כיול צבע למקרן
שלום,
ברצוני לבצע כיול צבעים ל-HC6000 שלי.
התענינתי ב-SPYDER 3 ELITE, וראיתי דו"ח מבחן שאומר שכיול הצבעים שלו הוא לא רע, אך אינו מגיע לאיכות של מכשירים יקרים יותר.
האם יש למישהו נסיון עם המכשיר הנ"ל?
האם מישהו יכול להמליץ מנסיון על מכשירים אחרים (או תקליטורים)?
תודה.
ברצוני לבצע כיול צבעים ל-HC6000 שלי.
התענינתי ב-SPYDER 3 ELITE, וראיתי דו"ח מבחן שאומר שכיול הצבעים שלו הוא לא רע, אך אינו מגיע לאיכות של מכשירים יקרים יותר.
האם יש למישהו נסיון עם המכשיר הנ"ל?
האם מישהו יכול להמליץ מנסיון על מכשירים אחרים (או תקליטורים)?
תודה.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
ה-Spyder 2 היה נחות מהאלטרנטיבות אבל מצד שני אפשר היה לרכוש אותו בגרושים (פחות מ-70$) ולעבוד איתו עם ColorHCFR שזו תוכנה חינמית לא רעה בכלל.
ה-Spyder 3 אמור להיות יותר טוב אבל בדיקות עדיין מראות ש-i1 Display LT ו-i1 Display 2 (אותו חיישן למעשה, כיום יש גם ורסיה חדשה אם אני לא טועה) מדוייקים יותר.
צריך לזכור שכל המוצרים שהוזכרו לעיל הם קולורימטרים פשוטים יחסית ובכלל בהתקנים שפחות מדוייקים מספקטרו-פוטומטרים או ספקטרו-רדיומטרים.
עם זאת 2 האחרונים עולים משמעותית יקר יותר מאשר קולורימטרים בעוד שגם עם קולורימטר אפשר לקבל דיוק טוב מאוד שכנראה מעטים הבודדים שיבחינו בהבדל בתוצאה אל מול זו שתתקבל מאמצעי מדידה מדוייק יותר.
ה-Spyder 3 אמור להיות יותר טוב אבל בדיקות עדיין מראות ש-i1 Display LT ו-i1 Display 2 (אותו חיישן למעשה, כיום יש גם ורסיה חדשה אם אני לא טועה) מדוייקים יותר.
צריך לזכור שכל המוצרים שהוזכרו לעיל הם קולורימטרים פשוטים יחסית ובכלל בהתקנים שפחות מדוייקים מספקטרו-פוטומטרים או ספקטרו-רדיומטרים.
עם זאת 2 האחרונים עולים משמעותית יקר יותר מאשר קולורימטרים בעוד שגם עם קולורימטר אפשר לקבל דיוק טוב מאוד שכנראה מעטים הבודדים שיבחינו בהבדל בתוצאה אל מול זו שתתקבל מאמצעי מדידה מדוייק יותר.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
כיול צבע למקרן
תודה על תשובתך.
האם לדעתך אפשר לבצע כיול צבע גם עם תקליטורים המיועדים למטרה זו?
אם כן, האם תוכל להמליץ על תקליטור מסוים?
תודה
האם לדעתך אפשר לבצע כיול צבע גם עם תקליטורים המיועדים למטרה זו?
אם כן, האם תוכל להמליץ על תקליטור מסוים?
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
למשתמש ביתי סדרת הספיידר מצויינת. לי היו בעיות של אי דיוק איתן ודי זנחתי את סדרת הספיידר לטובת ספקטרופוטומטר.
עופר, תודה על תשובתך.
עדיין לא ברור לי אם כדאי לי להשקיע ב-SPYDER 3 ELITE.
השימוש שלי במקרן הוא לתמונות בלבד, ולא לסרטים. מטבע הדברים, בתמונה בודדת המוצגת במשך כמה שניות דיוק הצבעים חשוב יותר מאשר בסרט, כי לעין יש יותר זמן לשפוט את הצבע.
לכן איני יודע אם הקביעה שלשימוש ביתי סדרת הספיידר מצוינת ישימה גם במקרה שלי.
אשמח לתשובה. תודה.
עדיין לא ברור לי אם כדאי לי להשקיע ב-SPYDER 3 ELITE.
השימוש שלי במקרן הוא לתמונות בלבד, ולא לסרטים. מטבע הדברים, בתמונה בודדת המוצגת במשך כמה שניות דיוק הצבעים חשוב יותר מאשר בסרט, כי לעין יש יותר זמן לשפוט את הצבע.
לכן איני יודע אם הקביעה שלשימוש ביתי סדרת הספיידר מצוינת ישימה גם במקרה שלי.
אשמח לתשובה. תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
לא מסכים שתמונות חשובות יותר... הכל חשוב.
אם המקור הוא מחשב ויש לך גם תוכנה מתאימה, אז למה לא?
אם המקור הוא מחשב ויש לך גם תוכנה מתאימה, אז למה לא?
עופר,
עדיין לא הצלחתי להבין בצורה חד-משמעית אם אתה ממליץ לרכוש את SPYDER 3 ELITE (הדגם הספציפי הזה) לכיול הצבע במקרן (שים לב - מקרן ולא מסך).
1. אם למשתמש הביתי זה מצוין, מדוע אתה מעדיף ציוד אחר?
2. למה הכוונה "אם יש לך גם תוכנה מתאימה" - הרי בקופסה של המוצר הנ"ל אמור להיות תקליטור עם התוכנה שהקולורימטר עובד אתה.
אודה על תשובות בהקדם.
[/b]
עדיין לא הצלחתי להבין בצורה חד-משמעית אם אתה ממליץ לרכוש את SPYDER 3 ELITE (הדגם הספציפי הזה) לכיול הצבע במקרן (שים לב - מקרן ולא מסך).
1. אם למשתמש הביתי זה מצוין, מדוע אתה מעדיף ציוד אחר?
2. למה הכוונה "אם יש לך גם תוכנה מתאימה" - הרי בקופסה של המוצר הנ"ל אמור להיות תקליטור עם התוכנה שהקולורימטר עובד אתה.
אודה על תשובות בהקדם.
[/b]
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

Re: שאלה לעופר..
קולורימטר כמו i1 display lt / display 2 או ספיידר 2 יחד עם תוכנת ColorHCFR החינמית אלו הן האופציות הזולות ביותר.jukin כתב:אז...לעניות דעתך מה צריך המשתמש הפשוט על מנת לכייל בסיסי בעלות סבירה?...
זה נותן למעשה כיול מלא כאשר ההבדלים בין אמצעי המדידה השונים הם למעשה יכולות הדיוק (בעיקר ב-IRE נמוכים) ומהירות המדידה.
מבחינת תוכנות - רוב ההבדל לדעתי נעוץ בפיצ'רים כגון התממשקות עם התקנים חיצוניים (לרוב Pattern Generators) - ל-Calman למשל יש ממשק מול רוב ה-pattern generators ומעבדי התמונה הפופולאריים כיום, כאשר יש להם גם מעיין pattern generator משל עצמם עבור HTPC.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

הקולורימטר מגיע עם תוכנה שמיועדת לכיול מסכי מחשב - זה לא נותן לך מעקב על grayscale ועל גאמה, וגם הכיול מכוון ל-Gamut בתקן sRGB / AdobeRGB ולא ל-Rec.709.מתחיל כתב:2. למה הכוונה "אם יש לך גם תוכנה מתאימה" - הרי בקופסה של המוצר הנ"ל אמור להיות תקליטור עם התוכנה שהקולורימטר עובד אתה.
[/b]...
בנוסף אין כמעט חיווי בזמן אמת ומה שקורה בסוף זה שהתיקונים פשוט נכתבים ל-LUT של כרטיס המסך.
MarioMan,
תודה על תשובתך.
אני רוצה למקד את השאלה, בתקוה שאצליח לקבל תשובה ממוקדת (מה שלא הצלחתי עד עכשיו):
בחרתי ב-Spyder 3 Elite בגלל 2 סיבות:
1. בתאור המוצר כתוב שהוא נועד גם לכיול מסכים (שזה, כפי שכבר כתבתי, השימוש שלי)
2. יש לי אפשרות להשיגו במחיר מופחת.
נראה לי שאני זקוק רק לכיול הצבעים (אני חושב שהבעיה היא רק בצבע הירוק), ולא לכל שאר האפשרויות שהמכשיר מציע. כמו כן לא ידוע לי באיזה תקן צבעים רצוי לכיילו - אני מניח sRGB (כמו במצלמה שבה אני מצלם את התמונות שאני מקרין).
לאור כל הנ"ל, השאלה הפשוטה היא: האם כדאי להשקיע במוצר זה - כן או לא. האם לך (או למישהו אחר מהקוראים) יש נסיון אתו?
תודה.
תודה על תשובתך.
אני רוצה למקד את השאלה, בתקוה שאצליח לקבל תשובה ממוקדת (מה שלא הצלחתי עד עכשיו):
בחרתי ב-Spyder 3 Elite בגלל 2 סיבות:
1. בתאור המוצר כתוב שהוא נועד גם לכיול מסכים (שזה, כפי שכבר כתבתי, השימוש שלי)
2. יש לי אפשרות להשיגו במחיר מופחת.
נראה לי שאני זקוק רק לכיול הצבעים (אני חושב שהבעיה היא רק בצבע הירוק), ולא לכל שאר האפשרויות שהמכשיר מציע. כמו כן לא ידוע לי באיזה תקן צבעים רצוי לכיילו - אני מניח sRGB (כמו במצלמה שבה אני מצלם את התמונות שאני מקרין).
לאור כל הנ"ל, השאלה הפשוטה היא: האם כדאי להשקיע במוצר זה - כן או לא. האם לך (או למישהו אחר מהקוראים) יש נסיון אתו?
תודה.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

שווה להשקיע בקולורימטר - ללא ספק.
האם שווה להשקיע בו ? אין לי מושג - אף פעם לא עבדתי עם המוצר הזה ספציפית.
זה אמור להיות מוצר לא רע, כמו ה-i1 Display 2 ככה שאם הוא יותר זול ממנו אז הייתי קונה אותו.
האם שווה להשקיע בו ? אין לי מושג - אף פעם לא עבדתי עם המוצר הזה ספציפית.
זה אמור להיות מוצר לא רע, כמו ה-i1 Display 2 ככה שאם הוא יותר זול ממנו אז הייתי קונה אותו.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.