם לי כי זה לא התאים...אז החליפו לי במקום.
לא ניראה לי שיש שיטה לשנות את הMBR ללא איבוד מידע, אחרי הכל מדובר ב Master Boot Record.
חשבתי כמוך עד שמצאתי את זה לפני כמה דקות :
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=62984
בכל מקרה אגבה את הכונן לפני אבל זה בטח שווה בדיקה.
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=62984
בכל מקרה אגבה את הכונן לפני אבל זה בטח שווה בדיקה.
מסקנות היום 
1. גם תחת ubuntu לא הצלחתי להפעיל את gdisk וה sgdisk על הדיסק הנייד.
2. המעבר לGPT כפי שתארת למעלה עובד מצוין -> אומנם המידע המקורי אבד אולם לאחר המעבר ל GPT ופרמוט למצב היצרן כל הקבצים שהעתקתי מחדש נראים ומורצים על ה xtreamer.
אני משער שכל מי שיקנה כונן נייד הגדול מ 2T וינסה לחבר אותו לסטרימר בגירסה הנוכחית שלו (אני די מסופק אם בגירסאות אחרות הם יחליפו את התמיכה בMBR ) יתקל בבעיה זו ולכן עדיף לעבור ל GPT בכוננים מסוג זה לפני העברת מידע אליהם.
1. גם תחת ubuntu לא הצלחתי להפעיל את gdisk וה sgdisk על הדיסק הנייד.
2. המעבר לGPT כפי שתארת למעלה עובד מצוין -> אומנם המידע המקורי אבד אולם לאחר המעבר ל GPT ופרמוט למצב היצרן כל הקבצים שהעתקתי מחדש נראים ומורצים על ה xtreamer.
אני משער שכל מי שיקנה כונן נייד הגדול מ 2T וינסה לחבר אותו לסטרימר בגירסה הנוכחית שלו (אני די מסופק אם בגירסאות אחרות הם יחליפו את התמיכה בMBR ) יתקל בבעיה זו ולכן עדיף לעבור ל GPT בכוננים מסוג זה לפני העברת מידע אליהם.
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לי שאלה,
האם אתה מצליח להפעיל את תפריט הXtreaming דרך הדיסק הנייד?
מה שקורה אצלי, זה שהוא מזוהה כsda2 ולא כsda1. דבר שגורם למכשיר לא לזהות דיסק או התקן usb.
שיטוט, די ארוך יש לאמר, באתר החברה הביא אותי למסקנה שבכל מקרה הייתי צריך לפרמט אותו באמצעות מערכת הפעלה של לינוקס
לפורמט ext3.
החלטתי שיש גבול לכל תעלול, אני לא מתכוון למחוק את כל המידע לדיסק אחר, לפרמט ולהחזיר חזרה.
אני אמתין לגרסת הקושחא 3. אם זה יעבוד שם, מה טוב. אם לא ניראה כבר מה אני אעשה.
בינתיים, אני עובר בין המחיצות ורואה את הסרטים/סדרות.
האם אתה מצליח להפעיל את תפריט הXtreaming דרך הדיסק הנייד?
מה שקורה אצלי, זה שהוא מזוהה כsda2 ולא כsda1. דבר שגורם למכשיר לא לזהות דיסק או התקן usb.
שיטוט, די ארוך יש לאמר, באתר החברה הביא אותי למסקנה שבכל מקרה הייתי צריך לפרמט אותו באמצעות מערכת הפעלה של לינוקס
לפורמט ext3.
החלטתי שיש גבול לכל תעלול, אני לא מתכוון למחוק את כל המידע לדיסק אחר, לפרמט ולהחזיר חזרה.
אני אמתין לגרסת הקושחא 3. אם זה יעבוד שם, מה טוב. אם לא ניראה כבר מה אני אעשה.
בינתיים, אני עובר בין המחיצות ורואה את הסרטים/סדרות.
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

אני צרבתי את הדיסק GParted live cd של לינוקס כדי לתפעל את זה כמו שצריך.
מה שקורה הוא, שבעצם פירמוט הדיסק ע"י WD או WINDOWS, יוצר לך מאין Partition נוסף בתחילת הדיסק.
מערכת ההפעלה של האקסטרימר בעצם מזהה 2 Partition, ואז המידע שלך(DATA) הינו "הדיסק השני".
הלינק שצירפתי לך בעצם הינו BOOT של לינוקס עם התוכנה שיודעת לפרמט את הדיסק שלך בצורה
כזאת שהאקסטרימר שלך, יוכל לזהות אותו כדיסק הראשי ובעצם כsda או sda1.
מה שקורה הוא, שבעצם פירמוט הדיסק ע"י WD או WINDOWS, יוצר לך מאין Partition נוסף בתחילת הדיסק.
מערכת ההפעלה של האקסטרימר בעצם מזהה 2 Partition, ואז המידע שלך(DATA) הינו "הדיסק השני".
הלינק שצירפתי לך בעצם הינו BOOT של לינוקס עם התוכנה שיודעת לפרמט את הדיסק שלך בצורה
כזאת שהאקסטרימר שלך, יוכל לזהות אותו כדיסק הראשי ובעצם כsda או sda1.